Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1281 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 June 2012 - 10:34 PM

Показване на мнениетоelie0904, в 16 June 2012 - 07:15 PM, написа:

Здравейте! Имам проблем с едно мопсче на 7 месеца. Проблемът е следния: когато го изведем на разходка започва да лае по всеки, който види по улицата. Дори хората да бъдат на метри от него, щом види някой човек започва от далече да лае, не седи въобще на едно място, дърпа се и по никакъв начин не можем да го укротим. Хората се плашат и дърпат децата си надалеч, карат се да го вдигнем или просто да го държим на страна, а той никога не е хапал, не ми се струва, че иска да ухапе някой, сякаш го прави от страх. Пробвала съм да го успокоявам с думи, да го галя. Пробвала съм да държа повода много, много близо до мен, за да спре да се дърпа, но той сякаш продължава да се дърпа още повече. Опитвала съм и дори с едно обикновено и по-строго "не", но просто нищо. Побеснява, докато хората не се отдалечат достатъчно и не останем само двамата. Вече ме е страх да го изкарам, защото е голямо мъчение да го дърпам и да обяснявам, че няма да ухапе никой, а просто лае. От няколко дни го изкарвам само вечер, когато е тъмно и няма много хора по улицата. Също така, когато е отворен прозореца и чуе деца да си играят пред блока побеснява по същия начин. Не спира да лае с часове, докато децата не спрат да пищят. Продължавало е до 2-3 часа без да спре да лае. Моля ви дайте някакъв съвет, защото и съседите вече започват да се изнервят и ни е страх да не подадат някоя жалба срещу нас. Благодаря ви предварително!

Здравейте :)) ...да го вдигнем... успокоявам с думи, да го галя....това са грешки който НИКОГА няма и да помогнат. по добре когато започне да лае го дръпнете ряско настрани и кажете строго НЕ ,ако не престане пробвайте пак същото и когато спре изчакайте малко за да видите дали ще почне пак да лае и почерпка ,НО никога не го галете докато лае ( уж да го успокоявате) все едно му казвате "браво продължавай" !! и незабравяйте да не се страхувате при корекциите ( никои не иска неуверен водач ,дори и ние хората нали? ) а колкото до извеждането късно и избягването на проблема няма да го решат ;) аз с това мога да помогна :))

#1282 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 17 June 2012 - 05:13 AM

Показване на мнениетоFrroggy, в 16 June 2012 - 10:34 PM, написа:

Показване на мнениетоelie0904, в 16 June 2012 - 07:15 PM, написа:

Здравейте! Имам проблем с едно мопсче на 7 месеца. Проблемът е следния: когато го изведем на разходка започва да лае по всеки, който види по улицата. Дори хората да бъдат на метри от него, щом види някой човек започва от далече да лае, не седи въобще на едно място, дърпа се и по никакъв начин не можем да го укротим. Хората се плашат и дърпат децата си надалеч, карат се да го вдигнем или просто да го държим на страна, а той никога не е хапал, не ми се струва, че иска да ухапе някой, сякаш го прави от страх. Пробвала съм да го успокоявам с думи, да го галя. Пробвала съм да държа повода много, много близо до мен, за да спре да се дърпа, но той сякаш продължава да се дърпа още повече. Опитвала съм и дори с едно обикновено и по-строго "не", но просто нищо. Побеснява, докато хората не се отдалечат достатъчно и не останем само двамата. Вече ме е страх да го изкарам, защото е голямо мъчение да го дърпам и да обяснявам, че няма да ухапе никой, а просто лае. От няколко дни го изкарвам само вечер, когато е тъмно и няма много хора по улицата. Също така, когато е отворен прозореца и чуе деца да си играят пред блока побеснява по същия начин. Не спира да лае с часове, докато децата не спрат да пищят. Продължавало е до 2-3 часа без да спре да лае. Моля ви дайте някакъв съвет, защото и съседите вече започват да се изнервят и ни е страх да не подадат някоя жалба срещу нас. Благодаря ви предварително!

Здравейте :)) ...да го вдигнем... успокоявам с думи, да го галя....това са грешки който НИКОГА няма и да помогнат. по добре когато започне да лае го дръпнете ряско настрани и кажете строго НЕ ,ако не престане пробвайте пак същото и когато спре изчакайте малко за да видите дали ще почне пак да лае и почерпка ,НО никога не го галете докато лае ( уж да го успокоявате) все едно му казвате "браво продължавай" !! и незабравяйте да не се страхувате при корекциите ( никои не иска неуверен водач ,дори и ние хората нали? ) а колкото до извеждането късно и избягването на проблема няма да го решат ;) аз с това мога да помогна :))

Frroggy,искам да Ви задам въпрос, на който ако не желаете не отговаряйте- това което сте написала какво е ? Съвет,или мнение,защото аз го оприличавам на –„Нямам работа и гледам да ми минава времето...”
Нямам удоволствието да Ви познавам и сигурно сте човек добър както в професията си,така и по характер, но написаното от Вас е насериозно.Кинологията / казвал съм го неведнъж / е сложна материя и не е за всеки, но всеки може да се опита да я разбере!
Знаете ли,ако искахте да „държите” elie 0904 “будна”,трябваше да попитате опитвала ли е някога да позволява кучето и да бъде галено,или заигравано от деца / от хора въобще /,защото така описано това е поведение на несигурност и тревога.
Лирично отклонение : elie ,като извеждате кучето във вечерните часове само го отдалечавате от възможнността да приеме случващото се около него!...
Когато човек се е заел да намери място на кучето до себе си / в процесът на доместикация / е направил така,че да сведе до минимум отбранителната реакция към себе си.Това е един от стълбовете на който крепи отношението му / на кучето / към нас.Смятам че с това изчерпах въпроса- това е подрастващо животно и нуждата от контакти е задължителна под всякаква форма- срещи със себеподобни,срещи с „големият свят”....Когато човек има силното желание да разбере езика на кучето си,той трябва пита,да търси компетентна помощ ,да наблюдава и анализира – в противен случай рискува да ограничи животът с него в рамките на оскъдните си познания...
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1283 Потребителят е офлайн   elie0904 Икона

Публикувано: 17 June 2012 - 09:58 AM

Когато започнахме да го извеждаме (на 3 месеца, след последната ваксина и външното обезпаразитяване) той не правеше така. Идваха хора, деца, галеха го и той се радваше - въртеше опашка, качваше си лапите върху коленете им, тичаше след малките деца, те го гонеха, играеше си. Сега от 1 месец е напълно различен. Първия път, когато забелязах това му поведение едно момченце на около 3 години искаше да го погали, тогава го бяхме пуснали без повод и той бягаше надалече от детето, не искаше да се доближава, лаеше. Трябваше да го гоня, да го хвана, за да може детето да го погали, а той скимтеше и се дърпаше в ръцете ми, дори се измуши от каишката. От тогава започна само по малки деца, които се приближават и искат да си играят с него да лае, но вече през последните 2 седмици лае по всеки, който минава, дори да не му обръщат никакво внимание. Онзи ден с една моя приятелка решихме да излезем и аз го взех с мен, за да го разходя. Веднага щом я видя от вратата започна да лае по нея и когато тя се опита да се приближи, той напълно откачи. Даже тя се изплаши да не би да я ухапе. Като излизаме винаги, когато някой иска да го погали разрешавам, но хората просто се отказват като видят, че лае по тях и се дърпа, и не седи мирен. С моите по-близки приятели, които са го виждали от бебе и често идват вкъщи нямам никакъв проблем. Даже се напишква от радост като ги види, върти опашка, скача по тях, целува ги, иска да си играят...

#1284 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2012 - 02:04 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 17 June 2012 - 05:13 AM, написа:

Frroggy,искам да Ви задам въпрос, на който ако не желаете не отговаряйте- това което сте написала какво е ? Съвет,или мнение,защото аз го оприличавам на –„Нямам работа и гледам да ми минава времето...”
Нямам удоволствието да Ви познавам и сигурно сте човек добър както в професията си,така и по характер, но написаното от Вас е насериозно.Кинологията / казвал съм го неведнъж / е сложна материя и не е за всеки, но всеки може да се опита да я разбере!
Знаете ли,ако искахте да „държите” elie 0904 “будна”,трябваше да попитате опитвала ли е някога да позволява кучето и да бъде галено,или заигравано от деца / от хора въобще /,защото така описано това е поведение на несигурност и тревога.
Лирично отклонение : elie ,като извеждате кучето във вечерните часове само го отдалечавате от възможнността да приеме случващото се около него!...
Когато човек се е заел да намери място на кучето до себе си / в процесът на доместикация / е направил така,че да сведе до минимум отбранителната реакция към себе си.Това е един от стълбовете на който крепи отношението му / на кучето / към нас.Смятам че с това изчерпах въпроса- това е подрастващо животно и нуждата от контакти е задължителна под всякаква форма- срещи със себеподобни,срещи с „големият свят”....Когато човек има силното желание да разбере езика на кучето си,той трябва пита,да търси компетентна помощ ,да наблюдава и анализира – в противен случай рискува да ограничи животът с него в рамките на оскъдните си познания...

и 2те е ... изказвам моето мнение за това как може да си реши проблема (не се занимавам с кучета професионално ( както и повечето хора тук) затова няма как да отговоря по "сериозно" , казвам това което смятам че е правилно и ще помогне в случея и знам че и преди съм споменавала този метод но за друг по ефикасен аз поне не се сещам ( ще се радвам ако Вие се да го споделите :)). „държите” elie 0904 “будна”това не го разбрах защо трябва да я държа будна ? Щом на кучето му е неприятно другите да го галят по добре им казвайте да не го правят . нека кучето свикне с мисълта че когато има непознат човек до него няма да го закача и притеснява ,а след това вече може да упражнявате и зближаването ( например да му даде лакомство ) кучето да е имало неприятна случка с непознат ( дете , възрастен) ?

#1285 Потребителят е офлайн   elie0904 Икона

Публикувано: 17 June 2012 - 03:25 PM

Не, никога не е бил удрян или тормозен, от който и да било.

#1286 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 17 June 2012 - 04:34 PM

Показване на мнениетоelie0904, в 17 June 2012 - 09:58 AM, написа:

Когато започнахме да го извеждаме (на 3 месеца, след последната ваксина и външното обезпаразитяване) той не правеше така. Идваха хора, деца, галеха го и той се радваше - въртеше опашка, качваше си лапите върху коленете им, тичаше след малките деца, те го гонеха, играеше си. Сега от 1 месец е напълно различен. Първия път, когато забелязах това му поведение едно момченце на около 3 години искаше да го погали, тогава го бяхме пуснали без повод и той бягаше надалече от детето, не искаше да се доближава, лаеше. Трябваше да го гоня, да го хвана, за да може детето да го погали, а той скимтеше и се дърпаше в ръцете ми, дори се измуши от каишката. От тогава започна само по малки деца, които се приближават и искат да си играят с него да лае, но вече през последните 2 седмици лае по всеки, който минава, дори да не му обръщат никакво внимание. Онзи ден с една моя приятелка решихме да излезем и аз го взех с мен, за да го разходя. Веднага щом я видя от вратата започна да лае по нея и когато тя се опита да се приближи, той напълно откачи. Даже тя се изплаши да не би да я ухапе. Като излизаме винаги, когато някой иска да го погали разрешавам, но хората просто се отказват като видят, че лае по тях и се дърпа, и не седи мирен. С моите по-близки приятели, които са го виждали от бебе и често идват вкъщи нямам никакъв проблем. Даже се напишква от радост като ги види, върти опашка, скача по тях, целува ги, иска да си играят...

Така е, не е лесно да се грижиш за куче,особено ако нямаш опит....Ако във Вашият град има училише за кучета и треньорът освен индивидуални занимания провежда и групови,отидете там.Той ще прецени отблизо ситуацията и ще Ви помогне.Дори да Ви кажа как да постъпите няма да осигурите нито подходящата среда, нито подходящите хора,а не може да прекарате градът през жилището си!
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#1287 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2012 - 08:55 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 17 June 2012 - 04:34 PM, написа:

Така е, не е лесно да се грижиш за куче,особено ако нямаш опит....Ако във Вашият град има училише за кучета и треньорът освен индивидуални занимания провежда и групови,отидете там.Той ще прецени отблизо ситуацията и ще Ви помогне.Дори да Ви кажа как да постъпите няма да осигурите нито подходящата среда, нито подходящите хора,а не може да прекарате градът през жилището си!

да ако имате парите и времето най- добре ще е да посетите училище :ba_025:

#1288 Потребителят е офлайн   elie0904 Икона

Публикувано: 17 June 2012 - 11:53 PM

Ами едва ли имаме друг избор. Благодаря ви! Ако знаете някакви добри училища в Пловдив ми пишете на лично, за да не спамим тук. :)

#1289 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 11:59 AM

Ариел - да пропуснала съм да уточня някои неща :) Казвам "не" всеки път, когато започне да ръмжи - поглежда ме, спира за няколко секунди и пак започва. Не и е позволено да се качва по леглата, храня я последна - след като котката е започнала да се храни. Няма проблем с това, сяда до купичката си и чака да дам команда "Яж". Когато си лягаме и изгася лампата, котката веднага идва при мен, а кучето си ляга в неговия кош - в началото правеше опити да спи в краката ми, но много бързо я научих и повече не сме имали проблем с това.
По принцип е изключително добро момиче, изпълнява всичко и само дето не говори :) Мога да и бръкна в устата и да и извадя играчката, с която играе - не ги пази на всяка цена. Приръмжава, но е по-скоро другият вид ръмжене - на игра. Вземеш ли я веднъж само мята опашка и чака да и я подхвърлиш.
Освен с "Не" как по друг начин да и покажа, че това не ми е приятно ?
За удрянето - грешката беше изцяло моя, ударих я с ръка, но беше просто инстинкт ,който не можах да подтисна :(

#1290 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 01:23 PM

Показване на мнениетоqgotka_1991, в 18 June 2012 - 01:06 PM, написа:

Здравей !!! Не е нужно като удариш кучето -грешката била твоя !!! Напротив ,то разбира ,че не би искал да я (го) удариш и ти ръмжи .2-ро и аз моята никога не бях удряла ,но я пляскам по носа и вече твърдо се е научила ,кое не й е позволено! Та това с командата ''яж'' си в пълна грешка .Питаш ли се защоо?!?!?! Защото то си защитава храна ,да не я вземеш ти (все пак сте от едно стадо)та правиш ли това постоянно,кучето разбира ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ДЕЛИ С ТЕБЕ НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО ЗА НЕГО ,ХРАНАТА .Та от ръмжене може да премине и на нещо по-лошичко Успех Ви желая

Това, моме Калино, са глупости на колелета. Ако кучето почне да разбира толкова изтънко, то другият път то ще ти сипва да ядеш, а ти ще го чакаш да те изкомандва, да почваш.

#1291 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 07:33 AM

Показване на мнениетоmishelin26, в 18 June 2012 - 11:59 AM, написа:

Ариел - да пропуснала съм да уточня някои неща :) Казвам "не" всеки път, когато започне да ръмжи - поглежда ме, спира за няколко секунди и пак започва. Не и е позволено да се качва по леглата, храня я последна - след като котката е започнала да се храни. Няма проблем с това, сяда до купичката си и чака да дам команда "Яж". Когато си лягаме и изгася лампата, котката веднага идва при мен, а кучето си ляга в неговия кош - в началото правеше опити да спи в краката ми, но много бързо я научих и повече не сме имали проблем с това.
По принцип е изключително добро момиче, изпълнява всичко и само дето не говори :) Мога да и бръкна в устата и да и извадя играчката, с която играе - не ги пази на всяка цена. Приръмжава, но е по-скоро другият вид ръмжене - на игра. Вземеш ли я веднъж само мята опашка и чака да и я подхвърлиш.
Освен с "Не" как по друг начин да и покажа, че това не ми е приятно ?
За удрянето - грешката беше изцяло моя, ударих я с ръка, но беше просто инстинкт ,който не можах да подтисна :(

Значи изпълнява "НЕ" за секунди-това какво ти говори?Че не осъзнава какво да НЕ прави.Върни назад лентата-защо ръмжи?Защото пази нещо, смятайки го за нейно.Покажи и че греши, че ти разполагаш с него, че тя нама право да го пази.Пращаш я на местото и-в леглото и, там да си пази колкото си иска, защото си е нейното място. Изпълни ли командата-изчакваш и после награждаваш-т.е. освобождаваш от команда.Можеш ли по всяко време да и вземеш купата, дакато се храни?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#1292 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 03:45 PM

Мога да и взема купата - няма проблем, дори като ме види, че ще слагам нещо сама се дръпва назад.
Вчера дойдоха да я подстрижат вкъщи и се държа перфектно - не изръмга нито веднъж, не се дърпа ..абе най-доброто куче на света. И играчките си дава...
Ръмженето е когато е легнала някъде и някой мине покрай нея - то затова ми е трудно да намеря начин за корекция. Реално не пази нищо. Освен това, ако примерно котката е легнала в кучешкото легло и спи, не я гони от там - просто си намира друго място за сън. Не мога да разбера какво я тревожи, за да предприема някакви мерки :(

#1293 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 11:52 PM

Нормално ли е кучето ми да яде всичко, което мирише на мен. Нямам в предвид да гризе и да къса, а в буквалния смисъл да ги изяжда. От една седмица постоянно намирам дрехи, пликове, всичко което е от плат - накъсано. В акитата му постоянно има парченца плат. Като ме няма и унищожава всичко наред. Започна и кабели да дъвче. (на колонките ми, на компютъра, слушалки и даже на разклонител). Изяде части и от матрака ми в буквалния смисъл. Как да го накарам да спре? Като го хвана в крачка му се карам, но то започва да ме лае и хапе, после нещата пак се повтарят. Пробвала съм и с вестник, но пак не става. Знам, че му растат зъбките и съм му купила играчки, но той не им обръща внимание. Страх ме е да не му стане нещо така като яде всичко наред, може да му се задръстят чревцата или да го удари тока... Моля ви дайте някакъв съвет! Благодаря предварително :)
User's Signature

Качена снимка

#1294 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 June 2012 - 11:59 PM

Просто изолирайте всичко,което може да бъде изядено.Не го оставяйте сам в целия апартамент.Ограничете му една стая,място,коридор където да няма достъп до тези неща.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1295 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 12:16 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 21 June 2012 - 11:59 PM, написа:

Просто изолирайте всичко,което може да бъде изядено.Не го оставяйте сам в целия апартамент.Ограничете му една стая,място,коридор където да няма достъп до тези неща.

Проблема е , че мога да го оставям само в моята стая. Дори и да няма примерно дрехи или нещо подобно. Гризе кабелите и дюшека, до които няма как да му огранича достъпът. Започна и на леглото да се качва и цялата ми завивка и тя е в дупки.
User's Signature

Качена снимка

#1296 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2012 - 12:22 AM

На каква възраст е кучето и по колко време Ви няма при него.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1297 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 12:32 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 22 June 2012 - 12:22 AM, написа:

На каква възраст е кучето и по колко време Ви няма при него.

На 2 месеца и половина е. Различно, случва се понякога и за повече от 10 часа да няма никой, а друг път с дни не остава само. Дори като ходя до тоалетна и само докато затворя вратата и започва да скимти и да драска по врата, след това си намира нещо и започва да гризе.
User's Signature

Качена снимка

#1298 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2012 - 12:43 AM

Ако е толкова зле положението може да пробвате с клетка.Вземете му най-големия размер и го оставяйте там с много играчки и кожени лакомства за дъвкане.Но не бива да стои повече от 2-3 часа в нея само.Когато го видите да дъвче и гризе строго не и го пращате на мястото му в клетката.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1299 Потребителят е офлайн   ludata94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 12:46 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 22 June 2012 - 12:43 AM, написа:

Ако е толкова зле положението може да пробвате с клетка.Вземете му най-големия размер и го оставяйте там с много играчки и кожени лакомства за дъвкане.Но не бива да стои повече от 2-3 часа в нея само.Когато го видите да дъвче и гризе строго не и го пращате на мястото му в клетката.

Най-добре е така, но не са евтини и нямам такава финансова възможност тъй като съм ученичка ;(
User's Signature

Качена снимка

#1300 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2012 - 12:51 AM

Ами тогава преустройте малко.Купете му заграждение да стои в него или опразнете голям коридор ако имате.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема