Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#221 Потребителят е офлайн   inakad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 December 2007 - 04:35 PM

Golqmcho_RS - преди около 7 месеца моето куче БОК (тогава беше на 6 мес.) беше нападнато от ротвайлер на 4 год. Аз ги разтървах за разлика от собственичката на ротвайлера която не направи нищо само се тюхкаше. Отгова моето куче напада всяко изпречило му се себеподобно не от друго а от страх. Това че кучето ви е агресивно и хапе наред не е опасно само за вас а и за околните хора.

#222 Потребителят е офлайн   Milsss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 January 2008 - 02:55 AM

inakad - при мене стана почти сащото. Само че при излизането ни Цезар беше излезнал /на своя разходка/ а като си дойде беше с рани при това много дълбоки от някое голямо куче /най-вероятно улично/ след около 1-2 месеца... се разхождаме по улицата и почва да лае почти всичко живо. Накрая спря да лае по хората, но по кучетата /без значение на пола/ ги лае. Преди няколко дни помолих моя приятека да срещнем нейното пале /на 1-2 месеца/ с моя кучо. Само като подуши маничето почна да я джашка.. нищо друго просто я лаеше. Като ги отдалечихме и двамата много се дарпаха един към друг... а като ги приближим пак същото той я джашка, а тя гледа като теле в зеле. Не знам вече какво да правя... преди си играеше с всяко куче...а сега  :rolleyes:

#223 Потребителят е офлайн   inakad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 11:08 AM

Аз също се опитах тези дни да го накарам да си играе с една женска на 8 месеца. В начолото се подушиха и нищо не се случи. Женското куче беше много добро и въобще не го предизвика за агресивно поведение, но за съжаление след около 10 секунди моето куче избесня и аз веднага го дръпнах. Правихме още няколко опита но все същото. По подвитата опашка и поведението на кучето ми си личи че налита от страх, но не мога да се справя с този проблем. За жалост неговата агресия към хора които непознава (особено когато го разхождам по тъмно) също е неконтролируема. Затова разходките ни минават 90% на повод.

#224 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:13 PM

Здравейте, аз имам хъска на 2месеца и 19 дена, лелеее много е щура, в чудо се видях, преди имах коли, беше мъжко и не съм имала проблем с обучението му, ама тва бебе май много го разглезих, сега като чета тук виждам, че допускам много грешки, разрешавам и да се качва на дивана, винаги се храни преди нас, давам и от масата и после се чудя що не слуша, добре, че е този форум та да се светна по някой въпроси и да вземам мерки докато е време. Всъщност реших да пиша за да се присъединя към наръфаните стопани, и нашата девойка ни изяде тук, ръцете ми на нищо не приличат, здрав чорап не ми остана, днес ми прегриза кабела на лаптопа докато беше включен  :rolleyes: От както чета из форума, кой как се справя с този проблем, започнах и аз да прилагам различни методи и може да се каже, че има напредък, скоро може и да се изясним кой командва  ;D  Много и се играе и това седене в нас по цял ден (все още няма трета ваксина) я подлудява със сигурност, енергията която трупа няма как да изразходи. Но понякога положението става нетърпимо и я пускам пред блока за 5мин. колкото да подуши, но докато сме на вън на всичко живо се радва и хуква след него да го ближе, като дойде някой в нас пак така, голяма радост, чак ме обхваща ревност  :'(  Това дали е нормално, чувала съм, че тая порода няма собственически нрав, голям пазач си взех и аз  ;D  трудно ми е с нея, но пък мога да се похваля, че знае 4 команди Ела, Седни, Легни, Лапа, сега работим над твърдото Не, май съм объркала реда ....  :huh:
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#225 Потребителят е офлайн   dorian Икона

Публикувано: 24 January 2008 - 07:31 PM

Здравейте!
Имам БОК на три месеца. Много е умен-за 10 дни си научи името, а за 1 ден командите "При мен" и "Седни", но.... проявява доминантно поведение и агресивност. Опитвам се да не го възпитавам с бой. Използвам "НЕ" като команда(многократно) и ако не даде резултат му казвам името. Ако не работи, го игнорирам и дава резултат. Проблема е, че три пъти се случи да не ми обръща внимание и го набих с вестника, а той се спуска да го хапе. Не обича да му чистя ушите и да го мия. Почти винаги, докато го мия ръмжи или когато излезем от банята ме захапва за дрехата или крака. Когато лапне боклук в устата му се карам и ако не го остави му го взимам от устата, до днес. Сутринта намери някакво кожено парче и аз тръгнах да му го взема (дори не съм пипала устата му) при което имаше дълбоко захапване на пръстта ми и обилно кръвотечение. След което го пляснах с вестника и не може да си представите за какво предупредително ръмжене ставаше въпрос. Предишното ми куче не е проявявало такава агресия като възрастно. Това му поведение започна леко да ме притеснява. Ще оценя вашите съвети и особено на стопани притежаващи БОК.

#226 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 January 2008 - 09:00 PM

Хващай за врата и тръшкай на земята при всяко ръмжане. Тримесечно ще тръшнеш и задържиш лесно, шестмесечно - не знам.
Макар че, да си призная, малко ме учудва, че форумът е пълен с агресивни дву-тримесечни зверове  ;).

#227 Потребителят е офлайн   Golqmcho_RS Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 12:50 AM

здравеите мога да с похваля с постижения в на4алото когато ядеше недаваше дори да я пипна ако се спусне кам др ку4е беше трудна за спиране а сега дори в устата и  да бракна да и взема храната не прави нищо когато я пусно свободно си варви до мен не се смущава от ку4ета и котки и дори и да тръгне кажа ли и не се спира на място мн сам доволен от постигнатото изпалнява и команда дръж :samodovolen:

#228 Потребителят е офлайн   DiDeTo_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 07:49 PM

Здравейте. Аз имам ротвайлерче на 3 месеца и половина. Напоследък откакто поотрасна,вече е 16-17 кг почна да беснее прекалено много...нормалните неща като чехли,саксии,крака ръце...каквото хване...Много често обаче по време на игра хапе и то доста сериозно....понякога когато и вземам играчката ми ръмжи ....обикновено след някоя пакост следва едно "Не" и потупване по муцуната (най-вече когато яде пръст от саксиите) . Проблема е че след всичко което аз правя баща ми я глези....и изобщо не и се кара и казва че била бебе и още нищо не разбирала и пак почват всичките глезотии.Моля да ми кажете правилно ли постъпвам , наказвайки я чрез потупване и това постоянно НЕ
User's Signature

Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 05:20 PM

здравеите аз имам пекинез на 3 години скоро ще навърши.тои е много добър към други хора,деца но лае и се спуска към големи кучета.харесва само тези от неговата порода и дакели или общо взето малки кучета.но със големите кучета е проблем тъй като лае и те също се спускат някои път.незнам каво да направя за да го накарам да спре да лае други кучета а да е дори безразличен да го наречем.мерси предварително
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2008 - 08:44 PM

Цитат

Здравейте. Аз имам ротвайлерче на 3 месеца и половина. Напоследък откакто поотрасна,вече е 16-17 кг почна да беснее прекалено много...нормалните неща като чехли,саксии,крака ръце...каквото хване...Много често обаче по време на игра хапе и то доста сериозно....понякога когато и вземам играчката ми ръмжи ....обикновено след някоя пакост следва едно "Не" и потупване по муцуната (най-вече когато яде пръст от саксиите) . Проблема е че след всичко което аз правя баща ми я глези....и изобщо не и се кара и казва че била бебе и още нищо не разбирала и пак почват всичките глезотии.Моля да ми кажете правилно ли постъпвам , наказвайки я чрез потупване и това постоянно НЕ

Правилно постъпвате по принцип, кучето отсега трябва да разбере, че не одобрявате това поведение. Позицията на баща ви, че не разбирало, е напълно погрешна, та нали трябва да му изработите навици. Не може сега да му се позволява безнаказано нещо, което в бъдеще ще бъде забранявано, просто няма да се получи.
Като е малко щом например се забавлява с пръст от саксиите кажете не, предложете нещо по-интересно в замяна (играчка за дърпане, топка или друго) и хвалете щом се пренасочи към играчката.

#231 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2008 - 08:50 PM

Цитат

здравеите аз имам пекинез на 3 години скоро ще навърши.тои е много добър към други хора,деца но лае и се спуска към големи кучета.харесва само тези от неговата порода и дакели или общо взето малки кучета.но със големите кучета е проблем тъй като лае и те също се спускат някои път.незнам каво да направя за да го накарам да спре да лае други кучета а да е дори безразличен да го наречем.мерси предварително

Начинът е да се среща по-често с големи кучета. Проверени и уравновесени.
Едрите по принцип са безразлични към дребните, те не представляват заплаха за тях колкото и да лаят.
Зависи обаче от степента на поблема.
Единственият случай, в който дребно куче е изкарвало моето магаре от равновесие е точно с пекинез. Магарето е търпеливо, но пекинезът идва със шеметна скорост и увисва върху гърба му, не реагира на изръмжаване и на други предупреждения. След разтърсване за врата скача и увисва отново захапал гърба му.
Ако случаят ви е такъв просто не го пускайте от повод в присъствието на непознати едри кучета.

#232 Потребителят е офлайн   sea_wind Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 08:42 PM

Здравейте, аз имам малък шпиц на 4 месеца, като не броим лая по всичко, което се движи се разбираме добре, но поледно време имам сериозен проблем със нагръдника.....когато го поставям преди разходка изпълнява командата седни и няма проблем,но при свалянето му започва да ръмжи лае и да се опитва да ме ухапе, имам съмнения че някой път явно съм го оскубала, тъй като сега пада бебешката козина е около главата наистина има много ,козина.Изяжда боя всеки път, но когато пак тръгна към главата му...всичко се повтаря.

#233 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 08:55 PM

mil_  много благодаря за отговора аз не го пускам без повод никога.по принцип като види друго голямо куче и явно иска да покаже колко е "велик" и наистина повечето големи кученца са безразлични,но има и някои които не са особено.мерси много ;)
User's Signature

Качена снимка

#234 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2008 - 12:22 AM

Цитат

Много е умен-за 10 дни си научи името, а за 1 ден командите "При мен" и "Седни", но.... проявява доминантно поведение и агресивност. Опитвам се да не го възпитавам с бой. Използвам "НЕ" като команда(многократно) и ако не даде резултат му казвам името. Ако не работи, го игнорирам и дава резултат. Проблема е, че три пъти се случи да не ми обръща внимание и го набих с вестника, а той се спуска да го хапе. Не обича да му чистя ушите и да го мия. Почти винаги, докато го мия ръмжи или когато излезем от банята ме захапва за дрехата или крака. Когато лапне боклук в устата му се карам и ако не го остави му го взимам от устата, до днес. Сутринта намери някакво кожено парче и аз тръгнах да му го взема (дори не съм пипала устата му) при което имаше дълбоко захапване на пръстта ми и обилно кръвотечение. След което го пляснах с вестника и не може да си представите за какво предупредително ръмжене ставаше въпрос. Предишното ми куче не е проявявало такава агресия като възрастно. Това му поведение започна леко да ме притеснява.

Аууу като че ли говориш за моя пакостник, само дето ние сме Кавказка овчарка и сме на два месеца и половина. Същата работа днес, разхождаме си се нии из двора а той е като прохусмукачка, всяко боклуче по земята трябва да се изяде. При един от поредните му засмуквания, пробвах да му го извадя от устата, първо се разръмжа зверски и от там така ме заръфа, че дълго "ще ми държи влага"  :-
Хапе та се къса, нон-стоп иска да играем, ако го игнорирам само ми скача и ръфа, като му се скарам започва по закачливо да хапе и се дърпа, хапе и се дърпа.....  и само ме дебне да ме ръфне някъде. Страшен досадник  ;D Почне ли силно да хапе го шамаря с вестника по муцуната, но той започва да ръмжи по него. С две думи няма оправия. По принцип си знаем вече командите "НЕ", "СЕДНИ", "ЕЛА ТУК", но ми се струва че ги изпълнява само когато му изнася. През деня когато е на двора ама грам не ми обръща внимание какво му говоря, интересуват го само боклучетата по земята, не реагира на нито една команда. Даже му бутам някоя гранулка в носа да помирише, но и нея я игнорира :( интересуват го само тревичките, клончетата, камачетата и ако може всичките ще изяде. Ако сме вътре в къщата командите "СЕДНИ" и "ЕЛА ТУК" си ги изпълнява като "по учебник" Странна работа  :- Ще съм ви благодарен ако дадете някакъв съвет как да му насоча вниманието към мен когато сме навън и как да процедирам когато нито "НЕ", нито игнорирането и вестника действат.

Цитат

Хващай за врата и тръшкай на земята при всяко ръмжане. Тримесечно ще тръшнеш и задържиш лесно, шестмесечно - не знам.

М/у другото в някои ситуации само това действа, но дали това е правилния подход при всяко негово ръмжане. Той си ръмжи за щяло и нещяло, когато играе пак почти винаги ръмжи B)

#235 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2008 - 10:10 AM

Здравейте,преди 5 год някъде ми подариха булонка,бях тогава на почивка.Нашите тогава на тема животно в къщи бяха твърдо против.Занесох я в къщи,родителите ми даже и се зарадваха много.Майка ми я глезеше много,хранише я само с месо /куфтета,салам,пилешко месо/,недаваше да и се караме... .Станах студентка и вече не живея при нашите.Сега булонката е на 5 год. казва се Шери и не зачита никой друг освен майка ми.Спи в леглото й,баща ми минели покрай майка ми ,а и не само той,тя се спуска към него.Чужд човек влезне ли в къщи не спира да лае.А и на вънка лае по всеки който мине в близост до нас,дори и деца.Иначе когато и се играе няма по-мила от нея,но писле ли й край.
Много пъти е хапала баща ми,защото е искал да пребере дрехите на майка ми.Вече от каране и бой не разбира,даже повече злобей.Иначе когато някой от семейството се прибере много се радва,обича и понякога да се свива до баща ми,но тази злоба понякога е страшна.......
User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 February 2008 - 02:14 PM

Това не е злоба. Прочетете цялата тема.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#237 Потребителят е офлайн   sunflower_74 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2008 - 04:20 PM

Здравейте,
чета за агресията и доминантното поведение и направо се чудя от къде да започна. Имам йорки /малко , сладко кученце/ с ГОЛЯМ И ТЕЖЪК характер според мен. На три месеца е а направо ни изяде в къщи. От това което прочетох разбирам че сме направили няколко основни грешки. Спи при нас в леглото /та нали е малко и сладко добро кученце/ все пак не сме си взели вълкодав....., спи на диване и яде преди нас....Аз съм по често с кучето и мен ме слуша 90% от това което кажа, но ве4ер когато се прибере мъжът ме е страшно....радост голяма която преминава във страшно хапане, ръцете са му в рани и както казва той "без палци на краката". Вярно е че той много не се занимава с него, но когато се опита да го командва кучето не го слуша, а когато се опита да играе с него започва да го хапе зверски и се почва каране което завършва с наказване /затваряме го в неговата си стая/. Нямам идея как да го възпиавам и към кого да се обърна, знам че сме взели малко декоративно куче и искаме да го водим с нас по почивки, а с тои характер и хапане няма как да стане. Освен това на няколко пъти бъркайки му в паничката и къпейки го получаваме ужасяващо захапване.Вярно че не е всеки път, но се страхувам че ако сега изпуснем нещата после ще е късно............. :(

#238 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2008 - 04:28 PM

и аз имам малко проблеми с Мишито. Принципно тя през деня спи на леглото и и се разрешава понякога да лежи до татко на леглото, а и не съобразяваме нашите с нейните хранения. Снощи много се зарадвах, че изпълняваше "ела тук" и "стой", което е нещо, необичайно за нея. НО... намери едно изхвърлено патешко крило на двора (сиг е останало от др кучовци), аз се скарах и я взех на ръце, а тя ми оголи зъби без да ръмжи. Като и го  дърпах от устата не го даваше. Като го измъкнах от устата и го хвърлих, скарах се и я плеснах по муцунката. Пуснах я пак да си щъка... след малко намери друго крилце и пак го налапа. пак се скарах, изхвърлих крилцето и я плеснах по муцунката, но тогава тя ме захапа. Яз се ядосах, скарах се и я прибрах и наказах (забраних да излиза от леглото си, което е под това на родителите ми). Правилно ли съм постъпила или нещо съм в грешка?
User's Signature

Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 03 March 2008 - 05:00 PM

Ето този малък звяр беше вкарал  в малък ужас стопаните си , дресирал ги беше да не му пипат  паничката  , като иска нещо хапе ,налита да се бие с чужди кучета и то големи , хапеше и хора .
Сега е най - възпитаното кутре , успяха стопаните след курса по общо послушание да се докажат като лидери  :blink:
мини шпиц 7 м  линк

Този малък бандит Макс също е възприема много бързо - не подценявайте малките породи кучета с тях и за тях е удоволствие да работят 

#240 Потребителят е офлайн   sunflower_74 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 05:06 PM

По повод на това което сте написали искам да ви попитам следното. Колко малко трябва да е кучето за да го понаучим на това онова, в смисъл такъв  нашето йорки в момента е на 3 месеца и малко. Все още си го смятаме за бебе, не е сменил зъби и не е чак толкова страшно като шпица но все пак, кога трябва да се притесним за поведението му ..........ако мога така да се изразя и ако вие се занимавате с дресиране можем ли да го доведем евентуално при вас. Както и винаги съм се чудела дресирано добре, но когато е със стопаните си...........слуша ли и тях.  :yahoo:

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни