Dog.bg Форуми : Помощ! Бебенца в кашон!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ! Бебенца в кашон!

#21 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2009 - 07:36 PM

Отново призовавам за помощ! Защото положението стана критично. Моля ако някой може да вземе котенцата в приемен временен дом и да се погрижи за тях, докато проядат нормална храна да ми пише. Утре баща ми се прибира по обяд и докато не замине пак нанякъде не мога да ги държа у дома, защото не ми се мисли какво ще стане ако ги види! deni_avr иска да помогне и временно ще ги вземе, но липсата на време е нещото, което тревожи и притиска и двете ни, а котенцата са малки и имат нужда да се хранят поне през 4 часа на ден. Прилагам още няколко снимки, които направих днес, тъкмо преди да ги храня сутринта. (Не се стряскайте от акитата, просто побързах да ги хвана котьовците с фотоапарата, докато се опитваха да изпълзят от кашона и бяха много сладки и чак след това им почистих ab_041.gif ) Иначе котенцата са добре. Нямат разстройство. Изхождат се веднага след като им разтрия коремчетата и дупенцата и са невероятни сладури!.
Цитат(Меги @ Sep 26 2009, 02:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Може да започнете да ги храните и направо с гарнули Baby cat na Royal Canin.Аз миналата година каквото успях да си отгледам новородено с такова ги захранвах.Само не помяна отначало бърках ли с пастет, не бърках ли...А това което казвате, че им да вате сега не ми звучи много добре, пастет, мялко , кремвирши, може да се разтроят.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#22 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 26 September 2009 - 07:52 PM

Абе хора, само на мен ли ми се струва ,че тези котета би трябвало вече да хапват суха "Бейбикет" например, или качествен пастет "Киттен" на Анимонда, Леонардо, РоялКанин....или късчета пиле?!
Както и да пишат сами ако се сложат в тоалетна?!
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 September 2009 - 08:00 PM

По снимките и на мен ми изглеждат поне на 25 дни и бих пробвала да ги уча да се хранят сами.

#24 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 08:02 PM

Варено пиленце се пробвах да им дам днес, но едното котенце само го лапна и не се сещаше, че трябва да го дъвче, опита се да го "изцока" и безмалко да се задави, та му отворих устата и го извадих. Едното момиченце пък се пробва само да лочи млекце от паничката на големия ми котарак.
Цитат(dora7511 @ Sep 26 2009, 06:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Абе хора, само на мен ли ми се струва ,че тези котета би трябвало вече да хапват суха "Бейбикет" например, или качествен пастет "Киттен" на Анимонда, Леонардо, РоялКанин....или късчета пиле?!
Както и да пишат сами ако се сложат в тоалетна?!

#25 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 08:02 PM

Дора, съгласна съм с твоите впечатления. Вярно, само на снимки ги виждаме, но моята мацка, която спасих от улицата миналата година беше колкото половината ми шепа и едното око още не й беше съвсем отворено... Много се притеснявах, че ще трябва котешко мляко, но тя така се нахвърли на едно, вярно много специално ab_041.gif , котешко пастетче, че чак ми гризеше пръстите от нетърпение...
Дай Боже, просто да не им е предложено още подходящия деликатес. А за тоалетната също би трябвало вече да се справят сами...

Стискам палци! Най-важното е да са здрави и да имат късмет!
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 September 2009 - 12:17 PM

При мен са котетата. Пробвах ги с гранули, схванаха за какво става въпрос, но няма да им е достатъчно. Опитват се настина да ги изсмучат, после ги гълтат цели, една гранула я гонят по 5 минути докато я захапят. Още не са съвсем проходили. Искам не искам отворих млякото, едното коте изпи цялата бутилка, при все че били хранени 3 пъти тази сутрин. Другите две изпиха по половин биберон. Имат бълхи, сигурно и глисти. Имам тапилан, обаче за глистите хич не помня какво беше при толкова малки котета. Имам само цестал. Ще питам докторката какво да им дам за вътрешните паразити.
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2009 - 04:07 PM

Ако имаш нужда от помощ ще помагаме!
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#28 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 September 2009 - 04:30 PM

Благодаря, ще видим как ще потръгне. Най-лошото досега е, че малките нямат ама грам хигиенни навици. Сложих им нисък съд с бенто, едното веднага отиде, но само първия път, другите не схващаха изобщо. И трите се изпишкват директно върху ламината, което е проблем за мен и то голям. Утре докато съм на работа ще се наложи да стоят в банята. Кофти ще им е, но с тези локви просто няма как.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 September 2009 - 07:20 PM

Цитат(deni_avr @ Sep 27 2009, 03:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря, ще видим как ще потръгне. Най-лошото досега е, че малките нямат ама грам хигиенни навици. Сложих им нисък съд с бенто, едното веднага отиде, но само първия път, другите не схващаха изобщо. И трите се изпишкват директно върху ламината, което е проблем за мен и то голям. Утре докато съм на работа ще се наложи да стоят в банята. Кофти ще им е, но с тези локви просто няма как.

Като се изакат слагай акото в тоалетната и ще разберат, че там е мястото за тези работи.Или като видиш някое в поза го вдигаш и го носиш в пясъка.Къснетъ с дребосъците.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 September 2009 - 07:40 PM

Теорията я знам, Меги, но тия наистина са малки и имам чувството, че са били дворни или поне майка им. Едното точно преди 5 мин. мина покрай тоалетната си, заобиколи я и се изпика до нея. Сега съм ги затворила в клетката, защото не мога постоянно да съм до тях да следя кой къде пишка. Затова писах, че мога само за самостоятелни котета да се грижа. Ще се наложи по цял ден да са затворени, не мога иначе.
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 September 2009 - 08:00 PM

Това с клетката го бях писала и другаде. Добре е да се държат дали в клетка, или в оградено пространство, но малко. За да им е тоалетната под носа. Едно легло и съвсем малко празно пространство. Тогава има по-голям шанс да ползват тоалетна един вид по принуда. Като свикнат вече може да се пускат да илизат.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#32 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 September 2009 - 08:08 PM

Да, Бушка, точно така опитах, но няма как да заградя. Тоалетната им е пред входа на клетката, но въпреки това тоя дивчо, мъжкия, мина покрай нея и се изпишка зад нея. А точно преди няколко часа самия той се изпишка в тоалентата. Затова ме учуди. Трябва да си купя от ония големи метални клетки, не знам как се казват. В които да се събира всичко необходимо за котето и да си живее там без да се притеснявам дали се е изпишкал на правилното място или не. То ако беше теракот при мен добре, но е ламинат и затова ми е проблем. Дано се сетят по натам.

Иначе котетета са ужааааасно гладни. Това е добър признак.
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 September 2009 - 08:42 PM

С най-обикновен кашон можеш да ги заградиш. Или с няколко "сглобени". Малки са още и ще им е трудно да прескочат. После може да надграждаш - т.е. от друг кашон режеш парчета и лепиш, за да стане по-виското.
Според мен е много важен този период за приучаване и не трябва да се допуска изобщо да вършат каквото и дае извън. Защото така в малките им главички се появява опцията, че все пак е възможно да се пишка и на друга повърхност и място, освен в тоалетната.
С Делхи и Ганди много внимавах за това. Нямаха нито една беля в това отношение. Надявам се, че им е от полза на тях и стопаните им за в бъдеще.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#34 Потребителят е офлайн   Primul908 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2009 - 01:00 PM

[quote name='bushkata' date='Sep 27 2009, 09:42 PM' post='694098']
С най-обикновен кашон можеш да ги заградиш. Или с няколко "сглобени". Малки са още и ще им е трудно да прескочат. После може да надграждаш - т.е. от друг кашон режеш парчета и лепиш, за да стане по-виското.

Напълно съм съгласна с това предложение. Аз така отгледах 5-те малки котенца от 2-дневната им възраст това лято. Отначало стояха само в затворена транспортна клетка за котки с горен люк, докато прогледнат и почнат да лазят. След това сложих клетката в голям и висок кашон, чиято повърхност покрих с абсорбиращи чаршафи за възрастни. На 4 седмици котетата вече излизаха от клетката сами, за да се изпишкат и изакат навън на чаршафа. Като поотраснаха още малко, на мястото, където ходеха всички, поставих котешка тоалетна с бенто. Въобще не съм им показвала къде да ходят и да заравят. Те сами се научиха и никога не са ходили на друго място, ако тоалетната им е чиста. Що се отнася до храната, аз ги захраних с Baby Cat 34. Накисваш гранулките в гореща вода, за да омекнат. Престояват, докато поемат изцяло водата. След това ги развъркваш на каша, добавяш малко разтворено котешко сухо мляко (за вкус) и им поднасяш сместа в голяма плоска чиния, в която те първоначално ще лазят и ще се плескат, но с времето ще се научат да ядат от нея цивилизовано. Няма как да ги научиш да не плескат, това е неминуемо, докато отраснат. От пастетите моите котета получиха разстрайство, затова не ти ги препоръчвам. Най-вече трябва да са на топло (с грейка по възможност) и не на течение. Храни ги по възможност по 4 часа на ден, без нощно хранене. Не им давай цели гранули, защото могат да се задавят. Пилешкото се оказа, че дразни стомахчето и може да предизвика повръщане и разстройство. При мен така се получи. Успех ти желая и ако имаш някакви въпроси по отглеждането, с радост ще отговоря. За вътрешно обезпаразитяване можеш да дадеш течна паста.

#35 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2009 - 01:32 PM

Цитат(deni_avr @ Sep 27 2009, 11:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Имат бълхи, сигурно и глисти. Имам тапилан, обаче за глистите хич не помня какво беше при толкова малки котета. Имам само цестал. Ще питам докторката какво да им дам за вътрешните паразити.

За външното обезпаразитяване: На тапилана пише, че се прилага за котки над 2 месеца. Внимавай. Аз ползвам фронтлайн шпрей. По-скъп е.
За вътрешно обезпаразитяване: Според доктора - на 15-ия ден. Мен ме достраша и го направих като навършиха 1 месец.

#36 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 September 2009 - 02:01 PM

Благодаря на всички за съветите. Изгледала съм котета от раждането им (който помни моята слабост Уши), но всичките от най-невръстна възраст имаха навици. Тази нощ видях, че имаше два пъти акано в тоалетната, но за моя сигурност ги затворих в банята за през деня. Не мога за заграждам с кашони, наистина не ми се иска. Надявам се да свикнат скоро. Буш, при теб може би ключов фактор е била "майката", която им показва разни работи. Тапилана го сложих, но бълхите не измряха. Вътрешното обезпаразитяване много искам да го направя, защото знам как паразитите надвиват толкова малки организми, но все още не съм се посъветвала с какво. Много се мацат с пастета, страшна работа е просто, бяха омазали освен себе си, стените на клетката, постелката, пода, всичко. В момента сигурно са прегладнели. Искат да се хранят горе долу през 4 часа. Сутринта в 6 се разпискаха, но ги нахраних в 7. Оставих купа с пастет малко по-далеч от клетката, дано я намерят по някое време, че иначе ще опищат входа.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 September 2009 - 11:06 PM

Съжалявам за лошите новини, но мисля, че тази нощ бялото котараче може и да си иде. Като се прибрах от работа всичко му беше добре, апетит имаше. Преди 20 минути го намерих заспал в тоалетната. Коремчето му е подуто, опитах с разтривки, но нищо не става. Целият е отпуснат, неадекватен, няма сукателен рефлекс, очите му са затворени и гледа само къде да се скрие. Стискайте му палци!

А момичето от преди малко са с разстройство. Утре по време на работа няма да им оставя пастет, само гранули, ако искат да ги ядат.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2009 - 09:53 AM

Как са малчовците днес?
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#39 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 29 September 2009 - 09:59 AM

Бялото момче е все така вяло, тази сутрин не яде. Притеснява ме, но се опитвам да мисля положително.

Вало, знам, че беше измислила имена на котетата, но снощи като го гледах белушко толкова оклюмал и дишащ тежко, реших, че ако оцелее ще се казва Ори. Ори беше един котарак от моето детство, който както повечето мъжки котараци през 90-те завърши живота си на село. Той беше досущ като този нашия сега. Ори беше невероятно умен и грижовен. На село най-много обичаше малките пиленца. Ходеше при тях и по цял ден висеше там. Пазеше ги и гонеше другите котки от тях. Още го помня лежащ с накацали пилета върху него.

Довечера се надявам малкият Ори да прояде и дано да е нещо временно.
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2009 - 01:44 PM

Дени, стискам палци за Ори!
Дано всичко размине и всичките котенца да са здравички!
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни