Dog.bg Форуми : Ужасните бездомни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужасните бездомни кучета продължават да нападат

#101 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 January 2010 - 02:17 PM

Цитат(xael @ Jan 11 2010, 01:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(sinioku4e @ Jan 8 2010, 03:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам до колко е правилно, но аз в такива случаи просто спечелвам кучето на своя страна. Минавайки всеки ден оттам, му подхвърляй по нещо малко и вкусно и си продължавай пътя без д аму обръщаш внимание. Така постепенно вместо да те лае, ще те чака и посреща радостно.

Това не го ли поощрява да бъде още по-агресивно?
Щото си я има и поговорката "Храни куче, да те лае"

Не, напротив - свързват те с храна и им ставаш чакан приятел. А поговорката е именно за това, тя има иронична нотка. Защото е по-логично като храниш куче да не те лае, та от там иронията - не стига че го храниш, пък то те лае. Демек - изключение някакво, неблагодарност.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#102 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2010 - 04:50 PM

Пак благодаря.
Първият път се опитах да тръгна към него за да се уплаши и да избяга , но то не мръдна от място си и аз само скъсих дистанцията, което не ми хареса.
Днес носех кокал, но кучето го нямаше.
Изобщо в този квартал има страшно много бездомни кучета zz_020.gif

#103 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 05:10 PM

По-добре е да не е кокал. Проблема в случая е, че ако е голям, не пилешки кокал (а пилешките са опасна храна за всяко куче), който кучето ще яде дълго време - то може да възникне проблем с други минаващи хора, защото кучето най-вероятно ще го пази. Най-обикновен кренвирш на няколко парченца ще свърши работа.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#104 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 11 January 2010 - 07:31 PM

Не подхранвам бездомните, защото така им създавам хранителната база. Има ли хранителна база - женските ще се разгонват по-често и ще дават повече кучила, елементарно е. Водя ги за кастрация за моята сметка, така спрях кучешките свадби до нас. Подхранването на бездомна глутница прави ВАС като приятел с тях, и то не задължително. Ама останалите минувачи? Чуствайки подкрепата на човека, бездомните кучета започват да се доказват в присътствието на подхвырлящите лакомство и в пъти по-агресивно поради териториалната охрана. Ами поведението в глутницата, когато шестаците облайват а водача мълчаливо атакува? И аз ходя там с петгодишната си младшата човешка дъщеря.

Не пишете глупости - законите на глутницата са коренно различни от "гуци-муци". В Москва така "сърдоболните" се наиграха - два района са заключени за карантина на бяс, а какво представлява бяса за хората - ползвайте Гугъла.
И ние на там сме тръгнали - слепите с кучета водачи имат огромен проблем, защото не могат да минат покрай бездомните глутници които благодарение на подхранващите "добри" хора образуват силен териториален охранен проблем. Проблем за горките хора, не за кучета. Когото го е жал - да осинови куче от приюта, но не да го подхранва "за да не ме нападат", понеже става страшно - на вас ви махат с опашките, а моят син го събаряха от колелото, като го хващаха за крачола.

Широко погледнато неграмотността на хората множи бездомните кучета.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#105 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 07:36 PM

Цитат(Furia_S @ Jan 11 2010, 07:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Когото го е жал - да осинови куче от приюта, но не да го подхранва "за да не ме нападат

Не разбрах в конкретния случай по-горе - човека не иска да прибира куче от приют, има конкретен проблем с конкретна група. Какво предлагаш в този случай?
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 11 January 2010 - 07:43 PM

Цитат(bushkata @ Jan 11 2010, 07:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Когото го е жал - да осинови куче от приюта, но не да го подхранва "за да не ме нападат

Не разбрах в конкретния случай по-горе - човека не иска да прибира куче от приют, има конкретен проблем с конкретна група. Какво предлагаш в този случай?

Глутницата се събира около женската. женската да се кастрира. Човекът да се държи с бездомните БЕЗ СТРАХ - ето това вече мога само да разкажа как се прави технически, но ако човека го е страх - ще трябва да се упражнява.

Инак бездомните са вече сериозен социален проблем в условията на големия град.
Имаше една много грамотна и сериозна статия на кинолог, ръководител на канис-терапевтичен център, чиито кучета са изложбени и работни, тя има голдъни, работещи с деца инвалиди - даунчета и аутисти. Ми при тях положението вече е трагично - не може с инвалидна количка да се мине с кучета покрай глутниците. И ние отиваме на там.

Статията е на руски. И е дълга, сериозна. Който го интересува ще пусна линк.
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 07:47 PM

Цитат(Furia_S @ Jan 11 2010, 07:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Глутницата се събира около женската. женската да се кастрира. Човекът да се държи с бездомните БЕЗ СТРАХ - ето това вече мога само да разкажа как се прави технически, но ако човека го е страх - ще трябва да се упражнява.

Ние не знаем дали има разгонено куче или не.
Разкажи как се прави технически, ще е полезно, предполагам и за други хора.
А до тогава, докато човекът се упражнява, за да не обикаля по 100 часа - мисля, че един кренвирш ще му свърши работа. Да не говорим, че като ги спечели ще стане по-уверен в отношенията си в бездомните по принцип.
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 07:58 PM

Цитат(bushkata @ Jan 11 2010, 07:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Jan 11 2010, 07:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Ние не знаем дали има разгонено куче или не.
Разкажи как се прави технически, ще е полезно, предполагам и за други хора.
А до тогава, докато човекът се упражнява, за да не обикаля по 100 часа - мисля, че един кренвирш ще му свърши работа. Да не говорим, че като ги спечели ще стане по-уверен в отношенията си в бездомните по принцип.

Имаме в района няколко глутници, все подхранвани от "добри хора" дето им върши работа кренвирша. На тях върши, на мен и моето куче и моите деца - никаква работа освен атака. Защото те почват да "пазят благодетела си". Благодаря много за което. И разпокъсаха всичките котки в района - та природата не търпи празни ниши и сега имаме сума ти плъхове по мазетата и водопровода.

Първо - като се държиш самоуверено най-често не стига до ухапвания. Функцията на една глутница по паркинги/паркове/ се свежда до облайване и прогонване на натрапника. Лошо е ако кучето, което се разхожда със стопанин или самият стопанин проявят паника, особено страдат от това жените - висок регистър на гласа, писъци, вдигане на по-дребните породи на ръце и обръщане с гръб към кучетата. Тогава процента на вероятността е в пъти по-висок.

Аз гледам кучета в очите - но мен не ме е страх, дори от най-едрите от тях, сигурно защото съм хапана като дете поради собствена глупост и от тогава съм спокойна към този вид болка.
Преценявам кой е водача, тръгвам към него, гледайки в очите и говорейки с нисък дебел глас - в никяакъв случай не се крещи пищящо. Ако имам под ръка чадър - отварям към тях, шубелдисват се, винаги на разходки с Лео съм с минерална вода - взимам повече вода в устата си и ги напръсквам с ПРРРРРРРРФФФФФ - стряскат се от звука и от водата. Като съм с колелото и ме подгонят - спирам, слизам от колелото така, че то да е между мен и глутницата. Ако е ветровито - разкопчавам си якето и разтварям го, придобивайки неестествена за тях и странна форма. Вървя с нормална крачка, но внимавам да не ме атакуват в гръб: като се съберат в повече като бройка, подхранвани от нощните пазачи - стават много нагли. А ако и пазача е някакъв кретен, дето ги насъсква - никак не е смешно.
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 08:10 PM

Явно всеки пише за бездомните гледайки от собсвената си камбанария. И универсални рецепти няма.

#110 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 08:12 PM

Цитат(Vasko5 @ Jan 11 2010, 08:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Явно всеки пише за бездомните гледайки от собсвената си камбанария. И универсални рецепти няма.

ми няма друга рецепта освен повишаване на киноложко ниво сред населението и спирането на безразсъдното развъждане.
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 11:00 AM

Благодаря на всички писали.
Първо - жена съм.
Второ, кучето не е част от глутница. Да, тук има доста глутници, но това е самостоятелно.
Това е първото куче, от което ВЕЧЕ имам страх.
Днес за да избегна срещата ни, минах по др. маршрут, който се оказа по-дълъг с цели 30 мин.
Сега съм още по-объркана какво трябва да е моето поведение с това куче.

#112 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 11:47 AM

Цитат(ro6ko @ Jan 12 2010, 11:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря на всички писали.
Първо - жена съм.
Второ, кучето не е част от глутница. Да, тук има доста глутници, но това е самостоятелно.
Това е първото куче, от което ВЕЧЕ имам страх.
Днес за да избегна срещата ни, минах по др. маршрут, който се оказа по-дълъг с цели 30 мин.
Сега съм още по-объркана какво трябва да е моето поведение с това куче.

Съвет - намерете тези хора които го подхранват и поговорете с тях. В повечето случаи помага. Имахме такъв проблем с един общ работник на строежа до нас. След няколко скандала от страна на уплашени родители започна да си вика кучето и да го прибира някъде.
За съжаление една дама на спирката се оказа абсолютно невменяема - нейните "любимци" що народ са ухапали, а тя се хвърля да ги защитава... Но това е единствен тежък случай, повечето разбират от дума.
Успех ви желая, много е неприятно... Аз поради същата причина никога не извеждам кучето и детето заедно - че не знаеш кого пръв да спасяваш.
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   ro6ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 12:22 PM

За да стигна да къщата на човека, който сперд мен го храни, трябва да мина през "полянката на кучето". В двора на къщата пък има още 1, което изобщо не го знам какво е.
Явно ще си минавам на страх или винаги ще чакам да се появи още някой човек за да премина през въпросните 50-100 м.

#114 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 January 2010 - 12:58 PM

Цитат(ro6ko @ Jan 12 2010, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За да стигна да къщата на човека, който сперд мен го храни, трябва да мина през "полянката на кучето". В двора на къщата пък има още 1, което изобщо не го знам какво е.
Явно ще си минавам на страх или винаги ще чакам да се появи още някой човек за да премина през въпросните 50-100 м.

Кучегон някакъв вземи с теб. Може да ти се стори странно, но аз примерно вярвам, че кучетата усещат някакси страха и се насочват именно към този човек.

Как реагира кучето, ако се направиш че вземаш камък и го мяташ ? Опитай и пиши. Ако това е улично куче, израснало на улицата, ще познава този жест. Или ако има как, дълга пръчка в едната ръка, просто я носи с теб, размахай я отгоре надолу, ако си и помисли, че иска да се приближи към теб.

От съществен момент е и поведението на самото куче. Как лае ? На едно място ли стои, изправено, с наведена напред глава и присвити уши ? Или просто се изправя, като мине някой и лае ?

Ако е на полянка, мини от другия край на улицата. Бъди пренебрежителна, нека си лае ... не спирай, не храни, подмини, само ... не забързвай, не тичай и не показвай страх.

#115 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 01:26 PM

Може би е дошло време да се издаде наръчник "Как да преминеш покрай бездомно куче" - сигурно ще се купува много!
Не виждам смисъл да спорим дали бездомите кучета трябва да са такива - те създават проблеми - на хора,които обичат кучета и на хора,които не обичат.Мисля,че това всички,които пишат тук го разбират.
Според мен Природозащитните организации трябва да насочат усилията си към събиране на благотворителност - така,както се действа извън България.Ясно е,че държавата не може да покрие 100% от нуждите на всички.Организирайте благотворителни коктейли,сбирки и какво ли не(все пак богатите хора,които обичат кучета са доста) - ще има повече полза от писане на доклади,жалби и какво ли не още.
Извинявам се ако някой се засегне,но тази тема и темата с отровените кучета за мен е доста важна и изисква много конкретни действия,а не само писане и чесане на езици.

#116 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 01:42 PM

И какво като ги съберат тези пари? Нов стопанин - че и адекватен, грамотен такъв - няма да му купят с тези пари. Кастрация? Решава проблема само отчасти, подпомага доста, но като се върне на мястото си зъбите му са с него.
Да се построят изолатори, които да са читави? Изглежда ми мисия невъзможна, защото не може да обхване всичките бездомници в София.
Рошко я е страх и напълно разбирам, ако кучето е едро пък съвсем...
Самата аз с песа си заобикалям оная луда на спирката. И пари да й дам - тя ПАК няма да ги вземе вкъщи, иначе до сега да го е направила. И каишка и намордник няма да им сложи. за това минавам край тях на пръсти по широка дъга в собственият си район. Айде, за мен няма проблем, ама слепите с кучета-водачи, минаващи по строго определен маршрут?

Тук проблема не е в парите от благотворителност, а е в свръхпопулация която вече трябва да се реши в по-широк мащаб. Че самите животни не са виновни - не са, с това тук никой не спори, но че вече имаме сериозен социален проблем също е факт.

Дог.
Сега - за пръчката пък се колебая - ами ако това го раздразни още повече? При условие че най-вероятно усеща че жената я е страх а и вече имало пострадали от него?
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 January 2010 - 01:45 PM

Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 01:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И какво като ги съберат тези пари? Нов стопанин - че и адекватен, грамотен такъв - няма да му купят с тези пари.

Грешиш. Има безкраен резерв за задомяване на кучета, но е много скъпо.
Нужните действия са по трите точки плюс контрол върху домашните. И е редно да имаме приюти, а не изолатори. И по цял свят става с голяма помощ от дарения. Натиск върху институциите също се осъществява с пари и благотворителен труд.

#118 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 01:52 PM

Цитат(mil_ @ Jan 12 2010, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Jan 12 2010, 01:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И какво като ги съберат тези пари? Нов стопанин - че и адекватен, грамотен такъв - няма да му купят с тези пари.

Грешиш. Има безкраен резерв за задомяване на кучета, но е много скъпо.
Нужните действия са по трите точки плюс контрол върху домашните. И е редно да имаме приюти, а не изолатори. И по цял свят става с голяма помощ от дарения.

А как се процедира? дарения да отидат в приюта - ок, но колко време може да се държи там едно куче, чакайки осиновител? Не може до края на дните си, опасявам се - приюта просто няма да ги побере всичките.
Че приюти трябва да има - трябва, но да не са конц-лагери за кучета. Бездомниците са страшно много, в Москва опитват с приютите и пристройство, като ги гледам как са затворили два района с карантина за бяс - без успех.

За домашните - да, мнението ми го знаеш относно кварталните развъждания. Заболява ми устата понякога да обяснявами да убеждавам. Най-често кой ти ги слуша тези приказки и така все се въртим в кръг.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 January 2010 - 01:59 PM

Как се процедира е описано в ЗЗЖ.
Текущият метод е кастрирай и върни. При съпътстващ адекватен контрол върху размножаването на домашни и строежни (какъвто липсва) - след свеждане на свръхпопулацията до сан. мининмум - прибиране в приюти.

#120 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 02:02 PM

Те точно със строежните е най-големия проблем. И по паркинги и автосервизите. Там бедата е пълна - подхранват ги и като напуснат строежа след такива "добри" хора остава цяла глутница. Покрай която минаваш всеки ден. Домашните (истински домашни имам впредвид) не се плодят в такава геометрична прогресия като паркови-градински-строежни глутници.
User's Signature

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема