Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#361 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2009 - 09:06 AM

Цитат(Rita98 @ Nov 9 2009, 09:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...
-парите, които плащате под формата на данък отиват за бездомните кучета(или поне така би трябвало)
...

Това записано ли е в някоя наредба или е само предположение?

Другото което ме смущава е дали общината има някакъв софтуер за да следи регистрираните кучета. Ако ме спре проверяващ как ще разбере дали съм си платил данъка или не - или трябва при всяка разходка да носиш квитанцията за платен данък?

Иначе за другото те подкрепям - наистина законите трябва да се спазват - добри или лоши.

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#362 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2009 - 09:11 AM

Rita98
Благодаря много за отговора :) Ще го регистрирам ae_085.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#363 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 November 2009 - 09:33 AM

Цитат(vano @ Nov 10 2009, 08:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...
-парите, които плащате под формата на данък отиват за бездомните кучета(или поне така би трябвало)
...

Другото което ме смущава е дали общината има някакъв софтуер за да следи регистрираните кучета. Ако ме спре проверяващ как ще разбере дали съм си платил данъка или не - или трябва при всяка разходка да носиш квитанцията за платен данък?

Иначе за другото те подкрепям - наистина законите трябва да се спазват - добри или лоши.

Чл.175, т.3 от ЗВМД - "Приходите от събраните такси постъпват в общинския бюджет и се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета."
Отделно в програмата за овладяване на популацията пише, че таксите по чл.175 от ЗВМД са един от източниците за финансиране на програмата.
А в наредбата за обществения ред мисля, че пише, че когато си с кучето, трябва да носиш паспорт и документ за регистрация. Но не съм сигурна за квитанцията за платена такса.

#364 Потребителят е офлайн   mkd1979 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:jivotni,nai ve4e ku4eta osobenno porodata 4au-4au
Публикувано: 10 November 2009 - 09:38 AM

Цитат(Francesca @ Nov 10 2009, 09:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vano @ Nov 10 2009, 08:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...
...

Чл.175, т.3 от ЗВМД - "Приходите от събраните такси постъпват в общинския бюджет и се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета."
А в наредбата за обществения ред мисля, че пише, че когато си с кучето, трябва да носиш паспорт и документ за регистрация. Но не съм сигурна за квитанцията за платена такса.

Днес отивам в общината да видим как и какво изисква цялата процедура и ще пиша пак.до после.благодаря на всички които ми отговориха.

#365 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 10 November 2009 - 10:50 AM

Цитат(vano @ Nov 10 2009, 09:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Имат база данни, в която регистрират кучетата, но лично на мен не ми издадоха документ, а имам само квитанцията за платения данък. По принцип в закона е заложено да се правят медальони, които трябва да се носят на каишката, но май няма такова нещо в момента dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#366 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2010 - 05:04 PM

Община Витоша - София:

Мъж ми се върна много очарован. От информация избираш номер 54 - Ковачева. Трябва само предварително да се снима страничките от паспортчето. Жената се грижи за останалото.
Загрижена е за животните и много я боляло за бездомните кучета. Била много разбрана и любезна. Казала, че среща огромно неразбиране и негативизъм от стопаните при проверките/ обиколките, които прави. Гледала за заксините и обезпаразитяванията, чипче.

В час е с повечето актуални проблеми на бездомните животни не само в София, знае за форума и е поканила мъж ми с мене някой път да отидем да си поприказваме ab_041.gif .

Като цяло му направила много добро и приятно впечатление. Ние сме САМО номер 95.

#367 Потребителят е офлайн   Maren Ivanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2010 - 02:44 PM

А какво печелим като плащаме данък "куче"? Нямаме нито кучешки паркове, никъде не ни допускат и са лепнали табели "ЗАБРАНЕНО ЗА КУЧЕТА" на повечето обществени места и където до идими сме в нарушение...

#368 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2010 - 02:52 PM

Ако искаш "печалба" пусни тото или отиди на бинго. Тука става въпрос за изпълнение на закона. Що се отнася до кучешките полянки, няма как да стане, ако в квартала ти има 5 регистрирани кучета tb_195.gif

#369 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2010 - 02:54 PM

Цитат(Maren Ivanova @ Jan 31 2010, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А какво печелим като плащаме данък "куче"? Нямаме нито кучешки паркове, никъде не ни допускат и са лепнали табели "ЗАБРАНЕНО ЗА КУЧЕТА" на повечето обществени места и където до идими сме в нарушение...

Печелиш, че няма да те гепи някой инспектор и да ти вземе глоба. smile.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#370 Потребителят е офлайн   Maren Ivanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 01:33 PM

Цитат(vesi792007 @ Jan 31 2010, 02:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако искаш "печалба" пусни тото или отиди на бинго. Тука става въпрос за изпълнение на закона. Що се отнася до кучешките полянки, няма как да стане, ако в квартала ти има 5 регистрирани кучета tb_195.gif

Добре, не ми се карай ab_041.gif Аз имам право да се сърдя все пак, щото мойта стипендия е едва 21лв. и не ми е приятно да пълня гушите на ония от общината, а аз и Меджик да си страдаме от уличните кучета и др хора да се сърдят, че кучето ми души на площадката, където игре детето им и аз нямам право да съм там!

#371 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2010 - 02:04 PM

"кучето ми души на площадката, където играе детето им и аз нямам право да съм там!"

Ами наистина нямаш! Докато ние кучкари/кинофили или каквото се чувства всеки от нас, не започнем да се съобразяваме с останалите, не можем да очакваме, че те ще ни се радват. Нека всеки пишещ тук се замисли колко хора познава, които си чистят след кучетата, държат си ги на повод в парковете и т.н. "Мъ то мойто е добричко и може да си рови в пясъка с децата"...

#372 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 February 2010 - 02:07 PM

Всъщност според мен нямаш право да се сърдиш по няколко причини:
1. Като гражданин на тази държава си длъжна да спазваш законите й - и на мен не ми харесва, ама си плащам и за кучето, и за колата, и за къщата и т.н.
2. Като решиш да гледаш куче (и не само), данъкът от 20-25 лв/годишно е най-малкия ти разход. Само годишната ваксина е по-скъпа, да не говорим за храна, обезпаразитяване и т.н.
3. Кастрирани кучета са освободени от данък. Ако кучето е неродословно, кастрирай го, така ще избегнеш и други проблеми, освен годишния данък.

#373 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:35 PM

Цитат(Francesca @ Feb 17 2010, 12:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност според мен нямаш право да се сърдиш по няколко причини:
1. Като гражданин на тази държава си длъжна да спазваш законите й - и на мен не ми харесва, ама си плащам и за кучето, и за колата, и за къщата и т.н.
2. Като решиш да гледаш куче (и не само), данъкът от 20-25 лв/годишно е най-малкия ти разход. Само годишната ваксина е по-скъпа, да не говорим за храна, обезпаразитяване и т.н.
3. Кастрирани кучета са освободени от данък. Ако кучето е неродословно, кастрирай го, така ще избегнеш и други проблеми, освен годишния данък.

Какво ще кажеш на човек,който хем не иска да си плати данъка точно със същия довод,хем смята кастрацията за осакатяване?Как ще го убедиш тоя човек,че има една обективна истина и той е далеч от нея?
Както и да е.....

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#374 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:39 PM

Цитат(kitana @ Feb 17 2010, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво ще кажеш на човек,който хем не иска да си плати данъка точно със същия довод,хем смята кастрацията за осакатяване?Как ще го убедиш тоя човек,че има една обективна истина и той е далеч от нея?
Както и да е.....

Кой довод?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#375 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:43 PM

Цитат(Rinusha @ Feb 17 2010, 12:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kitana @ Feb 17 2010, 12:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Както и да е.....

Кой довод?

"Що да плащам,след като не получавам нищо в замяна?"
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#376 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:47 PM

Всъщност юридически данък или такса се води платимото към общината?
Данъка е безвъзмездно плащане, докато таксата е възмездно такова. Та ако юридически е записано като такса, хората евентуално имат и основание в негодуването си...
User's Signature

Качена снимка

#377 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:49 PM

Цитат
"Що да плащам,след като не получавам нищо в замяна?"

Въпрос на култура.Смятам ,че човек трябва да се постарае да е изряден,за да има очи да си търси правата.Който не чисти след кучето си,няма право да казва:Парковете и улиците са осрани.Но обикновено,който задава въпроси като горния,няма как да бъде убеден в каквото и да било
User's Signature

#378 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:50 PM

Виж сега,и аз също имам основания за негодуване като ми попадне возилото в дупка на улицата,чиято поддръжка трябва да се плаща от същите тези пари .

User's Signature

#379 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:52 PM

Цитат(kitana @ Feb 17 2010, 01:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Виж сега,и аз също имам основания за негодуване като ми попадне возилото в дупка на улицата,чиято поддръжка трябва да се плаща от същите тези пари .

Не казвам да не негодуваш,казвам че не е о.к. да не плащаш данък,да не спазваш закони и да негодуваш.Аз непрекъснато си търся правата,но и си плащам.
User's Signature

#380 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 02:53 PM

Цитат(фех @ Feb 17 2010, 01:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност юридически данък или такса се води платимото към общината?
Данъка е безвъзмездно плащане, докато таксата е възмездно такова. Та ако юридически е записано като такса, хората евентуално имат и основание в негодуването си...

Такса е
User's Signature

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема