Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#241 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 October 2009 - 11:51 AM

Става това, че само за последните 2 посещения там Valo и Дора откриха 4 некастрирани котки (2 женски и 2 мъжки) ... толкова откриха пък колко са можем само да гадаем. 5 от котките са при нас. Две от тях както сме писали по-горе са болни от поне седмица и са на лечение в Антим. Бабето си има фаворити сред котките и тях явно е "спасила" от кастрация, защото мъжките са дългокосмести, а женските бяха бялата и една много хубава трицветна. Искахме да вземем бялата, защото и на нас не ни е леко с толкова животни, за които се грижим месеци наред, и ни се искаше да започнем от по-лесни за задомяване котки - такива, които да са добри и социализирани и които да са с по-рядко срещан вид. Е, когато Дора и Valo отидоха да вземат животните, дъщерята на бабето каза, че такава котка у тях нямало smile.gif. Това е, което аз знам за момента.
Ще сме много признателни ако някой помогне поне малко финансово за тези животни, защото и двете кастрации и продължителното лечение се трупат на нашата сметка. Излишно е да казвам, че ако не им се намерят домове тук, а успеем за чужбина и за това ще трябват пари. Е, преди това имаме сериозна работа по социализацията им, а приемни домове, където това да се случи по-бързо и лесно липсват.

#242 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 October 2009 - 09:18 AM

Котките на бабата настанени в Суходол са общо 5 - както писах и в предния постинг - в момента те преминават през процес на социализация, като две от тях се бяха разболяли и бяха заведени в клиника, където се лекуват. За сега социализацията на черно-белия котарак и на трицветката, които са в Суходол върви много добре. Само тигрово-белият котарак все още не поддава много, макар че последния път, когато ходих, а това беше този понеделник - се поотпусна докато го галех и дори се изправи (до все се свиваше в ъгъла при опитите ми да общувам с него, търпеше да го галя, но си личеше, че иска по-скоро да го оставя на мира)- определено сега виждам напредък у него и смятам, че с упоритост и постоянство и много любов и той ще се отпусне и ще се социализира.
Котките при бабата в момента са 9. Последния път, когато комуникирах с нея ми каза, че са останали без храна. Проблем за мен обаче е ,че тя все още не полага кой знае какви усилия да си намери работа, макар че съм й занесла много обяви, което ме разочарова по отношение на моята работа с нея и очакванията ми предвид положените усилия относно консултиране, стимулиране, повишаване на самооценката...въпреки това за сега я караме така: една крачка напред - две назад. Бабата засега намира извинения, че работните места са далече от дома й и ще й е трудно да взима детето от градина следобяд, ако работата й е прекалено далече, разбирам мотивите й, но все пак приоритет е да си намери работа, както за нея, така и за детето и животните, защото храната в магазина не е безплатна, а не може цял живот да очаква самоотвержени хора да й даряват храна или да й плащат сметките, освен това идва зима и не знам как си представя, че ще я изкарат ако не започне работа - пак ще й спрат тока и пак старата песен на нов глас ще започне.....
Поне е удовлетворяващо, че не е прибирала нови котки - доста е стресната от последния път, когато изведохме 5 от котките.
За храна за детето нищо не ми е споменала. То по принцип се храни в градината, друг е въпросът, че беше болно и две седмици не посещаваше градина.
В събота и неделя ще ходя при котките в Суходол и ще пиша пак как минава социализацията им, стискам палци до тогава двете им приятелчета да са изписани от клиниката и да видя и тях.
Сега наистина е важно да се съберат средствата за заминаване в чужбина на най-социализираните, да не забравяме, че и престоят им в Суходол се заплаща.
Каквото мога ще заделям, но то ще е крайно недостатъчно, етозащо пак призовавам който може да помага и с дружни сили да помогнем на животните да заминат по живо по здраво.

#243 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 October 2009 - 11:09 AM

Цитат(valo @ Oct 14 2009, 10:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Котките при бабата в момента са 9. Последния път, когато комуникирах с нея ми каза, че са останали без храна.

Valo, аз смятах, че котешката храна трябва да й стигне за над месец.... Все пак бяха над 25 кг. Ако я е свършила, значи е разсипвала от нея все едно, че ние редовно ще я снабдяваме. Което няма да стане .... Жалко.
User's Signature

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 11:23 AM

Не зная и аз. Обясних й, че хората не могат постоянно да й помагат. Дано ме е разбрала поне този път и да го държи на фокус, макар че не питая големи надежди.
Жал ми е много за животните, които са при нея....не са извадили късмет със стопани. Някак си преливаме от пусто в празно с нея, въпреки усилията. Май и в този случай се потвърждава поговорката за старото куче и новите номера...една крачка правим напред - две назад...
Цитат(Fullmoon @ Oct 14 2009, 09:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(valo @ Oct 14 2009, 10:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Котките при бабата в момента са 9. Последния път, когато комуникирах с нея ми каза, че са останали без храна.

Valo, аз смятах, че котешката храна трябва да й стигне за над месец.... Все пак бяха над 25 кг. Ако я е свършила, значи е разсипвала от нея все едно, че ние редовно ще я снабдяваме. Което няма да стане .... Жалко.

#245 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 October 2009 - 12:23 AM

Ей така си прекарва живота една от котките взети от онова място:

Уж беше оздравяла и след седмица пак хрипове ... Как ли изобщо някога ще успеем да ги подготвим за заминаване ако някой прояви интерес към тях като се въртим в някакъв безумен омагьосан кръг от проблеми.

#246 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 07:49 AM

Хора, моля, ако някой има възможност за временен дом, нека се отзове!
Наистина всичко, което бе направено и се прави за тези животни ще излезе безмислено, ако постоянно ту една ту друга котка влиза в клиника заради заболявания. Каквото и да си говорим, мястото, където са сега, макар и по-добър вариант от дома на бабата - е неподходящо да се случи социализацията им както трябва, нито дори ваксинацията, защото как да ги ваксинира човек, след като постоянно има риск да не са добре здравословно.
Там няма как да има човек постоянно, който да ги наблюдава и да ги социализира. По цял ден и цяла нощ са сами, само когато ходим да им чистим и да ги храним - виждат хора, тогава ги и галим, но това е крайно недостатъчно! Не може да замени истински дом, където и емоционално и здравословно ще укрепнат. Тогава ще можем да говорим и за заминаване. Как да се случи това сега? Да, две от котките са вече много социални, но останалите три? Те все още се чувстват захвърлени и застрашени - не поддават на ласките, защото са на час по лъжичка, нямат време да се отпуснат и да приемат доброто човешко отношение. Те не са диви, домашни са и с поече търпение и необходимия ресурс ще се социализират така успешно, както и другите две. Та дори и дивите котанки се социализират, когато са поставени в подходяща среда - на мен ми се е случвало да социализирам котарак роден и израсъм навън - свикнал да бяга само, когато чуе човешки глас, а когато трябваше да го социализирам си беше вече голям зрял котак и въпреки всичко поддаде. Наистина приоритет е сега настаняването на писанките във временни домове. Те наистина не създават проблеми, толкова са тихи и кротки, знаят отлично къде да ходят по нужда, най-голямото им предимство е, че са големи котки и няма да правят бели, като мъниците - най-много по цял ден да спят и да мъркат.
Знаете ли, че когато ходя в Суходол, си тръгвам суперразстроена, защото черно-белият и трицветката толкова свикнаха вече с човешкото присъствие, че не ме пускат да си тръгна... Черно-белият последния път скочи на земята, когато си тръгвах и уви лапи около крака ми, не за да ме драска, а за да ме задържи да го галя още. Той толкова копнее за ласки, че когато галя братята и сестрите му идва и си бута главичката в ръцете ми, не ме оставя да мръдна без и той да се бутне да се гали, а мърка като реактивен двигател....Ако можехте само да ги видите, щяхте да ме разберете.... Миличките, изглеждат точно като деца в институция - изоставени по презумпция и просещи внимание и обич от всеки, който се докосне до малкия им затворнически свят....
Ако можех, сама бих взела една или две във временен дом, но нямам този ресурс, хората от форума, които ме познават, че споделям жилище с баща си, който е и негов собственик, ето защо ми е невъзможно да приютя някоя от писанките, но каквото друго зависи - съм на линия. Ходя в Суходол, а ако някой вземе котка временно, ще ходя и там, ако има нужда от подкрепа за носене за ваксинации и темподобни. И финанси каквито мога ще заделям, не са много, но пак е нещичко, капчица в морето....
Стига само да си подадем ръце и заедно да помогнем на тези сиротничета. Знам, че за големите котки, почти няма шанс, но с какво са по-различни? И те душа носят, и тях ги боли, и те обичат, и са много сладки и чувствителни, и много страдат, когато си нямат човешко същество да се грижи за тях и да ги обича....

#247 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 10:33 AM

доста гадна ситуация. а има и още котки при бабата и те трябва да се вадят, нали така?
за съжаление аз не мога да поема грижа за коте, защото имам куче, но мога отново да опитам да разпитам.

кажете какви са точно очакванията към временното попечителство - за колко време, чака се чужбина или и тук се търси дом и тн, защото вероятно ще имам такива въпроси и да знам като ме питат хората. все пак си е сериозен ангажимент.
User's Signature

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 October 2009 - 10:51 AM

Ами ... нека и Дора и Valo да си кажат мнението и предпочитанията, но ми се струва, че всички клоним по-скоро към варианта за дом в чужбина. Знаете и сами, че у нас е доста трудно задомяването на вече отраснали котки. Не съм убедена, че точно за тези вариант дворче към някоя къща е удачен, защото видяхме какво се случи с една от котките от надежденския случай - точно на втория ден я убиха кучета. Просто котки живели в апартамент няма как да знаят от какво да се пазят приоритетно, когато се озоват в по-друга среда.
Подготовката за чужбина си е сериозен и относително дългосрочен ангажимент. За по-голяма яснота ще дам конкретен пример как си представям този процес за котката, която е на лечение в клиниката в момента. Тя е много добра и гальовна. Пред нея не стои проблема със социализацията. Хората, които поемат ангажимент към нея ще трябва първо известно време след края на лечението да и осигурят топла среда и качествена храна, за да укрепне. Когато мине седмица или 10-ина дена (ветеринарите ще кажат точно колко) от антибиотиците и всичко е наред котката може да се ваксинира. След ваксината трябва да мине поне месец заради беса. Т.е. самата подготовка отнема около месец и половина. Е, разбира се не без значение е и кога точно ще я хареса някой в Германия, кога ще има пари за път. Т.е. в идеалния случай приемното семейство трябва да има готовност да се грижи за гадинката месец и половина.

#249 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 07:02 PM

И аз подкрепям MechoPuh по отношение на мнението й за котанките и приемната грижа.

#250 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 10:44 AM

разбирам - гледане около месец и половин два. освен това, нещата, които описвате, като храна, вет обслужване, ваксини, подготовка за път кой ги поема - попечителите или друг?
едно е да кажа - дава се храна, вода, от вас само обгрижване,
друго е и т.н.

П.С: сега се присетих, че от "На ти с природата" преди месеци бяхме дали пари за ваксините на котките - 20 броя. Има ли още за виксиниране?
http://iwns.org/file...tki_faktura.JPG

http://iwns.org/index.php?id=379#c1460
User's Signature

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 27 October 2009 - 02:06 PM

Има още от ваксините, ваксинираме само котки които са в добро здраве.
А иначе би било хубаво ако временните попечители могат с храната и тоалетната поне да се справят!!
Чипове, паспорти, понякога тестове за Фип иФив , както и адски скъпото пътуване са си достатъчно голям разход за който се тревожим как ще се справим.

User's Signature

Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 03 November 2009 - 06:47 PM

Тигровата маца вече е у Мечо Пух където ще й се довърши лечението.
Трицветката от тази тема(от последните извадени от там мацки) също ще лети този петък заедно с Рич!

И за нея са необходими 140 лв.А още няма помощ от никъде!Помогнете да извадим една по едан котките от студа в Суходол!! smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 November 2009 - 11:55 PM

Ужассс, за тази мацка няма дарен нито един лев ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 06:01 PM

Хора, в момента една от котките на бабата, които са в Суходол, има реалния шанс да бъде спасена и задомена зад граница! Моля, протегнете ръка и помогнете на бедната душица...Нека всички се включим в помагането!
Заедно можем повече!

#255 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 November 2009 - 10:04 PM

Да , ама не.Мацата се побърка като я сложихме в клетка , оказа се и че не едостатъчно социализирана(което не е изненада).На високия рат на който седи дава да я галиш, даже мърка, но до там.
Та Маша няма да пътува.Ще замине едно от бебетата на Африка.

User's Signature

Качена снимка

#256 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 08:05 PM

Остава при това положение отново да призова за временен дом за писанките. Ясно е, че социализацията им нямаю как да се случи както трябва, докато са в Суходол. Наистина галенето на рафта не е достатъчно, за да бъде социализирана, която и да е от писанките....

#257 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 November 2009 - 08:55 PM

Тая у нас е голяма лепенка ab_041.gif. Дано да си я припознае някоя немска домакиня да си се натискат по цял ден af_089.gif! Аз определено не мога да и смогна на нуждите от галене и гушкане dry.gif ! Застава направо на челна стойка само и само да и обърна внимание!

#258 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 07:55 PM

Ох, душицата златна! Дано наистина извади късмет да я харесат! Тя дори в Суходол беше много гальовна, а представям си сега каква глезла е станала! Марко - черно-белият котарак от на бабата например е същият лигльо - само като ме чуе, че влизам - вече е готов - слезнал на земята и чака галене. Само се търка в краката ми и ми се бута в ръцете, а когато се опитам да галя някоя от другите котки идва и също бута главичка в ръцете ми:0 Всичките са добри и гальовни, аз съм сигурна, че и рижавият тигър ще се отпусне, ако има подходяща среда. Просто са прекрасни животни с ярки индивидуалности. А пък са и толкова дисциплинирани по отношение на хигиенните навици, които придобиха в Суходол - преди това бабата не полагаше грижи за тях в тази насока. Дано всичките извадят късмет:)
Ето и една снимка на Марко и Тигъра:)

Цитат(MechoPuh @ Nov 6 2009, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тая у нас е голяма лепенка ab_041.gif. Дано да си я припознае някоя немска домакиня да си се натискат по цял ден af_089.gif! Аз определено не мога да и смогна на нуждите от галене и гушкане dry.gif ! Застава направо на челна стойка само и само да и обърна внимание!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#259 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 November 2009 - 02:14 PM

Цитат(MechoPuh @ Nov 6 2009, 07:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Абе тя име има ли си или аз да си я кръщавам smile.gif? Аз наблегнах на лечението и изхранването и и забравих за другите "подробности" smile.gif?

#260 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 04:10 PM

Мисля, че й викат Сивушка, но не съм сигурна, ако питаш мен - спокойно можеш да я кръстиш, както мислиш, че й отива:)

Цитат(MechoPuh @ Nov 8 2009, 12:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(MechoPuh @ Nov 6 2009, 07:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Абе тя име има ли си или аз да си я кръщавам smile.gif? Аз наблегнах на лечението и изхранването и и забравих за другите "подробности" smile.gif?

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни