Dog.bg Форуми : Как ще се опазим по празниците (от гърмежите)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как ще се опазим по празниците (от гърмежите)

#81 Потребителят е офлайн   armani9208 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 January 2010 - 10:50 PM

Нашият Голден Ари не му пука..
Прекара сам Нова Година и беше спал като къпан ab_041.gif
Даже към 19-20ч майка ми го е извела навън,никакво внимание... ab_041.gif
В тово отношение е голям Непукист.

#82 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 January 2010 - 11:05 PM

И на нас не ни пукаше... до вчера. Не знам пиратка ли беше, пистолет ли... но като гръмна чак аз се стреснах... И се започна едно лутане и въртене покрай мен... и изведнъж като дръпна... Оставих аз да ме влачи магарето, да вида къде ще избяга като се изплаши, а тя милата тъка, тъка... към блока ни. Влезе във входа и зачака пред асансьора... Днес отново имаше гърмежи- никакво внимание не им обърна. Явно има и изключения. Кучето може да се оплаши един- единствен път... и той да е фатален...
Поне камък ми падна от сърцето. Вече знам, не дай си Боже, ако стане нещо, че Райа ще тича към асансьора... Остава само да я науча да борави с копчетата... или евентуално да използва стълбите dry.gif

#83 Потребителят е офлайн   Xrisi.dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Много .. но не чак толкова ... хD
Публикувано: 01 January 2010 - 11:49 PM

Това беше първата нова година на Тара и тя откачи ... побесня от радост ab_041.gif Започна да ги лае и да им ръмжи на терасата и дори някои съседи казаха че са я чули ... представете си мощния ни глас ab_041.gif Но все пак смелостта и беше предимно .. между краката ни ab_041.gif ab_041.gif

#84 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 02 January 2010 - 01:09 AM

При нас проблема се реши с поощряване на правилното поведение с наградки за хапване. Първоначално с гърмежи доста далече, които почти не се чуват, при правилно поведение - награда, след време по-близо и така. Важно да се държим все едно гърмежите са нещо обичайно, да не се гушка и успокоява кучето, защото така поощряваме неправилното му поведение.

Ето тази малко старичка тема, може да помогне - http://forum.dog.bg/...l&mode=threaded

ПС: Сега се сещам, че имаше някакви нови успокояващи нашийници за подобни стресови ситуации, ако някой е пробвал, може да сподели.
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2010 - 10:01 AM

да вчера и вет ми каза за тези каишки и също че помагали но се слагали 1 месец преди евентуално събитие просто не можах да предположа че ще се стигне до това за да му сложим но живот и здраве за догодина ще знаем сано да нямаме проблеми
да благодаря за темите прочетох ги но при нас е по различно на 31 се гърмеше още от обяд неи бяхме в парка и Джако не реагира въобще само веднъж се излая ното искаше да бяга нито се стресна проблема дойде във нас което е пазане на територия маже би незнам а и с нас му е първа нова година тои на 3 г и за жалост не му знаем миналото но явно е преживял нещо свързано с тези гърмежии като е по емоционален по хорактер се отрази

#86 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2010 - 09:07 PM

От пиратките сега Арес се стряска,почва навън да тегли като изоглав и току да си сурка дупето по земята,присядайки за секунди.В нас от силната музика ходеше с подвита опашка.На 1-ви цял ден бе унил и не помисли за игра.Чак на другия ден сутринта си влезе в релсите.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#87 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2010 - 09:16 PM

Ние имаме огромен проблем с тази фобия от пиратки ud_009.gif От момента в който настъпи 1-ви Декември,започнаха и гърмежите и от тази дата до днес не сме се разхождали на поляната(само колкото да свършим работата)На нова година горкият се свря до гардероба,подви опашка и затрепера като лист,а на муцуната му беше изписан такъв ужас,че не може да се опише.Пробвах да го науча,че няма нищо страшно още след миналата нова година,но уви-при нас лечение няма!В такъв момент политам след него и никакви поощрения на са в състояние да го отклонят от главната цел-да се прибере вкъщи.
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2010 - 10:14 AM

И при нас е някакъв кошмар, още от миналата Нова година като че ли го стресирахме и сега само да чуе дори и надалече гърмеж или хуква да ме тегли към къщи ако е вързан или ако е пуснат идва при мен свива се в краката ми и почва да трепери целия. Тези дни разходките ни са някакъв кошмар. Опитах с игнориране и с награди но не става, като чуе гърмежите отказва и най - вкусната награда изобщо не му е до ядене, не виждам при нас да има решение този проблем, явно ще си остане такъв.
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#89 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2010 - 11:07 AM

за всички е неприятно дори тук продължават да гърмят надявам се от днес да се спре но трябва да има някакво решение просто ще потърся защото си помислих наи лошото при този гърч беше ужасно и това което четох в нета ме обърка още повече

#90 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 January 2010 - 12:29 PM

http://forum.dog.bg/...%98%D0%A0%D1%91
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#91 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 10:11 AM

Моята мечка е много смешна като чуе гърмежи. Ако си е сама в клетката се завира в най-далечния край на колибката и не излиза от там поне 30 мин. Не лае, не скимти, не издава звук - само се крие. Обаче ако сме с нея в двора и тя е пусната започва да се прави на "мъж" - лае много силно, ръмжи, обикаля целия двор, идва при мен и започва да ме бута и да лае. Много е смешна, защото като сме с нея става много смела, а като е сама не смее да гъкне. При нас много гърмят от съседните къщи и става лудница - бомбички кучешки лай, ужас ab_041.gif Като започне да лае се старая да я забаламосам с някоя играчка или я карам да седне и получава лакомство или някоя друга команда да изпълни и обикновено действа. До следващия гърмеж af_089.gif и пак отначало. По един джоб с лакомства изяжда напоследък. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни