Регистрирахте ли своето куче - мисията възможна
Публикувано: 16 March 2007 - 03:18 PM
Аз друго искам да питам. Може ли друг да плати данъка и да го регистрира вместо мен? Аз съм все още с адресна регистрация във Враца, а с кучето живеем в София. Може ли ако пратя паспорта на майка ми тя да го регистрира или трябва да се извърши лично от собственика?
Публикувано: 16 March 2007 - 03:44 PM
Публикувано: 16 March 2007 - 03:55 PM

...the Chupacabra has reportedly attacked and devoured the blood of a wide variety of animals including dogs and sheep. As far as we know, there have yet to be any human fatalities...
Публикувано: 16 March 2007 - 04:13 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 16 March 2007 - 04:52 PM
Отделно, ако кучето е освободено от данък има полета за попълване причините за това.
Цитат
Публикувано: 16 March 2007 - 05:06 PM
Прикачени файлове
-
post_38_1174057599.jpg (38.56K)
Брой сваляния: 122
Публикувано: 16 March 2007 - 05:11 PM
Публикувано: 16 March 2007 - 05:13 PM
Разбрах, че с декларацията от общината се отива на касата и се плаща и толкова. r)
П.П. Аз съм в община Триадица

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 16 March 2007 - 05:14 PM
"180лв. глоба за куче без каишка и оцапан тротоар" това е заглавието на статията.
Та там пише : Такса за куче в общината не дължат социално слаби, самотни възрастни и хората, чието куче е кастрирано или взето от приют"
Затова и питам, никъде в декларазията не го пише.

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 16 March 2007 - 05:24 PM
Публикувано: 16 March 2007 - 05:32 PM
Публикувано: 16 March 2007 - 05:41 PM
Публикувано: 16 March 2007 - 08:01 PM
Разбирам ви напълно, аз също съм имала МНОГО неприятни истории с кучета на хора от селото, които са пуснати на воля. Но какво да ви кажа, просто не виждам как може да се прокара такъв закон, запазвайки обаче възможността кучетата да се социализират пуснати със себеподобните си.
Публикувано: 17 March 2007 - 08:26 AM

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
Публикувано: 18 March 2007 - 10:18 AM
А за поводите - аз бих коригирал със следното: Човек, който не може да си контролира кучето да не си го пуска от повод. Мен не можете да ме накарате да си връзвам кучето, само защото вашите са зли, невъзпитани и неконтролируеми. Не се безпокойте - ако кажа на моето куче - то няма да дойде до вашето. А ако вашето хапе и убива малки любопитни булонки - то е време не само да го връзвате със строги нашийници, но да му сложите и намордник.
Мисля че има и крайна фаза за напълно не-обучените, които се интересуват само и единствено да се сбият - няма да я кажа, че ще кажете че мразя кучета.
Имам познати с кучета пазачи и бодигарди - дори такива обучени "убийци" нямат никакъв проблем с пускането от каишка. Проблемът не е, че чуждите кучета идват при вашето - проблемът, е че ВИЕ НЕ СТЕ ОБУЧИЛИ ВАШЕТО!
does it makes sense?
Публикувано: 18 March 2007 - 10:53 AM
Цитат
Ами като платиш три-четири пъти по 100 лева и ще почнеш да го водиш на повод. Правилата са си правила никой не пита дали кучето ти е обучено или не. Ако не ти харесва излизаш извън града и го пускаш в гората.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 18 March 2007 - 03:07 PM
Публикувано: 18 March 2007 - 03:25 PM
Цитат
...
does it makes sense?
wattie, за какви хрантутници става въпрос?
А за поводите, нека изясним нещо. Хората сме социални животни и като такива, за да живеем добре заедно, ни се налага да спазваме закони- писани, неписани- всякакви. Когато ние хората решим да вкараме в нашето общество кучетата, то трябва да въведем някакви закони за да живеем всички хора, с кучета, без кучета с добре възпитани и недобре възпитани животни, добре и без проблеми.
Аз също съм на мнение, че човек, който не може да си контролира животното, не трябва да го пуска и че другите не трябва да страдат от това, но тук се влиза в много тънката материя- кой колко си контролира кучето и как може да се докаже това. Но също така, човек който контролира животното си или поне си мисли така, трябва да знае, че не трябва да допуска кучето му да доближава друго, което е на повод. Така че тези истории с нечия болонка отишла при друго куче и то я нахапало, не би трябвало да се допускат. Тук става въпрос или за липса на контрол над прословутата болонка или за нехайство. И в двата случая, не е редно.
Така и така, всичко това е една чудесна идея, но с огромния брой улични кучета в България, е неприложимо засега. По принцип, моето мнение е, че всички трябва да са на каишка. Само тези, които са минали успешно изпит по социализация, послушание би трябвало да могат да се разхождат без повод, но също да могат да влизат и на обществени места. Но това също е една химера, говорила съм с много хора от какви ли не хоризонти на тази тема и сякаш никой не желае да приеме подобна идея.