Доживяхме регистър на домашните кучета
Публикувано: 28 November 2009 - 06:07 PM

Публикувано: 28 November 2009 - 08:29 PM

MADE IN MEASURE KENNEL
Публикувано: 30 November 2009 - 12:46 PM
просто той /тя само ще въведе данните в системата със задна дата.Просто е.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 November 2009 - 12:55 PM
Ако е така - това е голяма недомислица. Поне при заварено положение. Има кучета с чипове, които не са регистрирани никъде все още. Ако съм си чипирала кучета във Варна, а вече живея в София, трябва ли да ида до Варна, за да си регистрирам кучето при същия вет?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 November 2009 - 01:12 PM
Публикувано: 30 November 2009 - 03:22 PM
Нали знаете колко лесно дадено куче може да смени собственика си.
Дано хората разработили този софтуер са помислили над тази възможност и да са предприели някакви мерки.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 30 November 2009 - 03:35 PM
Но въпроса ми е как ще се процидира с кучета чиито чип е мигрирал и не може да бъде намерен?Знам че при такава миграция читът отива в долната част на кучето-корем,гр.кош.А ако все пак не се намери какво правиме при положение, че чипа е регистриран и вписан в документите???

www.streletz.eu
Публикувано: 30 November 2009 - 03:38 PM
Но въпроса ми е как ще се процидира с кучета чиито чип е мигрирал и не може да бъде намерен?Знам че при такава миграция читът отива в долната част на кучето-корем,гр.кош.А ако все пак не се намери какво правиме при положение, че чипа е регистриран и вписан в документите???
Няма къде да отиде чипа, а и четците би трябвало да разчитат от известно разстояние.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 30 November 2009 - 04:40 PM
ПП Производителите на чипове твърдят, че дори да мигрира, чипът не може да пробие тъкан, кост или мускул, само "плува" подкожно и не може да причини вреда. Накрая ще намери за какво да се върже. Трябва да се локализира и толкова.
Публикувано: 30 November 2009 - 04:51 PM
Разчитането не ми е проблем, последно го четоха в Син кръст. Въпроса е дали този чип ще бъде вписан в регистъра и след като явно не - слаган е преди две години, как да направя така, че данните да ги има в регистъра ...
Иначе - поне при мен чипа е там, където го поставиха, в същата област.
Хубаво е да има четящи устройства в клубовете. Дано скоро и на изложби да има, защото там сега няма и никой не проверява кучетата, а трябва. Иначе поне при нас, северни кучета, от началото на годината педигритата задължително се издават след чипиране. И как да разберем тези чипове има ли ги в регистъра или не, никой явно не знае.
Дано да има наредба или нещо подобно, за да се отговори на такива въпроси.
Публикувано: 30 November 2009 - 11:05 PM

Публикувано: 30 November 2009 - 11:10 PM

Публикувано: 02 December 2009 - 01:51 PM
И как да разберем тези чипове има ли ги в регистъра или не, никой явно не знае.
Чипът трябва да е поставен от вет лекар.Това е гаранциятар ,че дори и да е поставен преди стартирането на официалния Бг регистър - сега
при наличието му -ще въведе данните .
Остава открит обаче въпросът за използването на лични данни във формулярите за микрочипа- ЕГН на собственика.Както и за платения общински данък.Все полета без звездички.Без които обаче -к`во правим ?