Dog.bg Форуми : Ежедневни приказки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ежедневни приказки Говорилня :)

#141 Потребителят е офлайн   Kristina86 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 19 November 2010 - 03:06 PM

Здравейте!
Отдавна исках куче и вече го имам:
http://prikachi.com/...03/2677803E.jpg
Държах да е бездомна душичка и в една хубава сутрин го намерих, скитащо се. Първия ден беше стресиран, на другия ден промяната беше голяма. На 7 мес е, мъжко, Бъки.
Вече е много игрив. Страх ме е от другите кучета, когато го разхождам, затова не оставям да се доближи друго до него, може да греша.

#142 Потребителят е офлайн   Marchev Икона

Публикувано: 19 November 2010 - 04:11 PM

Показване на мнениетоmi6eto_i_ashley, в 19 November 2010 - 01:43 PM, написа:

Какво точно те интересува?
Тази кръстоска защо е направена??? Или просто мислиш, че кученцето прилича на нещо и от двете?
Немската овчарка и Лабрадорът са две коренно различни породи- и като външен вид, и като характер. Когато взимаш кученце без порода, можеш да очакваш всичко! Гените са омешани много, а характера може да е благ като на Лабрадор или с агресивен като на НОК. Тук вече ти си отговаряш- най-важното е да подтискаш агресия, ако съществува такава! Ако наистина това са родителите на кученцето, аз виждам едно много умно същество, което ще подлежи на обучение без проблем! И двете породи се обучават сравнително лесно! Друга допирна точка за която се сещам е от медицинска гледна точка, а именно- тазобедрената и лакътна дисплазия. И двете породи, тъй като са едри, са предразположени сами по себе си към тази наследствена болест. Тя засяга тазобедрените и лакътни кости и се определя САМО ОТ КВАЛИФИЦИРАН ЛЕКАР! В България за момента е само един- д-р Георгиев от кл.Син кръст! Снимката се прави (ако няма видим проблем със ставите- окуцяване и др.) след навършване на година, или по преценка на д-р Георгиев.
Ако имаш снимки на новото бебе, с радост ще ги разгледаме!!!

Благодаря за информацията :)
Ами не знам защо е станала точно тази кръстока явно са ги изпуснали нямам си представа.
Човекът от който ми го взех каза че майка е НОК а бащата е Лабрадор. Каза че не иска малките и аз реших да взема единственото мъжко :)
Ето снимчици малкия Арти :) вече е на почти 2 месеца

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#143 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 November 2010 - 12:50 AM

Кристина, не е правилно така да пазиш кучето. То има нужда от социализация със себеподобни и от общуване с тях. Отиди на кучешка полянка, където виждаш други играещи кучета (3-4-5 и нагоре), поговори със собствениците, наблюдавай ги. След това отидете заедно и остави малкия да играе. Ако му прехвърлиш страха си само ще го обремениш и той вече ще е психясало "куче". Успех :ba_025:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   Kristina86 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 29 November 2010 - 09:07 PM

blueocean, Благодаря за отговора!
Постепенно свикваме и двамата. Той изобщо не е агресивен, затова с други кучета се гушка и души. Само 2 пъти съм го чула да лае.
Отглеждам го на двора, вързано, мислим да му отсвободим синджира повече, за да се разхожда на повече място.
Също е страхлив, но с мен върви някак наперено, сладурче! :ab_041:

#145 Потребителят е офлайн   Kristina86 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 05 December 2010 - 02:31 PM

Кучето ми избяга, но подозирам един комшия, че може да го е взел снощи.
Искам да ви питам ако знаете, при възраст на кучето 7-8 мес. дали би се върнало пак в къщичката си?
Той знае, че си го хранех добре, разхождах си го и го пусках от каишката понякога, обичах го за 2 седм. време, мисля че би се върнал вече, няма го от снощи вероятно.

#146 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 03:33 PM

Щом цяла вечер не се е върнал, по-добре вървете да го търсите. Говори и с човека, за който имаш съмнения.
Май не разбирам, ама нали не очакваш да ти кажем, че ще се върне, за да си намериш оправдание?
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#147 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2010 - 03:58 PM

Малък е да се върне. Търсете го. С много обяви по стълбове, интернет, магазини. И рдовно обновяване, защото има кретени, които просто късат обявите. А има и кретени, които крадат кучета, за да си обучават бойците на тях. Не спирайте да го търсите и разпитвайте всички!
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   Kristina86 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 05 December 2010 - 04:56 PM

ТЪРСИМ ГО!
Оправдание за какво ми е нужно обаче?

Обиколих квартала, излизах по града, утре ще мина до един зоомагазин, моя Бъки там се спираше като излизахме. Днес не работят.
Ходихме до кокошарника на съседа, но не беше там.

#149 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 05:56 PM

Извинявай, просто ми е прозвучало така. Дано се намери диването, стискам палци. Все някой някъде ще го види.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#150 Потребителят е офлайн   Kristina86 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 06 December 2010 - 02:31 AM

малък град сме, много се надявам да се върне по-скоро.
Според моя мъж ще се върне, ако не, аз пак ще го намеря някъде.
Снощи вуйна ми го е чула да лае, затова мисля, че се е подлъгал по друго куче, ще поскита и пак ще дойде в къщичката си.
Той по хора не лаеше по принцип.

#151 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2010 - 03:22 PM

Най-нахално пускам темата от Новини и тук :db_046:

Показване на мнениетоmil_, в 06 December 2010 - 12:47 PM, написа:

Представям ви новия ни благотворителен календар
"ОСИНОВИ МЕ" - 2011:
Прикачен файл Presentation_red.png
Календарът е стенен, с размер 32 х 47 см, състои се от 12 листа и две корици.
Тази година моделите в него все още търсят своя дом. Нещо повече, подбрани са трудни за осиновяване животни, които са с недъг, заболяване или са се задържали дълго при попечители, с надежда да им се даде по-добър шанс.
На корицата са представени още 31 животни, които търсят своите осиновители.

Всички средства от продажбата на календара (след покриване на разходите за печат) ще бъдат използвани за животни в беда от раздел "Без дом" или животни в приюти. Всеки, сдобил се с календар, ще може сам да определи за какво точно да отидат неговите пари.
С вашата помощ миналата година успяхме да съберем над 8000 лв., благодарение на които десетки животни от форума и техните попечители получиха помощ за лечение, пътуване, подготовка за осиновяване.

Така, вземайки нашия календар, вие ще помогнете на животните в беда по няколко начина.

Календарът в момента е в печатницата и се очаква да бъде готов до 1 седмица.
Цената му ще бъде като миналата година - 10 лв.
Заявки можете да давате тук, директно в темата, да ми изпращате на мейл altravista.bg@gmail.com, скайп altravista или на ЛС (но често се препълват). Не забравяйте да изберете за кого са предназанчени приходите от вашата покупка.
Плащане може да направите по начините, описани в Темата за банковата сметка на форума.
Разпространяването ще става подобно на миналата година, точните места и хора, от които ще можете да си вземете, ще бъдат описани тук допълнително.

User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 09:10 PM

Да повдигна малко темата с ежедневните приказки. Идва лято, може би всеки планува някаква почивка. Аз много съм притеснена ако заминем за няколко дни на морето как ще се справим с Макси? По- добър вариант е да не го взимаме, но няма кой да го гледа, пари за кучешки хотел нямам. От друга страна ми се иска да види морето с нас и да се забавлява по кучешки. Не знам дали ще влезе в него, като беше малък минаваше през гьолове в парка ни, където след дъждовете се събираше вода и ставаше езеро, тичаше и се радваше, но сега не знам дали няма да го е страх. Освен това имам притеснения как ще го приемат хората на плажа , които са с кучета от "сой", сблъсквала съм се с таково отношние, като го видят/ макар и рядко де, но ги има такива, дето дърпат кучетата си за по няколко стотин лева, да не би моя да е прокажен/. Обмисляме вариант къмпинг, каравана, бунгала , може и палатка. Не сме ходили до сега, но харесваме малко по-различния начин на живот пък и е време да отидем. Някакви съвети, насоки ? Ще се радвам да получа от всеки, който е минал по този път.

п.с. Кристина, намерихте ли кучето ?
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2011 - 03:34 AM

Ние заминаваме следващата седмица на екскурзия и кученце ще дойде. Не мога да си позволя да й наема догситър, пък и някакси им нямам доверие...Тара си е особен характер и не смея да я оставя с непознати или не добре познати хора. Опасявам се, че хотелът ще й напомни за приюта, където е преживяла много неприятни две седмици, а и има вероятност да прихване нещо.
А толкоз мрази да я влачат насам-натам и да не може се наспииии :ab_041: , особено ако бездушните стопани планират и да я накарат да ходи повечко. Последният път беше поне 2 килограма по-слабичка и се носеше що-годе лесно, въпреки, че пак ми докара мускулна треска :smile:
Чудя се дали можем отвреме навреме да я оставяме да спи в нейната си клетка в хотелската стая? Тя по принцип се чувства сигурна там, пък и клетката е голяма и може да се опъне вътре. Свикнала е да стои сама през деня и си й харесва, но пък като е ново място, не знам...как мислите, кое ще е по-малък стрес - сама в клетка на ново място или водена/носена в жегата по места с много хора и силни звуци (звуците са сериозен проблем също)?

#154 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2011 - 02:29 PM

Дамонд - на спокойствие в стаята :)

Саманта - имаше тук теми за това къде ходят с кучовците съфорумците. "На море с куче" май се казваше или пък беше на планина. Има в общия форум. Потърси. Но не мисля, че би имало проблем - има достатъчно места, пък може и със съфорумци да се засечеш.
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 06:18 PM

Дамонд, пробвай и така и така, тя самата ще се установи и ще разбереш как се чувства най-добре.
Моят Макс хич не обича да седи сам, като излизаме някъде го чувам как бие по вратата и вие.,но пък като се прибираме винаги го заварваме да си лежи и спи, все едно няма куче.
Четох темата за почивките на море с куче, спрели сме се на място където приемат, но искам малко още да поразгледам, Къмпинг ще е със сигурност, не знам обаче дали на бунгало или каравана. В темата там съм описала моите притеснения. Иначе съм попаднала и на самотоятелни вилички, но тази година ще сме малко хора и ще ни излезе солено за цяла къща.
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2011 - 07:27 PM

Mного добре се получи това с клетката! Кученце само си влизаше в нея и си спеше, изглежда, през цялото време, докато ни нямаше. Само в началото малко поскимтя, но след това беше доволна, че досадниците изчезват и няма да я влачат по улиците по цял ден :ab_041:

#157 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2011 - 04:54 PM

Супер! Прекрасно е всички да са доволни. Снимкиииииииииииии :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   Kataklysm Икона

Публикувано: 18 April 2011 - 06:46 PM

Здравейте,интересно ми е дали някой от вас има/е имал кръстоска между Ротвайлер/НОК (смисъл..майката да е била Рот,а бащата НОК) та да качите някоя снимка да видя за какво става на въпрос,понеже на един приятел са му дали такова кученце и човека иска да види как изглежда,и ако можете да дадете някакво инфо за кучето..благодаря ви от негово име !

#159 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 April 2011 - 06:57 PM

Показване на мнениетоKataklysm, в 18 April 2011 - 04:46 PM, написа:

Здравейте,интересно ми е дали някой от вас има/е имал кръстоска между Ротвайлер/НОК (смисъл..майката да е била Рот,а бащата НОК) та да качите някоя снимка да видя за какво става на въпрос,понеже на един приятел са му дали такова кученце и човека иска да види как изглежда,и ако можете да дадете някакво инфо за кучето..благодаря ви от негово име !

вече има 2-3 такива теми разрови се :)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2011 - 11:57 PM

Aммм, нали го има вече, какво още иска да види?
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема