Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#141 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 March 2009 - 06:24 PM

Плащането е получено и отразено от ЧЕЗ
Прикачена снимка

#142 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 March 2009 - 06:34 PM

Здравей! Благодаря от сърце! Може да ми се обадиш на тел: 0897374369 или на стационарът в работата ми : 8223510. Ще се уговорим как да се случи предоставянето на даренията:) С поздрав: Ели

Показване на мнениетоkitana, в Mar 23 2009, 01:09 PM, написа:

Едва сега попадам на темата и я чета...Не я четох цялата.
Искам да подаря на детенцето едно юрганче.Дрешки имам повече за момиченце,и то по-малко,но ще видя все пак дали няма да стане нещо.Ще видя и с какво друго мога да помогна.Може ли хората,които ходят на посещения в дома да се свържат с мен на ЛС за да се разберем как да стане предаването на вещите?

#143 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 06:52 PM

Здравейте приятели! Пиша, за да ви кажа, че в понеделник предоставихме още едно голямо дарение от храна, консумативи, дрешки и играчки на жената. То ни бе предоставено от дама от форума с ник vesi792007, за което сме й страхотно благодарни! Благодарим на mil_ за платената сметка за тока! Страхотни сте всички вие, които помагате!
Много ми стана гадно, когато отидох в понеделник и разбрах, че Рико е починал.... Не зная защо жената не ми е позвънила да ми каже, че котето е зле, а в четвъртък нямаше индикации да не е добре, явно се е влошил внезапно...не зная, няма да върна животинката, ако се вайкам, но за пореден път казах на жената, че ако има някакъв проблем, какъвто и да е той - само да ми клипне и ще я набера и ще се види какво може да се направи. Не ми се иска да неглижира отново някой проблем и не ми се иска още някое коте да си отиде, защото не се е решила да ми клипне.
За детенцето искам да кажа, че много се зарадва на предоставените в дарението играчки - не спря да се заиграва с всичките на куп, много е общителна. Може би много скоро ще тръгне на детска градина и тогава ще имаме пространство да намерим работа на бабата, дори да е почасова. Стискайте ни палци.
А за Лигличка жената ми каза, че е осиновена и понеже аз първо си чета личните и чак после цялата тема, чак преди малко видях, че не е осиновена, а е във временен дом, което също е прекрасно! Това е голям шанс за нея. Тя наистина е прекрасна котка и си личи, че като заглади косъма ще стане невероятна красавица. Тя ми е любимка, толкоз е общителна и мила и има невероятни очи. Наистина се надявам всички писанки или поне тези, които имат шанс да имат късмета и да бъдат осиновени от добри хора, защото смятам, че за тях самите това е най-добрият вариант.

#144 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 24 March 2009 - 08:32 PM

Малкиа Нерончо е още в клиниката, разстроен е.НАдявам се да се овладее положението!
User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 March 2009 - 08:01 PM

Браво на всички Вас,които помогнахте и на животните и на хората.Участниците в този форум с безрезервната си обич към животните показват,че съществува нещо добро в тая държава.

#146 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 26 March 2009 - 08:09 PM

Лоши новини, малкия Нерончо почина. :rg_057: Нер се справи с разстройството.Два вида лечение се опита, но на такъв малък организъм е много трудно, лесно се обезводнява ит.н.РАзсъжденията ми няма да го върнат!Останалите са добре, наддават, обезпаразиряваме ги.Аз се поболях малко и не съм ходила при останалите котки при бабата.Живот и здраве в ннеделя с Мечо Пух ще идем най сетне!
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2009 - 08:21 PM

Почивай в мир, Нерончо! Много съжалявам.... :rf_011: dora, ако имате нужда от мен при ходенето при бабата - пишете...

#148 Потребителят е офлайн   dindi19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 11:23 AM

Съжалявам, че малкият герой не успя да се пребори.

Включвам се само да ви съобщя, че вече имам намерение да напускам обяви за Лигла. Тя се чувства много добре, наби малкият ни котак, за да му покаже кой командва и вече показва, че е господарка на дома.

Не очаквам веднага някой да се обади, така че ще имаме достатъчно време да я ваксинираме и й изкъпем(работата с обявите ще я свърша може би утре, че днес трябва да тичкам по задачки).

Не сме имали никакви проблеми с хигиените й навици, котката определено знае къде да си върши работата. Прави ми впечатление, че е малко плашлива, но явно е имала доста голямо съревнование с останалите котки на бабата. Оставям отворена за идеи и съвети, но нека да е на ЛС, за да не разводняваме темата.
А, ето и няколко снимки...

Лигличка спи...

Качена снимка

Оправяме си тоалета...

Качена снимка

Тук жмим с Мърчо върху парното...

Качена снимка

Това съм аз...
Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 12:44 PM

браво, dindi19, колко малко й трябвало на Лигла. Прати ми обявата, за да я пусна във вестник Позвънете. Аз съм на линия за помагане на първия и единствен засега човек, предложил временно убежище на маците, за по-бързичко задомяване на Лигла.
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2009 - 04:32 PM

П.С. Сега разбрах, че утре от 9.30 пред БНТ ще снимат за предаването на Роси Кирилова. Да занесем едно-две котета? Аз нямам боксове, но ако има някой, който би помогнал, бих помогнала с превоза.
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 03:50 PM

Здравейте приятели! В този свой постинг ще представя част от материалните дарения в натура, които бяха предоставени на жената и детето през последните две седмици и половина:
Прилагам няколко снимки от последното дарение от храна, дрешки и играчки към жената и детето направено от vesi. Така също прилагам и няколко снимки от преди това предоставените дарения от храна за детето, събрано от различни хора от форума, както и храната за котките и кучетата в размер от 35кг., дарена от едно семейство и дарението от перилни и почистващи препарати, продуктите, от което влизат в ежедневна употреба в дома на жената. Благодаря на всички, които взехте присърце съдбата на хората и животните в тази житейска история и им помогнахте и продължавате да помагате безвъзмездно и всеотдайно!:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#152 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2009 - 10:21 PM

Вчера бяхме там с Мечо Пух, за обезпаразитяване.Занесох и дрешки и обувки за детенцето, които от известно време возя в колата си.Направи ми впечатление , че бабата няма пари , но яко пуши цигари :wacko:
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   n_kodjabasheva Икона

Публикувано: 31 March 2009 - 09:35 AM

Аз съм за помоща и за животните и за детето. Кажете какво трябва да се направи и съм на разположение за помощ. Моят тел е 0885 005 814. Ще очкавам свързване от ваша страна. Смятам че ще мога да взема няколко котки, защото имам двор, но трябва първо да го съгласувам с мъжа си.

#154 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 09:53 AM

Показване на мнениетоn_kodjabasheva, в Mar 31 2009, 07:35 AM, написа:

Смятам че ще мога да взема няколко котки, защото имам двор, но трябва първо да го съгласувам с мъжа си.

това би било от огромна помощ!
дори и да не можеш да ги вземеш за постоянно. временен дом ще е от полза, голяма
- за поохранване и социализиране, стига да не фъснат от къщата ... и котките ще намалеят при бабата. дано се съгласи мъжът ти :)
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   dindi19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 March 2009 - 10:02 AM

Последни новини от Лигличка.
Отложихме ваксината заради секрет от нослето, който си помислихме че е следствие на настинка, смяна на обстановката и т.н. Почти веднага стана ясно, че причините не са тези и ни изпратиха на снимчица. Мъжът ми я заведа с идеята, че може би някой зъб прави някакъв проблем, но се оказа, че мацаната не е имала особен късмет. В челюстта на Лигла има сачма, която е от минимум половин година, по-вероятно е да е повече. Окото й се е разминало на косъм. Днес чака да бъде оперирана.

Мунк ще задържим малко с обявите.

П.П Хубаво е, че има раздвижване и за другите мацани. Тези животинчета наистина имат нужда от помощ.

#156 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2009 - 02:49 PM

Цитат

В челюстта на Лигла има сачма, която е от минимум половин година, по-вероятно е да е повече. Окото й се е разминало на косъм.

Мда ... разкази с неочакван край. Безумие просто! Ние отдавна сме забелязали, че всяка втора улична котка е със съчма тук-там (а някои и с по повече от една), но за котка взета от дом определено е голям сюрприз тази находка.

#157 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 March 2009 - 05:24 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в Mar 31 2009, 03:49 PM, написа:

но за котка взета от дом

Аз нямам идея дали бабата признава каква част от котките е прибрала, а не са се размножили там. Но сачмата ме навява на мисълта, че си прибира наред. Нещо, което Вало беше писала, че е обещала да не прави повече, но идеята ми е, че явно е нужен контрол, за да не се оказат всикчи усилия безсислени и да довлече още котки. В същото време остави умялото вече коте 2 дена да се мъчи и не потърси помощ - изобщо малко й е странно отношението към животните. И опредлено не бива да има повече, колкото по-малко, толкова по-добре.
А това, което Дора писа, че си пафка, ме навежда отново на мисли за контрол, който е само в ръцете на Вало.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#158 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2009 - 05:43 PM

Сачмата не можеше да се извади. Операцията беше близо час. Пробвахме различни достъпи. Стигна се до моментът, в който се преценява кое е по-добро. Ваденето на сачмата или продължаването да се травмират тъканите.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 10:16 AM

Много верни заключения, Бушка! Дамата не е особено загрижена за здравето на "любимците си". Видях разстройство и като знам Нерончо как умря за отрицателно време ... Да не говорим, че тя си има няколко котки, които са и симпатични, а за останалите не само че не и пука особено ами и напира да ги взимаме. Е, да ама няма къде да си ги сложим за съжаление. Иначе ако зависеше само от желанието ни отдавна до една да сме ги махнали от там!
Лигла сега предполагам ще трябва да си живее със сачмата и произтичащите от това неприятни странични ефекти.

#160 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 10:36 AM

Показване на мнениетоMechoPuh, в Apr 1 2009, 11:16 AM, написа:

Лигла сега предполагам ще трябва да си живее със сачмата и произтичащите от това неприятни странични ефекти.

Много неприятна история, наистина, важното е, че организацията на всички вас, които помагате, е на ниво. Ако можеше само хора като вас да управляват България, сега нещата щяха да стоят съвсем различно.

А за сачмата - не е задължително да е голям проблем, зависи какво място си е намерила. Нашата Рита била ловджийка в първите години от живота си и още оттогава има сачма в предния десен крак - решили, че е по-добре да си остане там. Сега е на 8г. и половина и това изобщо не й пречи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема