Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#61 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2007 - 03:53 PM

Цитат

Цитат

гаранционна карта не искат ли  a)

да - гаранционна карта, manual (наръчник за употреба) и т.н. Може след време да решат и Гражданска отговорност да им правим.

и като ходите по широки улици задължително винетка на челото bash
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#62 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 04:09 PM

Винетка (за поддръжка на тревните площи в случая) ще му сложа само ако някой ходи след нас и ни чисти акитата ...
А ветеринарите веднага да измислят стикер за годишен преглед на кучето, само с ваксини не става r)

Стига смешки. Моля, някой да ми отговори на въпроса по-горе:

"И не знам къде да го регистрирам - аз съм с адресна регистрация в Бургас, а живея с кучето в Слънчев бряг. В коя община да платя данъка?"
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 March 2007 - 04:15 PM

Естествено, че там където ти е адресната регистрация. Къде си плащаш останалите данъци?

#64 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2007 - 04:19 PM

Честно казано досега не съм плащала данъци, защото не съм имала нищо на мое име r) , затова задавам такива въпроси. Мерси за отговора!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 March 2007 - 11:00 AM

ходенето по мъките продължава s) питах сигурно на десет места включително и в Анимо и ми отговориха че те ще поставят микрочипа но аз трябва са си отида сама да регистрирам кучето в РМВС.Нали уж се каза че ветеринарните лекари ще регистрират кучетата там.Моля ви ако някои има координати на ветеринарен лекар който да се занимава с тази процедура да ми ги даде,че с тая мойта работа нямам време да тичам и до Банишора.предварително благодаря

#66 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 March 2007 - 12:01 AM

Бедата е, че ветеринарните лекари не получават никаква информация.
Днес отидохме да сложат чип на Нортън, тъй като искам да се вместим в законовия срок /до 31.03./ за регистрация.
Въпроса на доктора беше: "Ама защо, да не са ви подгонили за нещо?" l)
Стана ми много забавно, особенно като се заговорихме за процедурата по регистрация. Оказа се, че съм по информирана от тях по този въпрос /благодарение на писаното тук bravoS /.
Но това си е стил на отговорните институции у нас - всеки да се оправя с новите закони, наредби, укази и т.н. както може, а ако случайно е пропуснал някой брой на Държавен вестник - то си е за негова сметка, може и да го глобят, това са приходи за бюджета n)
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#67 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 March 2007 - 11:40 AM

Да, gabipap е напълно прав / права. Вчера отново питах нашия ветеринарен д-р за регистрацията и той отговори, че досега никой нищо не го е информирал. Чакал да ги уведомят как да процедират за регистрацията и ми каза и аз да чакам...bl)
Иначе и 2те ми кучета имат микрочипове и новите паспорти, ноооо искам да ги регистрирам... ама ...... l)

#68 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2007 - 08:54 PM

Цитат

....и ми отговориха че те ще поставят микрочипа но аз трябва са си отида сама да регистрирам кучето в РМВС.Нали уж се каза че ветеринарните лекари ще регистрират кучетата там.Моля ви ако някои има координати на ветеринарен лекар който да се занимава с тази процедура да ми ги даде,.....

Извинете, но нещо не ми е ясно. Досега не съм видяла в наредба или в ЗВМД да се споменава, че ветеринарните лекари ще регистрират кучетата. Вие лично трябва да го направите в общината си, а не в РВМС-то. Тези такси и данъци са местни, а не държавни. Ветеринарите са длъжни да водят своя дневник, така че при необходимост да могат да ви издадат документ (сл. бележка), че е извършвана определена процедура върху кучето ви. Това касае най-вече кастрираните кучета, защото според новия закон те не подлежат на таксуване. В дневника се вписва и номера на съответната партида на поставените ваксини, с цел контрол и проверка при необходимост. В закона са им изредили някакви изисквания, но те са длъжни да си следят промените. Вече има почти година откак е приет и е несериозно някой от тях да е останал незапознат.

bl) Нещо не разбирам, в София защо е такъв проблем? Явно Общинския ви съвет нещо се е поувлякъл! oleeee
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#69 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 08:54 AM

Ветеринарите ще трябва веднъж месечно да изпращат в централен регистър информация за всички чипирани кучета и няма да се налага да ходиш и в РВМС, поне по закон е така.
А иначе регистрацията в общината си я правиш лично, това е факт

#70 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 March 2007 - 09:06 AM

DessyD това с плащането на данъка и регистрацията в общината ми е ясно и нямам проблем с това.Питането ми беше относно регистрирането в РВМС тъй като тук в темата прочетох че тази регистрация ще се прави от ветеринарните лекари,а дефакто всички казват че аз сама трябва да го направя.Просто исках да си изясня откъде идва противоречието и дали аз не съм наясно или ветеринарните лекари.
Dara много ти благодаря за информацията r)

#71 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 09:50 AM

Това, което се изисква от Закона от собствениците на кучета е да регистрират своето куче в Общината и да платят таксата. Другото - регистрацията в РВМС е задължение на ветеринарните лекари.
Дали те - веринарните лекари , ще изпълняват задълженията си по закона е ТЯХНА грижа.
Така, че , misheto7, ако си си платила таксата и регистрирала любимеца в Общината, за другото не се безпокой.
Другото е грижа и ЗАДЪЛЖЕНИЕ на ветлекарите.

#72 Потребителят е офлайн   spotmaniac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 03:20 PM

И аз да споделя...
Днес отидох В ОБЩИНАТА (Триадица) да платя данък за притежаване на куче... До тук добре, но се оказа, че плащането и регистрацията не се правят вече там... Изпратиха ме в данъчната служба (ул. Гурко 12). Там естествено, по това време на година са километрични опашки. Питах охраната да ли все пак там се плаща данъка за кучета и отговора беше ДА. Аз обаче бях с детето и човека се смили над мен и ме упъти да отида в Общинска банка - там каза направо се плаща и ти дават документ. Добре. Отидох там, а те ме гледат, гледат и ми се чудят... Питат ме: дадоха ли ви сметка, по която се превеждат парите?.. Ами, не, кой трябва да ми я даде? Поровиха из документацията и докато намерят сметката (или код) коментара им беше "то това е нов данък и ние още не сме запознати". Е кой трябва да е запознат тогава?.
Платих си 24-те лева. Получих документ (N°9-други), НО в него е записано само моето име и ЕГН. Никъде не се споменава какво е кучето (порода), пол, възраст, ваксинации и т.н. Е питам аз това ли е само? Ами да.
Та останах много, ама много изненадана - значи аз си плащам данъка, обаче отсреща никой не се интересува какво и кое е кучето. Аз ли бъркам някъде...? Или излиза, че съм платила данък, но не съм регистрирала кучето? Не съм попълвала никакви декларации.
Моля, някой да ми обясни ако е наясно с нещата.

#73 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2007 - 03:36 PM

Да, платила си данъка, но не си регистрирала кучето. За да го регистрираш трябва да отидеш в общината, в отдел "Екология", там попълваш един формуляр а след това трябва да ти издадат служебна бележка подписана от кмета.

#74 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 01:07 PM

Както всичко останало в олигофренската ни държава и това с регистрацията на кучетата ще бъде опорочена.
Главните идеи са:
1. Да се създаде регистър на кучетата - супер
2. Повече хора да си кастрират кучетата и да се намали популацията на улични - няма да стане
3. Пак свързано с точка 2. да се подкрепят развъдниците на кучета - пак няма да стане така

Лошото на гадната ни държава, е че ако сега данъка е нисък - 24лв., то след 1,2 може би 3 години той ще бъде вдигнат драстично (за да може поредната група чиновници да се нахранят). Тогава ще започне една идиотска въртележка на фалшиви документи за кастрация на куче, за фалшиви документи за смърт на куче и тн., за да се отървем от безсмислените данъци.

Аз, докато в държавата ни не влезе поне нещо европейско, няма да регистрирам никакви кучета и ще се бия докрай с измамниците.

Бих регистрирал кучетата си единствено ако някой ми гарантира, че този данък няма да бъде вдигнат десеторно догодина. Никой обаче няма да го направи....

Да не говорим, че такива регистрации трябва да са БЕЗПЛАТНИ - общината има нужда от общ регистър, а не ние! Откъде на къде да плащаме за нещо, от което те имат изгода а ние никаква?

П.С. А колкото пък да поставят чип под кожата на кучетата ни - това трябва да притесни не само собствениците на кучета, но и всички хора. Със сигурност звучи параноично за дадения момент, но така един ден може да се стигне и до слагане на чипове в главите на децата ни. Кому е нужно това?

#75 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 05:54 PM

Вчера разбрах от нашата лекарка,че има нови паспорти-някакви с номера,сега ще трябва да прехвърляме всичко от стария и каква е гаранцията,че утре няма да има още нещо ново?Иначе данъка ще платя другата седмица,защото немога да се измъкна от работа,а трябвало и някаква декларация да се попъва,иначе щях да го пусна по банков път,а за РВМС ще видя докторите нещо ако носят-абсурд ми е да ида до Банишора с кучето и то в работно време.За сега си имаме само номер в общината,чудя се с тая бюрокрация дали ще смогна да го регистрирам до края на годината или не?

#76 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 06:21 PM

Цитат

Да, платила си данъка, но не си регистрирала кучето. За да го регистрираш трябва да отидеш в общината, в отдел "Екология", там попълваш един формуляр а след това трябва да ти издадат служебна бележка подписана от кмета.

Не , не , не - няма служебна бележка , подписана от кмета - това бяха старите регистрации ! Така се получи проблем тази година с едно пациентче и чиновник , който не беше прочел новия ЗВМД и ЗМДТ , та клиентката ми доста се поразходи ... В общината трябва да се попълни декларацията . Собствениците на кастрирани кучета ще получат една бележка - тя е хвърчащо листче - с входящия номер - дават им входящия номер да си го имат , защото те няма да плащат данъка и няма как да получат някякъв документ или квитанция , че кучето е регистрирано в съответната община .
User's Signature

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...

#77 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 06:26 PM

Цитат

Та останах много, ама много изненадана - значи аз си плащам данъка, обаче отсреща никой не се интересува какво и кое е кучето.

Това ще се уточни с втория етап от регистрацията - в РВМС . За това ще се погрижи ветеринарният лекар на кучето Ви . Там , в по-предните страници някъде бях обяснила за последно как регистрирам моите пациенти ( на 3-та страница ) .
User's Signature

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...

#78 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 02:48 PM

В крайна сметка има ли нещо като креан срок за регистрация на кучето?

#79 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 02:50 PM

За ВСИЧКИ от ВАРНА
РЕД ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДОМАШНИ ЖИВОТНИ
НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ВАРНА
Чл. 17. Кметът на Община Варна или упълномощено със заповед от него лице:
1. изготвя карта на Варна, отразяваща наситеността, брой мъжки, женски и здравен статус на безстопанствени животни на територията на Община Варна;
2. провежда образователна програма в училищата, обхващаща всички възрастови групи, третираща проблемите с безстопанствените животни за създаване на ново съвременно отношение към тях, както и начините на отговорно отглеждане на домашни животни, за предотвратяване възможността те да стават източник на бездомни;
3. създава и организира дейността на приют за безстопанствени животни /котки, кучета/.
чл.18. (1) Районните администрации към Община Варна:
1. изготвят и водят регистър на всички домашни и безстопанствени животни /котки, кучета/;
2. установяват връзки по райони с управителите на етажната собственост, с цел контрол и актуализиране на регистрите и отчетността им.
3. изготвят и издават удостоверения за регистрация на домашни животни /котки, кучета/
(2) В регистъра и удостоверението за регистрация по ал.1, т.3 се отразява:
1. номер на удостоверение за регистрация;
2. трите имена на собственика и постоянен адрес;
3. адрес на който пребивава домашното животно /котка, куче/;
4. име на домашното животно /котка, куче/, порода, външни белези;
5. имунизационен паспорт номер, дата на издаване, издател;
6. дата на имунизация през съответната година;
7. платена такса по ЗМДТ;
8. декларация за запознаване на собственика със задълженията му по настоящата наредба;
9. номер на микрочипа.
(3) Таксите за регистрация и издаване на удостоверения са както следва:
1. Таксата за издаване на удостоверение е в размер на 5.00 лв. и е еднократна;
2. Таксата за регистрация е в размер на 20.00 лв. и се заплаща ежегодно до 31.03. на съответната година или в едномесечен срок от дата на придобиване на домашното животно /котка, куче/, когато то е придобито след 31.03.
3. Безплатно издаване на удостоверение ще се извършва за:
а) домашни животни на инвалиди;
б) служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка;
в) животни използвани за опитни цели;
г) животни използвани от БЧК;
д) кастрирани животни;
е) ловни кучета;
(4) Приходите от събраните такси по ал.3, т.1 и 2 се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените животни.
(5) Председателите на общото събрание на етажните собственици ежегодно в срок до 31.04. на календарната година изготвят отчет за отглежданите домашни животни /кучета, котки/ и го представят в районните кметства по местоживеене.
Чл.19 (1) Ветеринарни лекари, които упражняват ветеринарномедицинска практика на територията на Община Варна са длъжни:
1.да предприемат ограничителни мерки и да уведомяват незабавно Кмета на Община Варна и районните кметства при съмнения и възникване на епизоотии или при поява на масова смъртност при животните.
2. да уведоми незабавно Кмета на Община Варна и районните кметства за установени нарушения при трупосъбиране и загробване на животни;
3. да водят регистър по образец утвърден от генералния директор на НВМС на обслужваните от тях домашни животни;
(2) Ветеринарни лекари, включително и тези от общинския приют за безстопанствени животни извършват манипулации по имплантиране на микрочип, установяващ самоличността на собственика, порода, пол и възраст на животните и извършените имунизации съгласно тарифа, одобрена от Общински съвет Варна въз основа на ЗМДТ.
Чл.20 (1) Собствениците на домашни животни /котки, кучета/ са длъжни:
1. да декларират в кметствата по местоживеене вида, пола и броя на притежаваните от тях домашни животни /котки, кучета/ и настъпилите промени в числеността им в срок от 3 месеца за новозакупените и до 30 дни за новородените. При декларирането на собственика се издава удостоверение за регистрация /паспорт/ от районното кметство по местоживеене. Регистрацията и пререгистрацията се извършва ежегодно в срок до 31.03 на съответната година или заедно с подаването на декларацията.
2. ежегодно да представят кучетата за ваксинация срещу бяс в лицензирани ветеринарно-медицински клиники или общинския кастрационен център.
3. да разхождат кучето си с нашийник и повод, а едрите породи с тегло над 10 кг. и агресивни кучета и с намордник. Забранява се насъскването на кучета спрямо хора и други животни.
Глоба: 100 лв.
4. Да събират фекалиите, отделени от домашните животни /котки, кучета/ при разхождането му на публични места. За целта е необходимо собственикът да носи достатъчен брой хигиенни пособия /найлонови или хартиени торбички, специална ръкавица, щипка или лопатка/ или други.
Глоба: 50 лв.
5. При извеждането на домашните животни /котки, кучета/ да носят в себе си ветеринарномедицинският му паспорт и удостоверението за регистрация. Същите при поискване да се представят за проверка на длъжностните лица от общинската, районната администрации и полицията.
Глоба: 20 лв.
6. Да осигурят спазването на общите изисквания от правилника за вътрешния ред на етажната собственост.
7. Да вземат мерки животните да не създават опасност за хората или други животни.
8. Да се грижат за животните и да не ги изоставят, а тези които не са в състояние да ги отглеждат, са задължени да ги предадат безвъзмездно в общинския приют.
9. Да съобщават на държавните ветеринарномедицински органи за животни, показващи съмнителни признаци на бяс.
10. В срок до 01.06.2007 г. да посетят лицензирана ветеринарномедицинска клиника или общинският приют за безстопанствени животни за поставяне на микрочип на животните /котки, кучета/, чиито собственици са.
(2) При получаване на удостоверения за регистрация от кметството по местоживеене, собственикът на домашни животни /котки, кучета/ подписва декларация, че е запознат със задълженията си по настоящата Наредба и с размера на санкциите при неспазването и.
(3) 1. Куче, без: нашийник и/или повод и/или обозначителен знак за регистрация, не придружено от собственика си, се счита за безстопанствено и поражда задължения за служителите от общинския приют за безстопанствени животни към Община Варна да го заловят и приберат в приюта.
2. Куче, непотърсено в 14 дневен срок от собственика си се подлага на манипулациите съгласно ЗВМД.
(4) Животно /котка, куче/ от приюта се придобива при подписване на приемо-предавателен протокол и заплащане на такса за престой на животното в приюта по тарифа, одобрена с решение на Общински съвет Варна, включваща ваксинация, обезпаразитяване, кастрация и изхранване на животното.
(5) При залавяне на животно /котка, куче/, което е било освобождавано или осиновено от общинския приют за безстопанствени животни на собственика се налага глоба в размер от 100 до 200 лв.
(6) Безстопанствени животни, страдащи от остри заразни заболявания или чието поведения представлява опасност за живота и здравето на хората и животните, след установяване на здравният им статус от компетентните длъжностни лица от общинския приют за безстопанствени животни, подлежат на евтаназия.
Чл.21 Забранява се:
(1) Ловенето и умъртвяването на кучета и котки от лица, които не са оторизирани от закона или друг нормативен акт, както и измъчването им по какъвто и да било начин.
Глоба: 100-500 лв.
(2) Разхождането на кучета на територията на учебните, детските, здравните заведения, кварталните детски спортни площадки и плажните ивици.
(3) Отглеждането с търговска цел за продажба, пансионат и др. на кучета, котки и декоративни птици в жилищни помещения.
(4) Използването на животни за боеве или представления, водещи до болка, наранявания или смърт, както и насъскването им едно срещу друго.
Глоба: 50-100 лв.
(5) Ловенето на котки и кучета с капани и други пособия, причиняващи наранявания или смърт.
Глоба: 100 - 300 лв.
(6) Отглеждането на животни в околоблоковите пространства, както и на стълбищните площадки и други места, противоречащи на правилника за вътрешния ред на етажната собственост.
(7) Трупосъбиране и загробване на животни, както и изхвърлянето на трупове на животни в контейнери за битови отпадъци на територията на гр.Варна.
Чл.22 (1) Забранява се отглеждането на животни и птици със селскостопанска цел на територията на гр.Варна.
Глоба: 50 - 500лв
(2) Забранява се отглеждането на домашни животни и птици в имоти, находящи се на територията на гр.Варна на разстояние по-малко от 3 метра, считано от страничните регулационни линии със съседните имоти и прилежащите към града вилни зони.
Глоба: 50 - 500лв.
Забележка: За заварените случаи по ал.1 забраната влиза в сила от 01.01.2007 г.
Чл.23. Забранява се:
(1) Транспортирането на селскостопански животни от превозвачи без лиценз за превоз от НВМС.
Глоба: 50 500 лв.
(2) Транспортирането на животни без ветеринарномедицинско свидетелство, а за едрите приживни и еднокопитни животни без ветеринарномедицински паспорт:
Глоба 50 300 лв.
(3) Забранява се складирането и съхранението на животинска тор и други отпадъци в застроените дворищнорегулационни парцели.
Глоба: 20 200 лв.
(4) Забранява се разходката и пашата на селскостопански животни по улиците, в парковете, градините и другите озеленени площи на територията на гр.Варна.
(5) Забранява се ловенето на птички, гълъби, гугрулици и други, събирането на яйца от птичите гнезда, повреждането и унищожаването на изкуствените хранилки и птичите къщички в парковете, градините и други места.
Глоба: 20 100 лв.
(6) Забранява се развеждането на диви животни по улиците, площадите и другите публични на територията на Община Варна с цел представление или търговия.
Глоба: 50 100 лв.
(7) Забранява се въвеждане на животни в търговски обекти и обществени места, с изключение на кучета водачи, придружаващи незрящи хора.
(8) Забранява се отглеждането и/или преминаването на животни на територията на депа за отпадъци, както и изхранването на животни с отпадъци от такива депа.
Глоба: 50 300 лв.
(9) Забранява се отглеждането и продажбата на животни /котки, кучета/ в зоомагазините от аквариуми и други, непригодни за здравето и хуманното отношение условия за живот и съхраняване на животните съоръжения.
Чл.24 (1) Забранява се отглеждането в жилищните сгради - етажна собственост на повече от два броя домашни животни в едно жилище.
(2) Забранява се отглеждането на кучета, котки и птици по терасите на жилищните сгради.
(3) При отглеждане на домашни животни в сгради с етажна собственост се изисква протоколирано съгласие от общото събрание на етажните собственици.
Чл.25 Постоянни и временни пчелини не се устройват на:
1. територията на гр.Варна;
2. без писмено съгласие на всички съседи за урегулирани поземлени имоти.
Чл.26 Забранява се преминаването на ППС с животинска тяга между бул.Хр.Смирненски /околовръстен път/, ул.Дим.Полянов, ул.Г.Пеячевич, ул.Пробуда, ул.Т.Влайков, ул.Кракра, ул.Ал.Дякович, ул.Девня, площад Славейков, бул.Приморски, бул.Цар Освободител, бул.Княз Борис I, бул.Васил Левски, бул.8-ми Приморски парк, бул.Владислав Варненчик, Приморски парк, Аспарухов мост, бул.3 Март, бул.Ян Хунияди, бул.Република, бул.Сливница, ул.Народни будители, бул.Кирил и Методии, ул. Мара Тасева и бул.Първи май, бул.Коснстантин и Елена, ул.Константин и Фружин, ул.Академик Курчатов, ул.Под игото, ул.д-р Селемински.
Глоба: 50 300 лв.
Чл.27. Считано от 01.01.2009 г. се забранява движението на ППС с животинска тяга на територията на гр.Варна.
Настоящите изменения и допълнения в Наредбата за обществения ред влизат в сила от 01.01.2007 г

#80 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 02:52 PM

Само 99 регистрирани домашни любимци във Варна
06 март 2007 / News.dir.bg
Общо 99 домашни животни са регистрирани до момента в петте районни кметства във Варна, установи проверка на БГНЕС.
Най-много са регистрираните животни в район Приморски 55 и в район Одесос 33. Едва пет жители на район Аспарухово са регистрирали до момента домашните си любимци. Три животни са вписани в регистъра на район Младост и също толкова в този на район Владислав Варненчик. Плащането на такса от собствениците на кучета или котки се въведе от началото на тази година в изпълнение на новите изисквания на Закона за ветеринарномедицинската дейност. Съгласно гласуваните от Общинския съвет решения, жителите на Варна дължат едногодишна такса в размер на 20 лева, а жителите на околните села такса в размер на 10 лева. Според изискванията, всяко куче трябва да има удостоверение за регистрация (паспорт), за което се заплащат 5 лева и микрочип, който струва около 30 лева. Крайният срок за плащането на едногодишните такси за притежания на домашни животни изтича на 31 март тази година. В случай, че варненци се сдобият с домашен любимец след тази дата, те трябва до го регистрират в съответното районно кметство до един месец от добиването. В края на юни пък изтича срока за поставяне на микрочипове. Голяма част от хората не са запознати с новите изисквания, смятат от районните администрации. Почти навсякъде са предприети мерки за допълнително разгласяване на информацията чрез съобщения в медиите, в кметствата и информационни материали. В кв. Виница се разлепват съобщения на обществени места, но бързо се махат от гражданите, алармираха от местното кметство. Съгласно Наредбата за обществения ред, управителите на етажната собственост (бившите домоуправители) са длъжни да информират в районните кметства за броя на отглежданите кучета. Често обаче се случва по молба на собственици, управителите да прикрият отглеждането на кучета, коментира чиновник от кметство Владислав Варненчик. Той допълни, че приетата от местния парламент такса за кучета е непосилна за голяма част от пенсионерите. В кметството са се обаждали и граждани, които са изразявали мнение, че таксата трябва да се определя в зависимост от големината на домашното животно.
worthy worthy worthy worthy worthy worthy

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема