Блъснато куче с парализирана задница Помагайте кой както може!
Публикувано: 30 January 2010 - 03:58 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 30 January 2010 - 11:17 PM
Иначе, днес го сънувах хайванина - трима доктори се грижеха за него там, в Австрия, постоянно се консултираха един с друг, подтвърждаваха изследванията си по няколко пъти, ходеха на пръсти около него... абе, като във филм... дано ми се сбъдне сънят!
Публикувано: 31 January 2010 - 07:23 PM
Надявам се че не проявява лицемерие или двуличие и в професионално отношоние, защото тогава тежко на всички ветеринари в София.....

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 31 January 2010 - 08:05 PM
Нека никой не очаква, че ще има бурни аплодисменти за това куче.
Цинично ми се струва. Да вземем да го сложим на плакат и да го разлепим из София! Крокодилът плаче, туристите в зоопарка снимат за спомен крокодилските сълзи. Децата са в еуфория.
Всички хора, които имат сърце да помагат на нуждаещи се животни се вкараха във филм, който не е етично дори да се гледа. Ще кажа пак: Виктор е очевидно много силно куче. Но ако бях на негово място, бога ми, щях сама да се евтанизирам. Казвам го като човек, който се надява никога да не евтанизира собствените си кучета и който пръв ще тръгне към клиниката, ако се стигне до такава ситуация.
Не е редно това бедно същество да се превръща в повод за интриги и нападки. Не му стига, че е потърпевш на добрите човешки намерения, а сега да стане обект и на лошите такива.
В името на това всички да останем хора и да не забравяме, че споделяме обща кауза, предлагам модераторът да заключи тази тема. Всички казахме, каквото казахме, някои направиха, каквото можаха.
При вече направеното, всеки може спокойно да разсъждава за Виктор в усамотение и на ум!
Публикувано: 31 January 2010 - 08:30 PM
Публикувала съм което трябва където трябва и този, който ти е казал какво е публикувано ще е хубаво да каже, че няма нищо ново. Или се притесняваш от това, което си ми казал? Че ми обясни, че имам негативно отношение към кучето? Че е на кашони, о, ужас? Че ще го убия ей така? Поискала съм съвет и упора от хора, в които имам доверие. Нито съм казала нещо, което съм ти спестила тук , нито смятам да го правя. Не съм от хората, които не казват мнението си, за да се "харесваме", мисля че съм ти го доказала, дори обиждайки те в очите.:) А може би двуличен си ти? М?
Няма нужда да ми играеш пози на злепоставен и страдалец. Кочинката си я спретна сам.

Публикувано: 04 February 2010 - 01:52 AM
Моля, да оставим вече всички дрязги в тази тема. Да пише само който има какво да ни каже за самото куче.
Постове, различни от това, ще бъдат изтривани.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 February 2010 - 02:54 AM
Публикувано: 04 February 2010 - 11:51 PM
с пари не мога да се включа, но мога да дам антидекубитален матрак, по-точно част от него, защото е разделен на три части , но кучо трябва и да се движи малко от малко, за да не се получават нови или уголемяване на стари рани.

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 05 February 2010 - 01:54 AM
Ние тук си говорим, а куч, кой знае как е, и дали ще има и нужда от нашите материални приноси....

Публикувано: 05 February 2010 - 08:47 AM
с пари не мога да се включа, но мога да дам антидекубитален матрак, по-точно част от него, защото е разделен на три части , но кучо трябва и да се движи малко от малко, за да не се получават нови или уголемяване на стари рани.
Поклон пред силата на духа ти!
Публикувано: 05 February 2010 - 11:43 AM
Благодаря на докторите от клиниката, които се опитват да го стабилизират и правят всичко възможно и невъзможно за него. Благодаря на всички , които помагат както и с каквото могат.
Понякога ми се струва , че хората в този форум буквално правят чудеса. Надявам се съдбата на Виктор да е поредното чудо.
Извинявайте за off- а
Публикувано: 06 February 2010 - 10:47 PM
Има един крем, казва се ВИТАСИН, ползвахме го за майка ми, съставът му не се оповестява, но се произвежда, някъде в Родопско. Има в него съставки борова смола, восък, заешка мас и разни други неща. За много видове рани, а декубиталните специално са упоменати, не се слага на открита рана, а с компресче - през плат, който да не е марля, че конците дразнят. Помага на декубитални рани в начален стадий, когато не са вече на голям участък и много дълбоки. Но наистина помага, без да лекува окончателно, разбира се, намалява пораженията. Не е и скъпо, за времето, което отмина от ползването му, цената му е увеличена само два пъти, но е сега към 6 лв. Ето повече ИНФОРМАЦИЯ Казват му още "Родопско чудо".
Публикувано: 06 February 2010 - 11:27 PM
http://www.neogen.co...etins/08888.pdf
http://www.zoomagazi...product_id=8628
има изумителен ефект.