Блъснато куче с парализирана задница Помагайте кой както може!
Публикувано: 08 February 2010 - 02:09 PM
От тук насетне пари ще са необходими да полет и т.н. ако за нещо ще се събират. Нямам информация, така че не се обръщайте към мен с въпроси

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 10 February 2010 - 04:37 PM
Той НИКОГА НЯМА ДА ИМА ХУБАВ ЖИВОТ. Да се оставя в това състояние е гавра.
д-р Бобадова вече толкова пъти каза какво мисли, а мнението и на лекар не се взима пред вид - кой е по-компетентен? Събирачът на кучета или ветеринарният лекар? На всички ни е жал за Виктор. Но не може човек да се държи като сляп само защото много му се ще в този случай да няма нещастен край...
На мястото на Виктор можеше да пътува едно друго ужасно болно куче, което се нуждае от незабавна грижа - Елза епилептичката. Куче, на което му се живее, което може да се възползва от помощта, която биха му дали хората...
Публикувано: 10 February 2010 - 04:55 PM
Честно казано в момента се боря да мотивирам кучето да не умре, преди да го взмат австрийците...
Грозно, много грозно!

Публикувано: 10 February 2010 - 05:26 PM
"Съжалявам, че пак аз, но за мен това, което се случва с Виктор е жестоко.
Той НИКОГА НЯМА ДА ИМА ХУБАВ ЖИВОТ. Да се оставя в това състояние е гавра."
Мисля че хората, които не разбират това са повече загрижени как ще се чувстват самите те, а не горкото животно!
Моето куче също имаше подобен проблем и се оправи напълно, но обстоятелствата бяха съвсем различни. На седем месечна възраст беше блъснато от кола и въпреки, че първият ден успяваше все още да се движи, на втория вече беше напълно парализирано - имаше травма на прешлените в областта назад към опашката. Но естествено, ние можехме да му осигурим НАВРЕМЕННА и АДЕКВАТНА помощ. Веднага, а не след месец-два! То не можеше въобще да става в продължение на близо 2 седмици и всеки ден се занасяше до доктора на ръце, където го лекуваха основно с нивалин (това лекарство е истинско чудо за мен), доколкото си спомням. Дори и тогава, никой лекар не ни даде гаранция, че любимото ни животно ще може отново някога да се движи! А сме обикаляли при какви ли не специалисти, мисля че едни от най-добрите - доцентите в института в Ст. Загора казаха да пробваме с лечението, но ако няма ефект изхода знаехме какъв щеше да е:( За щастие накрая тя се изправи и бавно сама отиде да си свърши биологичните нужди, които до този момент вършеше на място в одеалцето си, както лежеше:( НО, всичко това става в разстояние на две седмици, а не 2-3 месеца! Освен това имахме и финансовата възможност да му осигурим всичко, което беше нужно - за разлика от този случай, в който дори не е ясно дали ще се намерят пари за всичко, което сте намислили. Това е просто безумие според мен!
МОЛЯ ВИ, НЕ МЪЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ВИКТОР!!!
Публикувано: 10 February 2010 - 05:29 PM
Качвам и клипче.
Когато някой няма воля за живот, колкото и да ни се иска да сме велики няма как да стане. Когато тъканите не се изхранват, а това е в пряка зависимост от инервацията, тъканите УМИРАТ
т.е кучето просто умира бавно
Браво, Лъчо! Браво, егоисте!

Публикувано: 10 February 2010 - 05:50 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 10 February 2010 - 05:51 PM
Публикувано: 10 February 2010 - 05:55 PM
10 мин преди да почине:
http://www.youtube.c...h?v=tx8vDs03uDc

Публикувано: 10 February 2010 - 05:57 PM
Почивай в мир!