Това би увеличило шансовете и за осиновяване.Все пак работни качества са още една екстра към очевидния й чар.
Бясна жажда за живот Ламята Спаска кучешка история
Публикувано: 05 January 2010 - 10:21 PM
Това би увеличило шансовете и за осиновяване.Все пак работни качества са още една екстра към очевидния й чар.
Публикувано: 05 January 2010 - 10:32 PM
Понеже още е много млада по моя преценка - това или може да доведе до масово разрушителство или до прекрасно работно куче! Ще я пробвам в събота как се справя с концентрацията.
Притесняват ме обаче тези задни крачета - кожата се прокъсва от костите през ден. Дано с времето се позакрепи. Тя самата не дава признаци да се сдухва от това - напротив - ходи си напред назад съвсем доволно.
Кучето, обаче, със сигурност става за работно - може би за работа с деца и болни хора ... нещо такова...
Публикувано: 06 January 2010 - 11:39 AM
Снимките са умопомрачително перфектни и ще питам дали мога да ги изпратя, за да ги добавят! Така ми се иска да попадне на хора, които поне наполовина колкото мен да я обичат!
Тара е наистина страхотно енергична и най-много от всичко обича да й се обръща внимание и постоянно да има с кого да си играе/тормози. Много благотворно ще й се отрази това, че у вас постоянно си има приятелчета, на които да досажда.
Милата ми малка ламя

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Публикувано: 06 January 2010 - 02:48 PM
Тара много ми прилича на нея. Същите смешни уши, същият цвят "бездомен". Същата хулиганка.
Лейла беше чаровна в абсолютната си липса на изключителност, на някаква невероятна красота или нещо по-запленяващо. Просто имаше едни невероятни очи, точно като на Тара, които те побъркват.И тя беше същата разбойничка и бяс преди да се разболее. Сега е щастлива, живее в центъра на Виена. Пожелавам и на Тара късмета на Лейла!
Ина, прочети темата за Лейла и виж колко си приличат!
Публикувано: 06 January 2010 - 03:31 PM
Стаси правиш чудеса за Тара. Надявам се да му потръгне на момичето и Ина да се успокои, защото знам какво направи тя за това куче. Дано.....

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 06 January 2010 - 06:00 PM
Стаси правиш чудеса за Тара. Надявам се да му потръгне на момичето и Ина да се успокои, защото знам какво направи тя за това куче. Дано.....
Аз се бях успокоила още от момента, в който Стаси се съгласи да я вземе при себе си.
Други неща ме вълнуват вече, като например, че я оставям отново на хотел в края на месеца, че стискам палци като луда да намери по-бързо ТОЧНИТЕ хора и т.н. Т.е. притеснявам се за всички онези неща, за които се притеснява всеки един от този форум, решил да провежда котко- или кучоспасителна акция
П.П. PURSY, права си за Лейла, има прилика историята. Ти и преди ми беше споменала. Само, много моля, никак не съм съгласна с определението за цвета на козинката, ааа ма ха

Публикувано: 11 January 2010 - 11:32 PM
значи, да ви кажа - ламята Спаска умира за внимание. първоначално се опитваше да се сдобие с такова посредством лаене и драпане по прозореца, но уви - попадна на коравосърдечни хора, да им се невиди
яде с огромен кеф, особено витамини във формата на сърчица и разни калциево-фосфорни смеси!
от седмица раните по задните крачета не са се отваряли! мисля, че ще останат в миналото, дай боже!
какво още да я наколадя - подскача като паяк из двора, припозна Жужка за своя посестрима и пада един купон - свят да ти се завие! абе такава ламя не сме виждали! да е жива и здрава! много й се радваме - дано и тя успее да се вкара в някоя приказка с успешен край!
Публикувано: 28 January 2010 - 11:27 AM
Месецът ни престой при Стаси изтече - хубавите неща свършват прекалено бързо, естествено! Стаси,
От вчера Тара си прави компания с Нанук в хотела. Там чака реда си - някой да избере и нея и да я обича!
ОБАЧЕ - ново двеста!
Вчера, преди да я заведем в хотела, профилактично (защото вече съм параноясала на тема здравословно състояние на Тара, след всичко, което й се случи) пак й пуснахме пълна кръвна картина, биохимия. Там всичко е ОК!
Взеха обаче и проба от космената покривка, защото последните 2-3 седмици ужасно много се скубеше. Мислехме си със Стаси, че е от тежкото боледуване и че сега просто сменя изтощената от болестта козина, ама НЕ е само това! Пипнала е госпожицата ГЪБИЧКИ от многото силни антибиотици, които се наложи да пие последните 2-3 месеца!
Сега ваксина ще трябва - три боцкания през определен период! Допълнително лекарство за козината и ... сигурно добавки в храната! Ламята ми явно е решила да отбелязва рекорди някакви - по разнообразни заболявания без почивка ...
Ако някой реши да ни удари едно рамо във финансово отношение, ще съм признателна. Всичко бях изчислила и приготвила - пари за хотела за месеца, калций, витамини и т.н., за да не ви тормозя с подобен род писания, но ... този разход покрай изследванията и предстоящото лечение, ми дойде лекинко непредвиден, да му се невиди!
За разведряване на обстановката ще си позволя да кача и в темата на Тара линка на страхотното клипче на Стаси, тъй като и ламята има дейно участие в него
http://www.youtube.c...h?v=yEcKpJa1-qY
П.П. Нашата ламя явно си има стратегия - аха-аха да й потъне темата в забвение и тя вземе, че лепне нещо, та пак да я пишат на 1-ва страница ...

Публикувано: 31 January 2010 - 06:05 PM
Днес закарахме момичето за първата й противогъбична ваксина. Биха й и някаква витаминна добавка. Обработиха и едното й краче, тъй като от известно време й се появи неприятна сълзяща рана, която не може да мине
След като се върнахме в хотела, си поиграхме доволно в снега. Най-любимото забавление на ламичка е да гони снежни топки. Подскача из снега като някое маймунче
Този път нямахме възможност за снимки, но скоро обещавам най-безцеремонно да й изтипосам във форума големия нос, в случай, че сте го позабравили
Това е от нас за сега. Като цяло - продължаваме с лечението, няма да се даваме!

Публикувано: 31 January 2010 - 06:31 PM
ако ме питаш - нарочно си го е измислила това, за да я виждате по-често!
и хайде вече да се появяват стопаните на Тара, викам аз! докога ще ги чака това момиче вече??!!
поздрави от нас на момичето!
Нали, нали - абсолютно нарочно!
А за стопаните - стискаме палци много силно! Време й е да я обичат и глезят, само нея и завинаги! Ти поне знаеш за какво става дума - хем жажда за живот, хем жажда за любов и внимание ...
Много виртуални усмивки и прегръдки получавате от нашата скромна човешка дружинка и от розовия Таровски нос

Публикувано: 11 February 2010 - 12:37 PM
че днес ми е домъчняло за всички временни и постоянни обитатели вкъщи!
виждате ли я често? оправиха ли се гъбите? как й понася хотелът?
Hello Hello!
Много ни е драго, че ни пишете в темичката и се интересувате от нас!
Аз ... отдавна не съм писала (ок, срам ме е, за което), обаче:
1. Още не съм я снимала качествено (а не ми се искаше да ”драскам” в темата без нагледен матриал). Като отидем при нея, тя ни напада да си играем, после обработваме раната, подреждам й леговището. Отгоре на всичко, не стои това шило на едно място! В един от дните се пробвахме за снимки – получиха се летящи Ще ги кача по-късно;
2. Нямаме инфо още за евентуални осиновители и чакаме, та за сега, нямам с какво да се похваля;
Относно виждането/свижданията – миналата седмица бяхме при нея във вторник, четвъртък и неделя. Вчера също я навестихме, но за съжаление, само за половин час, тъй като се разрази жестока буря - едни ми ти виелици, студ, навява яко сняг, а Нанук отстрани те гледа със синьото око подозрително – истинска Сибирска картинка!
На 2.02. се навършиха 5 месеца откакто сме се намерили с милата ламя и съответно, получи подаръци – най-любимите й бисквити, допълнителна порция храна ииии .... близо 1 час мятане на снежни топки на поляната.
Отчет за здравословно състояние – вече две поредни недели се водим на противогъбична ваксина. Бият й и някакви витамини + антибиотик за раната на крачето. Раната на крачето е зле
Тази неделя сме пак на ваксина (трета поредна и остава още една).
Отчет за психическо състояние – луда за връзване
П.С. Забравих за хотела - амиии, хотел.
Поздрави и усмивки!

Публикувано: 12 February 2010 - 10:42 PM
За другите двама – така е, с Валя и Петко сме добра комбина, всеки помага с по нещо. Иначе..., щеше да ми е много по-трудно във всяко отношение! Ето защо:
И понеже съм обещала, пък и neofly е вече нетърпелива, виждам
Хайде, моля ти се, хвърли ми тази снежна топчица!
Готова съм – хвърляй, дай топката!
Какво ти казвам аз – хвърляй, хвърляй, хвърляяяйййй!
Снимките ни може да не са особено хубави, но за това пък, ламята ни е прекрасна (мхмм ... нищо, че сега дупарата й се скубе и е като недооскубана кокошка)!

Вход

Горе
Цитиране +