Ами и аз да се изкажа - макар че, слава богу, нямам печален личен опит от даване на кокали на куче.
Преди да си взема моето - и аз си знаех от бабините байки, че няма по-естествено от това куче да гризе кокал.
Направо си е "класика в жанра"!
Прочетох тук във форума различни мнения, дискусии, доводи "за" и "против".
И се убедих, че по този въпрос, както и по много други, май в последна сметка си е въпрос на ... вяра!
Кой в каквото си вЕрва - това е, и споровете са излишни. Има си вярващи в "Негово величество Кокала (НВК) - пръв приятел на кучето", има си и "антикокалджии".
Е, за себе си аз реших нещата прагматично. Нямам възможност за експерименти, за да имам свое мнение.
Не съм ни чула, ни прочела за куче, което е УМРЯЛО или се е поболяло от това, че НЕ е яло кокали.
Но прочетох за такива, които са имали сериозни здравословни проблеми именно от това, че са яли такива.
Това реши за мен въпроса - моето куче НЯМА да яде кокали!
Точка!
Макар че моята хубостница умира за кокали - колко съм й ги вадила от устата по улиците, оставени там от сърцеболни любители на кучета. Изяли си хората пиленцето, ама защо да хвърлят кокалите - по-добре да ги дадат на бедните бездомници, хем добро ще направят, хем нищо не им струва - супер вариант за благотворителност!
Да не ви разказвам през какво трябваше да мина, докато убедя хората около мен - особено тези вярващите в НВК

- да не дават на Линда кокали! Даже се наложи да бъда груба и да налагам "вето" - когато няма смисъл от спор и доводи.
Та кой как си реши!
Когато стане въпрос за "вяра" - дискусии са излишни, всеки да си решава...
Поздрави на всички и нека всички кученца да са здрави дълги години за радост на стопаните си!