Ежедневни приказки Говорилня :)
Публикувано: 19 November 2010 - 03:06 PM
Отдавна исках куче и вече го имам:
http://prikachi.com/...03/2677803E.jpg
Държах да е бездомна душичка и в една хубава сутрин го намерих, скитащо се. Първия ден беше стресиран, на другия ден промяната беше голяма. На 7 мес е, мъжко, Бъки.
Вече е много игрив. Страх ме е от другите кучета, когато го разхождам, затова не оставям да се доближи друго до него, може да греша.
Публикувано: 19 November 2010 - 04:11 PM
mi6eto_i_ashley, в 19 November 2010 - 01:43 PM, написа:
Тази кръстоска защо е направена??? Или просто мислиш, че кученцето прилича на нещо и от двете?
Немската овчарка и Лабрадорът са две коренно различни породи- и като външен вид, и като характер. Когато взимаш кученце без порода, можеш да очакваш всичко! Гените са омешани много, а характера може да е благ като на Лабрадор или с агресивен като на НОК. Тук вече ти си отговаряш- най-важното е да подтискаш агресия, ако съществува такава! Ако наистина това са родителите на кученцето, аз виждам едно много умно същество, което ще подлежи на обучение без проблем! И двете породи се обучават сравнително лесно! Друга допирна точка за която се сещам е от медицинска гледна точка, а именно- тазобедрената и лакътна дисплазия. И двете породи, тъй като са едри, са предразположени сами по себе си към тази наследствена болест. Тя засяга тазобедрените и лакътни кости и се определя САМО ОТ КВАЛИФИЦИРАН ЛЕКАР! В България за момента е само един- д-р Георгиев от кл.Син кръст! Снимката се прави (ако няма видим проблем със ставите- окуцяване и др.) след навършване на година, или по преценка на д-р Георгиев.
Ако имаш снимки на новото бебе, с радост ще ги разгледаме!!!
Благодаря за информацията :)
Ами не знам защо е станала точно тази кръстока явно са ги изпуснали нямам си представа.
Човекът от който ми го взех каза че майка е НОК а бащата е Лабрадор. Каза че не иска малките и аз реших да взема единственото мъжко :)
Ето снимчици малкия Арти :) вече е на почти 2 месеца
Публикувано: 22 November 2010 - 12:50 AM

Публикувано: 29 November 2010 - 09:07 PM
Постепенно свикваме и двамата. Той изобщо не е агресивен, затова с други кучета се гушка и души. Само 2 пъти съм го чула да лае.
Отглеждам го на двора, вързано, мислим да му отсвободим синджира повече, за да се разхожда на повече място.
Също е страхлив, но с мен върви някак наперено, сладурче!

Публикувано: 05 December 2010 - 02:31 PM
Искам да ви питам ако знаете, при възраст на кучето 7-8 мес. дали би се върнало пак в къщичката си?
Той знае, че си го хранех добре, разхождах си го и го пусках от каишката понякога, обичах го за 2 седм. време, мисля че би се върнал вече, няма го от снощи вероятно.
Публикувано: 05 December 2010 - 03:33 PM
Май не разбирам, ама нали не очакваш да ти кажем, че ще се върне, за да си намериш оправдание?

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 05 December 2010 - 03:58 PM
Публикувано: 06 December 2010 - 02:31 AM
Според моя мъж ще се върне, ако не, аз пак ще го намеря някъде.
Снощи вуйна ми го е чула да лае, затова мисля, че се е подлъгал по друго куче, ще поскита и пак ще дойде в къщичката си.
Той по хора не лаеше по принцип.
Публикувано: 06 December 2010 - 03:22 PM

mil_, в 06 December 2010 - 12:47 PM, написа:
"ОСИНОВИ МЕ" - 2011:

Календарът е стенен, с размер 32 х 47 см, състои се от 12 листа и две корици.
Тази година моделите в него все още търсят своя дом. Нещо повече, подбрани са трудни за осиновяване животни, които са с недъг, заболяване или са се задържали дълго при попечители, с надежда да им се даде по-добър шанс.
На корицата са представени още 31 животни, които търсят своите осиновители.
Всички средства от продажбата на календара (след покриване на разходите за печат) ще бъдат използвани за животни в беда от раздел "Без дом" или животни в приюти. Всеки, сдобил се с календар, ще може сам да определи за какво точно да отидат неговите пари.
С вашата помощ миналата година успяхме да съберем над 8000 лв., благодарение на които десетки животни от форума и техните попечители получиха помощ за лечение, пътуване, подготовка за осиновяване.
Така, вземайки нашия календар, вие ще помогнете на животните в беда по няколко начина.
Календарът в момента е в печатницата и се очаква да бъде готов до 1 седмица.
Цената му ще бъде като миналата година - 10 лв.
Заявки можете да давате тук, директно в темата, да ми изпращате на мейл altravista.bg@gmail.com, скайп altravista или на ЛС (но често се препълват). Не забравяйте да изберете за кого са предназанчени приходите от вашата покупка.
Плащане може да направите по начините, описани в Темата за банковата сметка на форума.
Разпространяването ще става подобно на миналата година, точните места и хора, от които ще можете да си вземете, ще бъдат описани тук допълнително.
Публикувано: 27 March 2011 - 09:10 PM
п.с. Кристина, намерихте ли кучето ?

Публикувано: 28 March 2011 - 03:34 AM
А толкоз мрази да я влачат насам-натам и да не може се наспииии

Чудя се дали можем отвреме навреме да я оставяме да спи в нейната си клетка в хотелската стая? Тя по принцип се чувства сигурна там, пък и клетката е голяма и може да се опъне вътре. Свикнала е да стои сама през деня и си й харесва, но пък като е ново място, не знам...как мислите, кое ще е по-малък стрес - сама в клетка на ново място или водена/носена в жегата по места с много хора и силни звуци (звуците са сериозен проблем също)?
Публикувано: 28 March 2011 - 02:29 PM
Саманта - имаше тук теми за това къде ходят с кучовците съфорумците. "На море с куче" май се казваше или пък беше на планина. Има в общия форум. Потърси. Но не мисля, че би имало проблем - има достатъчно места, пък може и със съфорумци да се засечеш.
Публикувано: 28 March 2011 - 06:18 PM
Моят Макс хич не обича да седи сам, като излизаме някъде го чувам как бие по вратата и вие.,но пък като се прибираме винаги го заварваме да си лежи и спи, все едно няма куче.
Четох темата за почивките на море с куче, спрели сме се на място където приемат, но искам малко още да поразгледам, Къмпинг ще е със сигурност, не знам обаче дали на бунгало или каравана. В темата там съм описала моите притеснения. Иначе съм попаднала и на самотоятелни вилички, но тази година ще сме малко хора и ще ни излезе солено за цяла къща.

Публикувано: 09 April 2011 - 07:27 PM

Публикувано: 18 April 2011 - 06:46 PM
Публикувано: 18 April 2011 - 06:57 PM
Kataklysm, в 18 April 2011 - 04:46 PM, написа:
вече има 2-3 такива теми разрови се :)