Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#1181 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 July 2011 - 01:24 PM

Това трябва да е всекидневна практика и да стане част от ежедневието ви!

#1182 Потребителят е офлайн   iordansherov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 July 2011 - 10:43 PM

Здравейте във къщи имам голямо куче в смисъл на 2 години женско Хъски микс.Днес осинових още едно кученце на 40 дни Питбулче .Но със прибирането в къщи проблем. Дара моето хъски подуши 2,3 пъти малко и и го захапа в смисъл не силно просто го ръфна и пусна веднага без да стиска но си беше доста враждебно.Значи моята женска голямото куче което е враждебно няма и не е имала малки кученца (просто уточнявам в случаи че е от значение) .Моля ви кажете ми как да процедирам?Ще почнат ли да се разбират със времето много ми е притеснено.Не искам да се разделям със никое от тях!Ако някои може да ме посъветва нещо ще бъда много благодарен.Но моля ви не ме съветвайте неща от рода да ги държа разделени , завързани или нещо подобно.Нуждая се от истински съвет.

#1183 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 July 2011 - 11:23 PM

Показване на мнениетоiordansherov, в 24 July 2011 - 10:43 PM, написа:

го захапа в смисъл не силно просто го ръфна и пусна веднага без да стиска но си беше доста враждебно.

Так, както го описваш, това е типичното поведение на голямо куче, което обучава малкото и го "слага на място", да се знае кой е шефа (за сега). Този начин на хапане го упражняват и майките с малките си, както и останалите големи кучета с малки кучета.
Трябва да следиш дали това е възпитателно хапане или има нещо друго и има опасност да нарани бебето.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1184 Потребителят е офлайн   iordansherov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 July 2011 - 11:40 PM

Незнам защото още от вратата започна да го лае .Сега след като и се скарах изобщо не иска да дойде при него само като и го покажа и тя бяга.Дано да не се окаже нещо по сериозно.

#1185 Потребителят е офлайн   iordansherov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 02:01 AM

Моля ви някои ако има да каже още нещо моля да заповяда .Смятам да ги пусна в двора заедно дано да не стане някоя беля . Моля ви кажете какво може да се направи ако агресията продължи.

#1186 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 07:37 AM

И моята кучка се държи така с повечето малки кученца, особено ако се разбеснеят много. И не пропуска да строява и младото куче в къщи, ако се опитва да прегазва установените правила. А ако нещо се скарам на малкото, пак прави същото, че някой път и го отъркалва. Ама и малката е една дебела глава :) Инстинкти, какво да правиш. Аз много съм се чудила дали да я коригирам и понеже така и не го измислих, оставих така нещата.
Пускай ги заедно, според мен няма страшно, но за всеки случай стой при тях. Поне в началото.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1187 Потребителят е офлайн   Agressiva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 08:55 AM

Показване на мнениетоTali, в 22 July 2011 - 01:24 PM, написа:

Това трябва да е всекидневна практика и да стане част от ежедневието ви!

Продължавам да му казвам "НЕ!", плясвам с ръце, обръщам гръб, вдигам си краката на високо примерно... Той ми се сърди като, че ли... Скимти.
Вчера беше взел една салфетка и я ръфаше. Аз естествено му я взех. Захапа ми панталона, дърпаше, аз "Не, не, не", той ръмжеше. После ме издебна, захапа ме за петата, отиде и от яд си разсипа паничката с вода.
Май ще се наложи още доста играчки да му накупя, гледах едни тип въженца в зоо магазина. :D

#1188 Потребителят е офлайн   iordansherov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 10:03 AM

Тази сутрин ги пуснах заедно за да видя какво ще стане , отново започна да души малкото от към дупето и малкото само завъртя глава към нея и го здави много лошо направи му рана на гърба и пак добре че реагирах бързо незнам какво да правя .До сега не се е държала така със мъжко куче , може би се държи така със него защото е мъничко ли незная .Ако някой знае как мога да се справя с проблема да заповяда . Ще съм много благодарен.

#1189 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 07:47 PM

Възможно е да е от ревност.На кого в момента обръщате повече внимание?И нещо друго-какви санкции получава за това си поведение?Шефът е донесъл друго куче и то,първото,е длъжно да приеме това положение.Вие сте Шефа...надавям се.Аз докарах коте в къщата си и кучето ме изгледа с поглед-"какво е това,нова моя играчка ли,натрапник и досадник ли"?Категорично дадох да се разбере,че котето е НА ШЕФА,а то е обучено нищо подобно да не се наранява.Психология!И не лишавайте откъм внимание кучето,за да не страда и отмъщава.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#1190 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 07:55 PM

[/quote]

Продължавам да му казвам "НЕ!", плясвам с ръце, обръщам гръб, вдигам си краката на високо примерно... Той ми се сърди като, че ли... Скимти.
Вчера беше взел една салфетка и я ръфаше. Аз естествено му я взех. Захапа ми панталона, дърпаше, аз "Не, не, не", той ръмжеше. После ме издебна, захапа ме за петата, отиде и от яд си разсипа паничката с вода.
Май ще се наложи още доста играчки да му накупя, гледах едни тип въженца в зоо магазина. :D
[/quote]
Хах-къде тук е рестрикцията?Пляскането ли...отстъплението ли,вдигайки крака?И как взехте салфетката?Нормално-протягате и я взимате,нали?Следващия път го накарайте да я пусне само,дайде му алтернатива-не салфетка,а нещо,което му е позволено да дъфче.Кучето проявава доминантни черти спрямо Вас и според мен не вижда във Ваше лице авторитет.Работете над това.И не е малко,за да го проумее,а влезе ли му в чаровната главица,после е песен да Ви слуша.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#1191 Потребителят е офлайн   iordansherov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 July 2011 - 08:37 PM

Ами обръщам му внимание не по малко от нормалното в смисал не по малко от преди .А санкции ,скарвам му се ,като започне да го дави я хващам за гушата и я отдръпвам настрани .Не съм си и помислял че може да се получи така . Преди да го взема си мислих тя е женско куче ще се задейства някакъв майчински инстинкт . Дано да се оправят нещата в краен случаи ако не се получи ще я заведа на училище . Дано там да имат такива програми ще изчакам още месец докато по отрасне малко да стане на три,четири месеца дано да започна да се разбират .Но ако все пак някои ми даде съвет който ще ми помогне ще съм много ама много благодарен.

#1192 Потребителят е офлайн   lyza Икона

Публикувано: 10 August 2011 - 02:25 PM

здравейте. имаме си голдън ретривър на 4 месеца, но имаме проблем. като му дадем паничката с храна започва да ръмжи и да си я пази. казваме не но той продължава да ръмжи. вчера се опита да ухапе приятеля ми.

#1193 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 04:13 PM

Привет.Имаме нужда от някои и др.съвет.Имаме си кокер на 5год.,мъжки/Роно,спокоен,мн.послушен/,преди около 1,5год.осиновихме едно женско без определена порода около 8мес.ку4е/Лора,кастрирана,ве4е мн.послушна,само за хвъркатите още не можем да се разбереме още/ и наскоро-няма и месец нок,мъжки,видима възраст около 1год./получи името Лъки/.Както казах с първите двама-никакви ядове,но новодомеца не понася Рони.Вече с нас се разбира добре-ела тук,седни,легни и сме на път и редом да научим,само да не е Роно около него-на два пъти го гепна-естествено бе коригиран,но това не го отказва.Вече и рони взе да се изнервя като го види наблизо.Мислиме и Лъки да кастрираме скоро,но започвам да се чудя дали ще се справиме с тази му агресия към Рони,не сме имали такива проблеми до сега.Надявам се просто да му тр.още време и учене,но доста злобничко се държи към др.мъжки.А и да кажа как се сдобихме с него- един елемент в селото го беше хванал на примка за порове и лисици зад кокошарникът му,знае че обичаме кучета и ни се обади-ако никои не го потърсел до утре,щял да отнесе една 13-ка/пояснението бе че13-ка е коршум за глигани/.И аз хванах повода на лората и отидох да го взема.Беше хванат за предната лапа и с малко зор и шубе/повече негово/и 2 драскотини по мойте ръце се прибахме в къщи и махнахме примката.Разхождал се е немил-недраг из селото около месец ни казаха,още се захранваме,че беше само кожа и кости.Мн.мило момче иначе.Та да имате идея дали ще се справим с проблема-агресията към Рони.начини за справяне с проблема,въобще всякакви идеи от хора с опит в областа?

#1194 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 15 August 2011 - 04:48 PM

Показване на мнениетоRono, в 15 August 2011 - 04:13 PM, написа:

Привет.Имаме нужда от някои и др.съвет.Имаме си кокер на 5год.,мъжки/Роно,спокоен,мн.послушен/,преди около 1,5год.осиновихме едно женско без определена порода около 8мес.ку4е/Лора,кастрирана,ве4е мн.послушна,само за хвъркатите още не можем да се разбереме още/ и наскоро-няма и месец нок,мъжки,видима възраст около 1год./получи името Лъки/.Както казах с първите двама-никакви ядове,но новодомеца не понася Рони.Вече с нас се разбира добре-ела тук,седни,легни и сме на път и редом да научим,само да не е Роно около него-на два пъти го гепна-естествено бе коригиран,но това не го отказва.Вече и рони взе да се изнервя като го види наблизо.Мислиме и Лъки да кастрираме скоро,но започвам да се чудя дали ще се справиме с тази му агресия към Рони,не сме имали такива проблеми до сега.Надявам се просто да му тр.още време и учене,но доста злобничко се държи към др.мъжки.А и да кажа как се сдобихме с него- един елемент в селото го беше хванал на примка за порове и лисици зад кокошарникът му,знае че обичаме кучета и ни се обади-ако никои не го потърсел до утре,щял да отнесе една 13-ка/пояснението бе че13-ка е коршум за глигани/.И аз хванах повода на лората и отидох да го взема.Беше хванат за предната лапа и с малко зор и шубе/повече негово/и 2 драскотини по мойте ръце се прибахме в къщи и махнахме примката.Разхождал се е немил-недраг из селото около месец ни казаха,още се захранваме,че беше само кожа и кости.Мн.мило момче иначе.Та да имате идея дали ще се справим с проблема-агресията към Рони.начини за справяне с проблема,въобще всякакви идеи от хора с опит в областа?

С проблема ще се справиш, когато покажеш къде му е мястото.Сиреч да му покажеш как да се държи с другите Ви кучета.
Агресията при него много ми прилича на опит да си извоюва по - високо място в йерархията.
Така, че бъди лидер, наложи се на кучето си и не му позволявай да прави глупости.
С времето мисля, ще се справите.
Ако не винаги можете да ми се обадите за малко професионална помощ :ae_085:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#1195 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 09:49 PM

благодаря за отговора :mg_062: Ще продължаваме с опитите и ще се обадиме ако не се справиме скоро,че е малко изнервена ситуацията у нас сега :smile: Дали кастрацията би намалила желанието му за доминация?

#1196 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 16 August 2011 - 12:13 AM

Не мога да кажа на 100 %. Понеже има кучета с характер, който си остават буйни и след кастрацията.Така ,че зависи от характера на кучето.Но Вие сте тези, които трябва да поставите рамки и граници и да се борите те да бъдат спазвани.
Ако има нещо друго (съвет, въпрос или др. ) винаги можете да ме потърсите дали на лично, дали по телефона винаги съм готов да помагам.
Пожелавам бързи резултати и много позитивизъм за въпроси на лични :ba_025:
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#1197 Потребителят е офлайн   galiagalia Икона

Публикувано: 26 August 2011 - 01:24 PM

Моля ви за помощ-кокера ни Хаймлих нахапа съпруга ми и по двете ръце.Хаймих е на 6 години,19 кг,от година стана агресивен-не дава на мъже да го пипат,нито на деца,не знае нито една команда,спи на наи-хубавото легло,качва се навсиякъде,хранили сме го с нас от масата и накрая ни се качи на главите.Дере се,лае,напада бели кучета.Отчаяни сме.Кастрирахме го преди 20 дена.Дърпа се,тегли се на разходка.От Плевен сме.

#1198 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 August 2011 - 08:39 PM

Ами как няма да ви се качи на главите всичко,което описвате е точно това,което не трябва да се прави за да не ви се качи кучето на главата.Търсете специалист за да няма повече пострадали!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1199 Потребителят е офлайн   Mutt lover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 August 2011 - 10:14 AM

Не глезете кучетата прекалено.Когато са малки ги наказвайте с лек удар по носа когато ви захапят и им давайте играчка.Един приятел имаше едно куче на име Нитро и му позволяваше да го хапе като кутре,сега доближиш ли се до лицето му той или те захапва за врата или устната или започва неконтролируемо да лае.Даже щяха да го приспиват скоро. :dh_188:

#1200 Потребителят е офлайн   eldist Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2011 - 09:04 PM

Здравейте,
изчетох цялата тема, но не намерих отговор на своя въпрос, така че реших да попитам. Имаме ротвайлерче на 2,5 месеца. От известно време насам ми прави впечатление, че когато си играе с играчка или си гризе кожения кокал винаги ляга върху краката ми. Днес на три пъти пробвах да си изместя краката, дори отидох в другия край на стаята, а реакцията на кченцето беше същата - дойде с кокала до мен и отново легна върху краката ми и продължи да си го гризе. Интересува ме дали това е някакъв вид проява доминантно поведение или просто търси близост, но това го прави само когато гризе нещо, никога само като лежи. Благодаря предварително на хората, които ще изкажат мнение.

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни