Dog.bg Форуми : Помощ за Рижа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ за Рижа нарочно ударена от кола котинка

#21 Потребителят е офлайн   cvetik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 December 2009 - 10:50 AM

Има ли едно рижаво котенце, което да го боли по-малко устичката днес :)

#22 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 10 December 2009 - 02:23 PM

Благодаря Галя, благодари и на домашните от мое име :-) Аз минах на венозен антибиотик и за 2 дни съм горе-долу добре. Днес дойдох в офиса, като мислех, като приключа, да ти звънна и да мина да ви видя, но се сещам, че ти след 3 се занимаваше с кучетата... Как е хубавелката рижава, хапва ли вече?
Имам 10 лв за нея, които останаха, мога да поръчам един календар на човека, който ги дари, а парите все пак да ги насочим за нея. Аз така и не съм се информирала напълно с тоя "краден нет" за календарите, а бях обещала да заявя, но... ще помоля за извинение...

#23 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 10 December 2009 - 02:51 PM

Добре е момиченцето и вече дава да я гушна в скута си.Така днес й поставих инжекциите.Още обаче не иска да яде и ще почвам да я храня със спринцовка.Иначе я пускам в една стая да се поразходи,за да се движи и мога да си я хващам af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 10 December 2009 - 04:01 PM

Цитат(Galiadogs @ Dec 10 2009, 01:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре е момиченцето и вече дава да я гушна в скута си.Така днес й поставих инжекциите.Още обаче не иска да яде и ще почвам да я храня със спринцовка.Иначе я пускам в една стая да се поразходи,за да се движи и мога да си я хващам af_089.gif

УУУХХХХАААААААА af_089.gif wub.gif

#25 Потребителят е офлайн   cvetik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 04:04 PM

Хихи, много се радвам за хубавите новини, толкова съм щастлива, че се подобрява, присъединявам се и аз в af_089.gif
Много целувки и прегръдки за малката рижава госпойца и да започва да хапва малко по-малко, че ще и трябват силички за беличките :) :)

#26 Потребителят е офлайн   cvetik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 04:05 PM

Момичета, ние нещо като Вип Денс май заформихме тук с af_089.gif
п.с. съжалявам за спама, но не се стърпях ab_041.gif

#27 Потребителят е офлайн   magato Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 10 December 2009 - 04:30 PM

Е поне писанката е по-добре и ти дава да я държиш в скута!!! af_089.gif af_089.gif af_089.gif af_089.gif af_089.gif af_089.gif af_089.gif af_089.gif af_089.gif

#28 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 07:38 AM

Има тук при мен едно гушливо,мъркащо момиче,което вече яде само af_089.gif а не със спринцовка.Сега е извън преносвачката и за да не й е студено ,вратата на стаята е отворена към отопляемата стая.Рижа е доста срамежлива по отношение на останалата менажерия ab_041.gif ,но се надявам да свикне.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   cvetik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 02:14 PM

Ехееее, това се казва новина. md_064.gif Днес ще се опитам деликаааатно да предложа на една моя приятелка, ако желае майка и да вземе котето. Тя също живее в Пловдив. Нейната писа си отиде преди месец от старост, засега отказва ново коте, но аз ще разкажа толкова сърецераздирателно тази история, стискайте палци.
п.с. разбира се, ако желаете да я дадете, ако сте решили да я задържите думичка няма да обеля md_064.gif

#30 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 21 December 2009 - 03:38 PM

Напълно спечелена за гушкане и галене.С удоволствие бих я дала след като се възстанови напълно и я кастрирам.
Не,че не се изкушавам да задържа такава обичлива прелест,но ще ми станат повече.А и самата тя,въпреки,че вратата е отворена не идва в другата стая с кучетата и котките.Със сигурност ще се чувства по-добре някъде ,където да не се притеснява.С хигиенни навици е момичето.
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 23 December 2009 - 05:33 PM

Вчера гостувах на Галя, Рижа и отбора животни, някой от тях особено агресивни! ab_041.gif
Днес не успях да отида до Карагьозов, нито да му се обадя, искрено се надявам да не е късно утре или да почива.
Да разясня, че само с Галя си знаем - трябваше да му се обадя, защото установихме, че на Рижа челюстта е зарастнала накриво и не знаем дали това е било най-доброто, което е можело да се направи, или тя се е изместила в последствие...
Вижте снимки и клипче на гальовната красавица wub.gif

Пускам и снимката на челюстта. Ако не се оправи, ще й бъде чар - още едно УНИКАЛНО КОТЕ wub.gif

Ето и как се радва на ласки, миличката

РИЖА

#32 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 December 2009 - 05:38 PM

Зъбите не се ли забиват във венеца, не където трябва?
И не разбрах - махната ли е телта вече? И не се ли виждаше че е крива челюстта, за да се коригира?

Питам всичко това, защото в момента имам котарак със същия проблем. Но вече втори месец е с тел. На края на първия отидохме да се сваля, но се оказа, че не е зарастнала и я оставиха още време. Преди поставянето на телта разместването беше точно като при Рижка, но след поставянето - устата застана в правилно положение. Учудвам се, ако при нея за толкова по-кратко време вече е зарастнало.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#33 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 23 December 2009 - 05:38 PM

Ако не и пречи да се храни няма страшно (казвам аз като собственик на подобно уникално куче).
Наистина имаш чувството, че винаги се усмихва :)))

#34 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 23 December 2009 - 06:09 PM

Току що разговарях с доктора.Каза,че е нормално да е накриво,но трябва все пак да я види.С тел е още в устицата момата.
Пепсова мама едва излезе жива от нас ab_041.gif .Кучетата искаха да я разкъсат ....от милувки ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 07:13 PM

Те твоите , знам аз, държиш ги гладни та да закусват с гостите.....и на мен ми е трудно да оцелея у вас.
Дано всичко е наред с Рижка , инак ....не ми е ясно какво се прави в такива ситуации....върти ми се в главата черната мисъл да не и чупят челюстта наново ....ужас
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#36 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 December 2009 - 09:03 PM

Цитат(Мария 76 @ Dec 23 2009, 05:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...върти ми се в главата черната мисъл да не и чупят челюстта наново ....ужас

И на мен ми минават същите мисли през главата, но се надявам че за толкова кратко време челюстта не е зараснала и всичко подлежи на корекция все още. Искрено се надявам, че лекарят след като я прегледа няма да твърди, че това е нормално, защото в случая съвсем на иде реч само за чисто естетичен проблем. Оставена така, Рижа може да има здравословни проблеми вбъдеще. Стискам палци всичко да се размине възможно най-леко!

#37 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 09:23 PM

Освен всичко си мисля,че след тези перипетии Рижа няма да е вече много годна за живот на улицата-дори и кастрирана,затова апелирам да се опитаме да и намерим дом-ако може в някоя бяла държава-още по-добре.След престоя си в къщата на Галя съм сигурна,че ще е много социална и научена на ред(казвам го от позицията на човек,който притежава вече една такава котка-отгледана от едно парче месо от Галя,"работила като котка за терапия" у нас при свекър ми до неговата смърт и понастоящем щастлива обитателка на къщата на майка ми...)
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 December 2009 - 01:40 AM

Рижа няма да става за живот на улицата! Забравете за това. Имам идентичен случай в момента с Мазню. Този безкрайно галиовен котан имаше счупена челюст преди 4 месеца. Тя зарасна, малко накриво наистина, но той се хранеше добре и придоби завидна форма. Не се намери дом за Мазню и трябваше да го варнем на улицата. Въпреки че разполагаше с топло мазе Мазню си остана уличен котарак. Резултата е че днес, 4 месеца след счупената челюст, котю е отново в клиника с тежка диагноза за сериозно и смъртоносно гъбично заболяване. Не допускайте това да се случи и с Рижа. Нейният уличен живот е приключил и единствената алтернатива е дом, където и да е , но дом, където ще се грижат за нея, ще я обичат и лекуват, когато има нужда от това.

#39 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 24 December 2009 - 11:00 AM

Аааа, я не ме слушайте, "зарастнала" съм си го изсмукала от пръстите, никой никога не ни е казал, че е зараствала, защо ползвах тая дума, без да й уважа смисъла, хич не знам. Моля да ме извините. Невъзможно ми се струва да е зарастнала, твърде е рано.
Галя, добре че си звъннала, че съм страшно неорганизирана в момента, хич ме няма dh_188.gif
"След малко", казано на Оли вчера в 5 и нещо - 6 ч, звъннах на benyb към 8.30... само сега пък да не объркам кой кой е, че съвсем ще се задълбая bm_008.gif me_065.gif
Кога трябва да я види Карагьозов, как се разбрахте?
Аз съм по празниците тук, възнамерявам да се размажа от мързел, бездействие, ядене на туршия и пиене на ракия beer.gif ab_041.gif af_089.gif
Така че звънкай, когато решиш, ще дойда да ви взема. Само да е от по-рано, че да се огранича само с туршията в същия ден ab_041.gif

#40 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2009 - 11:08 AM

Тъкмо да напиша, че не е добра идея да ти се бажда след като ще си се размазала с ракия ab_041.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема