- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Свински кокали и повръщане
Публикувано: 07 November 2007 - 09:49 AM
Аз и дадох 1/2 доза от гранулите, една филийка хляб и 2-3 кокала (едни квадратни горе долу, не много големи, могат да ти се съберат в шепата) и сложих малко топла вода.Тя изяде всичко, много време след това се облизва.По принцип тя от бебе е на сух храна, отвреме на време й давам плодове, изкуствени кокали и солети, много рядко като вземем пиле на грил й давам кожички, хрущяли и кокалите от двата крака, като махам иглата преди това.Нямало е проблеми и не е повръщала.
Но вчера сутринта (като мина една нощ от изяждането на свинските кокали) повърна първо кафява слуз, втория път и парче от кокала.После като излизахме следобед към 14.30ч яде трева и повърна още 2 пъти - този път само тревата примесена съм слюнка.Като казах на нашите за случая, казаха, че вероятно, тъй като тя е само на суха храна, не е привикнала към кокали и не й понасят.Вчера сутринта отказа да яде, но вечерта беше пощуряла от глад, в трябвая един човек беше купил баница, тя като почна едно гледане, молене, посягане с лапи да се моли, скимтене, та докато не се преместихме от човека не се успокой.Щом влезе вкъщи веднага се нахвърли да яде...
Въпроса ми дали има нещо притеснително, че повърна или просто не й понесло
Публикувано: 07 November 2007 - 11:17 AM
www.vetbg.com
Публикувано: 07 November 2007 - 01:58 PM
;)

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 08 November 2007 - 12:13 PM
Но класическата картинка на куче с кокал е основателна, защото кучето има неистова нужда от СУРОВИЯ КОСТЕН МОЗЪК, а не от материята на костта !!!! Там се съдържа вещество, без което не се образува т.н. антианемичен фактор в стомаха !!!
Та, давайте кости на кучетата си редовно (над 4-6 мес. възраст), но СУРОВИ !!!...иначе е безсмислено !
Публикувано: 08 November 2007 - 12:45 PM
[/quote]
D-ra ,Ауески при кучета виждал ли си?
Аз съм виждал болна курхаарка с бебетата и!Повярвай ми,много е страшно!

Ветеринарен кабинет "Д-р Цонев"
гр.Варна, ул."Пейо Яворов" 38
GSM 089 8761905:087 8761905
http://www.d-rtsonev.info
Публикувано: 08 November 2007 - 02:05 PM
Разликата между суровите кости и термично обработените е в това, което е казал колегата др. Цонев - риск от различни заболявания - Ауески, слмонелоза, колиинфекции, паразити и др. Като добавим всички травми по зъбите от костите, пораженията по храносмилателната система от острите парчета и пясъка в който се превръщат след минаването си през стомаха + граничещата с нула хранителна стойност на костта - всеки нормален човек може да си направи изводите сам.
Добре, че не сте написал, че кости се дават за да не се събира секрет в аналните жлези......
Публикувано: 08 November 2007 - 02:48 PM

Публикувано: 08 November 2007 - 04:32 PM
Публикувано: 08 November 2007 - 05:16 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 08 November 2007 - 08:13 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 08 November 2007 - 08:53 PM
Иначе сънародниците си знаят - кучето яде кокали, това за тях е прастара истина... Аз като казвам на някого "Куче с кокал не се храни! Кокалите са вредни!" ме гледат като паднала от луната.
Забелязала съм, че кучетата, които ядат домашна храна много по-лесно понасят костите, а тези, на които стомасите са им свикнали с гранулата имат големи проблеми.
Който твърдо си е решил да дава кокали да не забравя, че ангнешките кости са също толкова опасни, колкото пилешките, както и да избягва костите от пържоли, защото се трошат на много опасни дребни парченца.
Публикувано: 08 November 2007 - 09:18 PM
Да, ама не.
На следващия ден докато съм била на работа, дошло време кучо да изкарва това което е изял. Майка ми и дъщеря ми се видели в чудо - влачене на дупето по пода, неистово бягане из къщи и вой до небето...било цяло раждане. Помислили, че куч ще умре докато се доберат до ветеринарния лекар. Добре, че все пак някак си се отървал от костите преди да пристигне таксито. Оказа се, че хайванчето въобще не си е направило труд да дъвче, ами само строшило костта на две и я глътнало...Двете парченца си бяха цели-целенички.
Не ми се мисли, че е можело и нещо по-страшно да стане...
Единствената полза (ако може въобще да се говори за полза) от цялата ситуация е, че случката се е развила пред очите на майка ми, която преди това ме гледаше с недоверие и насмешка, като казвах, че кучетата не трябва да ядат кости.
Публикувано: 08 November 2007 - 10:41 PM

- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »