Кучето само у дома
Публикувано: 22 October 2011 - 10:05 PM
Публикувано: 30 November 2011 - 04:57 PM

Лола, прочетохте ли цялата тема? Дайте повече информация.
За страх от раздяла ли става дума или за скука?
Има ли кучето собствени играчки, които от бебе сте му показали, че може да гризе?
Във ваше присъствие опитва ли се да дъвче предмети, карате ли му се когато го видите?
По колко време го разхождате сутрин?

Публикувано: 16 December 2011 - 08:07 PM
Кучето ми е на 8 месеца .Доста отдавна не се е изхождало у дома, когато има някой. Но когато я оставя сама, дори да съм я разхождала малко преди това, и дори да съм я оставила за кратко, се изпишква, понякога изаква, а понякога си яде и изпражненията. Пробвала съм с бой, макар че чета на много места ,че не е това начина. Но тя разбира, че е направила беля още когато се запътя към стаята й (има си своя стая и когато няма никой тя стои там и й е отворено към коридора на апартамента) , та още като се запътя и като е направиля беля, ляга и гледа виновно а като я извикам и започва да се крие под леглото. От известно време започна и да се "самонаказва"- отива в банята като й се карам и стои там. А по принцип не съм я наказвала в банята, нито съм я държала там, мисля че го прави защото го свързва с неприятното миене и застава точно където я мия .Така че, правя си изводите ,че разбира че е направила нещо неправилно.Понякога като я накажа известно време спира да го прави. Пробвала съм и с пренебрежение- влизам в стаята и се правя че не съм видяла нищо и просто си излизам от стаята и отивам в моята като затварям вратата. Когато излизам, тя винаги се върти около мен, иска да играе, общо взето не ме пуска да излизам. Когато не бързам много за някъде й обръщам по малко внимание, казвам й чао и т.н. Обаче пак не действа. Искам да отбележа и че други бели прави много рядко- изяждала е някой чехъл и т.н. но обикновено като й се скарам не повтаря. Пробвах да й давам от кокалите от пресована кожа, за да се занимава с тях докато ме няма. Мисля,че действа, обаче не мога да смогна да ги купувам- изяжда от най- големите за отрицателно време. Също искам да отбележа, че не скимти и не лае. Иначе когато сме си тук , тя е при нас. И спи в нашата стая. Когато е тук не прави никакви бели, държи се сутрин, а дори и до обяд, дори не дава признак,че й се ходи, стои си на леглото при мен и толкова. (макар че я изкарваме доста късно вечер, което също допринася) , но ако е сама в другата стая, се е изходила още много рано сутринта. Прочетох ,че има значение и когато някой член на семейството е напуснал. При мен го има и това, но тя си прави белите от преди.
Мисля че общо взето това е. Ще се радвам на съвети.
Публикувано: 19 December 2011 - 01:19 PM
все едно аз съм го писал.при мен е същото положение.почти на 100%
да се надявам,че е нормално за възрастта.
Публикувано: 21 December 2011 - 08:25 PM
mravi, в 19 December 2011 - 01:19 PM, написа:
а ти какво правиш по въпроса? аз тези дни не й се карам въобще, оставям лампата .. пак си го прави същото..
не знам какво да правя :((
Публикувано: 23 December 2011 - 01:18 PM
Публикувано: 25 January 2012 - 04:42 AM
Тя е дворно куче,но често е на синджир доста дълъг ,понеже прескача оградата си . Даже когато е била свободно пусната пак вие.
Почти всяка нощ вие, през деня не. Не е разгонена .

Добър пазач е , когато лае сериозно явно има нещо, но виенето предполагам е или от самота или от скука.
Не я посрещам никога твърде радостно ,поздравявам я и казвам нещо мило .
Kогато тръгна за някъде скимти, но спира веднага след като й изчезна от погледа.
Проблема е нощем, казвам й тихо да не вие, успокоявам я и тя пак си знае своето. Давам й разни играчки,но не винаги действа.
В определени часове от денонощието си вие.
Прочетох темата,но се надявам някой ,ако може да ми даде съвет .
Публикувано: 31 January 2012 - 11:20 AM
Публикувано: 04 February 2012 - 05:08 PM
В момента обмислям да си взема куче (мини шпиц или померан) и имам нужда от консултация с някой по- опитен.
Тъй като работя, възможно ли е да се оставя кучето само за 8 часа на ден? Ако да, каква възраст трябва да навърши, за да може да остава само?
Благодаря ви
Публикувано: 05 February 2012 - 08:22 PM
Това мнение е редактирано от Ариел: 05 February 2012 - 08:24 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 11 February 2012 - 08:28 PM
Публикувано: 13 February 2012 - 09:22 PM
maxim4o99, в 11 February 2012 - 07:28 PM, написа:
Публикувано: 24 February 2012 - 06:27 PM

Публикувано: 15 April 2012 - 02:19 PM
divaka23, в 21 December 2011 - 08:25 PM, написа:
mravi, в 19 December 2011 - 01:19 PM, написа:
а ти какво правиш по въпроса? аз тези дни не й се карам въобще, оставям лампата .. пак си го прави същото..
не знам какво да правя :((
и моята Лиза прави така.. а е на 1 година ... попринцип нищо не прави вкъщи ... излиза на дълги разходки преди да замина за някъде .. всичко върши , че и по няколко пъти , ама оставя ли я сама .. като се върна всичко е опикано и ..
ПС. . Иначе седи със сестра ми .. (в различни смени сме в училище..) .. ама има някъде 30 мин. където седи сама докато аз се върна .. и тогава...
..много е неприятно .. :(
Публикувано: 04 May 2012 - 08:12 AM
Имаме си вкъщи мини пинчер на 8 месеца. Много игриво кутре е. До сега не ни беше създавал неприятности, като изключим разбира се малките бели, които всяко бебе прави като пишкане и акане вътре, но това беше до 4 месеца. След това свикна навън. Но от няколко дни насам до 1-2 часа през нощта скимти и лае и не ни оставя да спим, въпреки че си има всичко необходимо (вода, храна, играчки, кокалчета от пресована кожа). След като прочетох някои неща тук във форума, разбрах, че е развил страх от изоставяне. Освен това прави опити да се налага и да демонстрира доминантно поведение. От вчера започнахме да се упражняваме с влизане и излизане от стаята, в която той спи, без да му обръщам внимание

Публикувано: 19 May 2012 - 09:34 AM
Изчетох всичко по темата и от месец се опитвам Да превъзпитам дакелът си да не се страхува да стои сама вкъщи,но не се получава. Маика и и братчето и също не могат да стоят сами вкъщи. Като я оставя започва да вие,да се качва по мебелите и да руши и да драска по вратата. Дори я оставих за няколко месеца на село,там тя по цял ден е сама,но и така не се научи. След като си я взех при мен в апартамента пак продължава да вие когато няма никой при нея. Моля ако някой има идеи и съвети пишете ми. Благодаря!

“На кучето не му трябват скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. Една обелена пръчка ще свърши отлична работа. То не се интересува дали си богат или беден, хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде своето. За колко хора може да кажете това? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате специални, единствени? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате изключителни?„
Публикувано: 30 July 2012 - 09:23 AM
Gesi, в 03 February 2008 - 11:30 PM, написа:

Ох и аз имам същият проблем!:(Имам кокер на 5 месеца и лае и драска адски много когато излизаме.Вече незнам какво да правя,нищо не помага!:(