Dog.bg Форуми : Бясна жажда за живот

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бясна жажда за живот Ламята Спаска кучешка история

#81 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 January 2010 - 10:21 PM

Стаси,имайки впредвид,че си се занимавала със спортна дресура,как преценяваш момичето откъм работни качества?От това,което Ина е писала за нея ми се стува,че е темпераментно куче,готова дълго време да прави нещо ab_041.gif
Това би увеличило шансовете и за осиновяване.Все пак работни качества са още една екстра към очевидния й чар. wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 January 2010 - 10:21 PM

Страшно хубава Тара!Мисля,че тези снимки трябва да и донесат късмет-неустоима е wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 January 2010 - 10:32 PM

Определено е много темпераментно куче - пълна с енергия!
Понеже още е много млада по моя преценка - това или може да доведе до масово разрушителство или до прекрасно работно куче! Ще я пробвам в събота как се справя с концентрацията.

Притесняват ме обаче тези задни крачета - кожата се прокъсва от костите през ден. Дано с времето се позакрепи. Тя самата не дава признаци да се сдухва от това - напротив - ходи си напред назад съвсем доволно.
Кучето, обаче, със сигурност става за работно - може би за работа с деца и болни хора ... нещо такова...

#84 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2010 - 10:35 PM

хехехе, мерси Бени!
за снимките - не знам дали ще й донесат късмет, но "късметлийското шалче" е програмирано с магия, която да я заведе право при най-добрите и грижовни стопани. дано проработи!

#85 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2010 - 11:39 AM

Стаси, страхотна си! Огромни благодарности, за всичко което правиш, за това че ми подаде ръка!
Снимките са умопомрачително перфектни и ще питам дали мога да ги изпратя, за да ги добавят! Така ми се иска да попадне на хора, които поне наполовина колкото мен да я обичат!

Тара е наистина страхотно енергична и най-много от всичко обича да й се обръща внимание и постоянно да има с кого да си играе/тормози. Много благотворно ще й се отрази това, че у вас постоянно си има приятелчета, на които да досажда.

Милата ми малка ламя wub.gif, как да не се влюби в нея човек. Толкова ми е мъчно за нея, че май наистина ще се окаже, че аз съм по-привързаната от двете ни!
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#86 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 02:48 PM

Помните ли моята Лейла от темата Грозното пате Лейла?
Тара много ми прилича на нея. Същите смешни уши, същият цвят "бездомен". Същата хулиганка.
Лейла беше чаровна в абсолютната си липса на изключителност, на някаква невероятна красота или нещо по-запленяващо. Просто имаше едни невероятни очи, точно като на Тара, които те побъркват.И тя беше същата разбойничка и бяс преди да се разболее. Сега е щастлива, живее в центъра на Виена. Пожелавам и на Тара късмета на Лейла! smile.gif
Ина, прочети темата за Лейла и виж колко си приличат! smile.gif

#87 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 06 January 2010 - 03:11 PM

Mдаааа , така е , и двете са много чаровни и харизматични!
Независимо от цвета, косъма и ала бала, всяко има душа, топлина и обич в очите , излъчване...и за това всички са красиви по своему!
Лейла ми беше любимка.Късмет и на ламята Тара wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2010 - 03:31 PM

Нямам думи. Защо нямаше повече хора като Стаси ........тогава, тогава......
Стаси правиш чудеса за Тара. Надявам се да му потръгне на момичето и Ина да се успокои, защото знам какво направи тя за това куче. Дано.....
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#89 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2010 - 06:00 PM

Цитат(sheba @ Jan 6 2010, 03:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нямам думи. Защо нямаше повече хора като Стаси ........тогава, тогава......
Стаси правиш чудеса за Тара. Надявам се да му потръгне на момичето и Ина да се успокои, защото знам какво направи тя за това куче. Дано.....

Аз се бях успокоила още от момента, в който Стаси се съгласи да я вземе при себе си. md_064.gif
Други неща ме вълнуват вече, като например, че я оставям отново на хотел в края на месеца, че стискам палци като луда да намери по-бързо ТОЧНИТЕ хора и т.н. Т.е. притеснявам се за всички онези неща, за които се притеснява всеки един от този форум, решил да провежда котко- или кучоспасителна акция ab_041.gif

П.П. PURSY, права си за Лейла, има прилика историята. Ти и преди ми беше споменала. Само, много моля, никак не съм съгласна с определението за цвета на козинката, ааа ма ха ab_041.gif Съвсем сме си красиви, хайде моля ви се af_089.gif
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 January 2010 - 11:32 PM

някой каза, че по чуждите теми можело да се спами на воля, та да побързам, докато не са отменили правилото! zz_231.gif

значи, да ви кажа - ламята Спаска умира за внимание. първоначално се опитваше да се сдобие с такова посредством лаене и драпане по прозореца, но уви - попадна на коравосърдечни хора, да им се невиди sa_021.gif , и се ориентира по останалите квартиранти - мил поглед, едно две намигвания с лявото ухо - и ето че вече е в играта!

яде с огромен кеф, особено витамини във формата на сърчица и разни калциево-фосфорни смеси!
от седмица раните по задните крачета не са се отваряли! мисля, че ще останат в миналото, дай боже!

какво още да я наколадя - подскача като паяк из двора, припозна Жужка за своя посестрима и пада един купон - свят да ти се завие! абе такава ламя не сме виждали! да е жива и здрава! много й се радваме - дано и тя успее да се вкара в някоя приказка с успешен край! gd_044.gif

#91 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2010 - 11:27 AM

Такааа ...
Месецът ни престой при Стаси изтече - хубавите неща свършват прекалено бързо, естествено! Стаси, wub.gif vc_038.gif
От вчера Тара си прави компания с Нанук в хотела. Там чака реда си - някой да избере и нея и да я обича!

ОБАЧЕ - ново двеста! eg_033.gif
Вчера, преди да я заведем в хотела, профилактично (защото вече съм параноясала на тема здравословно състояние на Тара, след всичко, което й се случи) пак й пуснахме пълна кръвна картина, биохимия. Там всичко е ОК!
Взеха обаче и проба от космената покривка, защото последните 2-3 седмици ужасно много се скубеше. Мислехме си със Стаси, че е от тежкото боледуване и че сега просто сменя изтощената от болестта козина, ама НЕ е само това! Пипнала е госпожицата ГЪБИЧКИ от многото силни антибиотици, които се наложи да пие последните 2-3 месеца!
Сега ваксина ще трябва - три боцкания през определен период! Допълнително лекарство за козината и ... сигурно добавки в храната! Ламята ми явно е решила да отбелязва рекорди някакви - по разнообразни заболявания без почивка ...
Ако някой реши да ни удари едно рамо във финансово отношение, ще съм признателна. Всичко бях изчислила и приготвила - пари за хотела за месеца, калций, витамини и т.н., за да не ви тормозя с подобен род писания, но ... този разход покрай изследванията и предстоящото лечение, ми дойде лекинко непредвиден, да му се невиди!

За разведряване на обстановката ще си позволя да кача и в темата на Тара линка на страхотното клипче на Стаси, тъй като и ламята има дейно участие в него ab_041.gif
http://www.youtube.c...h?v=yEcKpJa1-qY

П.П. Нашата ламя явно си има стратегия - аха-аха да й потъне темата в забвение и тя вземе, че лепне нещо, та пак да я пишат на 1-ва страница ...
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 January 2010 - 06:05 PM

Благодарим на fanfann за 20-те лв., които е превел за Тара! От него й е първата от серията противогъбични ваксини (3 или 4 през 7-10 дена), които ще й поставяме идния месец.

Днес закарахме момичето за първата й противогъбична ваксина. Биха й и някаква витаминна добавка. Обработиха и едното й краче, тъй като от известно време й се появи неприятна сълзяща рана, която не може да мине eg_033.gif Днес вече съвсем се беше разкървавила... За това й биха и антибиотик с депо действие - за три дни напред.

След като се върнахме в хотела, си поиграхме доволно в снега. Най-любимото забавление на ламичка е да гони снежни топки. Подскача из снега като някое маймунче wub.gif Побърква се от кеф af_089.gif

Този път нямахме възможност за снимки, но скоро обещавам най-безцеремонно да й изтипосам във форума големия нос, в случай, че сте го позабравили ab_041.gif

Това е от нас за сега. Като цяло - продължаваме с лечението, няма да се даваме!
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 January 2010 - 06:14 PM

ох, стискам палци!
ако ме питаш - нарочно си го е измислила това, за да я виждате по-често! smile.gif
и хайде вече да се появяват стопаните на Тара, викам аз! докога ще ги чака това момиче вече??!!
поздрави от нас на момичето!
wub.gif

#94 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 January 2010 - 06:31 PM

Цитат(stassi @ Jan 31 2010, 06:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ох, стискам палци!
ако ме питаш - нарочно си го е измислила това, за да я виждате по-често! smile.gif
и хайде вече да се появяват стопаните на Тара, викам аз! докога ще ги чака това момиче вече??!!
поздрави от нас на момичето!
wub.gif

Нали, нали - абсолютно нарочно! ab_041.gif Хитра е тя, нашата ламя!

А за стопаните - стискаме палци много силно! Време й е да я обичат и глезят, само нея и завинаги! Ти поне знаеш за какво става дума - хем жажда за живот, хем жажда за любов и внимание ...

Много виртуални усмивки и прегръдки получавате от нашата скромна човешка дружинка и от розовия Таровски нос ae_085.gif
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 January 2010 - 06:39 PM

InaG, благодарим за милите думи rc_036.gif От все сърце пожелаваме на теб и Тара успех в борбата с коварните гъби!!!
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#96 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2010 - 04:57 AM

как е ламята Спаска?
че днес ми е домъчняло за всички временни и постоянни обитатели вкъщи!

виждате ли я често? оправиха ли се гъбите? как й понася хотелът?
smile.gif

#97 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2010 - 12:37 PM

Цитат(stassi @ Feb 11 2010, 04:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
как е ламята Спаска?
че днес ми е домъчняло за всички временни и постоянни обитатели вкъщи!

виждате ли я често? оправиха ли се гъбите? как й понася хотелът?
smile.gif

Hello Hello!  ab_041.gif

Много ни е драго, че ни пишете в темичката и се интересувате от нас!

Аз ... отдавна не съм писала (ок, срам ме е, за което), обаче:
1. Още не съм я снимала качествено (а не ми се искаше да ”драскам” в темата без нагледен матриал). Като отидем при нея, тя ни напада да си играем, после обработваме раната, подреждам й леговището. Отгоре на всичко, не стои това шило на едно място! В един от дните се пробвахме за снимки – получиха се летящи  Ще ги кача по-късно;
2. Нямаме инфо още за евентуални осиновители и чакаме, та за сега, нямам с какво да се похваля;

Относно виждането/свижданията – миналата седмица бяхме при нея във вторник, четвъртък и неделя. Вчера също я навестихме, но за съжаление, само за половин час, тъй като се разрази жестока буря - едни ми ти виелици, студ, навява яко сняг, а Нанук отстрани те гледа със синьото око подозрително – истинска Сибирска картинка! 

На 2.02. се навършиха 5 месеца откакто сме се намерили с милата ламя и съответно, получи подаръци – най-любимите й бисквити, допълнителна порция храна ииии .... близо 1 час мятане на снежни топки на поляната. wub.gif

Отчет за здравословно състояние – вече две поредни недели се водим на противогъбична ваксина. Бият й и някакви витамини + антибиотик за раната на крачето. Раната на крачето е зле eg_033.gif Според лекарите, е някаква малка костица, която се опитва да излезе .... Или ще загнои още и ще излезе след време, или ще се капсулира с тъкан. Чакаме.
Тази неделя сме пак на ваксина (трета поредна и остава още една).

Отчет за психическо състояние – луда за връзване ab_041.gif Обожава да гони снежни топки –гледа те с ТЕЗИ ОЧИИииии и подквичква жално, в случай, че се отплеснеш и не хвърляш топки като машина! От две седмици съм с мускулна треска на ръката, хораааа

П.С. Забравих за хотела - амиии, хотел.

Поздрави и усмивки! ae_085.gif wub.gif
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2010 - 10:24 PM

ехаааааа!
това се казва отчет!!!!
zz_231.gif
много се радвам за милата ламя, че ви има вас, хора!
да се оправя бързо и да свършват тегавините!

много ви прегръщам тримата замесени! rolleyes.gif
и четвъртата - дето замесва нещата!

#99 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 12:11 AM

Интересуваме се ние, ама ти снимки не показваш dry.gif

Дано здравословните й проблеми скоро да отшумят и да е готова за нови подзиви и ново семейство smile.gif

#100 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 February 2010 - 10:42 PM

Цитат(stassi @ Feb 11 2010, 10:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
много ви прегръщам тримата замесени! rolleyes.gif

За другите двама – така е, с Валя и Петко сме добра комбина, всеки помага с по нещо. Иначе..., щеше да ми е много по-трудно във всяко отношение! Ето защо: wub.gif за онези двамата, които не пишат тук, защото са дали карт бланш на най-голямото плямпало от трима ни – мен, да си драскам” на воля и да ви осведомявам за развоя на събитията около милата ни ламя zz_227.gif

И понеже съм обещала, пък и neofly е вече нетърпелива, виждам ab_041.gif - ето ви малко ламя a.k.a. Тара смешното ухо в действие:

Хайде, моля ти се, хвърли ми тази снежна топчица!
Прикачена снимка

Готова съм – хвърляй, дай топката!
Прикачена снимка

Какво ти казвам аз – хвърляй, хвърляй, хвърляяяйййй!
Прикачена снимка

Снимките ни може да не са особено хубави, но за това пък, ламята ни е прекрасна (мхмм ... нищо, че сега дупарата й се скубе и е като недооскубана кокошка)!
User's Signature

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни