Груминг на кокер спаньол
Публикувано: 22 May 2007 - 10:57 PM
Публикувано: 22 May 2007 - 11:31 PM
преди
Публикувано: 23 May 2007 - 10:42 AM
Цитат
Засега намерих информация само под формата на статия ето тук.
Ще потърся дали някъде няма и клипчета,където да е показано как точно се прави.Наясякъде обаче ми направи впечетление ,че пишат само че тези кучета са много лесни за подръжка и изискват само редовно сресване bl)
Ето още един линк
1
Публикувано: 23 May 2007 - 10:59 AM
Публикувано: 23 May 2007 - 11:14 AM
Ето съвети за грууминг и грууминг за различните породитук има много интересни неща ,но всичко е на английски,ако нещо те интересува по-конкретно ми кажи ще ти го преведа и ще ти го изпратя. Аз се бях замислила,като гледах линка за грууминга на кокер ,че е от страницата на развъдник.Не знам сайтове на развъдници за чихита,но ти ако знаеш пробвай там.А другото което се сетих е пусни в Гугъл-chihuahua grooming излизат много страници.Успех и ще чакаме с нетърпение снимки на малкото бижу cheers
Публикувано: 23 May 2007 - 01:21 PM
Публикувано: 23 May 2007 - 02:37 PM
Единственото нещо което не беше наред по време на процедурата ,е че както ми обясни bushkata от стреса му се изпразниха аналните жлези,но пък се нядвам че с времето и аз и той ще приемаме по-спокоино нещата.
п.п преди майка ми така подстригваше кучето и аз все не исках да го извеждат докато не придобие приличен вид l)
Публикувано: 23 May 2007 - 04:46 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 29 May 2007 - 10:07 AM
Много добре се справи, кучето изглежда страхотно!
Наистина както казваш, това подстригване е нещо средно между груминг и хигиенично подстригване, но какво от това, кучето изглежда поддържано, а това е най важно в този случай.
Ние сега се върнахме от Унгария, бяхме на две изложби в Будапеща, доста снимах, имам снимки и на англ. кокери, по късно ще ги пусна да ги видите.
Публикувано: 31 May 2007 - 11:11 AM
http://www.dcforum.i...opic.php?t=2384
До вечерта ще кача и нова схема за подстригване на англ. кокер, по подробна с много снимки.
Публикувано: 31 May 2007 - 12:12 PM
А относно подстригването тъкмо се канех да те питам,след като разгледах Галерията на шампионите в другия форум ми направи впечетление,че кучетата са оформени по различен начин.От какво зависи това -от този които прави грууминга или от структурата на кучето и типа на косъма му?
Публикувано: 31 May 2007 - 09:08 PM
В този линк има подробно описание за подстригване на англ. кокер:
http://www.groom.kon...el_trimming.pdf
Тук много подробно описано всичко, ако имате затруднение с езика, аз съм на среща, все пак ми е роден език.