Dog.bg Форуми : Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна

#81 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2007 - 03:18 PM

Това с постоянното носене на паспорта на кучето с теб е малко гадно. Отиваш до магазина с кучето...опс, къде е паспорта. Все по някакви джобове ще го слагаш...поне да беше като личната карта направен. Както и да е.

Аз друго искам да питам. Може ли друг да плати данъка и да го регистрира вместо мен? Аз съм все още с адресна регистрация във Враца, а с кучето живеем в София. Може ли ако пратя паспорта на майка ми тя да го регистрира или трябва да се извърши лично от собственика?

#82 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 03:44 PM

http://www.sofia.bg/pictss/d117.jpg

сама си отговорих на въпроса l)

#83 Потребителят е офлайн   El Chupacabra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 03:55 PM

За данъка има срок - до края на март . За останалата част от регистрацията - ама хич да не се притесняват колегите ! Само аз съм занесла до сега документите на 7 кучета в РВМС - гр. София . РВМС не бързат особено много да ги регистрират - не са се доразбрали още .
User's Signature

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...

#84 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 04:13 PM

Само не разбирам - имам куче от бившия изолатор в Лозенец, но не кастрирано, а в декларацията не се споменава за осиновени кучета. Какво с паспорта на Сара да отида в общината ли?
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#85 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 04:21 PM

Нещо пак не ми е ясно.Как срокът за поставяне на микрочипове е до 1.06.07,а за регистрация е до 31.03.07?Нали като отидеш да го регистрираш в общината трябва в паспорта да е вписан номер на чип или бъркам нещо?

#86 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 04:52 PM

В общината не искат паспорт на кучето, нито чип. Трябват им само данните на собственика . За кучето се пише само породата (ако има такава) и датата на придобиване.
Отделно, ако кучето е освободено от данък има полета за попълване причините за това.

Цитат

Само не разбирам - имам куче от бившия изолатор в Лозенец, но не кастрирано, а в декларацията не се споменава за осиновени кучета.
Не виждам каква е разликата между осиновено и купено куче, когато и двете не са кастрирани.
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2007 - 05:06 PM

Привет!По темата за регистрирането на домашни любимци:регистрирах без никакви спънки и затруднения и 2- те си кучета в общината, в отдел екология(носех паспорите на кучетата ;попълних молба,снимаха части от паспорите на ксерокс).В общината искат САМО паспортите на кучетата -за да ги снимат на ксерокс!!!И двете ми кучета още на 2-3 месеца като бяха им сложих идентификационен чип.Мое решение.Мой избор-тогава... ;) След седмица ,ходих да си взема ето тази служебна бележка,с която мога да си взема идентификационните им медальони.Служителката от общината бе учтива,любезна и даже ми даде тел.номер да позвъня предварително ,когато реша да ходя до Банишора за медальончетата.ЩЕ ИМА ИДЕНТИФИКАЦИОННИ МЕДАЛЬОНИ. 1super Същият ден отидох до данъчна служба -там при инспекторите им попълних на ръка :молба.Заведоха молбата и преснимаха служебната бележка за архив.След седмица ще мога да ида пак там и да платя на касата за некастрираният си домашен любимец(24 лв.годишен данък).Не съм имала никакви проблеми относно регистрирането на домашните си любимци.Дури.

Прикачени файлове

#88 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 05:11 PM

За плащането на данъка съм съгласна че може да не искат чип,но как ще регистрират кучето само с данни на собственика и порода?Така ако имаш 2 кучета от една и съща порода не може ли да минеш метър като платиш само за едното?Нали тези чипове са и за това да се види че ти точно на това куче си платил данъка?

#89 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 05:13 PM

Съвсем се обърках- нали нямаше да има медальони? И някой писа, че вече не било в отдел Екология на съотв. община ами на Гурко 12?

Разбрах, че с декларацията от общината се отива на касата и се плаща и толкова. r)

П.П. Аз съм в община Триадица
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#90 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 05:14 PM

Браво Дури! bravoS 1super

#91 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 05:14 PM

Има статия в днешния 24 часа

"180лв. глоба за куче без каишка и оцапан тротоар" това е заглавието на статията.
Та там пише : Такса за куче в общината не дължат социално слаби, самотни възрастни и хората, чието куче е кастрирано или взето от приют"
Затова и питам, никъде в декларазията не го пише.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#92 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2007 - 05:24 PM

офф топ Мисля,че е крайно време да се научим да водим кучетата си на повод в градовете.Аз съм "ЗА"такъв закон дет ще задължава стопаните да водят кучето си на повод на обществени места-без значение от размера и породата.Безумие някакво е аз да водя всяко едно от 2- те си кучета на повод-а някой си мноо печен и "по-хитър "от мене-си пуснал неговото да търчунди като изоглавено между блоковете,по улиците където постоянно фучат коли и пробягват котки и гонещи ги котараци.Безумие е да пазя чуждите кучета от щети-говоря за огромната ми овчарка(който след януарската кастрация окончателно лудна! oleeee ) ,който винаги го водя на строг нашийник,дълъг повод и така имам пълен контрол над него..Пазейки хората,другите пуснати кучета,децата от щети..Безумие е утринните ни разходки с него да започват понякога с бясни скандали с непознати тарикати-собственици с ръце в джобовете и кучета с размера на плюнчица мятащи се бясно и лаещи до краката ми ,с които съм прекрачила Алекс ..Безумие е да си продирам гърлото с крясъци:"На повод!По закон сте длъжни да го водите на повод!"..Да се връщам тресяща се от нерви и да отивам" с добро настроение"на работа.. s) Наскоро при една разходка с голямото куче към нас се насочиха много симпатични майка и дъщеря грейнали и гордо водещи на повод малка,сладка немска овчарка -бебе..Спрях.Дадох команда да седне на кучето си.Вдигнах нашийника точно под брадичката му.И зачаках да ни отминат спокойно..Какво бе облещването ми,когато на метри от нас осъзнах ,че те водеха мъника при Алекс?!С учудване и предупредително извиках:"Ама нали не го водите при него?!"....Не мога да гарантирам дали няма да наплаши до смърт мъничето -затова предпочетох да не се осъществи тази "срещичка"..Пазех тяхното..А можех да си замълча и Алекс да си има перфектната "боксова круша"..Нали?..А това с глобите ми звучи бая абсурдно..А и това да си нося на ВСЯКА разходка паспортите на кучето!?Нека проверяват идентификационните медальони-има ли или не кучето,примерно.Та така.. oo

#93 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 05:32 PM

В закона много ясно е записано кои кучета са освободени от данък и никъде няма посочени кучета на социално слаби ,такива взети от приют или на самотни пенсионери,макар че , въобще не знам как ще може един човечец с 80 лв пенсия да отдели и за сметки и за храна,че и за куче. bash

#94 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 05:41 PM

Това за повода е много правилно.Така трябва да бъде.Колкото до освободените от данък кучета ,те са много ясно посочени в закона.Никъде не пише че кучетата взети от приют,тези на соц.слаби или на самотни пенсионери са освободени от данък.И това също е правилно според мен ,защото изборът да вземеш домашен любимец си е личен и първо всеки трябва да си направи сметка дали ще се справи финансово .

#95 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 08:01 PM

Тук съвсем скоро искаха да внеса поредните промени в закона и да забранят отново тоталното пускане от каишка. Много народ се опъна срещу това. Аз по принцип съм на мнение, че кучетата ни трябва да са на каишка, освен на местата предвидени за тях, обезопасени и с предвидени "пособия" за чистене. Проблемът е, че малко населени места ще си направят труда да осигурят подобни места, които да са достатъчно големи и добре обезопасени. А ако някой принуди всяко населено място да го направи, то няма гаранция, че няма да отделят една мини-полянка за стотици кучета.

Разбирам ви напълно, аз също съм имала МНОГО неприятни истории с кучета на хора от селото, които са пуснати на воля. Но какво да ви кажа, просто не виждам как може да се прокара такъв закон, запазвайки обаче възможността кучетата да се социализират пуснати със себеподобните си.

#96 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Музика,литература,кино,театър,фентъзи,езда,животни

Публикувано: 17 March 2007 - 08:26 AM

Ние регистрирахме нашите песове още миналата година.В Лом бяха пуснали обява,че е задължително и като отидох да ги регистрирам ми дадоха за всяко куче картонче с данните. d)
User's Signature

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#97 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 10:18 AM

Това е отдавна казано - когато една администрация остава без работа - то тя си намира допълнителна (обикновено безсмислена) работа... Аман от хрантутници на държавна заплатка

А за поводите - аз бих коригирал със следното: Човек, който не може да си контролира кучето да не си го пуска от повод. Мен не можете да ме накарате да си връзвам кучето, само защото вашите са зли, невъзпитани и неконтролируеми. Не се безпокойте - ако кажа на моето куче - то няма да дойде до вашето. А ако вашето хапе и убива малки любопитни булонки - то е време не само да го връзвате със строги нашийници, но да му сложите и намордник.
Мисля че има и крайна фаза за напълно не-обучените, които се интересуват само и единствено да се сбият - няма да я кажа, че ще кажете че мразя кучета.
Имам познати с кучета пазачи и бодигарди - дори такива обучени "убийци" нямат никакъв проблем с пускането от каишка. Проблемът не е, че чуждите кучета идват при вашето - проблемът, е че ВИЕ НЕ СТЕ ОБУЧИЛИ ВАШЕТО!

does it makes sense?

#98 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 10:53 AM

Цитат

Мен не можете да ме накарате да си връзвам кучето, само защото вашите са зли, невъзпитани и неконтролируеми. Не се безпокойте - ако кажа на моето куче - то няма да дойде до вашето.

Ами като платиш три-четири пъти по 100 лева и ще почнеш да го водиш на повод. Правилата са си правила никой не пита дали кучето ти е обучено или не. Ако не ти харесва излизаш извън града и го пускаш в гората.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#99 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2007 - 03:07 PM

off top wattie,wattie,wattie!Когато "вашето "сладко ,любопитно булонче се втурне пуснато от вас загриженият и отговорен негов стопанин-след някоя котка и попадне под колелата на някой автомобил КАКВО значение ще има тогава дали сте го водили на обучение за общо послушание?Когато вашето,прелестно обучено,болонче търчащо безгрижно скочи и блъсне или стресне някое дете в големият град КАКВО значение ще има тогава ,че сте го викали,но то иначе обученото,но уви,адски любопитното- само е искало да подуши непознатото дете?Твърде МАЛКО са тези кучета,които са така обучени,че да реагират безотказно ВИНАГИ при всяка ситуация.Защото тук говорим за животни и ред на воденето им в големият град!А не за роботи или компютри.. wink Лично аз съм виждала такива кучета.Но те бяха на полигона.Не между блоковете и по улиците.И друго,което ми се ще да кажа е:когато оставяте пуснато любопитното си,сладко болонче да припка весело накъдето му видят очите гарантирате ли пред собствената си съвест на стопанин,че то няма да изкочи пред фучащите коли или да създаде ситуация извън рамките на етиката и човешкото общество?Моето куче за 1 година и кусур не е ухапало никое куче.И дай Боже никога да не се налага да МЕ ЗАЩИТАВА за да се случва това.За мое съжаление премного ситуации имам ,в които дребно кученце пуснато да беснее на воля се е спускало да атакува нас..С лай..С щракащи челюсти до краката ми.. s) И един последен въпрос:ако вашето прекрасно,любопитно болонче се спусне към друго дребно куче(кокер например)и второто куче захапе изневиделица и изненадващо болончицата ви -ще се чувствате ли добър стопанин пред собственото си куче,wattie?Не за да пазите своето любопитно кученце от моето ТРЯБВА да водите вашето на повод!А ЗАЩОТО ТАКЪВ Е РЕДА В ГОЛЕМИЯТ ГРАД!А той трябва да се спазва.Или не?Поздрави и здрав разум ви желая.Тогава ще има"does it makes sense" Виктория wink п.с.наскоро моето малко куче -водено на повод-бе нападнато от безгрижно тичкащо много сладко куче кокер.Стопанката едвам успя да оттърве моето куче от дивашката ,внезапна ,непредизвикана агресия на нейното.После дълго се извиняваше с изненадан поглед..Това не би се случило ако и тя-като мен-водеше кокера на повод.И какво сега...?Май не само ГОЛЕМИТЕ,СТРАШНИ кучета трябва да са с намордник,а?Не.Просто е редно да се водят на повод.В големият град.Това е.Горе давах само пример -не зная каква порода куче отглеждате.Но бъдете спокоен за мен-аз съм водила моето ГОЛЯМО куче и на обучение и то при най-добрите в България.Благодаря им за безценните съвети и напътствия-без тях живота ми с голямо куче нямаше да е същият.А що се отнася до квалификациите ви относно възпитанието и характера на моя Алекс ще добавя следното:той е най-добродушното и възпитано,младо куче,което съм виждала.Точно заради мекият му нрав и благ характер се оглеждам за друго куче,което да не е така благо и да ходим на тренировки в любимият ни клуб "Сириус".. worthy..И за финал ще кажа само:"Като ми пееш Пенке ле,кой ли ми те слуша.."

#100 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2007 - 03:25 PM

Цитат

Това е отдавна казано - когато една администрация остава без работа - то тя си намира допълнителна (обикновено безсмислена) работа... Аман от хрантутници на държавна заплатка

...

does it makes sense?

wattie, за какви хрантутници става въпрос?

А за поводите, нека изясним нещо. Хората сме социални животни и като такива, за да живеем добре заедно, ни се налага да спазваме закони- писани, неписани- всякакви. Когато ние хората решим да вкараме в нашето общество кучетата, то трябва да въведем някакви закони за да живеем всички хора, с кучета, без кучета с добре възпитани и недобре възпитани животни, добре и без проблеми.

Аз също съм на мнение, че човек, който не може да си контролира животното, не трябва да го пуска и че другите не трябва да страдат от това, но тук се влиза в много тънката материя- кой колко си контролира кучето и как може да се докаже това. Но също така, човек който контролира животното си или поне си мисли така, трябва да знае, че не трябва да допуска кучето му да доближава друго, което е на повод. Така че тези истории с нечия болонка отишла при друго куче и то я нахапало, не би трябвало да се допускат. Тук става въпрос или за липса на контрол над прословутата болонка или за нехайство. И в двата случая, не е редно.

Така и така, всичко това е една чудесна идея, но с огромния брой улични кучета в България, е неприложимо засега. По принцип, моето мнение е, че всички трябва да са на каишка. Само тези, които са минали успешно изпит по социализация, послушание би трябвало да могат да се разхождат без повод, но също да могат да влизат и на обществени места. Но това също е една химера, говорила съм с много хора от какви ли не хоризонти на тази тема и сякаш никой не желае да приеме подобна идея.

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни