Dog.bg Форуми : Блъснато куче с парализирана задница

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Блъснато куче с парализирана задница Помагайте кой както може!

#1 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2010 - 06:36 PM

Историята е следната: Хора чуват че куче вие на улицата. Намират кучето в калта в канавката пред тях. Влачи си задницата. Обаждат се след 2 дена в Екоравновесие. От Екоравновесие се обаждат на Елиза. Елиза ми се обажда. Отивам до там / на 2 преки от нас се оказа /. Извадихме кучето от калта, измихме го с 10-ина кофи топла вода, закарахме го на доктор нямаше нищо явно. Обикаляхме махалата да питаме дали някой ще познае кучето - без резултат. В момента е на двора на мястото на бабичката, за нея ще пусна отделна тема по-късно.

Кучето е на двора почти 3 седмици, на декстаметазон и витаминен коктейл го кара. Големия студ го преживя някак си но нямам вече кола за да го карам където и да е.

Моля за помощ защото фалирах тотално - в смисъл нямам нито стотинка, нито се очаква да се получи отнякъде преди средата на февруари, а кучетата са 19, от които 3 в тежко състояние, 3 - бебета, 3 - малки, 4 навън и 3 с болежки. Храна има само за днес и то не за всички, но затова ще пиша другаде.

Кучо се влачи на предни лапи, има рани по: "коленете" и всички стави на задните крака, рана на пениса, свалил си е кожата на топките от близане - трябва да се закара на доктор да му се почистят раните.

Кучо не е зле да отиде на рентген.

Кучо има нужда от храна. Някой медикаменти все още имам, но не е ясно какво още трябва, а пари няма.

Нямам време да влизам във форума с толкова кучета. Който може да се обажда - 0888 543 453.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 January 2010 - 06:47 PM

Цитат(Lutchezar @ Jan 3 2010, 06:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
закарахме го на доктор нямаше нищо явно.

"Няма му нищо", без да е правен рентген?
Кучето лежи 3 седмици парализирано на студената земя? Завито отгоре, но не вързано=влачещо се и седящо на гола земя?
Може би прекалявам и съм прекалено сурова, но мисля, че трябваше да се почне с рентген, когато си го водил на лекар първия път. Ако е прекъснат гръбнака и нямаш опции за него - по-добре да го беше приспал.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 07:00 PM

Цитат(bushkata @ Jan 3 2010, 06:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Lutchezar @ Jan 3 2010, 06:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
закарахме го на доктор нямаше нищо явно.

"Няма му нищо", без да е правен рентген?
Кучето лежи 3 седмици парализирано на студената земя? Завито отгоре, но не вързано=влачещо се и седящо на гола земя?
Може би прекалявам и съм прекалено сурова, но мисля, че трябваше да се почне с рентген, когато си го водил на лекар първия път. Ако е прекъснат гръбнака и нямаш опции за него - по-добре да го беше приспал.

чети внимателно - няма пари за рентген. Няма пари за евтаназия. кучето седи в колиба, тогава беше по зле и го изнасях само когато има слънце да се постопли. Всеки ден се подсушава и му се сменят парцалките с чисти. Понякога - няколко пъти дневно. Толкова мога - толкова правя. Тези които ми го довлекоха минаха само първия ден и оттогава - ни вест ни кост- оставиха само една завивка. Може и тяхно да е - де да знам.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2010 - 07:05 PM

Чета внимателно - един път поне е ходило на лекар.
3 (ТРИ!) седмици са минали от тогава, през това време то лежи на студа. Да беше писал още тогава. dry.gif

Както и да е - полза никаква.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#5 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2010 - 05:28 PM

Цитат(bushkata @ Jan 3 2010, 07:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Чета внимателно - един път поне е ходило на лекар.
3 (ТРИ!) седмици са минали от тогава, през това време то лежи на студа. Да беше писал още тогава. dry.gif

Както и да е - полза никаква.

И да пиша и да не пиша - пак полза никаква. Поне получава храна, има подслон и лекарства. Ако с писане бях разчитал на това и това нямаше да го има. Сигурно 10 души са въвлечени в одисеята с това куче, всички само питат "какво става с кучето". Ами с питане нищо няма да стане!
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 January 2010 - 05:48 PM

все някой щеше да ти даде 10-20 лв за снимка.
какви лекарства пие?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 04:24 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Jan 4 2010, 05:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
все някой щеше да ти даде 10-20 лв за снимка.
какви лекарства пие?

Дексаметазон и витамини. 1 седмица беше на интрамицин. Никой не иска да го вози, бълхясал е яко. Някой от раните изглеждат доста зле. Днес се разбра откъде е дошъл, ще мина да видя дали имат някакъв интерес, най-вероятно нищо няма да излезе, гледали са си го пред вратата...
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 04:27 PM

Цитат(Lutchezar @ Jan 9 2010, 04:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Никой не иска да го вози, бълхясал е яко.

Тапилан - 3 лв. Ти си безобразник!
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 04:32 PM

Цитат(bushkata @ Jan 9 2010, 04:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Lutchezar @ Jan 9 2010, 04:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Никой не иска да го вози, бълхясал е яко.

Тапилан - 3 лв. Ти си безобразник!

Тапилана не работи. Поне на двора.
имах фронтлайн, но свърши преди да го намеря. В понеделник може да взема, днес няма откъде. Въобще хората си търсят повод да откажат. Аз лично съм видял само 1 бълха на него след много търсене. Пудрих го с Опигард, но с това опикаване пудрите само се сплъстяват с кожата в корички.

Като толкова много знаеш, ела, вземи го и му помогни - аз затова пиша защото не мога!
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 January 2010 - 04:38 PM

значи проблемът не е в бълхите, а опикаването...

User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 12:03 PM

Кучо се влошава навън. Няна постъпления за рентген и нивалин, няма и за транспорт предложение. Все още е много жизнен, но с количка и на топло би имал някакъв шанс.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2010 - 12:10 PM

Цитат(Lutchezar @ Jan 20 2010, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(d-r Bobadova @ Jan 20 2010, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако се сложи количка къде ще живее кучето? С количка на улицата ми се струва нелепо...

Опцията е двор с бетонирани пътеки.

На двор или на топло?
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 12:13 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Jan 20 2010, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Lutchezar @ Jan 20 2010, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(d-r Bobadova @ Jan 20 2010, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако се сложи количка къде ще живее кучето? С количка на улицата ми се струва нелепо...

Опцията е двор с бетонирани пътеки.

На двор или на топло?

Аз му търся топло.

User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 12:36 PM

Можем да организираме транспорт и снимка, след което да върнем кучето. Обади ми се.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 04:28 PM

Цитат(yavor50 @ Jan 20 2010, 12:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Можем да организираме транспорт и снимка, след което да върнем кучето. Обади ми се.

БЛАГОДАРЯ на Явор и на екипа от 4 Лапи които поеха транспорта и разходите по снимката!

Кучето има 2 не опасни сачми и прострелване с огнестрелно оръжие - бренеке според мен в областта на гръбнака. Има някаква координация на единия заден крак, от време на време с много болка стъпва на него.

Не знам дали някой ще се наеме да вади железа от гръбнака и колко пари ще иска....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 04:49 PM

Не е увреден гръбнака?! Страхотно! Или не е толкова страхотно, при положение, че железата са толкова близо? Занеси снимките на някой лекар и разпитай кое и как?
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 05:06 PM

Цитат(bushkata @ Jan 20 2010, 04:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не е увреден гръбнака?! Страхотно! Или не е толкова страхотно, при положение, че железата са толкова близо? Занеси снимките на някой лекар и разпитай кое и как?

Грешиш за съжаление. 4 лапи ще се занимават със снимките засега, аз мога само да изпращам копия.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 06:58 PM

Цитат(Lutchezar @ Jan 20 2010, 12:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучо се влошава навън. Няна постъпления за рентген и нивалин, няма и за транспорт предложение. Все още е много жизнен, но с количка и на топло би имал някакъв шанс.

ud_009.gif ud_009.gif От другата тема останах с впечатлението, че bubbop освен че се кара, но е помогнала с транспорт за кучо... Страшни благодарности на yavor50 ! Аз този милинкия много го мисля... Изпаднаха ми 25 лв, които тъкмо исках да превеждам за него, но нещо от поста на bubbop съм разбрала, че го е закарала на снимка, не знам,защо така ми се е сторило...

Въпреки това, пишете какво лечение ще му се определи,какви са нуждите му. Аз засега ще пусна само тези 25 лв, но другия месец се надявам да са повечко. Ако и други решат с мъничко да се включат, ще го закрепим момчето... много се надявам! Горкинкото...

#19 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 07:36 PM

Същото положение като на нашата Беба. И тя беше стрялна със нещо подобно и в гръбнака... Според мен няма шанс за оправяне, стискам палци да не съм права. Но единствения шанс на това хубаво куче е да бъде осиновено в чужбина , и аз се надявам за същото за Бебка.

И явно няма да се спрат стрелбите по животни, колко жалко ....

#20 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 07:54 PM

Има някакви "гърмящи сачми" които се пръскат при удар. Най вероятно е това.

Направих първа "виртуална" консултация - кучето подлежи на операция - може да се оправи, може и да се влоши. Докторът с който говорих не е спец по неврохирургия, както каза "всеки може да извади парче метал, важното е да внимава.
Чакам предложения?
User's Signature

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни