Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1261 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 May 2012 - 02:11 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 23 May 2012 - 10:44 AM, написа:

Показване на мнениетоludata94, в 22 May 2012 - 01:19 PM, написа:

Показване на мнениетоSalida, в 22 May 2012 - 06:52 AM, написа:

Показване на мнениетоludata94, в 22 May 2012 - 12:25 AM, написа:

Извинете, че се намесвам, но Вие извеждате кученце на 47 дена? Не е ли прекалено малко?

Еми не, то му се свива душичката вътре вкъщи пък и четох, че е хубаво за костите на малките кученца да излизат, а и искам да свикне с други животни.

Присъединявам се към съветите да не го извеждате. Все още е прекалено малко...Ако не вярвате на нас, свържете се с ветеринар и обсъдете въпроса. Но наистина по този начин рискувате живота на кученцето!!!

Стана ми ясно, благодаря ви. Повече няма да го извеждам докато не му направя всичките ваксини.
User's Signature

Качена снимка

#1262 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 May 2012 - 02:31 PM

:ba_025: за доброто на кученцето
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1263 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 12:11 PM

Здравейте, пак съм аз. :db_046: Ами да ви се похваля, че имам най-големия инат на света под формата на куче... Да повторя фактите - лабрадор, 2 месеца и половина, много добра, умна, любвеобвилна... дотук с хубавото. Каквото и лошо нещо да прави (хапе, качва се където не трябва, лае), когато й се скарам отговора е ръмжене и хапане. Най-големият проблем е хапането, защото е много силна и с всеки ден става все по-силна. Не искам да дойде ден, в който ще се страхувам от собственото си куче. Целите ми ръце са в рани. Изчела съм цялата тема, четох книги, гледам Сизър Милан. Считам се за информирана. Опитах всичко, шамари по муцуната, разтърсване за кожата на врата, "плач" от моя страна, игнориране, обръщане по гръб докато се успокои, дори съм й ръмжала. Реакцията е една и съща, дори да се успокои за няколко секунди - пак атакува. Имам чувството, че се опитва да се наложи. Вкъщи спазваме йерархията и правилата й.
От вчера имаме нов проблем. Тъй като порасна :ab_041: вече може да се качва на леглото (където й е забранено). Цяла нощ сме си играли на следното: Тя се качва и ляга в краката ми, аз казвам "не" и я свалям. И така сигурно 100 пъти. Накрая помислих, че иска да е близо до мен, затова постлах един парцал до леглото и като си спусна ръката мога да я галя. Отново повторихме горното упражнение няколко хиляди пъти, като като я свалях я слагах на парцала и я погалвах. Накрая умното ми злато взе парцала, качи го на леглото и си легна. Сякаш ми каза "Ето, на парцала съм". Просто нямам думи. Естествено, пак я свалих.
Приемам съвети и акъли. :) Предварително благодаря. :we_070:
User's Signature

Качена снимка

#1264 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 12:41 PM

С качването имах проблем една седмица-тя се качва, аз безпардонно я измитам на земята с крака.Хвърчи , тупка на земята, изчаква да се увери, че съм заспала и пак се качва.Само дето аз спя леко и историята се завърта.Накрая явно не и хареса това аварийно приземяване толкова пъти и се примири.С хапането-по същия начин-тя ме хапе, хапя я и аз, докато изскимти.Разбра, че ръцете не са ми безобидни играчки и ги остави на мира.Хапвах я леко по ушенцата, но все пак не и беше приятно.Относно колко е умно е дно куче-всички са умни, само по инат се различават.Важното е на Шефа инатът да е по-голям и да не отстъпва.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#1265 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 01:09 PM

Показване на мнениетоАриел, в 26 May 2012 - 12:41 PM, написа:

С качването имах проблем една седмица-тя се качва, аз безпардонно я измитам на земята с крака.Хвърчи , тупка на земята, изчаква да се увери, че съм заспала и пак се качва.Само дето аз спя леко и историята се завърта.Накрая явно не и хареса това аварийно приземяване толкова пъти и се примири.С хапането-по същия начин-тя ме хапе, хапя я и аз, докато изскимти.Разбра, че ръцете не са ми безобидни играчки и ги остави на мира.Хапвах я леко по ушенцата, но все пак не и беше приятно.Относно колко е умно е дно куче-всички са умни, само по инат се различават.Важното е на Шефа инатът да е по-голям и да не отстъпва.

Да, аз не отстъпвам. Ще опитам това, благодаря. А дали няма опасност да я нараня докато я избутвам от леглото? Не е никак малка, но все пак...
User's Signature

Качена снимка

#1266 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 01:25 PM

Тя знае, че се притесняваш да не я нараниш и спекулира от това.Казах ти-моята си я избутвах безцеремонно, но не и да лети.Пак беше бебе-НОК.Има и друг вариант-връзвай я така, че да не може да стигне до леглото, докато спите.
User's Signature

#1267 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 01:49 PM

Показване на мнениетоАриел, в 26 May 2012 - 01:25 PM, написа:

Тя знае, че се притесняваш да не я нараниш и спекулира от това.Казах ти-моята си я избутвах безцеремонно, но не и да лети.Пак беше бебе-НОК.Има и друг вариант-връзвай я така, че да не може да стигне до леглото, докато спите.

Добре, ще се опитам да съм малко по-груба. Явно си прав/а, че ме манипулира.
User's Signature

Качена снимка

#1268 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 01:16 PM

Вече имам чувството, че само аз пиша в тази тема. :r_181: Както вече казах, имаме и котка. Проблем се очертава ревността на кучето(!), за мое голямо учудване. Когато галим/гушкаме/играем си с котката, кучето полудява, започва да лае и да ни хапе... Има ли как да спрем това и да помогнем на кучето да не приема котката като конкурент за вниманието ни?
User's Signature

Качена снимка

#1269 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 12:29 PM

Според мен галете едновременно и кучето и котката, за да са всички доволни! Или ако сте повече души в семейството единия гали едното, другия-другото и се сменяте! Като тръгвате да галите котката викнете и кучето да бъде погалено, ако котката изревнува спрете да я галите, за кучето важи същото и така . . .
User's Signature

Качена снимка

#1270 Потребителят е офлайн   mishonka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 05:44 PM

Здравейте,имам немски шпиц след няколко дена става на 11 месеца.Поведението му е отвратително.Знам,че тази порода имат малко странен характер и са по-трудни за обучение.Проблемът не е там,че не иска да изпълнява команди,като седни,легни и т.н.Проблемът е друг...спуска се ужасно много на всички ни в къщи,най-вече след разходка,когато искам да го гушна и да му измия лапите.Естествено пошляпваме го,защото понякога не се издържа.Лае доста,най-вече по други кучета и не мога да разбера дали е от страх или от злоба.Когато му се скараш да млъкне,той започва още по-силно и агресивно да лае и да се спуска.Опитвала съм с вестник да му се карам,а той се спуска и започва да хапе вестника и да го разкъсва.Има дни,в които много слуша,все едно е друго куче.И на следващия ден вече сме ужасни.Разпитвах доста хора,които гледат такива кучета,но при тях няма такова нещо.Благодаря предварително за съветите ви! :ba_025:

#1271 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 11:11 AM

Показване на мнениетоqgotka_1991, в 11 June 2012 - 02:56 PM, написа:

Здравейте,отново пиша в форума за моята Рота ..
Имах известен малък проблем преди -отмина ,но се появи друг!!! Кучето ми преди когато не го пусках на бои се изнервяше и си го изкарваше на мен(но само ми се зъбеше)...........

На какви бои не си го пускала? :ud_009:
User's Signature

#1272 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 07:35 PM

Искаш да кажеш, че вече го пускаш на бой?!
User's Signature

#1273 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 June 2012 - 11:19 PM

Не обръщайте внимание на трола-Рамирес или ягоТка :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1274 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2012 - 07:49 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 June 2012 - 11:19 PM, написа:

Не обръщайте внимание на трола-Рамирес или ягоТка :tb_195:

Аз-не.Но някой може и да се върже с кофти последици за него и кучето му. :ea_103:
User's Signature

#1275 Потребителят е офлайн   darinkna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 15 June 2012 - 07:51 AM

:ba_025:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#1276 Потребителят е офлайн   darinkna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2012 - 07:52 AM

Здравейте.Първо да ви се похваля-имам едно прекрасно ангелче вкъщи-Немска овчарка на един месец.Тя е вкъщи от миналия четвъртък.Като всяко кученце ходи по нужда на всякъде :).Но проблема не е в това.Имам сериозно основание за притеснения относно агресията коята оказва от известно време-миналата вечер (ние живеем в апартамент и когато времето е много топло тя седи в кухнята-там сме с балатум и и е по-хладно) тя беше заспала тям след вечеря и я оставих тя сама да се събуди и после да я вземам в стаята си и както и да е татко ми по едно време дойде и ми каза ,че е влязъл в кухнята и кучето е започнало да му ръмжи .Аз естествено не повярвах но,от два дни тя като започне да ми хапе(тя си хапе защото я сърбят зъбите и това е нормално за мен)започва на се дърпа наляво надясно ида ръмжи.То си боли защото тя вече си има зъбки но се опасявам че развива агресия и ми е много интересно защо само при мен (аз съм в тинейджърска възраст)а при родителите ми е доста добричка -хапе мама но много леко и без ръмжене-а аз съм най много с нея-не и се карам -не я стресирам -гукам я спи в стаята ми но все мен тича да хапе.И не само хора а и предмети ето в момента дърпа и ръмжи по рошавата тапицерия на табуретката.ПОМОЩ!Имам ли основание да се тревожа! :dh_188:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#1277 Потребителят е офлайн   darinkna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2012 - 07:54 AM

Здравейте.Първо да ви се похваля-имам едно прекрасно ангелче вкъщи-Немска овчарка на един месец.Тя е вкъщи от миналия четвъртък.Като всяко кученце ходи по нужда на всякъде :).Но проблема не е в това.Имам сериозно основание за притеснения относно агресията коята оказва от известно време-миналата вечер (ние живеем в апартамент и когато времето е много топло тя седи в кухнята-там сме с балатум и и е по-хладно) тя беше заспала тям след вечеря и я оставих тя сама да се събуди и после да я вземам в стаята си и както и да е татко ми по едно време дойде и ми каза ,че е влязъл в кухнята и кучето е започнало да му ръмжи .Аз естествено не повярвах но,от два дни тя като започне да ми хапе(тя си хапе защото я сърбят зъбите и това е нормално за мен)започва на се дърпа наляво надясно ида ръмжи.То си боли защото тя вече си има зъбки но се опасявам че развива агресия и ми е много интересно защо само при мен (аз съм в тинейджърска възраст)а при родителите ми е доста добричка -хапе мама но много леко и без ръмжене-а аз съм най много с нея-не и се карам -не я стресирам -гукам я спи в стаята ми но все мен тича да хапе.И не само хора а и предмети ето в момента дърпа и ръмжи по рошавата тапицерия на табуретката.ПОМОЩ!Имам ли основание да се тревожа!
User's Signature

#1278 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2012 - 11:45 AM

Здравейте,
имам нужда от съвет. Обмислям и евентулано ходене на училище, ако не се справим сами с проблема, но първо ми се ще да пробваме самостоятелно.
Та, имаме кокерка на малко повече от годинка. Когато дойде в къщи миналата пролет вече имахме 2 годишна писана. Много бързо свикнаха двете, спяха заедно в едно креватче, котката я хигиенизираше сутрин и вечер..абе идилия. Проблемите започнаха края на лятото - кучето започна неистово да ръмжи когато яде, дори и да е абсолютно сама в стаята. Имало е моменти в които се е задавяла от това че едновременно ръмжи и яде. Преместих купичката на друго място - в момента са една до друга кучешката и котешката - рядко ръмжи, хранят се заедно с котката, научи се да не посяга в котешката купичка, но.......Сега започна да ръмжи по котката неперкъснато - само да се опита да я доближи и започва едно ръмжене.Котката ни я приема като свое дете като че ли, плаче за нея когато я няма, иска да я мие... и напоследък е една такава оклюмала, държи се настрана, виждам че иска да отиде до кучето, но онова я ръмжи и тя сяда някъде по далече и само я наблюдава. Това е едното.
Другото е, че ръмжи страшно много по децата / отбелязвам, че не е тормозена - мачкана, ратана, скубана - децата ми не са много малки и знаят къде е границата на радост. Това ръмжене се появи вече към зимата. Само да я доближът и започва, дори никой реално да не отива при нея самата - просто минавайки покрай нея. Вчера се опита мен да ухапе и не се сдържах - ударих я на няколко пъти.
Знае какво е "НЕ", навън нямам проблеми. Върви "редом", не е нужно дори да ползвам повод, идва когато я повикаш дори и да се е заиграла. Ако тръгне да гони котка и извикамв "Не" спира и се връща обратно, но вкъщи не се получава :( Страх ме е да не ухапе децата, а започнах да се притеснявам да не изяде котката докато ни няма - иначе пък като и се играе ходи и се закача. Гонят се двете и си играят много добре. Чудя се на какво се дължат тези промени в държанието и и ми се иска да ги коригирам.
Стана малко дългичко за което се извинявам.

#1279 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2012 - 12:33 PM

Аз само едно не прочетох- как Вие реагирате на нейните нежелателни проявления?Това нещо ескалира и е станало така, защото не сте го овладяли още в зародиш.Зъби се и става на нейното-територия и предмети остават в нейно владение и никой не и дава отпор, докато в един момент е иззела функциите на Алфата.Сменили сте си местата и сега трябва да се върнете в изходна позиция, да въведете порядки, в които тя да е на последно място с котака, а не на главата Ви отгоре.Знае НЕ?!А когато ръмжи пак ли реагира на НЕ?Наказания, рестрикции и демонстративно показване къде и е мястото, дори ако трябва пред нея да взимате на леглото котката и да забраните тя да се качва изобщо при вас.И изобщо-"строй се, преброй се", докато схване кой води парада.В началото ще е доста объркана, но никакво сваляне на гарда.И да я заведете на у-ще, тя там няма да е в свойска среда.Номерът е, че се прави на тартор у Вас и от това место трябва да почнете.Не се ли получи, потърсете професионална помощ, но пак, ако може първо специалистът да дойде и види на место как тя се държи.Не разбрах и още нещо-с какво сте я ударили- с ръка ли?Ако е така-забравете веднага, че това е метод за възпитание и потърсете тук повече информация, ако изобщо се удря кучето, как се прави.Физическото посегателство си е само проява на безсилие и няма възпитателен резултат.Като правя разлика между удар и перкване (пак без участие директно на тялото) ,с цел да се освести кучето, ако е прекалило с нещо.Успех!
User's Signature

#1280 Потребителят е офлайн   elie0904 Икона

Публикувано: 16 June 2012 - 07:15 PM

Здравейте! Имам проблем с едно мопсче на 7 месеца. Проблемът е следния: когато го изведем на разходка започва да лае по всеки, който види по улицата. Дори хората да бъдат на метри от него, щом види някой човек започва от далече да лае, не седи въобще на едно място, дърпа се и по никакъв начин не можем да го укротим. Хората се плашат и дърпат децата си надалеч, карат се да го вдигнем или просто да го държим на страна, а той никога не е хапал, не ми се струва, че иска да ухапе някой, сякаш го прави от страх. Пробвала съм да го успокоявам с думи, да го галя. Пробвала съм да държа повода много, много близо до мен, за да спре да се дърпа, но той сякаш продължава да се дърпа още повече. Опитвала съм и дори с едно обикновено и по-строго "не", но просто нищо. Побеснява, докато хората не се отдалечат достатъчно и не останем само двамата. Вече ме е страх да го изкарам, защото е голямо мъчение да го дърпам и да обяснявам, че няма да ухапе никой, а просто лае. От няколко дни го изкарвам само вечер, когато е тъмно и няма много хора по улицата. Също така, когато е отворен прозореца и чуе деца да си играят пред блока побеснява по същия начин. Не спира да лае с часове, докато децата не спрат да пищят. Продължавало е до 2-3 часа без да спре да лае. Моля ви дайте някакъв съвет, защото и съседите вече започват да се изнервят и ни е страх да не подадат някоя жалба срещу нас. Благодаря ви предварително!

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни