Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#521 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2012 - 01:13 PM

Borislavaaaa :ab_041:, това може да ти помогне и да успокои страстите,
и френският булдог има кръгла глава , не, че и на мен неми трябва, де

Прикачена снимка

:ab_041:

#522 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 01:16 PM

много си изперкала :tb_195: имаш нужда от нов френски булдог (по-възможност 2 месечно бебе),да ти ангажира постоянно вниманието...ама къде ще го намериш такъв не ми е ясно :ud_009:
PS: Сетих се , ама изчакай половин година и съвсем няма да знаеш на кой свят си :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#523 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 02:37 PM

Показване на мнениетоChiita, в 05 October 2012 - 01:16 PM, написа:

много си изперкала :tb_195: имаш нужда от нов френски булдог (по-възможност 2 месечно бебе),да ти ангажира постоянно вниманието...ама къде ще го намериш такъв не ми е ясно :ud_009:
PS: Сетих се , ама изчакай половин година и съвсем няма да знаеш на кой свят си :ab_041:

:ad_018:

#524 Потребителят е офлайн   Simeonoff Икона

Публикувано: 18 November 2012 - 03:50 PM

Здравейте! От малка, женското ми булдоче се схваща. Както си лежи, изведнъж се изправя, идва при мен или започва да обикаля.. Изглежда, че усеща, че ще се схване. Най-често го прави нощем, докато спим и винаги ме е било страх да не стане най-лошото, защото повреме на схващането, става на топка, краката ѝ се сгъват и ѝ се обръщат очите.. По някои път не може и да диша, след което се напикава. На какво се дължи това? Ваксинации и витамини ли са нужни? Ветеринарите казват, че не са срещали подобно нещо при породата. Дано някои да има мнение по този въпрос. Благодаря ви! :unsure:

П.П: Забравих да спомена, че тя е малко по-малка по размер от мъжкарите. Разликата не е чак толкова голяма, но предполагам е нормално и при тях. Много ми е тъжно, защото е толкова красива и добра, никога не е хапала, дори и на игра, а ѝ се случват много неприятни неща.. Още първото ѝ раждане не премина успешно и роди с помощта на цезарово сечение и в последствие вече не може да забременее.

#525 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 18 November 2012 - 03:58 PM

Така описано, първото за което се сещам е епилепсия. :dh_188: Сигурно греша обаче, щом ветовете не знаят какво и е. Много тъжно, дано някой по-запознат с този проблем пише и да се намери решение. Стискам палци и се радвам все пак за кучинка, изглежда е случила на стопани :rc_036: Кураж!!!

п.п. Писах след което сте добалили допълнителната информация. Кученце с такъв проблем, най- малкото не е трябвало да ражда.. Има много да се пише, но вече при свършен факт нищо не може да се промени. Знаете ли къде и как са малките...
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#526 Потребителят е офлайн   Simeonoff Икона

Публикувано: 18 November 2012 - 04:15 PM

В интерес на истината повдигнах този въпрос пред родителите ми, но те решиха, че всичко е нормално и няма да има проблеми с раждането, но уви - имаше. Взехме я, защото много заобичахме породата и се оказа, че мъжкаря, който закупихме 3-4 години преди нея, също я обича :happy: . Един ден за около 10 минути не я наглеждах и се заклещиха, та в последствие забременя. Както казах имаше проблеми с раждането - имаше 3 кучета в корема ѝ, едното от които с необичайни размери, в последствие на което не е било в правилната позиция за израждането и се заместило. Не можаха да оцелеят 2 от тях, но третото го задържахме за нас, защото изживяхме много тревоги и страх около раждането. Сега вече "малкия" е на 2 години и е напълно нормален откъм размери, структура на тялото, характерните белези за породата и т.н. Проблема с епилепсията го имаше и преди забременяването, т.е раждането не е причинителя на проблема (предполагам).

#527 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2012 - 12:10 PM

Показване на мнениетоSimeonoff, в 18 November 2012 - 03:50 PM, написа:

Здравейте! От малка, женското ми булдоче се схваща. Както си лежи, изведнъж се изправя, идва при мен или започва да обикаля.. Изглежда, че усеща, че ще се схване. Най-често го прави нощем, докато спим и винаги ме е било страх да не стане най-лошото, защото повреме на схващането, става на топка, краката ѝ се сгъват и ѝ се обръщат очите.. По някои път не може и да диша, след което се напикава. На какво се дължи това? Ваксинации и витамини ли са нужни? Ветеринарите казват, че не са срещали подобно нещо при породата. Дано някои да има мнение по този въпрос. Благодаря ви! :unsure:

Епилепсия се среща при всякакви кучета и породни и безпородни!При френския булдог също, за сьжаление.Има начин да се контролира(ако пристъпите са много на често) и определено "ваксинации и витамини" няма да помогнат.
User's Signature

Качена снимка

#528 Потребителят е офлайн   cristal888 Икона

Публикувано: 30 December 2012 - 01:09 AM

Здравейте,имам френски булдог на година и половина,от вчера имаме следния проблем-когато го изкарам от вкъщи,стигаме до входната врата и започва да се дърпа назад,започва да плаче и много бърза да се прибере,това при положение,че по принцип нямаме никакви проблеми с разходките,замислих се дали нещо не я е изплашило през предходните излизания,но определено няма такъв случай,а днес не иска и да яде,взима яденето от купичката и отива да го крие някъде,а какво ли не пробвах да и дам!Като цяло тези два дни е доста разтревожена и тъжна,без видима причина,моля някой,ако е имал подобен проблем да сподели,тъй като утре е неделя и няма къде да я заведа на лекар и това ще се случи в понеделник,а дотогава много ще се притеснявам! Само да вметна,че съм нова тук и ако съм писала,не където трябва,се извинявам :wb_052:

#529 Потребителят е офлайн   ATT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2012 - 05:10 PM

Здравейте! Кога последно е била разгонена?
User's Signature

Качена снимка

#530 Потребителят е офлайн   cristal888 Икона

Публикувано: 30 December 2012 - 10:09 PM

Здравейте,последното разгонване беше през октомври,днес положението е същото и вече съм доста притеснена,утре вече я водя на лекар :dh_188:

#531 Потребителят е офлайн   ATT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2012 - 11:34 AM

Когато правят фалшива бременност обикновено започват да се държат така странно, проверете гърдите, дали няма изтичане на някаква течност.
User's Signature

Качена снимка

#532 Потребителят е офлайн   cristal888 Икона

Публикувано: 03 January 2013 - 03:27 PM

Благодаря ви много за изказаното мнение:) отидох при доктора направо с това предположение и след като му описах всички симптоми,той я прегледа и каза,че съм права,каза да изчакаме ден-два,за да видим дали няма да отшуми само и тя взе,че се оправи още на следващия ден,сега сме добре и вече съм спокойна! :)

#533 Потребителят е офлайн   Станчев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 07:29 PM

Мъника му е оголена (няма козинка)опашката точно по средата където се "пречупва" като запетая.
Нормално ли е това?

#534 Потребителят е офлайн   fili Икона

Публикувано: 06 January 2013 - 11:24 AM

Здравейте,отскоро имаме френчи, на 50 дни е,вчера забелязах,че има червени пъпки по коремчето.Някой ивал ли итакъв проблем и от какво може да са пъпките?

#535 Потребителят е офлайн   fili Икона

Публикувано: 07 January 2013 - 12:58 PM

Вчера я видя лекар ,каза,че нищо и нява,но аз се притеснявам :(

#536 Потребителят е офлайн   fili Икона

Публикувано: 07 January 2013 - 01:00 PM

Извинете за грешките-пиша от телефона

#537 Потребителят е офлайн   ledenata Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 February 2013 - 09:47 PM

Здравейте , кученцето ми започна да накуцва леко с задното краче преди 3 месеца . Направихме скенер и слава богу е добре . Ветеринарката ни каза че може да е от аналната жлеза и я стисна .Тогава беше на 5 месеца . отделно й взех хрощяли от акула , и след няколко дни се оправи .вече е на 8 месеца ,още й давам калций и хрущяли и не е имала проблем с крачето. Преди 3 дни обаче ме събуди в 4 сутринта от зверско чесане на ушенцето си, даже и кръв си пусна . Видях че е възпалено,при условие че чистиме редовно ушичките със специален спрей . Отидохме на лекар и отново ми каза , че може да е от жлезата .Изписа ни Митекс ,днес е втори ден и видимо има подобрение . Смених 3-ма лекари от както я имам , докато си харесам тази лекарка , обаче имам леки съмнения , дали не беше грешка толкова малка , да започваме с тези процедури . Споделете мнения моля , вашите кучета имали ли са подобни проблеми и има ли общо аналната жлеза ?
User's Signature

Kакво ли си пожелават звездите когато видят падащи хора ?

#538 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2013 - 11:28 AM

Имате си възпалено ухо , а за да се възпали има достатъчно други причини ,които не включват аналните сакове .
User's Signature

Качена снимка

#539 Потребителят е офлайн   rozovichko_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 February 2013 - 07:49 PM

Здравейте ! Имам френски булдог,мъжки на 6 години е. Днес му стана нещо и много се тревожа , скимти от болка както си стои и ходи леко прегърбен .Има апетит ,всичко е нормално . Но явно доста го боли.Водихме го на ветеринар,сложиха му аналгин за болката и ранитидин за коремчето. Работата е ,че и преди му се е случвало ,но лекарите не могат да разберат от какво точно е ,предполагат ,че е защото има песачинки в бъбреците. Дали е възможно да е от аналните жлези ? Имате ли представа на какво точно може да се дължи ??

#540 Потребителят е офлайн   wpsa Икона

Публикувано: 19 February 2013 - 01:37 AM

[quote name='Simeonoff' date='18 November 2012 - 03:50 PM' timestamp='1353246645' post='1079844']

Zdraveite moeto buldoche e na 3 godini i sushto zapo4na da poluchava tezi pripadaci za okolko 7 meseca 6 puti se sluchi.Vodih go na nqkolko veterinarq i oshte nqma podobrenie nqkoi ako moje da pomogne shte sum mnogo blagodaren.

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни