Блъснато куче с парализирана задница Помагайте кой както може!
Публикувано: 26 January 2010 - 01:01 PM
Ако се иска помощ тук, е хубаво да се дава и обратно инфо. Какви означава - явно аз ще координирам - ти какво си очаквал - това тук не е място за прехвърляне на отговорности - да си забъркаш кашите и да чакаш някой друг да ги оправя.
Къде ще се мести кучето, какви варианти - въобще всичко е една мистерия, конкретика е нужна.
Публикувано: 26 January 2010 - 01:04 PM
Австрийците, доколкото разбрах. Да не стват обърквания
Оправих го, виновен.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 26 January 2010 - 01:10 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 26 January 2010 - 02:27 PM
Сега - относно кучо. Ако ще се спасява и ще пътува, ще е престъпление да се мести другаде. Аз лично нямам намерение да давам пари на никого извън "Добро хрумване" за престой/лечение. Не за друго, но просто защото не мога да имам доверие. Имайки предвид от какви условия идва животното - интересно ми е да знам кое ще е това "по-добро" място. Не знам, но имам чувството, че сега зорът е да се махне от "Добро хрумване" и да се покрие в някое мазе или двор, докато се забрави за съдбата на това животно. След месец-два ще разберем отнякъде, че не е издържал и е починал, или че "Четири лапи", Явор и докторите в "Добро хрумване" са го съсипали и вече не е можело нищо да се направи. Това го казвам най-вече от горчив опит, за съжаление.
Така че - ако ще спасяваме кутрето, предлагам да се обединим около следния план: остава на лечение в "Добро хрумване" до конкретна дата, когато ще пътува. През това време се събират пари, подготвят се документи, проучва се къде отива и при какви условия. В уречения ден се организира транспорт до летището (ако ще пътува със самолет). Толкоз.
Ако обаче се окаже, че кучето по неведоми пътища е стигнало до същия или подобен двор, от който беше взето, и продължава да вегетира там, вервайте ми, ще се постарая сериозно да вгорча животеца на всички извратени и самолюбиви душици, участвали в гаврата. По този повод предложението ми е Лъчо да бъде държан по-далеч от цялата история. За негово добро.
Публикувано: 26 January 2010 - 02:32 PM
Аз не комуникрам с никой приют - просто нямам време за това, има хора с изградени връзки, те се занимават.
Сега - относно кучо. Ако ще се спасява и ще пътува, ще е престъпление да се мести другаде. Аз лично нямам намерение да давам пари на никого извън "Добро хрумване" за престой/лечение. Не за друго, но просто защото не мога да имам доверие. Имайки предвид от какви условия идва животното - интересно ми е да знам кое ще е това "по-добро" място. Не знам, но имам чувството, че сега зорът е да се махне от "Добро хрумване" и да се покрие в някое мазе или двор, докато се забрави за съдбата на това животно. След месец-два ще разберем отнякъде, че не е издържал и е починал, или че "Четири лапи", Явор и докторите в "Добро хрумване" са го съсипали и вече не е можело нищо да се направи. Това го казвам най-вече от горчив опит, за съжаление.
Така че - ако ще спасяваме кутрето, предлагам да се обединим около следния план: остава на лечение в "Добро хрумване" до конкретна дата, когато ще пътува. През това време се събират пари, подготвят се документи, проучва се къде отива и при какви условия. В уречения ден се организира транспорт до летището (ако ще пътува със самолет). Толкоз.
Ако обаче се окаже, че кучето по неведоми пътища е стигнало до същия или подобен двор, от който беше взето, и продължава да вегетира там, вервайте ми, ще се постарая сериозно да вгорча животеца на всички извратени и самолюбиви душици, участвали в гаврата. По този повод предложението ми е Лъчо да бъде държан по-далеч от цялата история. За негово добро.
За Английския и аз си мисля че нещо по веригата се е скъсало.
Кучо при никакви обстоятелства НЕ МОЖЕ да се върне на двора.
Изискванията за престоя и евентуалното лечение ще се определят от австрийския лекар и бъдещетите му попечители. Това е моята информация, все още чакаме становище на лекаря.

Публикувано: 26 January 2010 - 05:28 PM
после да не се скъса нещо друго по същата тази верига
Може да е английския на австрийката, те се познавали с Явор.
А за късането не съм Ванга да кажа. Живея по принципа че всичко може да се случи, и се надявам да не е най-лошото.

Публикувано: 27 January 2010 - 11:11 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 January 2010 - 11:58 AM
1) По отношение кастрацията - смятам, че е неудачна манипулация за кучето. Целите му крака са в декубитални рани, които са нещо доста опасно и не се затварят. Не и докато кучето е в клетка и се движи (с моя помощ в стаята за около 10 минути на ден). Не мисля, че наранените му вече от същите рани тестиси ще зарастнат след кастрация и ще стане още по-опасно.
2) Помолиха ме за калкулация на всичко до момента плюс подготовката на кучето за пътуването. Престой, микрочип, паспорт, ваксина, обезпаразитяване (вътрешно и външно) до 15.02.2010 включително ще са 288,95 лв.
Понеже подразбрах, че има съмнения за морала ми по отношение конкретното куче и ми бе заявяно в прав текст, че "не е редно кучето да е при човек, имащ негативно отношение към животното" искам да заявя ясно нещо. Аз не бъркам отношенията си с хората с тези с животните. Ако някой го прави, то това е изключително негов проблем, но отказвам да бъда сравнявана с когото и да било. Кучето не е виновно нокому. Негативното отношение е ваш патент, моля не ме занимавайте с вашите си драми. И не желая да чувам, че "може да го евтаназира". Това абсолютно ме квалифицира като изрод, урод и убиец. Не, не съм! Винаги се боря, но само ако виждам смисъл. Примери много. Дори и тук.
За да е още по-ясно ще обясня отношението ми към кучето на този етап. Кучето нощем спи на кашон, постлан в клетката. Защо казвам това? Защото за някои това е "лошо отношение". Е, преди да съдите ей така, защото смятате, че знаете много и се смятате за меродавни по всички въпроси ще обясня. Кашоните се слагат, защото кучето е меко казано тромаво, имайки предвид състоянието му. Въртейки се в клетката събира памперсите на топка и в крайна сметка сутрин го заварвам напикано и наакано до смачкан памперс. Седи на твърдия под на клетката, което също не е удачно в състоянието му. Одеала не слагам, защото подгизват. Затова идеята за кашон е най-добрата - не може да го нагъне, до някъде попива и е по-мек.
Кучето яде 3 пъти на ден, 2 пъти на ден се вади от клетката за леко раздвижване, сменят се през деня памперсите поне 3 пъти. Ако толкова "не ми пукаше за кучето" нямаше да се занимавам, а и щях да го кастрирам и да си калкулирам и това.
Научете се преди да съдите и шушукате да обмисляте позицията си. Когато някой ви прави добро поне му показвайте уважение.
Обработките на раните са 2 пъти на ден, което НЕ КАЛКУЛИРАМ, считайки че това ще е моята помощ за казуса, а и към yavor50.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 28 January 2010 - 12:11 PM
Относно разходите - доколкото разбрах asar ще остави 100 лв. в "Добро хрумване", аз също толкова. Ако има и други желаещи да се включат - нека да оставят парите направо в клиниката. Убеден съм, че си заслужава да се помогне и на този на пръв поглед безнадежден случай.
Планът остава същият - Виктор остава в "Добро хрумване" до 15.02., където ще се подготвят всички документи за пътуването му.
Напълно подкрепям д-р Бобадова за кашоните и кастрацията.
Скоро се надявам да имаме и снимки.
Публикувано: 28 January 2010 - 04:09 PM
Парите са предадени. Благодаря от името на Виктор.

Публикувано: 29 January 2010 - 10:36 AM
Прикачени снимки

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 29 January 2010 - 02:01 PM
наличните се третират, но това не е достатъчно. Животното трябва да се движи, да седи на специални възглавнички, да се обръща непрекъснато (на 2 часа) и обработки. Това което правя е ок, но не е достатъчно. Да, понякога минават раните, но се появяват нови.

Публикувано: 29 January 2010 - 02:47 PM
И аз се опасявах за раните иначе във всички останали аспекти е супер.Ако се направи дунапренено дюшече с калъф отгоре ще свърши ли работа?

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ