Кучето само у дома
Публикувано: 29 September 2006 - 02:16 PM
Цитат
Възможни са и двете.
Вижте, няма как да ви отговоря на тези въпроси. Не познавам кучетата ви, не ги наблюдавам ... Аз самата не се справях прекрасно когато кучето ми беше малко.
Публикувано: 30 November 2006 - 09:15 PM
Публикувано: 01 December 2006 - 11:15 AM

milena
Публикувано: 18 December 2006 - 11:11 PM
пиша този пост с надеждата че ще ми помогнете за моя проблем.
Прочетох всичко изписано по темата и имам питане за моето куче(нюф на 50 дена)?Не можем да прекарваме по цял ден с него и с това възниква проблема с оставянето му само.Още от взимането му го държим само през ноща в затворена стая и същото е през деня когато ни няма.Първата вечер нямаше скимтене или лаене за разлика от следваштите в които лае и дращи коло 45 мин.Правилно ли постъпваме като го оставяме само през вечерта и как да го научим да не се притеснява?
Благодаря предварително
Публикувано: 19 December 2006 - 12:37 AM
Не, не сте постъпили правилно, приберете си го при вас и се грижете за него, отдайте му нужното внимание, използвайте всяка свободна минута за него, това е БЕБЕ, ЖИВО бебе!
Въпрос?
След като и през деня и през ноща е само, за какво сте го взели, за какво ви е? Дайте го на някого, който има време за него, докато е малко, след като сте много заети!
Извинете за нахалния тон, ама не е честно! a)
Публикувано: 19 December 2006 - 01:45 AM
Явно се е получило неразбирателство и искам да те уверя че през 90% от времето кучето е с нас.Разбирам раздразнението ти и повярвай и на мен ми е достатъчно трудно да слушам как скимти.Още обмисляме варианти за спането на кучето и ще съм ви благодарен ако изразите мнение по вапроса.Относно излизането от къщата понякога това е неизбежно.Мъчи ме и друг вапрос-ако го оставиме да спи при нас няма ли да е по-тежка раздялата когато излизаме и дали то ще потърси индивидуалност като порасне и ще спи кадето поиска или ще спи само там кадето е свикнало?Също така бих искал да знам дали оставянето му само ще се отрази по някакъв начин върху него било то за 15 мин или 4 часа?
Още веднъж искам да ви уверя че кучето е в добри ръце и че напълно разбирам "гнева" на Мила относно оставянето на кучето само.
Благодаря още веднъж
Публикувано: 19 December 2006 - 03:02 AM
Аз разбрах от поста Ви, че кучето остава през повечето време семо:
Цитат
Според мен трябва да осигурите на кучето си собствено местенце. Т.к. то е от доста едрите породи, не мога да ви препоръчам клетка-обежище (не затвор!). По скоро определете едно място, което ще е само за кучето Ви, което ще бъде само негово! С времето то ще привикне, че трябва да остава само, стига да подходите по правилният начин и кучето да разбере, че вие няма да отсъствате дълго, а ще се върнете и то може да бъде спокойно вкъщи, където е неговият дом.
Това, което в момента правите, според мен е излишен стрес за кучето Ви. Оставете го при вас, осигурете му местенце и мислете, четете как ще възпитавате вашето куче, за да пеодолява някои неща в съжителството Ви заедно!
Има доста теми из форума като "Страх от раздяла" и т.н. които можете да прегледате. Но Ви уверявам в едно, че в момента работите против себе си, затваряйки бебето само и стресирайки го излишно! Внимавайте, защото понякога тези бебешки тежки мъки могат да бъдат психически травми за цял живот! Не ви го пожелавам, разбира се!
За раздялата.... според мен не трябва да присъства "ох, миличкото ми, дай да те намачкам преди да тръгна, ама аз ще се върна, ти бъди добро момче..." - НЕ! Просто оставяте кучето и излизате!
То просто е бебе, нормално е да тъгува за Вас! w) Сигурна съм, че ще се справите, желая ви успех! 1super
Разкажете повече за пухестия мечо? От къде е? Снимки може ли? Може да пишете в темата за Нюф в раздел Породи! r)
Публикувано: 19 December 2006 - 11:38 AM
Публикувано: 19 December 2006 - 12:30 PM
Публикувано: 14 January 2007 - 02:52 PM
Публикувано: 14 January 2007 - 04:37 PM
Цитат
Мисля, че проблема е първо, че кучето е още младо, диво и игриво и има много енергия за изразходване. Няма с кого да се забавлява и го прави само...по този начин.
Извеждате ли го на разходка? Най-голямата грешка на хората с двор е да си мислят, че щом кучето тича на воля, няма нужда от разходки. Но то опознава двора и започва да скучае. Освен това не може да изразходва енергията си обикаляйки двора - има нужда от разходки, а за едно младо куче те трябва да са чести и дълги.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 January 2007 - 04:54 PM
Но във вторник ще има операция,и 2 седмици трябва да е вътре в къщата.
Проблеми с изхождането нямаме,защото много сме били по гости за по няколко дена...безаварйно r)
Но тя ще остава сама делничните дни за около 5 часа(сутрин)... а тогава каккво да правя.....страхувам се ,защото е още малка и ПАЛАВА w) r) ..и знам ли какви ще ги върши...дайте идеи...зле ли ще е да я затварям в 1 стая..за толкова време bl) bl)

Публикувано: 15 January 2007 - 01:34 PM
Публикувано: 15 January 2007 - 01:40 PM
Цитат
Но във вторник ще има операция,и 2 седмици трябва да е вътре в къщата.
Проблеми с изхождането нямаме,защото много сме били по гости за по няколко дена...безаварйно r)
Но тя ще остава сама делничните дни за около 5 часа(сутрин)... а тогава каккво да правя.....страхувам се ,защото е още малка и ПАЛАВА w) r) ..и знам ли какви ще ги върши...дайте идеи...зле ли ще е да я затварям в 1 стая..за толкова време bl) bl)
ако имате тераса през която да може да гледа мойе там да я затваряте,но да не е много малка все пак!Моето хъски си гледа ,терасата е на главната улица и много хора минават ,цялата и глава е отвън r) като махленска клюкарка е .Пробваите това ако имате тераса и е по безопасно и здравословно на чист въздух
Публикувано: 15 January 2007 - 02:23 PM
е Ча вече е вътре..днес беше шоу..къпахмае се в банята..последния път беше ,преди 5/6 месеца,когато беше около 20 килца....а сега...беше забавно b) l) b) l) b) l) за сега поразии не е правила..но го измислихме вече..коридора ни е голям..през самотното си време ще стои там...целият е с плочки..ще и даваме играчки и това е:)) нищо няма да и стане за 5 часа мисля r)

Публикувано: 23 February 2007 - 07:28 AM
През лятото той живееше на терасата и беше свикнал да стои сам без да лае. Случвало се е да лае по 12:00-13:00часа, преди майка ми да се прибере, а вечер след 17:00. През нощта без никакви проблеми си спеше сам навън.
От месец насам взе да ми прави проблеми - лае от сутрин до вечер, следи ме от стая в стая, като се прибера има 15мин лаене от радост. Реших да го прибера от терасата, за да не се сърдят съседите, но лаенето продължава и вътре.
Това поведение може би е провукирано от това, че последно време по-често отсъствам заради работата, майка ми няма възможност да се прибира на обяд, също така през есента ме нямаше за три месеца.