Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#301 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 20 August 2008 - 08:29 PM

:huh: :huh: :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 13 January 2009 - 09:14 PM

Моята мисия се оказа възможна  :P
Реших, че вторник 13-ти(в Испания се смята като много каръшки ден, нещо като петък 13-ти) е много подходящ ден. Взех си почивен ден и се успокоявах, че всичко ще е наред. Въпреки това не преставах да си припомням едно от 12-те изпитания на Астерикс и Обеликс, в което трябваше да вземат някакво разрешение от една администрация. Та и аз си мислех, че така ще си прекарам деня в ходене от стая в стая, чакане от опашка, на опашка, но О, чудо...оказа се мисия възможна - Кара вече е регистрирана. Малко подробности как стана това  ;)
Влизам в сградата на район "Изгрев", гледам табелките и мигам в опит да си спомня какво четох вчера в интернет и в коя стая беше регистрацията. Явно мозъкът ми беше отказал заради студа навън и не можах да си спомня, затова реших да питам чичкото от "Егида". На въпроса ми къде се регистрират кучета, той каза "А, сега де, само такъв въпрос не ми бяха задавали". Казах си, добре започваме, сега вече знам какво му е било на Астерикс. След кратко съвещание ме пратиха в стаичката в края на коридора. Почуках, обясних за какво съм дошла и една приятна леля кимаше с разбиране за какво съм дошла.  :o Приятната леля взе от рафтчето дебела книга, отвори я и оттам пропълзя хлебарка. Чу се вик и след малко хлебарката мърдаше крачка в смъртна агония. След малко трупът беше изнесен, следи нямаше, а аз кротко си попълвах 2 декларации, докато приятната леля снимаше вет паспорта на кучето. След малко тя се върна, обясни ми какви декларации подписах  :o и ме изпрати в деловодството, където трябваше да оставя документите, с които ме освобождават от данък. Пожелах приятен ден на приятната леля, която ме спаси от хлебарката и отидох в деловодството. Там нямаше опашка Shocked , постоях 2 минути, дадоха ми една бележка, с обяснение да мина след седмица да си взема официалния документ за регистрация и освобождаване от данък. Взех си довиждане с чичкото от "Егида" и закрачих гордо към вкъщи.

Накратко за район "Изток" - работа за 15 минути.
Необходими документи: ветеринарен паспорт на кучето и лична карта на собственика
Попълват се 2 декларации - за регистрация на кучето и за задълженията по закон.
Отдел "Благоустройство и екология" - стая 6
Деловодство - Стая 4

Финито
:yahoo:

#303 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 January 2009 - 10:36 PM

Много весело разказче и най-вече - успешен финал  ;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#304 Потребителят е офлайн   Таря Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 12:22 PM

Хм...
И при нас мисията се оказа възможна, но процедурата беше съвсем различна от описаната от Valia And Kara.
Действието се развива преди време.
Попълнихме по една декларация за всяко куче, май снимаха паспортите (не съм 100% сигурна), дадоха ни входящ номер - и за двете кучета на едно листче  ;) и това беше. Нямаме никакви удостоверения и документи за регистрацията - само едно мъъъъничко листче с входящите номера на декларациите.  :-

В тази връзка искам да споделя, че в голяма община, каквато е "Подуене" нашите кучки са входящи номера 6 и 7. Дано това да не означава, че през годината са подадени само 7 декларации за кучета, защото би било тъжно и жалко  :(

#305 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 01:22 PM

Цитат

Попълнихме по една декларация за всяко куче, май снимаха паспортите (не съм 100% сигурна), дадоха ни входящ номер - и за двете кучета на едно листче  ;) и това беше. Нямаме никакви удостоверения и документи за регистрацията - само едно мъъъъничко листче с входящите номера на декларациите.  :-

Предполагам, че това номерче са ви го дали в деловодството. И ако е така, трябва сега да отидете там или в отдела, в който сте подали молбите, за да ви дадат останалите документи. Служителките сигурно са забравили тази подробност.

#306 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 02:10 PM

Хм, понеже става дума за минало време, Валя, съмнява ме. Когато преди 2 години регистрирах двете кучета, даже нямаше нужда да нося паспорти. Попълних декларациите и получих листчета с номер (ние сме 35 и 36 в Младост...) и името на собственика. Че едното куче е кастрано, приеха на доверие (да са живи и здрави - явно вдъхнах доверие, за което благодаря). От касата пък получих касова бележка за платен данък - точно тя доказва, че съм платила. Защото на следващата година (миналата) листчетата с номер не се променят - тоест самото деклариране е еднократно. Но пък пак ми дадоха касови бележки за съответната година. Как ще е тази година ще видим - все пак срокът е до април.
Не забравяйте, малки кучета, на които е поставен чип тази година, също са освободени от данък за годината на чипиране.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#307 Потребителят е офлайн   Таря Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 04:36 PM

Точно както Дани го описа беше и при нас, с тази разлика, че нашите и двете са кастрирани и не сме плащали данък, т.е. единственото доказателство за регистрацията е листчето с входящите номера.
Явно сега са променили процедурата, и браво! На мен все ми тежи, че нямам никакъв документ, който да покаже какви съвестни граждани сме с мъжа ми  ;)

#308 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2009 - 06:08 PM

А на нас освен квитанция нищо друго не ни дават - говоря за 2007/2008, Русе. Тази година ще видим дали има някаква промяна, но едва ли. Нито някой ме е питал имам ли аджеба куче или да, нито нищо. Да не говорим, че едното ми куче още си ходи с унгарския паспорт - а уж след регистрацията се издавал българския, защото вървяли под номера и не знам си какво още. Все ми е на ума, че са ми регистрирани кучетата в РВМС или - със същия успех - в космоса. Всичко при нас е пунта мара :huh:

Е, поне не ме гледат като отровени като им кажа, че искам да си платя данъка за кучетата.
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 06:41 PM

Oт Общината не издават паспорти. Това е работа на ветеринарния доктор. Говори с него. А за РВМС въпросът е силно висящ. И там регистрацията трябва да я направи вет. докторът, но имаше някакви проблеми със софтуер, база данни и не знам още какво - така че си виси със страшна сила... B)
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#310 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2009 - 06:44 PM

Знам, де ;D Ама въпросът е принципен и наистина висящ със страшна сила, особено в провинцията.
User's Signature

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 07:49 PM

Днес видях заповед на Директора на НВМС, че всички кучета трябва да се чипират. Това добре. Знаем го. Конкретен въпрос имам, когато кучето е чипирано в чужбина, как се процедира. Ветеринарният му лекар ли подава данните за него до НВМС (РВМС) или собственика?
User's Signature

Качена снимка

#312 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 08 March 2009 - 06:57 PM

здрасти!аз съм от пловдив и реших като всеки отговорен стопанин и аз да си регистрирам дакела...само че майка ми отиде,но както и да е...в крайна сметка не регистрирахме съни(кучето ми),защото в общината казали на майка
че по принцип имало такъв закон,но никои не го спазвал..за това по-добре да не сме я реггистрирали... :cc_012:
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#313 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2009 - 07:21 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в Mar 8 2009, 06:57 PM, написа:

здрасти!аз съм от пловдив и реших като всеки отговорен стопанин и аз да си регистрирам дакела...само че майка ми отиде,но както и да е...в крайна сметка не регистрирахме съни(кучето ми),защото в общината казали на майка
че по принцип имало такъв закон,но никои не го спазвал..за това по-добре да не сме я реггистрирали... :cc_012:

Чиста съвест. :bb_032:
User's Signature

#314 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2009 - 10:11 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в Mar 8 2009, 05:57 PM, написа:

Бих ви посъветвал - настоявайте да се регистрирате и да спазвате закона.

Когато ходих в нашата община с искането да ни отделят място в градинката за разходки, което да е за кучета не успях да направим нищо, защото сме имали ... 4 регистрирани на територията на общината ! 4, а на разходка са десетки !

Така че - регистрирайте си кучетата ! Ваше право е да изисквате и настоявате ТЕ да си свършат работата !

:ns22:

#315 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 March 2009 - 10:40 PM

Да кажа и аз. Още през 2005 регистрирах старото си куче, като носих паспорта за да видят ваксините. Попълних една декларация, дадоха ми документ за регистразия и медальонче, където пишеше "Сопот № 5". Платих тогава 10лв.
Тази седмица регистрирах сегашните ми кучета, като помолих старото номерче да го ползваме за едното куче /да не ми дават нов/, а за другото ми дадоха нов №34. Значи от март 2005 до март 2009 има регистрирани 34 кучета. Преснимаха страниците с ваксини и кастрации, пак попълних същата декларация и пак ми дадоха документ за регистрация. Та така е при нас :aa_002:

#316 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 08 March 2009 - 11:04 PM

Цитат

в общината казали на майка, че по принцип имало такъв закон,но никои не го спазвал..за това по-добре да не сме я реггистрирали...

Да, както се казва - "Законите са създадени, за да не се спезват", пък и 24 лв. годишно за некастрирано куче явно са много за меркантилния българин :wacko:
И ние сме регистрирани. След доста перипети и пред неразбиращите погледи на служителките в данъчното, успешно регистрирах куче № 2 за район Слатина :bo_014:
User's Signature

Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 09 March 2009 - 07:25 PM

да наистина поне имат чиста съвест хората...ама аз подозирам,че хората в общината изобщо не са чували за такъв закон или ако са-много бегло.най-вероятно на лелките просто не им се е занимавало за някакъв нищо и никакъв дакел :aa_002: :bo_014:
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#318 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 01:27 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в Mar 9 2009, 06:34 PM, написа:

да наистина поне имат чиста съвест хората...ама аз подозирам,че хората в общината изобщо не са чували за такъв закон или ако са-много бегло.най-вероятно на лелките просто не им се е занимавало за някакъв нищо и никакъв дакел :aa_002: :bo_014:

Ние проблеми с регистрацията нямахме,но като чета имам чувството,че всяка община процедира по различен начин,което не би трябвало да е така.На мен лично нито са ми принтирали паспорта,нито медалъон получих,само една квитанция.Както и да е,проблема е,че много малко хора са наясно с това,че трябва да ги регистрират или по-точно малко се решават,незнаейки къде точно отиват парите им.Мое мнение е,че ако повече хора знаят,че тези пари отиват за бедомните,ще има и повече желаещи.
User's Signature

Качена снимка

#319 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 March 2009 - 02:04 PM

Образец декларация за притежаване на куче от сайта на Столична община:
(може да се попълни предварително)
Качена снимка
Някой знае ли всяка година ли се декларира кучето? В смисъл ако вече съм попълвала такава декларация за същото куче пак ли трябва да го правя или мога само да платя таксата?

#320 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 02:46 PM

Да , всяка година се полълва наново тази декларация и така са плаща данъка:)
User's Signature

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема