ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР
Публикувано: 03 May 2011 - 10:22 AM
iliev_st1, в 03 May 2011 - 08:21 AM, написа:
ето пример

"The more I know about people, the more I love my Dog"
Публикувано: 03 May 2011 - 12:16 PM
Roxy_, в 03 May 2011 - 10:08 AM, написа:
Както новородените човешки бебета , така и кученцата не възприемат добре силни децибели, важи и за останалите животни, по принцип. Елементарен факт. Подробностите ще кажат специалистите и хората с опит. Моят кучо е голям, но никога не надуваме силно музика или филм -екшън и подобни. Тишината е полезна за всички ни ! Също не понасят и силни викове и крясъци в семейството, направо спряхме и да се караме даже

Публикувано: 03 May 2011 - 12:53 PM
И пак да добавя "тихо", ама според теб, щото си човек.
Това мнение е редактирано от kino: 03 May 2011 - 12:54 PM
Публикувано: 03 May 2011 - 01:06 PM
Публикувано: 04 May 2011 - 06:18 AM
Roxy_, в 03 May 2011 - 03:12 PM, написа:
Може би и да има и други такива случаи като Вашия. На мен лично не ми се е случвало с нито едно кученце. Не е възможно да се определя характер на кученце и да се предвижда каквото и да е когато не се познават родителите и прародителите. Могат да се изказват някакви предположения на какво се дължи дадена реакция, но нищо не е сигурно и в такав случаи не може да се даде правилен съвет.
Публикувано: 05 May 2011 - 10:12 PM

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 20 May 2011 - 06:54 PM
Моля споделете опита си кога слагате ваксината против бяс на малките йоркита.
От голямото ровене из форума стигнах до следната дилема:
1. Да поставя трета ваксина (на практика същата като втората) преди навършване на 90дни и поставяне на бяс-а при достигане на 6 месечна възраст.
2. Да чакам навършването на 90 дни, когато да се сложи 7 валентна ваксина (с бяс).
В момента Чарли е на 63 дни и му е поставена и втората ваксина - Eurican DHPPI2-L.
Също Мериал или Нобивак?
Публикувано: 20 May 2011 - 09:11 PM
charming, в 20 May 2011 - 04:54 PM, написа:
Моля споделете опита си кога слагате ваксината против бяс на малките йоркита.
От голямото ровене из форума стигнах до следната дилема:
1. Да поставя трета ваксина (на практика същата като втората) преди навършване на 90дни и поставяне на бяс-а при достигане на 6 месечна възраст.
2. Да чакам навършването на 90 дни, когато да се сложи 7 валентна ваксина (с бяс).
В момента Чарли е на 63 дни и му е поставена и втората ваксина - Eurican DHPPI2-L.
Също Мериал или Нобивак?
Аз съм за точка 1. Комбинираната не е много сигурна, а и няма нужда да се натоварва организма на кучето има вероятност да не изгради необходимите антитела. На възрастно куче след 5-та година комбинирата, да, но на бебе не е добре.
Публикувано: 21 May 2011 - 09:46 AM
charming, в 21 May 2011 - 06:46 AM, написа:
И последно при положение, че 2-ра ваксина е сложена на 63 ден, кога да сложа третата? И нали не бъркам в това, че третата е напрактика като втората?
Всяка ваксина се слага през период от най-малко 21 дена, като 7 дена преди ваксината се обезпаразитява кучето, ако изкара глисти след 5 дни пак се обезпаразитява. Обезпаразитяването до 8 месечна възраст е желателно да е с бебешките пасти, а не с хапчета за възрастни кучета. Поставяйки ваксина без да е обезпаразитено кучето, все едно, че не е поставена.
Да, ІІІ-та ваксина е реимунизация на ІІ-рата ваксина и аз лично не рискувам да не я поставям, тъй като тя е против паровироза, гана, хепатит, параинфлуенца и лептоспироза и в зависимост от организма на кучето и това как майката е била обезпаразитявана и ваксинирана и до каква възраст кученцето е приемало кърма има вероятност при първото поставяне на DHPPI-L да не е изградило антитела към всичките причинители на заболяванията за които се поставя, по тази причина рекавсинацията е добра застраховка.
DHPPI-LR, която е комбинираната е аджувантна ваксина и поради това не е желателно да се поставя на животни в ранна възраст.
Аз я поставям само на ройтвалера си и то след 5-та му година, но го правя защото е по-буен и да не ми се налага да "се боря" с него 2 пъти в годината.
Публикувано: 19 July 2011 - 12:17 PM
Някой гледа ли вчера по ББТ предаването как се къпе йорки с гъба:)
сложи му веднъж шампоан и готово.

Публикувано: 19 July 2011 - 02:13 PM
eyes_on_you, в 19 July 2011 - 10:17 AM, написа:
Някой гледа ли вчера по ББТ предаването как се къпе йорки с гъба:)
сложи му веднъж шампоан и готово.

Ето и сега го гледам предавенето и дават някаква световно неизвестна фолк певачка, дето си има домашен любимец, който бил: йоркширски териер. То милото нещо като Норфолк териер, нещо като Ноурич териер, с окраска приблизителна като на йоркширски териер, абе с една дума сладко кученце от семейството на кучетата и сигурно е много студено в студиото, защото навън на сянка е 38 градуса, милото беше облечено с пуловерче.
Не знам всеки да си вярва на каквото си иска, но не е добре когато средствата за масова информация подвеждат.
Публикувано: 19 July 2011 - 02:19 PM