Детенце и котки в беда!
Публикувано: 24 March 2009 - 06:34 PM
kitana, в Mar 23 2009, 01:09 PM, написа:
Искам да подаря на детенцето едно юрганче.Дрешки имам повече за момиченце,и то по-малко,но ще видя все пак дали няма да стане нещо.Ще видя и с какво друго мога да помогна.Може ли хората,които ходят на посещения в дома да се свържат с мен на ЛС за да се разберем как да стане предаването на вещите?
Публикувано: 24 March 2009 - 06:52 PM
Много ми стана гадно, когато отидох в понеделник и разбрах, че Рико е починал.... Не зная защо жената не ми е позвънила да ми каже, че котето е зле, а в четвъртък нямаше индикации да не е добре, явно се е влошил внезапно...не зная, няма да върна животинката, ако се вайкам, но за пореден път казах на жената, че ако има някакъв проблем, какъвто и да е той - само да ми клипне и ще я набера и ще се види какво може да се направи. Не ми се иска да неглижира отново някой проблем и не ми се иска още някое коте да си отиде, защото не се е решила да ми клипне.
За детенцето искам да кажа, че много се зарадва на предоставените в дарението играчки - не спря да се заиграва с всичките на куп, много е общителна. Може би много скоро ще тръгне на детска градина и тогава ще имаме пространство да намерим работа на бабата, дори да е почасова. Стискайте ни палци.
А за Лигличка жената ми каза, че е осиновена и понеже аз първо си чета личните и чак после цялата тема, чак преди малко видях, че не е осиновена, а е във временен дом, което също е прекрасно! Това е голям шанс за нея. Тя наистина е прекрасна котка и си личи, че като заглади косъма ще стане невероятна красавица. Тя ми е любимка, толкоз е общителна и мила и има невероятни очи. Наистина се надявам всички писанки или поне тези, които имат шанс да имат късмета и да бъдат осиновени от добри хора, защото смятам, че за тях самите това е най-добрият вариант.
Публикувано: 26 March 2009 - 08:09 PM

Публикувано: 27 March 2009 - 11:23 AM
Включвам се само да ви съобщя, че вече имам намерение да напускам обяви за Лигла. Тя се чувства много добре, наби малкият ни котак, за да му покаже кой командва и вече показва, че е господарка на дома.
Не очаквам веднага някой да се обади, така че ще имаме достатъчно време да я ваксинираме и й изкъпем(работата с обявите ще я свърша може би утре, че днес трябва да тичкам по задачки).
Не сме имали никакви проблеми с хигиените й навици, котката определено знае къде да си върши работата. Прави ми впечатление, че е малко плашлива, но явно е имала доста голямо съревнование с останалите котки на бабата. Оставям отворена за идеи и съвети, но нека да е на ЛС, за да не разводняваме темата.
А, ето и няколко снимки...
Лигличка спи...

Оправяме си тоалета...

Тук жмим с Мърчо върху парното...

Това съм аз...

Публикувано: 29 March 2009 - 03:50 PM
Прилагам няколко снимки от последното дарение от храна, дрешки и играчки към жената и детето направено от vesi. Така също прилагам и няколко снимки от преди това предоставените дарения от храна за детето, събрано от различни хора от форума, както и храната за котките и кучетата в размер от 35кг., дарена от едно семейство и дарението от перилни и почистващи препарати, продуктите, от което влизат в ежедневна употреба в дома на жената. Благодаря на всички, които взехте присърце съдбата на хората и животните в тази житейска история и им помогнахте и продължавате да помагате безвъзмездно и всеотдайно!:)
Публикувано: 31 March 2009 - 09:35 AM
Публикувано: 31 March 2009 - 09:53 AM
n_kodjabasheva, в Mar 31 2009, 07:35 AM, написа:
това би било от огромна помощ!
дори и да не можеш да ги вземеш за постоянно. временен дом ще е от полза, голяма
- за поохранване и социализиране, стига да не фъснат от къщата ... и котките ще намалеят при бабата. дано се съгласи мъжът ти :)

Публикувано: 31 March 2009 - 10:02 AM
Отложихме ваксината заради секрет от нослето, който си помислихме че е следствие на настинка, смяна на обстановката и т.н. Почти веднага стана ясно, че причините не са тези и ни изпратиха на снимчица. Мъжът ми я заведа с идеята, че може би някой зъб прави някакъв проблем, но се оказа, че мацаната не е имала особен късмет. В челюстта на Лигла има сачма, която е от минимум половин година, по-вероятно е да е повече. Окото й се е разминало на косъм. Днес чака да бъде оперирана.
Мунк ще задържим малко с обявите.
П.П Хубаво е, че има раздвижване и за другите мацани. Тези животинчета наистина имат нужда от помощ.
Публикувано: 31 March 2009 - 02:49 PM
Цитат
Мда ... разкази с неочакван край. Безумие просто! Ние отдавна сме забелязали, че всяка втора улична котка е със съчма тук-там (а някои и с по повече от една), но за котка взета от дом определено е голям сюрприз тази находка.
Публикувано: 31 March 2009 - 05:24 PM
MechoPuh, в Mar 31 2009, 03:49 PM, написа:
Аз нямам идея дали бабата признава каква част от котките е прибрала, а не са се размножили там. Но сачмата ме навява на мисълта, че си прибира наред. Нещо, което Вало беше писала, че е обещала да не прави повече, но идеята ми е, че явно е нужен контрол, за да не се оказат всикчи усилия безсислени и да довлече още котки. В същото време остави умялото вече коте 2 дена да се мъчи и не потърси помощ - изобщо малко й е странно отношението към животните. И опредлено не бива да има повече, колкото по-малко, толкова по-добре.
А това, което Дора писа, че си пафка, ме навежда отново на мисли за контрол, който е само в ръцете на Вало.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 31 March 2009 - 05:43 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 01 April 2009 - 10:16 AM
Лигла сега предполагам ще трябва да си живее със сачмата и произтичащите от това неприятни странични ефекти.
Публикувано: 01 April 2009 - 10:36 AM
MechoPuh, в Apr 1 2009, 11:16 AM, написа:
Много неприятна история, наистина, важното е, че организацията на всички вас, които помагате, е на ниво. Ако можеше само хора като вас да управляват България, сега нещата щяха да стоят съвсем различно.
А за сачмата - не е задължително да е голям проблем, зависи какво място си е намерила. Нашата Рита била ловджийка в първите години от живота си и още оттогава има сачма в предния десен крак - решили, че е по-добре да си остане там. Сега е на 8г. и половина и това изобщо не й пречи.