Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 24 March 2009 - 02:50 PM
Декларацията се попълва в еди-какъв-си-срок след придобиване на кучето (3мес. май беше, но не мисля, че глобяват изобщо ако закъснееш), но би трябвало да се попълва еднократко, както е с всички останали декларации за някакъв данък- на недвижим имот, автомобил и т.н. Декларираш, че го притежаваш, не е година за година.
Публикувано: 24 March 2009 - 02:56 PM
Публикувано: 24 March 2009 - 03:05 PM
Nickey, в Mar 24 2009, 01:50 PM, написа:
Декларацията се попълва в еди-какъв-си-срок след придобиване на кучето (3мес. май беше, но не мисля, че глобяват изобщо ако закъснееш), но би трябвало да се попълва еднократко, както е с всички останали декларации за някакъв данък- на недвижим имот, автомобил и т.н. Декларираш, че го притежаваш, не е година за година.
Понеже и аз така мисля и вече съм декларирала това куче, ми се ще да си платя таксата дистанционно. Ако някой се интересува ето БИН-кодовете за местни данъци и такси и IBAN кодовете на сметките по райони:
http://www.sofia.bg/iban.asp
БИН такса куче: 448013
Основание: Такса за притежаване на куче
Може да стане и с вноска на каса в Общинска банка. Копието от платежния документ замества квитанцията.
Публикувано: 24 March 2009 - 03:15 PM
Не сме занимавали общинарите с нашите добитъци откакто ги кастрирахме, тъй като са освободени от данък forever.
Публикувано: 24 March 2009 - 03:20 PM
Раздел VIII
Такса за притежаване на куче
(Нов, ДВ, бр. 87 от 2005 г. - в сила от 01.01.2007 г.)
Чл. 116. (1) За притежаване на куче собственикът заплаща годишна такса в общината, на чиято територия е постоянният му адрес/седалище.
(2) Освобождават се от такса собствениците на кучета по чл. 175, ал. 2 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
Чл. 117. В тримесечен срок от датата на придобиването на куче собственикът подава декларация в общината по постоянния му адрес/седалище.
Чл. 118. (1) Таксата се заплаща ежегодно до 31 март на съответната година или в едномесечен срок от датата на придобиване на кучето, когато то е придобито след 31 март. За кучета, придобити през текущата година, таксата се дължи в размер една дванадесета от годишния й размер за всеки месец до края на годината, включително за месеца на придобиването.
(2) Приходите от събраните такси по ал. 1 се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.
Ако собственикът е освободен от такса също трябва да подаде декларация, но отново еднократно.
Чиста работа. Няма да ходя до общината

Публикувано: 25 March 2009 - 07:49 AM
За миналата година такса в София са платили хора на брой около 1.5% от регистрираните потребители в този форум!
Напомням, че срокът за плащане на такса куче е 31 март - след 6 дни. Ако не сте го направили - направете го, лесно е и не боли. Всяко неизпълнено задължение от страна на кучесобствениците дава основания да им измислят нови и нови рестрикции, нека не даваме повод да ни съчиняват неща като предложението за етажната собственост и всякакви удари под кръста.
Публикувано: 23 October 2009 - 02:45 PM

Публикувано: 23 October 2009 - 03:01 PM
какво получавам за това,че плащам,
нито нормално място за разходка,нито спокойствие в разходките,НИЩО
кажете защо да го правя

Публикувано: 23 October 2009 - 03:09 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 October 2009 - 03:25 PM
Публикувано: 23 October 2009 - 03:32 PM

Колкото и да чета тези 17 страници смислен отговор не намирам
Публикувано: 23 October 2009 - 03:36 PM
кажете защо да го правя

Принципно си прав/права, но не баш. Получава се един порочен кръг - ти казваш те не ми създават условия, няма да плащам, те казват никой не плаща и няма пари, затова нищо неможем да направим.
Според мен ако човек претендира за нещо, то първо трябва да е изряден и тогава спокойно може да си търси правата или да изисква подобни.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 23 October 2009 - 07:00 PM
кажете защо да го правя

Принципно си прав/права, но не баш. Получава се един порочен кръг - ти казваш те не ми създават условия, няма да плащам, те казват никой не плаща и няма пари, затова нищо неможем да направим.
Според мен ако човек претендира за нещо, то първо трябва да е изряден и тогава спокойно може да си търси правата или да изисква подобни.
Малко офтопик.. Ама аз като си плащам данъка за колата.. застраховки... винетки..че да не би нещо да се е подобрило, все едно караме по кратерите на луната. Та в този ред на мисли защо ли си мисля, че и да плащаме пак промяна няма да има.. Е може би след 100 години, само дето тогава няма да сме живи да го видим.

Публикувано: 23 October 2009 - 07:36 PM

Ето и още офтопик... За балканския манталитет всички знаем, важно е да се скатаеш и да минеш тънко... Само не разбирам с какво толкова ще натежат на семейния бюджет тези 24лв. на куче?
Та за колите - имате ли представа колко много хора са си регистрирали автомобилите само в КАТ, но не и в общината и не си плащат данъците, поради простата причина, че ги спират за проверка от КАТ, а не от общината и между тези две институции няма никаква връзка; знаете ли колко хора карат 4-5 коли, че и повече с една винетка, изрязана прецизно, неотлепена от найлоновата предпазна обвивка и залепвана на принципа пощенска марка и т.н.
Докато не се отървем от този начин на мислене, ще търпим и дупките, и бездомните кучета, и всичко останало! Както е казал vano малко по-нагаре "Ако човек претендира за нещо, то първо трябва да е изряден и тогава спокойно може да си търси правата или да изисква подобни."