Dog.bg Форуми : Блъснато куче с парализирана задница

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Блъснато куче с парализирана задница Помагайте кой както може!

#61 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 January 2010 - 12:08 PM

Цитат(Lutchezar @ Jan 24 2010, 11:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Само НЯКОИ съборажения:

Количка - има безплатно
Стационар - условията в добро хрумване не са добри за кучо в такова състояние. Трябва да е на "домашен режим" в количка, от която да се сваля за сън. Цената също няма да е такава.

Тези операции по 500-1000 лева откъде ги измислихте???

С отстъпките които аз ползвам не мисля че ще е повече от 200-300, поне доколкото имам опит.

Изобщо има много място за размисъл, стига да се намери някой който наистина да помогне в случая не само финансово а РЕАЛНО, не виртуално.

Радвам се, че поне сме единодушни по въпроса, че на кучето в момента не се помага.

Пак казвам - не давам безплатни съвети, нито си позволявам да те съдя.
Съдбата на кучето не е в мои ръце - най-малкото защото когато аз взема някое куче, го взимам с идеята че АЗ ще му помогна, а не че някой нещо трябва да свърши.

Можем дълго да си извиваме ръцете едни на други с гледки на отчаяни и съсипани животни, за които да си искаме помощ и да тропаме с краче. Истината е, че в този случай просто не е реалистично, съжалявам. Помощта за този герой, за която не се знае дали ще доведе до някакви трайни благоприятни резултати, за мен е безсмислена. Още повече, че това не е куче поето от отговорен за него човек, а поредния случай на "дайте да дадем".

Цитат
Отговортността за всеки един живот тежи някому.

А не ти ли тежи отговорнастта за този "живот":

User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2010 - 12:46 PM

Това е куче намерено в канавка, потънало в кал.

Това което се вижда на тази снимка не е неговата колиба а остатъците от колибата на бабата например - не е толкова сърцераздирателна гледката.

Какво е това "дайте да дадем" - казвай направо какво предлагаш? Всеки има някакво мнение. Търси се РЕАЛНО решение, има няколко варианта, надявам се че в този форум и в средите на познатите на форумчаните ще се намери човек който може да се погрижи адекватно за животното. Ако кучето има шанс да живее е някак си тъпо заради нечие нежелание да си цапа къщата или да си пази породистите кучета от контакта с уличния бълхар / хора и кучкари всякакви/ да го приспиме.

Но ако не се намери никой - както обикновено се случва - ще се наложи!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#63 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2010 - 04:52 PM

Както вече казах, топката си е в теб, а ти чакаш пас...
На животинчето пожелавам късмет.
Толкоз.
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 09:40 PM

Неприятното е, че хотел/стационар ще струва много пари...

А да се намери човек, който да се грижи за кучо в дома си... вариант е, но едва ли ще стане такова чудо за 1-2 дена. Освен това, мисля си, че това трябва да е и човек, който няма някакви случжебни ангажименти, а стои вкъщи - все пак доста са грижите за мъника.

В случай, че се търси човек за такъв ангажимент, редно е да се опишат всички специални грижи, които следва да извършва. И пак - за толкова кратко време ще е цяло чудо, ако някой откликне. То за здрави кучета се търси временен дом със седмици, пък тук...

#65 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 January 2010 - 08:50 AM

Стационар не значи само да сложиш кучето в клетка, а да:
1) храниш
2) поиш)
3) преместваш
4) почистваш
5) почистваш самото куче
6) обработваш раните му
и т.н.
Операциите, Лъчо, съжалявам, но ще са толкова като цена. Както и да го погледнеш. При който и да го направиш. Е, ако е в гараж и някой иска да се учи, може и само упойките да си платиш, разбира се.
Проблемът е, че не искаш да поемеш отговорност за кучето.
Абсолютно подкрепям Insult (as usual) в написаното от нея. Реализъм!
Смятам, че случващото се е гавра с животното! Абсолютна. И няма да ти тежи на съвестта това, че ще се евтаназира, а това че малтретираш животното.
От мен толкоз.
Очаквам адекватно решение от някой.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 January 2010 - 12:46 PM

Аз явно грешно съм разбрала, сега разбирам, че кучето е още при Лъчо. Надявам се това да се прекрати, кучето не го заслужава. Лъчо, остави го спокойно да си иде.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#67 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 03:59 PM

Кучето все още е в "Добро хрумване". Помолиха ме да изчакам решение от чужбина дали ще могат да го поемат в приют за кучета-инвалиди. Доколкото разбрах от Лъчо - ще могат. Не разбрах обаче кой ще поеме финансово нещата. Не знам защо хората, които организират транспорта, не пишат тук, не знам и защо са тези постоянни неизвестни и недомлъвки. Доколкото разбирам, след преместването на кучето в "Добро хрумване", финансово то вече е изцяло моя грижа.

И за да са напълно ясни нещата - аз не мога да поема разходите за престоя на животното в клиника докато дойде време да пътува, за безсмислени операции или за самия транспорт. Няма обаче да допусна да се върне при предишните условия. Ще поема разходите докато получим тук някакъв ясен и конкретен отговор относно възможността животното да бъде настанено в приют за пострадали като него в чужбина, но не по-късно от сряда. И за да съм пределно ясен - отговор от рода на"ами то може би ще пътува" или "казаха, че ще го приемат" не върши работа. За мен е важно кой поема отговорността след сряда.

User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2010 - 04:34 PM

Аз предлагам всички да изоставим острия тон.
Нещата, мисля, са ясни. Лъчо не може да поеме финансово евентуалното бъдеще на кучето, отказва и да вземе решение за евтаназия.
Соня, която би могла да преговаря с приюти в Австрия или не знам къде, не желае да пише тук по нейни си причини.
Но никога преговори за такова нещо не са стигали до ясен и категоричен отговор за толкова кратко време, нереално е да се вярва, че това ще стане и сега. Факт е, че аз знам два случая, в които Соня е уредила бъдещето на парализирани кучета в чужбина.
Финансова помощ от форума би могло да има в случай, че някой (няма кой) се заеме с попечителството над кучетои хване байрака. Но би могло и да няма. Никога не е било ясно от самото начало каква помощ ще се/няма да се получи за даден случай. Някак никой не може да се държи все едно всички са длъжни да помагат, колкото и да му е тежко в даден момент.
Гаранциите, които искаш, Яворе, никой никога не ги е получавал.
Поглеждайки реално мисля, че нямаме сили да се справим с нелеката задача дори като общност, какво остава при липсата на попечител.

ПП Уточнявам, че абсолютно не критикувам никого, разбирам колко е терсене за всички участници в това трудно нещо. Ако може да е полезно личното ми мнение - дори аз не знам дали бих помогнала на това куче, което ще глътне средства за десет други, без да е сигурно какъв живот ще води и дали няма да донесе нещастие на някой жалостив човек. Също така ако бях на мястото на Лъчо, щях да освободя всички от терзанията и да разреша евтаназия, като не допусна отговорността за нея да легне върху Явор или клиниката.

#69 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 January 2010 - 05:06 PM

Наскоро ми се наложи да взема трудно и гадно решение. Нушка и Тони бяха против или по - скоро не отказаха да вземат трудното решение и го взех аз. Евтанизирахме едно сакато кученце. Когато се замисля за малката душичка плача и моля Господ да ми прости. Може да съм жестока, можа доста хора тук да ме наплюят , но аз знам с какви ресурси разполагаме, колко хора сме и какво можем. Знаех, че това куче ще остане инвалид до края на живота си и счупването беше отвратително. На този свят трябва да се взимат и трудни решения. Аз не мога да съдя Лъчо- милосърдните хора така го закъсват и то не за друго, но когато човек иска да помогне не сяда да си прави сметка дали може или не- просто се хвърля и спасява. Не знам колко пъти или как е стигнал до тук. Смятам че би могло да се даде шанс на това животинче. Аз ще нося греха си до кроя на живота си, макар и да знам, че съм взела правилното решенние за себе си- но кой ли може от нас да каже кое е правилно и кое не.......................

Хора да дадем шанс и на това куче като го искат от Австрия - ето Шоко се устрои и нея искаха лекарите да евтаназират, но тя е осиновена вече и Боби е осиновен в Германия, а щяха в Сеславци да го евтаназират и Катя е осиновена в Германия - тук никой не даваше шанс за нея.....да дадем шанс и за кучето на Лъчо.... да се съберат пари и да стои при Бобадова на стационар и да изчака да пътува и то....
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#70 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 05:49 PM

За мен нещата трябва да започнат от това има ли въобще реална възможност кучето да замине и да бъде поето в чужбина. Ако трябва да се чака за категоричен отговор от Австрия, Германия, Холандия, Бимбинистан още - добре, стига да се знае колко още. Но не и да се отлага във времето и да се залъгваме един друг, само защото това отлага и евтаназията. Оттам вече ще говорим за пари, ангажименти и т.н.

Засега положението е, че няма нито ясен отговор, нито някаква индикация кога може такъв да дойде. Не знаем и от кого трябва да дойде този отговор.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 25 January 2010 - 07:44 PM

Може би някой чака отговор и от мен. Аз няма да се ангажирам с това куче. Както вече се писа някъде -ще поеме средства, усилия и време за десет други (които междувременно ще умрат на улицата или в Сеславци, докато ние мъчим този нещастник), а изходът не е ясен. Дори няма да го предложа за Холандия.
Предпочитам да се съсредоточа върху онези неизвестни десет кучета.
Съжалявам.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 11:07 AM

Ще цитирам какво ми пишат:

"Не мога да повярвам как с лека ръка всички пожелават смъртта му. Не мога да приема, че същите тези хора са хвърляли сума пари за спасяване на други случаи, които не са били ясни, а сега се насъскват един друг, че не си струва. Няма живот който да не си струва! Стискам палци за това кученце, борете се! Не го пиша в темата, защото нямам възможност да помогна и веднага ще ми наскачат всички с тези думи. Боли ме, че за да оправдаят бездействието си и нежеланието да помогнат са готови да обрекат на смърт това кученце. То не е по-различно от другите, на които помагат."

Изобщо по телефона всички съчувстват на кучето, във форума всички искат да го приспят. Чужденците са категорично против приспиването...
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#73 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2010 - 11:28 AM

Аз ще оставя в четвъртък или петък 100 лв. в клиниката за лечението на кученцето.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#74 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2010 - 11:33 AM

Цитат(Lutchezar @ Jan 26 2010, 11:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чужденците са категорично против приспиването...

Чужденците не са го виждали, нямат и идея какво се случва с кучето. Чудо няма да се случи. Не знам кой така патетично ти е писал съобщение, но с патос драмата на кучето не се решава. С патетични ах и ох нищо няма да направим.
Останалото няма да коментирам.
За мен е изродщина всичко това! Ще ви тежи на съвестта това куче, Лъчо. Знай го!
От мен чао в тази тема. Циклим, Лъчо няма топки да поеме отговорност, малтретира едно куче с мънкане и щото се връзва на глупости. Той Лъчо така си прави. Търси къде да метне някое животно, което той нарича помощ и после само да ми свива рамене. Мрън мрън! А ако въпросните чужденци ЕВТАНАЗИРАТ кучето ще направя скандал! Защото има тънка граница между желанието да помогнеш и фанатизма. И не да ми кажеш, както за парализираната котка - ми те я умориха след 2 месеца германците. То на тебе все някой друг ти е виновен, че си затънал в лайна. Не германците умориха котката, а ти я остави да умре в мъки!!!
Писнахте ми!
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2010 - 11:36 AM

Кои чужденци? Щом са против, какво ще направят те? Има ли някакво конкретно предложение?

Лъчо, ако ще се бориш, бори се, грижи се за кучето, плащай лечението му, изпращането му ...
Защо смяташ, че някой друг трябва да поеме отговорност за него?
С какво право обвиняваш другите хора, че не искали да се погрижат за кучето, че искали да го убият ... Ти превръщаш тези хора в заложници, а на туй отгоре ги сочиш с пръст, все едно са ти направили нещо. Кучето и решенията за него са твоя отговорност и не е редно да ги прехвърляш на някой друг. Твоята отговорност отпада единствено ако има човек, който доброволно да поеме попечителството над това куче. Всичко друго прилича на изнудване ...

И не ми отговаряй пак с фразата - толкоз мога. Ако е така, не се захващай. Или най-малкото да беше потърсил помощ, още в първия ден, когато кучето е било доведено при теб, когато травмата е била скорошна.
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 12:26 PM

" ********** please don´t put the dog to sleep but i need a few days !

We will take him i promise to you.

Can you bring him to the vet and make x-ray ???

I sent all to our vet-clinic and wait for their decision what to do...

Take care of this poor dog !!!"

Толкова английски сигурно знаете. Отказват да говорят с Явор с повода че не ставало с него на английски /?/.

Има малко пари, има вариант, защо е това цупене и заяждане?

В интерес на истината този куч изобщо не ми е главният проблем, вижте другата тема, но това не означава че трябва да го евтаназирам за да се оправям с другите, поне докато има заинтересовани. Наистина, с какво е по различен от предните полу-парализирани кучета? Освен с това че го изхвърлиха най-близо до мен?
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2010 - 12:31 PM

Това, което трябва да направиш ти конкретно не е непременно да го евтаназираш.
Трябва да кажеш - да, ще се боря за него, планът е такъв и такъв, помогнете ми да направя първо, второ, трето, четвърто.
Или не, не мога да спася живота му, ще го евтаназирам.
В момента ти не правиш нито едното, нито другото. Искаш някой друг да каже първото. Ти не искаш, ти задължаваш някой да го каже.

#78 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 12:50 PM

Понеже всичко се разми да обобщя:

Австрийците чакат мнение на техен доктор по снимки. Ако той сметне че няма шанс ще го евтаназираме. Ако сметнят че имат шансове поемат ангажимента да го приберат. За нас в този случай остава събирането на пари за престоя му тук и уреждане на заминаването му. Явно аз ще трябва да ги координирам. В момента се урежда преместването на кучето на по-подходящо за нещо място.

Засега изчакваме aвстрийците. Тогава ще се решава какво да правим с кучето.
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2010 - 12:53 PM

ако по-подходящото място е двор или цимент - хвала за усилията!
що ли се тровя и аз
Последно от мен, наистина - ако замине кучето и те го евтаназират как ще погледнеш хората в очите, Лъчо? И тогава ще направя това, за което ти споменах при последната ни среща. И ще боли!
да седнем да сметнем, а? а, тя сметката е направена...
Много ми е интересно, ама много, дали въпросните чужденци ако намерят там такова куче ще направят това, което ти правиш с кучето? Нямали доверие на никой тук?!?! WTF?!?!? пфффффффффффффффффффффф
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2010 - 12:58 PM

Цитат(Lutchezar @ Jan 26 2010, 12:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Засега изчакваме холандците. Тогава ще се решава какво да правим с кучето.

Австрийците, доколкото разбрах. Да не стват обърквания
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »