Dog.bg Форуми : Свински кокали и повръщане

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Свински кокали и повръщане Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   evridika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 November 2009 - 04:26 PM

Цитат(shadow @ Nov 4 2009, 02:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аман от простотии...
...
Та така, продължавайте да давате кокали, на вашето куче може и да не се случи нищо. ae_085.gif Амин

ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2009 - 04:27 PM

Спора ви ме подсети за една моя комична ситуация ab_041.gif
Миналата година отиваме до развъдчика и Греко беше с нас, както си седиме и си говориме, кучетата си играят-идилия af_089.gif изведнъж развъдчика влиза зад бара ,вади една тава и започва да хвърля кокали на Греко ud_009.gif Аз и една съфорумка ужасени се втурваме с бясна скорост да ловиме кокали и да ги вадим от устата на горкото куче пред смаяните погледи на два броя развъдчици и един хендлер ag_106.gif
Смяли са ни се с глас и се хванаха за главата, след като им обяснихме какво сме чели...
Така и не започнах да давам кокали , разбира се не се съмнявам в правотата на тези хора, които дълги години се занимават с кучета , но както има една приказка страх лозе пази md_064.gif гледам да компенсирам с други неща, а гранулата я намалихме до минимум cd_045.gif съжелявам само ,че не го направих доста по-рано!

User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2009 - 04:35 PM

Извинете, че се намесвам. Познавам куче, едвам спасено. Точно от кости.
И освен това, малко се информирай, navar, кучето е еволюирало само за 6 000 години, не за стотици хиляди, а за шест хиляди приблизително.
http://bg.wikipedia....%B0%D1%82%D0%B0
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#64 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 November 2009 - 07:17 PM

Цитат(eleanor_a @ Nov 4 2009, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Смяли са ни се с глас и се хванаха за главата, след като им обяснихме какво сме чели...

Смехът е здраве, само да не е за сметка на нечие чуждо здраве.
На навар му казвам вече няколко пъти, че кучето не е създадено от природата, а от човека. Точно затова е принудено да яде човешки остатъци, за разлика от дивите хищници, които не ядат кости, еле па варени.
Тази незаменима за някои "занимавка" е точно руска рулетка. Познавам 2 кучета, починали от кости, 2 живи с операция перитонит заради кости, 3 живи с операция заради запушване от кости и десетки с хроничен гастрит. Аз също съм давала кости, може ли куче без кокал, а породата, която отглеждам, се слави с железен стомах. Позачетох се в тези "глупости" когато взе кучето да повръща като откачено всяка сутрин, а трима доктори ми казаха същите глупости.
Едрите телешки бедрени кости с ябълката са добри за дребни породи, защото те не могат да си отчупят и да ядат от тях, само глозгат хрущяла и костния мозък. Но едрите с яките зъби трошат такива остри парчета от тях и ги гълтат, без да дъвчат. После като видиш какво е излязло, може зле да ти стане. Кучето ми е изкарвало и кабари за коркова дъска, без да умре, а по тивито гледах един доберман, който беше глътнал огромен нож и не беше умрял. Един ротко пък беше глътнал 9 топки за голф и си ги дундуркал в стомаха 3 месеца, преди да му стане лошичко. Познавам две кучета, оперирани задето са гълтали камъни, така че не ми разправяйте, че кучетата знаят какво няма да им навреди.

#65 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 04 November 2009 - 09:07 PM

Цитат(mil_ @ Nov 4 2009, 06:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(eleanor_a @ Nov 4 2009, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Смехът е здраве, само да не е за сметка на нечие чуждо здраве.
На навар му казвам вече няколко пъти, че кучето не е създадено от природата, а от човека. Точно затова е принудено да яде човешки остатъци, за разлика от дивите хищници, които не ядат кости, еле па варени.
Тази незаменима за някои "занимавка" е точно руска рулетка. Познавам 2 кучета, починали от кости, 2 живи с операция перитонит заради кости, 3 живи с операция заради запушване от кости и десетки с хроничен гастрит. Аз също съм давала кости, може ли куче без кокал, а породата, която отглеждам, се слави с железен стомах. Позачетох се в тези "глупости" когато взе кучето да повръща като откачено всяка сутрин, а трима доктори ми казаха същите глупости.
Едрите телешки бедрени кости с ябълката са добри за дребни породи, защото те не могат да си отчупят и да ядат от тях, само глозгат хрущяла и костния мозък. Но едрите с яките зъби трошат такива остри парчета от тях и ги гълтат, без да дъвчат. После като видиш какво е излязло, може зле да ти стане. Кучето ми е изкарвало и кабари за коркова дъска, без да умре, а по тивито гледах един доберман, който беше глътнал огромен нож и не беше умрял. Един ротко пък беше глътнал 9 топки за голф и си ги дундуркал в стомаха 3 месеца, преди да му стане лошичко. Познавам две кучета, оперирани задето са гълтали камъни, така че не ми разправяйте, че кучетата знаят какво няма да им навреди.

така че не ми разправяйте, че кучетата знаят какво няма да им навреди!!! ae_085.gif
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#66 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2009 - 09:41 PM

Ами и аз да се изкажа - макар че, слава богу, нямам печален личен опит от даване на кокали на куче.
Преди да си взема моето - и аз си знаех от бабините байки, че няма по-естествено от това куче да гризе кокал.
Направо си е "класика в жанра"!
ab_041.gif
Прочетох тук във форума различни мнения, дискусии, доводи "за" и "против".
И се убедих, че по този въпрос, както и по много други, май в последна сметка си е въпрос на ... вяра!
Кой в каквото си вЕрва - това е, и споровете са излишни. Има си вярващи в "Негово величество Кокала (НВК) - пръв приятел на кучето", има си и "антикокалджии". ab_041.gif

Е, за себе си аз реших нещата прагматично. Нямам възможност за експерименти, за да имам свое мнение.
Не съм ни чула, ни прочела за куче, което е УМРЯЛО или се е поболяло от това, че НЕ е яло кокали.
Но прочетох за такива, които са имали сериозни здравословни проблеми именно от това, че са яли такива.
Това реши за мен въпроса - моето куче НЯМА да яде кокали!
Точка!
Макар че моята хубостница умира за кокали - колко съм й ги вадила от устата по улиците, оставени там от сърцеболни любители на кучета. Изяли си хората пиленцето, ама защо да хвърлят кокалите - по-добре да ги дадат на бедните бездомници, хем добро ще направят, хем нищо не им струва - супер вариант за благотворителност! wb_052.gif

Да не ви разказвам през какво трябваше да мина, докато убедя хората около мен - особено тези вярващите в НВК md_064.gif - да не дават на Линда кокали! Даже се наложи да бъда груба и да налагам "вето" - когато няма смисъл от спор и доводи.
Та кой как си реши! mg_062.gif
Когато стане въпрос за "вяра" - дискусии са излишни, всеки да си решава...

Поздрави на всички и нека всички кученца да са здрави дълги години за радост на стопаните си!
smile.gif

#67 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 January 2010 - 11:02 PM

За любителите на кокали.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#68 Потребителят е офлайн   Dogo Argentino and Huskey Икона

Публикувано: 16 April 2011 - 12:28 PM

Ще бъда кратка...
Аз не знаех,че на кучетата не трябва да се дават кокали...
Хранехме ги с цели пилета...
И така кучето ми,което е на почти 6 месеца,вече 9 дена не иска да яде и повръща,сега го караме всеки ден на ветеринар,който е в града,а ние сме в село,само и само да го потдържат със системи и лекарства...Бях изгубила надежда,че ще се оправи,но лекарите казват,че ще се оправи,но трябва постоянство...

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2011 - 09:23 PM

Доста интересни и противоречиви мнения... някой от които от доктори...

Някой има ли информация от чуждите форуми зад граница... там как е положението... Стана ми интересно просто...
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 June 2011 - 10:02 PM

Както,казваше един познат "Всичко е според,зависи".Зависи,от това как кучето яде,с какви навици е ,на каква възраст е....и т.н ,т.н.
Това ,започва да прилича ,на една тема от преди няколко години за "натуралното хранене".Тогава,споделих че,давам на кучето си -овесени ядки , качамак,домати и яйца/а,не храня с РК/.Лелее, какъв шум се вдигна.Сега,това е нормално меню при натуралното хранене.
Когато кучето се храни бавно и дроби костите/не,пилешки и други тръбни и тънки/ няма проблем.Проблем е като ги яде на бързо на едри парчета,следва повръщане и маса неприятности.Да,ме извинят лекарите но,при проблеми с аналната жлеза ,липса на движение и хранене с кашава храна подходящият кокал ,може да помогне.Споделям го,защото съм свидетел на двата варианта.Първото ми куче,гризеше бавно и внимателно кокалите сякаш това е мисията на живота.Второто ръфаше ,като сомалиец софийска баница :wb_052:
Резултата е че "кучо1"яде кокали до края а,"кучо2" ги забрави на второто опитване.Надявам се, да съм бил полезен.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#71 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2011 - 09:40 AM

Суровите кости не са опасни. Доколкото знам след термична обработка костите стават чупливи и опасни. Вълците не изяждат костите на едрия дивеч- бивол, елен, а не съм виждал никъде в природата оглозган заяк,фазан ,плъх и т.н. при дребния дивеч изяждат всичко - даже козина и перушина. След много проби със сухи храни супер премиум клас , преминах на БАРФ диета - която е 80% сурово месо и 10-20 % сурови кости които са част от мръвката. Яде много бавно и внимателно, никога не е повръщал. Засега очи, козина, дъх, тегло-перфектни. Говоря за джак ръс.териер.

#72 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2011 - 09:45 AM

Някой да даде пример за куче което е пострадало от ядене на СУРОВИ кокали.
Искам да направя една уговорка- кокалите в БАРФ диетата не трябва да надвишават 10-20%. Аз също съм против храненето само с кокали.

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни