Dog.bg Форуми : Помощ! Бебенца в кашон!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ! Бебенца в кашон!

#1 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 September 2009 - 02:09 PM

Здравейте всички! От вчера ми е тръгнало не на криво, а и аз не зная на какво! Докато се прибирах от адрес, за да грабна поредните памперси и хумани и да хукна пак, попаднах на една трицветна котка, която лежеше неподвижно на плочниха пред входа. Отначало помислих, че ве паднала от етаж, видях, че диша, докоснах я и беше много, направо смъртно слаба. Посля видях, че козинката й е мръсна и явно не е стопанствена..... Опитах се да я нахраня и напоя, но тя не можеше нито да яде, нито да пие, макар че искаше да пие водичка. Занесохме я в клиниката в Банишора, където я сложиха на системи, но казаха, че състоянието й е много тежко, беше с много ниска телесна температура и почти изпаднала в кома. Вчера следобяд още беше жива и аз я кръстих Хоуп, като се надявах името да й донесе късмет и да оцелее....Лекарите казаха, че има тежко заболяване на кръвта. По-късно е починала... Днес сутринта се обадих и научих.... Почивай в мир Хоуп! Дано душицата ти намери покой на по-добро място! Още съм много разстроена и ми е много мъчно, но пиша тук по друга причина. За Хоуп вече нищо не може да се стори, но кръговратът на живота продължава, един умира - друг се ражда.....Убедих се в това за пореден път няколко минути след известието за смъртта на Хоуп. Пак бях тръгнала към нас, пак за да се натоваря като магаре с памперси и какво ли не и този път два блока по-напред от моя чух котешкото писукане.... Не можах да не отида, макар че ми беше ясно, че картинката няма да е хубава, защото котенцата писукаха ужасяващо... Видях ги - бяха в кашон, четири броя. На не повече от четири седмици. Около тях се суетяха две деца - момчета и един възрастен господин. Първо реших, че децата са ги отмъкнали от някой двор, като са решили, че са бездомни и тъкмо реших да ги нахокам, както ми беше гадно и проклето, но когато попитах, децата казаха, че вчера следобяд са ги намерили при кофите за боклук, а възрастният мъж потвърди. Него съм го виждала да търси препитание по кофите в района, та той всъщност намерил кашона, а децата минавали и той ги извикал да видят котетата. Децата решили да ги вземат и да ги сложат зад кантона в кашона и да се грижат за тях. Естествено питали у дома, но родителите им отказали да вземат котета. Котенцата освен това не искат да седят в кашона и все се катерят по него да излязат.В близост се е окучила и една кучка, която по принцип е много добра, аз я видях, даже се опитваше да облизва котетата, но е огромна, макар и слаба, пред тях е като гигант, а нейните кученца са вече на по месец и половина и също могат без да искат да стъпчат котетата или да ги умъртвят, когато се опитват да си играят. Едно от котетата, които в началото са били 5 е починало през нощта.. Децата са намерили трупчето му сутринта - премръзнало, било е навън от кашона.... Улицата е на няма и 10 метра от там. Освен това достъпът на кучета и хора е напълно безпроблемен и всеки може да им навреди, да не говорим, че дори това да не се случи, ще измрат от студ, защото времето ще се влошава, а те са твърде малки.... Децата и те са малки, втори-трети клас, опитват се да хранят котетата с мляко в капкомери. В мазетата е немислимо да ги сложат, защото в нашия район преди време бе подета инициатива да се заковат всички прозорци на мазетата да не влизат котки в тях, че им носели бълхи и сега котки не могат да влязат, но пък плъхове има и то какви само - по-едри от котараци! Моля всеки, който има желание да помогне на котачетата да намерят дом да се свърже с мен или по телефона или да ми пише тук. Нека побързаме, защото ще застудее, а котенцата са освен това съвсем беззащитни. Направих малко снимки, ето вижте ги какви са красавци и красавици. Трицветните са момичета, а другите две - момчета. Нека им дадем шанс, не бива едни животи започнали съвсем наскоро така да отлетят безвреме, само защото някой безотговорен човек е решил да се отърве от тях, изчакал ги да се родят и ги метнал при кофата, а за майката не ми се мисли, ако са й взети всичките котенца ще си погине от мастит горката.....Има и снимка на кучката с кученцата. Горката много е пострадала днес. Децата казаха, че са чули квичене преди да дойдат с млякото да хранят котетата, явно някой е искал да вземе от кученцата й или от котенцата, а тя ги пази много. Наистина е много добра и нищо не прави на котенцата. Обаче е била бита и то много. Дори пръта, с който са я били се въргаляше още там.....
0897311186-Елица

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 September 2009 - 02:38 PM

Ели, тези котета, не знам от снимките ли, но май мисля, че биха се хранили сами, така ли е?
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 24 September 2009 - 02:50 PM

ДА,И АЗ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ХРАНЯТ САМИ.ОБАЧЕ НЕМОГАТ ДА СТОЯТ НАВЪН.ВРЕМЕТО Е ПРОМЕНЛИВО СУТРИНИТЕ И ВЕЧЕРИТЕ СА СТУДЕНИ.ТРЯБВА ИМ ДОМ И ТО СПЕШНО.

#4 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 03:00 PM

Ами мисля, че децата не са пробвали да ги хранят с друго освен с мляко. Аз днес ще ги водя при моя ветеринар, за обезпаразитяване и ще го питам с какво мога да ги захраня.
Цитат(deni_avr @ Sep 24 2009, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ели, тези котета, не знам от снимките ли, но май мисля, че биха се хранили сами, така ли е?

#5 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 03:08 PM

А кучето ? Майка , пребита затова, че пази малките си.
Дали не заслужава отделна тема?

#6 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 September 2009 - 03:17 PM

Ох, ако се хранят сами и са обезпаразитени, аз бих могла на първо време да ги поема, за седмица примерно. Имам една празна стая, но при мен за малки неваксинирани котета е много опасно. Сиси навремето имаше другарче, което почина от перитонит, та тя е потенциален вирусоносител. Моите големите са големи, но малките са много уязвими. Видът на котетата ми подсказва, че са от скоро навън. Но ако не се хранят сами, аз просто съм безполезна, няма ме по цял ден в къщи. Навън наистина е твърде студено нощем за тях вече.

Ели, а кучето добре ли е в крайна сметка? Дано някой ти помогне с него.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 03:59 PM

Дени, днес ще ги водя на ветеринар. Наистина ли ще можеш да ги вземеш при теб?
Аз ще разпитам дали могат да се хранят. Обаче май са много малки за ваксина...
Цитат(deni_avr @ Sep 24 2009, 01:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ох, ако се хранят сами и са обезпаразитени, аз бих могла на първо време да ги поема, за седмица примерно. Имам една празна стая, но при мен за малки неваксинирани котета е много опасно. Сиси навремето имаше другарче, което почина от перитонит, та тя е потенциален вирусоносител. Моите големите са големи, но малките са много уязвими. Видът на котетата ми подсказва, че са от скоро навън. Но ако не се хранят сами, аз просто съм безполезна, няма ме по цял ден в къщи. Навън наистина е твърде студено нощем за тях вече.

Ели, а кучето добре ли е в крайна сметка? Дано някой ти помогне с него.

#8 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 04:00 PM

Кучето куца и много жално квичка. Хранено е. Надявам се да няма някакви вътрешни травми след побоя....

#9 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 September 2009 - 04:10 PM

Eли, принципно мога. Притесняват ме две неща - дали се хранят сами. Ако не се, няма смисъл да са при мен, защото ме няма по цял ден. По-добре на стационар някъде, не че знам къде. Не питай дали се хранят, ами ако може пробвайте ги. Вижте дали имат зъбки. И другото което ме притеснява, че съм с 7 в нас в момента. Чакам уж брат ми да се върне от пътуване, за да си прибере неговите две до седмица, две. Та, стават доста множко. Ама пусто, като ги гледам на снимките и като знам какъв студ е през нощта, просто са обречени милите.

Малки са за ваксина, но то срещу перитонита ваксина няма така или иначе. Та, и от това ме е страх. Малките са ужасно уязвими.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 11:00 PM

Aко е било "читаво" млякото може и да се размине, но студът ще ги довърши. Трябва да са завити на топло. Ако са го закъсали, при много бърза реакция една комбинация от 2 антибиотика ги оправя, но не трябва да се изчаква. Дени, ако ги взимаш ми чукни по телефона.

Мисля че кучката трябва да се премести в отделна тема. И да се разкара заедно с малките оттам.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#11 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 September 2009 - 08:09 AM

Не разбрах за какво трябва да ти се обаждам?
Не съм взела още котетата. Те не се хранели сами, макар че имало наченки на това. Снощи са прекарали нощта при приятелка на Вало, от тази сутрин са при самата Вало до утре и после вече не знам. Те имат нужда да се хранят поне по 3 пъти, при мен това няма как да се случи. А за изпишкването и изакването да не говорим...

Има ли някой, който може да им отдели повече време и грижи?
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2009 - 03:10 PM

С какво са ги пробвали дали ядат?Може да не им е харесало това което им е било предложено.На мен по снимките ми изглеждат на по месец и малко, значи дотатъчно големи да ядат.А ако не ядат сами то със сигурност са достатъчно големи та сами да си ходят до тоалетна.Аз от опита си с котета без майка знам, че понякога трябва да им сложиш храната в устата и чак тогва схващат за какво е, иначе само се бутат, мърлят и не се сещат какво да правят.

User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 September 2009 - 03:43 PM

С пастет, Вало ми каза. Не знам този пастет дали няма да им докара разстройство. Дано проядат скоро гранулки, че е и по-лесно и по-здравословно.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2009 - 06:09 PM

Ние имаме време, но нямаме място, къде да ги гледаме. Дени има място, но няма време. Следователно, ако обединим сили Дени ще им осигури временен дом, а ние можем да ги храним.
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#15 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2009 - 06:33 PM

Хора, котенцата за сега са добре. Храних ги с пастет и с мляко. Пастета го ядат, макр че още не схващат точно как трябва да се прави - по скоро се опитват да го "бозаят". масажирам им коремчетата,а дупенцата разтривам с влажен тампон. Две от тях се изходиха веднага след масажа. Третото не. Днес и аз бях на работа и цял ден от сутринта, когато ги нахраних до следобяда го караха на едно хранене. Спали са спокойно в кашона и когато отидох при тях още спяха. Сега хапнаха дори повече от сутринта, а мъжкарчето се опита да хапне кренвирш. Много са мили. Успокояват се дори само когато ги сложа в скута ми или на корема и ги галя. За жалост котките ми не ги приемат и ги ръмжат. Но котките ми не са големият проблем...Големият проблем е баща ми, който се прибира в неделя по обяд и до тогава котенцата трябва да са напуснали дома ми, защото ако ги види направо не ми се мисли, ще изхвърли и мен и котета и големи котки та даже и приятеля ми. В това не се съмнявам ни най-малко. Все пак живеем в неговото жилище и той определя правилата в него. Ако някой наистина може да ги вземе за временно, докато поотраснат и започнат поне да се хранят самостоятелноп без да им се бута в устата ще съм безкрайно благодарна!
Моля, който може да помага. wb_052.gif

#16 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2009 - 07:17 PM

А четвъртото котенце? Да не би ...
По-добре не давай прясно мляко. От него ще получат разстройство. Малко котенце съм захранвала с варено пилешко месце накъсано надребно. Първо му го слагах в устата докато разбере какво се прави, но много бързо се научи и започна само да хапва от чинийката.

#17 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2009 - 07:22 PM

Благодаря:) Утре ще им купя пиленце и ще им сваря. Четвъртото жълтото го задомихме:)
Цитат(MechoPuh @ Sep 25 2009, 06:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А четвъртото котенце? Да не би ...
По-добре не давай прясно мляко. От него ще получат разстройство. Малко котенце съм захранвала с варено пилешко месце накъсано надребно. Първо му го слагах в устата докато разбере какво се прави, но много бързо се научи и започна само да хапва от чинийката.

#18 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2009 - 07:27 PM

Цитат
Четвъртото жълтото го задомихме:)

И да не споделите с другарчетата си да не го мислят ea_103.gif! Не ви е срам ab_041.gif ! Дано да е при добри стопани малкия рижав мъж. На мен госпожичките са ми много сладурести. Приличат ми на една моя любимка, която преди година и половина задомих при момиче от форума.

#19 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2009 - 07:30 PM

Толкова ми е изпаднал акълът напоследък, че забравих за рижко да кажа. Да, при много добри хора е. Дано и сестричките му и братчето му извадят подобен късмет:) Трицветките са красавици наистина. И братчето им е страхотно, много е напорист и най-дава зор да излиза от кашона.
Цитат(MechoPuh @ Sep 25 2009, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Четвъртото жълтото го задомихме:)

И да не споделите с другарчетата си да не го мислят ea_103.gif! Не ви е срам ab_041.gif ! Дано да е при добри стопани малкия рижав мъж. На мен госпожичките са ми много сладурести. Приличат ми на една моя любимка, която преди година и половина задомих при момиче от форума.

#20 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 September 2009 - 03:50 PM

Може да започнете да ги храните и направо с гарнули Baby cat na Royal Canin.Аз миналата година каквото успях да си отгледам новородено с такова ги захранвах.Само не помяна отначало бърках ли с пастет, не бърках ли...А това което казвате, че им да вате сега не ми звучи много добре, пастет, мялко , кремвирши, може да се разтроят.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни