ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР
Публикувано: 20 June 2009 - 02:18 AM
puppito кисни гранулите във вода, защото със сигурност стомаха не е свикнал с тях.
и тези 1200лв. евтино,аз живея в испания и тука нормално струва 500е.надминахме европа по цени.
разбирам ,че от чехия ку4етата се смятат в бг. за елитни,поредната лудост. тука ги носят с бусове като някои овце на евтини цени и то лошо ка4ество. магазините ги копуват и това се знае от хората и се търсят само тукашни развъдници.
от това са доволни само докторите ,че имат работа.
поздрави .
Публикувано: 20 June 2009 - 06:17 AM
bente, в Jun 20 2009, 01:18 AM, написа:
puppito кисни гранулите във вода, защото със сигурност стомаха не е свикнал с тях.
и тези 1200лв. евтино,аз живея в испания и тука нормално струва 500е.надминахме европа по цени.
разбирам ,че от чехия ку4етата се смятат в бг. за елитни,поредната лудост. тука ги носят с бусове като някои овце на евтини цени и то лошо ка4ество. магазините ги копуват и това се знае от хората и се търсят само тукашни развъдници.
от това са доволни само докторите ,че имат работа.
поздрави .
В Испания и в много европейски страни са създадени ферми за развъждане на кучета и те съвсем не са специализирани само за една порода. И в Испания тези, развъници, които са членове на Испанската федерация по кинология не продават кученца по 500,00 евро. За да си вземеш кученце от такъв развъдник може да ти се наложи да чакаш и повече от година, като предварително си дал капаро и като отидеш да си го вземеш не ти предлагат да си избереш, а ти вадят едно и или го взимош или губиш капарото. В Италия, Германия и Франция е още по-трудно. Има развъдници, които няма да ти продадат куче ако не отидеш с препоръки.
Публикувано: 20 June 2009 - 12:55 PM
аз говоря за тези кучета в бг.,които са по магазини и обяви ,че струват 500е.и които нямат нищо общо с тези от елитните развъднизи. а тези ферми ,които са за много породи имено те продават евтино и лошо качество ,защото гледат количество и никакво качество и немогат да прават селекции на толкова породи.
а хубавите развъдници като корамонте, коста лаго, виля и корте, изкат от 1000 до 2000е и тука няма такива чакания и капарота и наи вече каквото ти изберат да го купуваш ,ако са хванали някои за балама така може,
ако говорите за осмилион там е възможно.
Публикувано: 25 June 2009 - 02:24 PM
Тези дни не съм влизала нито да чета, нито да пиша тъй като куч е болничък :(
в събота сутринта поръща 2 пъти. веднага го заведох на лекар.
док му направи тест, който показа, макар и с доста лек маркер, че Макси има Корона вирус. освен повръщането започна и диария.
милото от събота (в събота даже 2 пъи му слагахме инжекции) до понеделник включително беше на антибиотици + серум инжекции, както и едно прахче, което му разтварям с вода и глюкоза (глюкозата няколко дни от вчера не) и с една спринцовчица му я давам. от вторник сме на серум + гентамицин.
започнахме да се храним с Интестинал на роял Канин на пастетче - първия ден си я хапваше много хубаво, след това изобщео не искаше да яде.
сменихме я с интестинал на гранули, но пак същата работа.
от вчера започна да рдува едно изхождане диария едно нормално оформено и оцветено.
днес много се бях обнадеждена защото до обед не беше акал (иначе до този момент е екскрементирам няколко пъти обикновено), закуси хубаво, пи си прахчето, водичка си пие...но стомахчето му е още надуто.
наобед бяхме пак при док . Док каза че още му е подуто стомахчето и че според него е започнал да се обезводнява.
много се притеснявам за малкия муцун, че яде по малко. инче си пие водичка, много е игрив, весел...
докторът ми се казва д-р Николай Чолаков - работи заедно с д-р Мая Перчинска на Казбек 41 в кв Борово, София.
Пиша тук, защото бих искала да ми препоръчате още един доктор за второ мнение, както и ваше мнение, ако имате опит в тази неприятна болест на малките кожухчета.
Публикувано: 25 June 2009 - 02:26 PM
В Испания и в много европейски страни са създадени ферми за развъждане на кучета и те съвсем не са специализирани само за една порода. И в Испания тези, развъници, които са членове на Испанската федерация по кинология не продават кученца по 500,00 евро. За да си вземеш кученце от такъв развъдник може да ти се наложи да чакаш и повече от година, като предварително си дал капаро и като отидеш да си го вземеш не ти предлагат да си избереш, а ти вадят едно и или го взимош или губиш капарото. В Италия, Германия и Франция е още по-трудно. Има развъдници, които няма да ти продадат куче ако не отидеш с препоръки.
Моето е точно от такъв развъдник,той не е само за породата.Описанието е точно както от развъдника в Румъния от който си го взех.

Публикувано: 26 June 2009 - 12:50 PM
gulev_1991, в Jun 26 2009, 08:41 AM, написа:
Кученцето изглеждаше много добре,бихте ли споделили нещо повече за него,ако знаете от къде е?Собственици?

Самият факт, че т. нар. "куче внос от елитен развъдник с родословие" както обясняваше господина в предаването е с отрязана опашка нещо не ми се вързва на обясненията му за за елитните вносни кученца от развъдници в чужбина. Доколкото рабрах баха от зооборса или нещо подобно наречено Неси или Нети.
До колкото съм запозната опашките на йоркширските териери отдавна не се режат най- малко пък а кученца закупени от истински развъдник. Ако греша моля някой да ме коригира.
А иначе за кученцето което участваше в предаването сигурно "БИЖУ" която видях там може да ни разкаже нещо и защо си мисля че май това е нейното "бижу"
Публикувано: 26 June 2009 - 05:33 PM
n_mut, в Jun 26 2009, 10:50 AM, написа:
gulev_1991, в Jun 26 2009, 08:41 AM, написа:
Кученцето изглеждаше много добре,бихте ли споделили нещо повече за него,ако знаете от къде е?Собственици?

Самият факт, че т. нар. "куче внос от елитен развъдник с родословие" както обясняваше господина в предаването е с отрязана опашка нещо не ми се вързва на обясненията му за за елитните вносни кученца от развъдници в чужбина. Доколкото рабрах баха от зооборса или нещо подобно наречено Неси или Нети.
До колкото съм запозната опашките на йоркширските териери отдавна не се режат най- малко пък а кученца закупени от истински развъдник. Ако греша моля някой да ме коригира.
А иначе за кученцето което участваше в предаването сигурно "БИЖУ" която видях там може да ни разкаже нещо и защо си мисля че май това е нейното "бижу"
Първо къде чу да се говори,че кучето е с родословие? Никъде не съм писала или споменавала във предаването,че кучето ми има родословие.
Тя е без родословие и това е ясно за всички във форума още от самото и идване вкъщи.
В момента е на 5 месеца и тепърва се развива,взела съм я да и се радвам,като домашен любимец.
gulev_1991,благодаря.Радвам се,че ти е харесала.

Публикувано: 27 June 2009 - 01:42 PM
puppito, в Jun 25 2009, 02:24 PM, написа:
Тези дни не съм влизала нито да чета, нито да пиша тъй като куч е болничък :(
в събота сутринта поръща 2 пъти. веднага го заведох на лекар.
док му направи тест, който показа, макар и с доста лек маркер, че Макси има Корона вирус. освен повръщането започна и диария.
милото от събота (в събота даже 2 пъи му слагахме инжекции) до понеделник включително беше на антибиотици + серум инжекции, както и едно прахче, което му разтварям с вода и глюкоза (глюкозата няколко дни от вчера не) и с една спринцовчица му я давам. от вторник сме на серум + гентамицин.
започнахме да се храним с Интестинал на роял Канин на пастетче - първия ден си я хапваше много хубаво, след това изобщео не искаше да яде.
сменихме я с интестинал на гранули, но пак същата работа.
от вчера започна да рдува едно изхождане диария едно нормално оформено и оцветено.
днес много се бях обнадеждена защото до обед не беше акал (иначе до този момент е екскрементирам няколко пъти обикновено), закуси хубаво, пи си прахчето, водичка си пие...но стомахчето му е още надуто.
наобед бяхме пак при док . Док каза че още му е подуто стомахчето и че според него е започнал да се обезводнява.
много се притеснявам за малкия муцун, че яде по малко. инче си пие водичка, много е игрив, весел...
докторът ми се казва д-р Николай Чолаков - работи заедно с д-р Мая Перчинска на Казбек 41 в кв Борово, София.
Пиша тук, защото бих искала да ми препоръчате още един доктор за второ мнение, както и ваше мнение, ако имате опит в тази неприятна болест на малките кожухчета.
Zdravei,
kogato vzehme na6eto yorki-bebe imahme dosta problemi s neinoto zdrave i blagodarenie na namesata na d-r Stefanova sega vsi4ko e OK i se radvame na na6ata krasavica. Klinikata se kazva Grand i se namira sre6tu 4-to RPU, kv. Lozenetz.
Публикувано: 27 June 2009 - 02:16 PM
Sajalqvam 4e pi6a na latinica, no v momenta ne sam v BG, i ne sam s moito PC. Iskam da kaja 4e v nqkoi slu4ai vzimaneto na Yorki ot razvadnik ne e garanciq. V na6iq slu4ai platihme 800evro za ku4e s rodoslovie vzeto ot razvadnik v BG, kato po tozi na4in se nadqvahme da izbegnem vsqkakvi bade6ti problemi s nego. Za sajalenie kogato doide vreme da ni dadat rodoslovieto zapo4na edno hodene po makite. Nai-nakraq trqbva6e da doplatim o6te 25 Evro s koito estestveno izgorqhme. Sled tova na6ata "priqtelka" Tatiana Markova ni kaza 4e rodoslovieto 6te ni bade izdadeno ot Kinolojki Savez Serbiq i 4e trabva nie da se opravqme sami. Sled hodene do Nis i Beograd, nai-nakraq si polu4ihme rodoslovieto v koeto vidqme slednoto: BA6TATA NA NA6TA MONA E BA6TA NA NEINATA MAIKA - ne6to koeto e absolutno zabraneno da se pravi v razvadnicite.
Vaprosa mi kam Lidiya, t.k. tq e sekretar na kluba, e sleniq: Razvadnik "BOXXEMIA" legitimen li e v BG, za6toto sled kato vzehme na6to rodoslovie v Sarbiq se okaza 4e ve4e ne e legitimen v tazi strana.
Pozdrav na vsi4ki