Доживяхме регистър на домашните кучета
Публикувано: 27 November 2009 - 03:22 PM
П.П. Ако някой е против мойто мнение, а съм сигурна, че сте много, моля не се заяждайте, видях, че много знаете.!
Чао!
Публикувано: 27 November 2009 - 03:32 PM

Публикувано: 27 November 2009 - 05:59 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 27 November 2009 - 06:16 PM
Публикувано: 27 November 2009 - 06:20 PM
Публикувано: 27 November 2009 - 06:56 PM
Законът изисква кучето да има или чип или татуировка!
Така,че ако сме отговорни не би трябвало да има такива въпроси като "ако кучето не е чипирано какво правим"!
Публикувано: 27 November 2009 - 08:22 PM
Все едно да дискутираме кой спазва правилата за движение и кой кара със 100 в населено място? Това, че още има хора с нечипирани кучета, означава, че не са спазили закона, нищо повече.
Товас "възможността" не го разбрах

Публикувано: 27 November 2009 - 08:52 PM
У нас винаги проблемите ни се стоварват в лоши моменти!

www.streletz.eu
Публикувано: 27 November 2009 - 09:56 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 November 2009 - 08:47 AM

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 28 November 2009 - 09:37 AM
не че нещо.. ама не всички кучета са взимат от развъдник... повечето "от улицата" все едно са минали през развъдника, нали?
иначе.. добре е да има регистър, но като че ли не всичко е изпипано.. регистъра не е достатъчен сам по себе си, а трябва да върви с куп други неща.. контрол преди всичко...
хипотетична ситуация: чипираната некастрираната кучка на съседите бива оплодена, ражда и нейните нечипирани кученца се озовават на улицата... как ще се "докаже" чии са и кой ще поеме разходите за тях, ако въобще оживеят де..

Публикувано: 28 November 2009 - 10:18 AM
Публикувано: 28 November 2009 - 11:38 AM
OFF/
Eй такива като ги прочета и ме хваща бяс.На Вас кой ви каза колко струва микрочипа ??има различни вносители, пък и цената на едро ,на която те ги продават на лекарите не е работа на анализи по форумите - да станете оторизиран вет лекар ,да си направите клиника и т.н. са необходими образование ,труд и пари - тогава ще получите правото на закупувате медикаменти и консумативи на едрова цена или поне -така е редно .Това ,че някои намират начини да пазаруват от фирмите и да огласяват измислени цени - си е чиста излагация..Така наливат в мита за "лошите печелбари ветове", които мъродертват горките си клиенти, види те ли. А че в крайната цена влизат преглед, инжектиране и вписване в официален регистър, за което трябва лиценз - то не се брои ли? (Това ми прилича като на други писания ,дето съм ги чела ,колко струвала една ваксина, пък колко много взимали лекарите за да я поставят-ама че единствено поставилият е надлежно лекар след преглед ,анамнеза и преценка, може да носи отговорност за имунизирането и неговата ефективност -не ги интересува такива, праскат сами ваксини и са доволни ,че спестили..спестили те ,докато не изреват после..)
А ,и понеже съм виждала как някои бодат кучета с чипове собствноръчно, без за имат право , както и в разговори са ми казвали хора ,че след чипирането не са получили формуляр под индиго -онзи с името, вид на животно ,пол ,порода и данните на собственика- искам да припомня ,че това е безмислено упражнение.Единствено регистрирания официално чип има смисъл.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 28 November 2009 - 12:45 PM
Така поне трябва да изглеждат нещата в идеалния им вариант,а каво ще стане след побългаряването,ще видим!!!
А относно микрочиповете,има клубове които отдавна микрочипират поколенията си и тяхната регистрация е в клубовете и ПК на БРФК. Не мисля че ще им се наложи да слагат по още един чип от вет.регистър!

www.streletz.eu
Публикувано: 28 November 2009 - 06:00 PM
Е то оставаше и по още един чип да им слагаме.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн