Dog.bg Форуми : Шая се нуждае от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица

#101 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2009 - 09:24 PM

Благодаря,Nickey, от сърце.Не го приемам лично,просто се опитвам да балансирам някакси в реалността.Питам се понякога дали е по-добре да храня повече душици с евтина храна или по-малко с по-качествена.....Към някои,като към Шая и бебетата имам слабост и ми се иска най-доброто за тях,купувам нещо по-качествено.....но после като трябва да подмина нечии гладни очи или да дам нищожно малко вече се чувствам виновна.....Знам,че не мога да се грижа за всички,ама какво да направя като са ми пред очите....дори и да сменя маршрута нали си знам че са там и са гладни.....

User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2009 - 10:37 PM

Здравейте,на всички ,които следят историята на Шая.
При нас нищо ново.Събрани са средства за първа ваксинка на бебетата,ама не се знае колко време ще се обезпаразитяваме.Ще раздавам следващите хапчета по план-график на 22 и дано няма вече паразити...ама не ми се вярва толкова бързо да сме се оттървали...Мама Шая нещо не яде напоследък,чудя се с какво да я изкуша....че е кожа и кости ud_009.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2009 - 10:53 PM

А бебите лапат здраво и растат ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2009 - 04:15 PM

Днес задомих Пухчо.Дойде човека с цялото си семейство,да си избере кученце -разбрал е за нас по обявите дето съм налепила.Предложих да го вземе след ваксинацията,ама каза че ще си го ваксинира той и го искаше веднага,дадох го ,какво да направя.Обещаха много да го обичат и гледат,и ако има проблем да ми се обадят да си го взема...ще ида след време да видя как е малчото.Ще си има две какички,те си го избраха...иначе таткото хареса Вълчо....
Дано да е обичан и гледан пухчото,и да има щастлив живот. Днес ще го къпят и ще го гушкат какичките му,дано леко да приеме раздялата с мама(тя се скъса да лае през цялото време,милата...)
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2009 - 08:46 PM

Имам много голям проблем uc_029.gif Кученцата почнаха да излизат извън двора,а е много опасно,че попадат право на оживената улица.Тази вечер Алфи го събирам 3 пъти от улицата,много ми е притеснено да не стане беля.
Как да обезопася и да постигна с минимум средства максимум резултат zz_218.gif ,оградата е много дълга и излизат от всякъде ud_009.gif Давайте акъл-прилагам снимки .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2009 - 09:50 PM

Ами... открвено казано, тази ограда не се сещам как би могла да я обезопасиш...
Ако някакси запълниш долната част (точно над бетона хоризонтално), решетките нагоре можеш да оплетеш с тел.
Няма ли как да ги ограничите само в някаква част на двора?
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2009 - 10:41 PM

Много умувах днес, и с дядото се консултирах - няма такава част от двора,която да може да преградим.Малките плъзнаха навсякъде,много са любопитни,игриви и дружелюбни.Минаващите хора като ги видят и се спират да позяпат,а бебоците тичат,въртят опашлета и мислят ,че ще получат лакомство...а Шая се притеснява и се скъсва да лае.И едното и другото могат да навлечат големи неприятности.
За оградата точно тази част над цимента трябва някакси да запълня,мислех с телена мрежа ,ама как да я захвана за цимента...че трябва аз да съм "майстора",а нямам опит.Давайте идеи за нещо евтино, ефективно и лесноизпълнимо .Много кофти ситуация-имаме огромен двор на разположение,а тези гаменчета излизат на улицата...вече ги видяха и им се радваха много деца,притеснено ми е да не ги разнесат едно по едно да си играят.

А Шая с нетърпение чака вечерната разходка, днес дойде с нас до градинката при трето у-ще,скъса се да тича като малко пале,по едно време обикаляше в кръг и канеше на игра (типично по детски маниер) Мечо-грамаден каракачанец,бездомен отскоро......той само в началото я подуши( пък тя се изплаши и опита да избяга с подвита опашка),после не я отразяваше,значи още не е разгонена.Дано устиска още седмица .Като потича и поигра доволно и изплези език до коляно,мама Шая чинно си тръгна с нас и доволно размахваше опашка.....абе все едно е друго куче направо,страхотна е.Само дето си мисли,че трябва да си заслужи храната и за благодарност реши да лае енергично по всеки преминаващ покрай двора и не се впечатлява от мойто НЕ,как да я спра незнам.
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2009 - 10:48 PM

Въпросът ми можеи да ти се стори абстрактен, но има ли как да се примолиш на дядото да ги прибере при себе си?
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2009 - 11:00 PM

Чери, относно преграждането - имам една глупава идея, сигурно си се сетила за нея отдавна и не е приложимо, но все пак да пробвам: на някои от по-предните снимки виждам, че в двора има дъски и тухли. Доста ще е неестетично и сигурно съседите ще се възпротивят, пък си е и временно решение, но може с дядото да сложите дъски в процепа между бетона и решетките, ако е нужно да ги подпрете с тухлите, за да не паднат. Поне ми се струва, че палетата няма да могат да ги махнат и е най-бързо и евтино... Другият вариант, който ми хрумва е да се сложи метална мрежа (което не е най-евтината опция, но сигурно може да се замени с нещо друго, достатъчно здраво) и тя да се закрепи за горната част на решетките (може с нещо приспособено да се прихванат: 'свинска опашка' или телчета от сорта на тези, с които се захващат опаковки, вкл и на хляб или дори просто 'разпънат' кламер). Надолу може да се подпре с тухли и греди, за да се махне възможно най-бързо и без последствия, когато вече няма да е нужна тази импровизиране 'конструкция'. И последно: някой мъж най-вероятно ще измисли нещо по-добро :)
успех и поздравления за всичко, което правиш за Шая и бебоците. А на тях: много късмет и най-добрият дом!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#110 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2009 - 11:13 PM

Цитат
Въпросът ми можеи да ти се стори абстрактен, но има ли как да се примолиш на дядото да ги прибере при себе си?

Как "при себе си", в стаята си ли.Дядото почти не вижда,сам се грижи за себе си,сам се пере и е голям чистотник,а тия хулигани акат и пикат където им падне и могат да сътворят големи бели,двора го правят мазало...Дядото не е в състояние да ги обгрижва изобщо.Иначе те са си при него, в двора.
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 13 September 2009 - 10:54 AM

Първото , което ми хрумна за преграждане на двора е със стереодур или фибран - това дето се правят изолациите. Ще се нареже на ленти с широчината на процепа и ще се запълни пространството.
Единия край ще запре в цимента , а другия в оградата.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#112 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2009 - 11:41 AM

Цитат(sheba @ Sep 13 2009, 11:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Първото , което ми хрумна за преграждане на двора е със стереодур или фибран - това дето се правят изолациите. Ще се нареже на ленти с широчината на процепа и ще се запълни пространството.
Единия край ще запре в цимента , а другия в оградата.

Това е добра идея.Ама нямам идея как се реже фибран,май трябват инструменти
Аз пък си мислех с по-дебел найлон(даже намерих една ролка към 150 метра)и днес се обадих на единствения мъж от дружеството(Валери) да удари едно рамо в майсторлъка ab_041.gif Ще пробваме и ако не стане с найлона ще умуваме заедно с Валери какво да правим.А ако може да спрем и мама Шая да не излиза ще е чудесно.

User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#113 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2009 - 02:31 PM

Фибранът се реже с макетен нож. Ако нямате всеки нож ще свърши работа.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#114 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2009 - 02:59 PM

Валери дойде,огледа и решихме че най-евтино и лесно ще е да обезопасим с мрежа и тел.Междувременно намерихме парче мрежа колкото за първите два сегмента до улицата и Валери го взе да я нареже...чакам да се обади и отиваме да я слагаме,че е напечено положението-само докато бяхме там Бето излезе 2 пъти диването.
И туко- що се обадих да питам за Пухчо- бил добре,весел,играел си с децата на двора и хапвал с апетит ae_085.gifМама Шая сякаш не е забелязала,че един липсва ud_009.gif Като ме види,тича да ме посреща и дига лапки отвисоко,като конче,голяма е сладурана,дано да я поиска някой след кастрацията,кучинката е страхотна wub.gif и много умна.
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 01:23 PM

Добре,че вчера сложихме мрежа на крайните сегменти,днес кученцата цял де висят там,защото минаващи хора им обръщат внимание.Което влудява Шая и те се скъсва да лае eg_033.gif може да си навлече неприятности.Как да я накарам да не лае по хората,защото почна и извън двора да облайва,вчера се срещнахме случайно с Евгения от дружеството и тая хулиганка я налая порядъчно,не можахме да обменим новини като хората....Карам се ,казвам НЕ,но не помага-лае избирателно и много упорито....и прави тегели през шосето на бавен ход...колите намаляват,бипкат...а на мен сърцето ми слиза в петите....ще се поболея покрай тия кучовци.
Днес ще купуваме мрежа с Валери и ще слагаме на останалите сегменти.
Имам кандидат за още едно кученце,-приятел на дядото.Давам го със свито сърце,защото човека е възрастен и малко хахав откак е починала жена му...гледа котки...Няма как да откажа,на чужд терен са душичките и не ми позволяват да връщам кандидати(не че се избиват за тях де...)Но поне ще е сравнително наблизо и ще ходя да го наглеждам и да давам хапчета,ще сложа и ваксинката .Останалите може и да нямат такъв късмет.Досега беше спокойно,но взеха да мърморят съседите заради джафкането ,скоро се връща и племенника с дворното куче Макс от балканаСамо се чудя кой да дам,всички са ми свидни.
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 September 2009 - 01:26 PM

Цитат(чери @ Sep 14 2009, 12:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Само се чудя кой да дам,всички са ми свидни.

Ако ще се гледа в двор избирай по пол - дай мъжко.

#117 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 04:14 PM

Цитат(MechoPuh @ Sep 14 2009, 02:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(чери @ Sep 14 2009, 12:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Само се чудя кой да дам,всички са ми свидни.

Ако ще се гледа в двор избирай по пол - дай мъжко.

Той , дядото държи да е мъжко и без това .И не иска да го кастрира.Аз му викам вчера да изчака десетина дена да го ваксинирам ,а той " аааа,аз не искам ваксинирано ud_009.gif " и аз гледам така ud_009.gif Ама зацепих ,че има предвид "кастрирано" dry.gif И май е харесал Вълчо,а той е най-боязлив и все е около майка му да цока,нищо че изглежда "мъж с мустаци"- има да плаче в двора сам dh_188.gif
А Шая не стига че е народила толкова бебета,ми е тръгнала да осиновява и мойта Тайра.Вчера мойта пикла изяде котешки шамар иззад гумате на една паркирана кола и Шая като се амбицира да се бие с мацата-изкара ми акъла,такова фучене беше...а иначе не ги отразява котките,стига да не са близо до "децата " и

User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2009 - 09:13 PM

Голям проблем се очертава заради лаенето на Шая-почна сериозно да лае по минаващи хора.Карам и се и като приближа да я хвана и почва още по-ожесточено да лае.Мисля да я вържа в двора,даже пробвах още тази вечер.Държа се добре,не правеше буйни опити да се дърпа,легна с нещастен вид и задъвка повода....и след половин час го беше прегризла.....мойте поводи нали са за малко куче,не могат да оцелеят dh_188.gif Добра идея ли е да я вържа....ама ще стане като се върна от командировката в петък.Дано всичко да е наред,докато ме няма.Иначе се научи горе-долу да ходи на повод,е още не идеално ,ама аз и не мога много да се занимавам,че процедурите ги правя с мойто си куче под мишница,а пък трябва и него да го разхождам,скапах се да тичам от службата в къщи,после в двора....И да си призная не ме бива за възпитател,имам много мекушав характер а и нямам опит( ама ме слуша като войник и ме гледа в очите...само за лаенето не знам как да разбере че не бива...помагайте да не изпусна хубавото куче.....
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2009 - 10:27 PM

Тази вечер се върнах от командировката,минах пътем да видя бебоците,там бяха всичките,ужасно гладни,но все така жизнени.Оградата сме обезопазили на 80%(не стигна мрежата),ще довършим при първа възможност.Имам запитване по телефона за женско кученце,утре ще идват да го гледат.Стискайте палци да го харесат,жената ми се вижда много интилигентна и мила(и ми е адашка ae_085.gif )Притесни ме ,че Шая я нямаше,не дойде колкото и да я виках.Утре ще има кастрации доколкото разбрах,дано да е налице и да я вместим във графика.На бебетата след два дена предстои трето вътрешно обезпаразитяване и ако не изкарат този път глисти, ще правим ваксина.
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2009 - 11:44 PM

Свалям ви шапка, подкрепям ви морално и стискам палци (и зъби, че съм безсилна). Дано всички намерят щастливи домове!
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни