Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 22 July 2011 - 01:24 PM
Публикувано: 24 July 2011 - 10:43 PM
Публикувано: 24 July 2011 - 11:23 PM
iordansherov, в 24 July 2011 - 10:43 PM, написа:
Так, както го описваш, това е типичното поведение на голямо куче, което обучава малкото и го "слага на място", да се знае кой е шефа (за сега). Този начин на хапане го упражняват и майките с малките си, както и останалите големи кучета с малки кучета.
Трябва да следиш дали това е възпитателно хапане или има нещо друго и има опасност да нарани бебето.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 July 2011 - 07:37 AM
Пускай ги заедно, според мен няма страшно, но за всеки случай стой при тях. Поне в началото.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 25 July 2011 - 08:55 AM
Tali, в 22 July 2011 - 01:24 PM, написа:
Продължавам да му казвам "НЕ!", плясвам с ръце, обръщам гръб, вдигам си краката на високо примерно... Той ми се сърди като, че ли... Скимти.
Вчера беше взел една салфетка и я ръфаше. Аз естествено му я взех. Захапа ми панталона, дърпаше, аз "Не, не, не", той ръмжеше. После ме издебна, захапа ме за петата, отиде и от яд си разсипа паничката с вода.
Май ще се наложи още доста играчки да му накупя, гледах едни тип въженца в зоо магазина. :D
Публикувано: 25 July 2011 - 10:03 AM
Публикувано: 26 July 2011 - 07:47 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 26 July 2011 - 07:55 PM
Продължавам да му казвам "НЕ!", плясвам с ръце, обръщам гръб, вдигам си краката на високо примерно... Той ми се сърди като, че ли... Скимти.
Вчера беше взел една салфетка и я ръфаше. Аз естествено му я взех. Захапа ми панталона, дърпаше, аз "Не, не, не", той ръмжеше. После ме издебна, захапа ме за петата, отиде и от яд си разсипа паничката с вода.
Май ще се наложи още доста играчки да му накупя, гледах едни тип въженца в зоо магазина. :D
[/quote]
Хах-къде тук е рестрикцията?Пляскането ли...отстъплението ли,вдигайки крака?И как взехте салфетката?Нормално-протягате и я взимате,нали?Следващия път го накарайте да я пусне само,дайде му алтернатива-не салфетка,а нещо,което му е позволено да дъфче.Кучето проявава доминантни черти спрямо Вас и според мен не вижда във Ваше лице авторитет.Работете над това.И не е малко,за да го проумее,а влезе ли му в чаровната главица,после е песен да Ви слуша.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 26 July 2011 - 08:37 PM
Публикувано: 15 August 2011 - 04:13 PM
Публикувано: 15 August 2011 - 04:48 PM
Rono, в 15 August 2011 - 04:13 PM, написа:
С проблема ще се справиш, когато покажеш къде му е мястото.Сиреч да му покажеш как да се държи с другите Ви кучета.
Агресията при него много ми прилича на опит да си извоюва по - високо място в йерархията.
Така, че бъди лидер, наложи се на кучето си и не му позволявай да прави глупости.
С времето мисля, ще се справите.
Ако не винаги можете да ми се обадите за малко професионална помощ

и
техните собственици

Публикувано: 16 August 2011 - 12:13 AM
Ако има нещо друго (съвет, въпрос или др. ) винаги можете да ме потърсите дали на лично, дали по телефона винаги съм готов да помагам.
Пожелавам бързи резултати и много позитивизъм за въпроси на лични

и
техните собственици

Публикувано: 26 August 2011 - 01:24 PM
Публикувано: 26 August 2011 - 08:39 PM
Публикувано: 31 August 2011 - 10:14 AM

Публикувано: 04 September 2011 - 09:04 PM
изчетох цялата тема, но не намерих отговор на своя въпрос, така че реших да попитам. Имаме ротвайлерче на 2,5 месеца. От известно време насам ми прави впечатление, че когато си играе с играчка или си гризе кожения кокал винаги ляга върху краката ми. Днес на три пъти пробвах да си изместя краката, дори отидох в другия край на стаята, а реакцията на кченцето беше същата - дойде с кокала до мен и отново легна върху краката ми и продължи да си го гризе. Интересува ме дали това е някакъв вид проява доминантно поведение или просто търси близост, но това го прави само когато гризе нещо, никога само като лежи. Благодаря предварително на хората, които ще изкажат мнение.