Помощ за Рижа нарочно ударена от кола котинка
Публикувано: 20 January 2010 - 09:15 PM
Рижа е кастрирана.Възстановява се на топло,заобградена с грижи.По челюстта нищо повече не може да се направи.Така,както е зарастнала ще може да се храни,но трябва да се наблюдава дали няма да се наложи изваждане или изпиляване на зъб.Сега остава да уредим транспорта й до Пловдив или по точно с.Брестник.
Още веднъж огромно благодаря.
Още веднъж огромно благодаря.
Публикувано: 20 January 2010 - 09:36 PM
Големи благодарности на екипа на Бест Вет и лично на д-р Димов! Дано има кой да им ги предаде! Прегледът на Рижка, операцията, всичко бе безплатно! Д-р Димов доколкото разбрах е казал, че толкова е зараснало всичко, че дори не можел да види къде точно е било счупването.
Късмет от мен, мило коте! Дано от тук нататък късметът бъде с теб!
Късмет от мен, мило коте! Дано от тук нататък късметът бъде с теб!

Публикувано: 20 January 2010 - 10:05 PM
Идеята - да я види и лекар тук. Надеждата, - ще има шанс да се направи нещо. Причината - лекаря, който й сложил телта, не е свършил нещата както трябва. Резултатът - вече нищо не може да се направи. Надеждата - ще е ок така.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 January 2010 - 10:13 PM
Телта е сложена на място,което не е било счупено(на съединението на двете половини на долната челюст,наречено симфиза.Тел се слага,когато долната челюст е счупена на две по дължината си на мястото на симфизата,което е и най-честото счупване,при падане от високо.)При Рижа ударът е бил от ляво,зъбите са избити при травмата и вероятно е счупена малка костица в областта на ставата.На снимките не личи.Ако ставата е просто луксирала,котето няма да може да отваря и затваря устата си,а тя го прави съвсем свободно.Да кажем,че би могло да е сублуксация.Тъй като травмата е стара за жалост нищо не може да се направи.Ако можеше със сигурност щеше да е направено.
Рижа ще живее пълноценно и така.Раничката от горния десен кучешки зъб е съвсем малка.Ако в последствие стане по-голяма зъбчето може да се изпили или извади.
Рижа ще живее пълноценно и така.Раничката от горния десен кучешки зъб е съвсем малка.Ако в последствие стане по-голяма зъбчето може да се изпили или извади.

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 21 January 2010 - 10:49 AM
Искам и аз да благодаря на всички, които се включиха в сагата и допринесоха не с малко Рижка да получи своето твърдо мнение, че така си е екстра. Тези дни затвърдих за себе си поговорката, че капка по капка вир става /а защо не и море/.
Милата писанка спа на топло и меко до парно, бумтящо на 6 и сега ми е обърнала гръб ясно показвайки, че ми се сърди. Ще видим после дали ще й се мърда и разхожда.
Отново на всички - благодарим.
Милата писанка спа на топло и меко до парно, бумтящо на 6 и сега ми е обърнала гръб ясно показвайки, че ми се сърди. Ще видим после дали ще й се мърда и разхожда.
Отново на всички - благодарим.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 January 2010 - 04:22 PM
Аз пак да се включа със закъснение. Не че не обещах на Галя да пиша още след доктора, ноооо....
Когато снимахме Рижа и беше под упойка, с доктора й гледахме челюстта много внимателно и мнооого ясно се вижда, че изкривяването не идва от ставите! Тя там няма никакъв проблем! Ако отворите устичката и погледнете долната челюст отгоре, ще видите как от ставите напред си върви права, правилно разположена челюст и точно преди кучешките зъбки има изкривяване на едната страна. Погледната в лице - счупването е било точно зад кучешките зъбки и от двете страни. Според доктора и това, което се вижда на снимката, от едната страна е "застъпена" костта лекичко и при зарастването е придърпала и изкривила цялото "връхче" на челюстта. Трябвало е зъбите да бъдат вързани горните за долните, или пломбирани, да остане така 15-ина дни, докато зарастне счупването, за да не изкриви - мнението на Славов от Новет, който прави снимките. Не знам дали успях да ви обясня, но може просто да погледнете отгоре челюстта, даже и да не се отваря много устичката - пак се вижда - челюстта кривва на 3-4 мм зад кучешките (май и единствените й ) зъбки. Много се извинявам ако долните дълги зъбки не се наричат кучешки, но не знам как иначе да им кажа.
Ако някой "метне" Рижка до Пловдив, аз ще я закарам при Галя - няма проблем.
Когато снимахме Рижа и беше под упойка, с доктора й гледахме челюстта много внимателно и мнооого ясно се вижда, че изкривяването не идва от ставите! Тя там няма никакъв проблем! Ако отворите устичката и погледнете долната челюст отгоре, ще видите как от ставите напред си върви права, правилно разположена челюст и точно преди кучешките зъбки има изкривяване на едната страна. Погледната в лице - счупването е било точно зад кучешките зъбки и от двете страни. Според доктора и това, което се вижда на снимката, от едната страна е "застъпена" костта лекичко и при зарастването е придърпала и изкривила цялото "връхче" на челюстта. Трябвало е зъбите да бъдат вързани горните за долните, или пломбирани, да остане така 15-ина дни, докато зарастне счупването, за да не изкриви - мнението на Славов от Новет, който прави снимките. Не знам дали успях да ви обясня, но може просто да погледнете отгоре челюстта, даже и да не се отваря много устичката - пак се вижда - челюстта кривва на 3-4 мм зад кучешките (май и единствените й ) зъбки. Много се извинявам ако долните дълги зъбки не се наричат кучешки, но не знам как иначе да им кажа.
Ако някой "метне" Рижка до Пловдив, аз ще я закарам при Галя - няма проблем.
Публикувано: 22 January 2010 - 05:22 PM
В къщи е вече момичето.Скри се в гардероба,но не отказва ласки.Как си дойде ли?Благодарение на Hela,която доведе на хотел един страдалец при мен.За него ще пиша отделно.
Големи благодарности на всички,които станахте съпричастни и помагахте на това изстрадало коте.
Големи благодарности на всички,които станахте съпричастни и помагахте на това изстрадало коте.
Публикувано: 23 January 2010 - 11:45 AM
Радвам се, че милата мацинка си е у дома.
Съжалявам, че помогнах само толкова малко.
А на нея й желая да си намери наистина мили и грижовни стопани, защото наистина ги заслужава. Търпи всичко без да се оплаква, седи си кротко, хапва и пийва каквото й се дава, коте мечта е!
Успех милинка!
Съжалявам, че помогнах само толкова малко.
А на нея й желая да си намери наистина мили и грижовни стопани, защото наистина ги заслужава. Търпи всичко без да се оплаква, седи си кротко, хапва и пийва каквото й се дава, коте мечта е!
Успех милинка!

Nothing but the best is good enough!