Dog.bg Форуми : Възпитанието!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпитанието!

#201 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 27 October 2008 - 10:46 PM

Има. Вика му се обучение. Ако един метод не става се пробва с друг. Ако не сме сигурни, че правим нещата както трябва се ходи на учител да ни покаже какво да правим.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#202 Потребителят е офлайн   kokeri.com Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 October 2008 - 10:52 PM

Определено е така. Друго си е да те посъветва специалист.

#203 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 10:00 AM

За Кара пък нямам никакво притеснение да я оставям на чуждо място.Само да й покажат шепа гранули и ни е забравила.Но виж сама в къщи свободно да шари.....не.Или се изолира на място където нищо неможе да съсипе или я връзваме / звучи ужасно но тя има някакъв респек че е вързана и веднага ляга и заспива /.
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 07:43 PM

рали а като я връзвате къде ходи на тоалетна? стиска ли се докато се приберете? :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 09:10 PM

Имам проблем! Мила непрекаснато когато някой иска да погали тя се скрива зад мен и започва да лае! Карам и се хващам я за врата но не помага! Много ме е страх да не вземе да става и агресивна като порасне защото това е сериозен проблем! Като чуе да пищи някое дете и почва да лае пак!Някой има ли идея как може да се оправи този проблем?  :huh: :huh: :huh:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 October 2008 - 09:14 PM

С много контактуване с непознати, и много награди ако не се разлае. Бавно свикване, бавно опознаване... Но не и бой, каране... При нас това не помага. Но затова пък много помага ако обясня на хората как точно да контактуват с нея и ако го спазят няма проблеми, Сара се успокоява.
User's Signature

#207 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 09:17 PM

еми тя от малка непрекаснато е с хора и из веднъж започва да страни и да се пази даже от страх по едно време се напикаваше! а към някои хора не е толкова лоша! ох незнам ще пробвам и с наградки дано да помогне.. иначе никога не съм я била и не мисля да го правя
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 October 2008 - 09:22 PM

Дам, и мойта не беше такава първите една година, година и половина. Нещо става... плашат се, стряскат се, нещо го провокира, но какво..... Важното е да не се оставят нешата така.
User's Signature

#209 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 09:43 PM

ох дано да се справим с този проблем че хич не искам да е такава гадинка.. ще започнем с наградките та да видим дали ще има резултат :) някой друг ако е имал такъв проблем нека да разкаже.. и как се е справил с него!samotnata $благодаря  за съветите!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 08:59 AM

Незнам дали е същото и дали ще помогне но ще споделя опит.Тъй като Кара е много нахална и като види куче е първа китка при него да го подуши и поцелува,се е случвало да попада и на неблагоприятни кучета,които в първия момент реагират остро.Тогава да не получи страх от големи кучета я хващах водих я при кучето,галя го и й говоря че е добро и така тя се оспокояваше .Разбира се това ставаше в присъствието на стопанина който ме е уверил че наистина кучето му е добро.Тази тактика е прилагах и с предмети в къщи.Предполагам че и при хора би имала успех.borqnaaaa когато Мила я е страх от нещо позволявай й да го подуше,дори я подтиквай да се доближи ако я е страх.

Цитат

рали а като я връзвате къде ходи на тоалетна? стиска ли се докато се приберете? :)

По принцип я връзваме ако ходим до магазина или максимум ще се бавим 1 час. :)
User's Signature

Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 11:42 AM

Мен пък днес ми се случи нещо подобно.Сутринта мина жената да засича водомерите-позвъни на вратата и нормалната реакия на Бенджи е да лае.До тук добре.Влиза жената,а аз не съм хванала Бенджи и той продължава да лае.По едно време си помислих,че е по-добре да го затворя в едната стая.Когато жената тръгна към другия водомер Бенджи се оплаши и се скри в нашата стая (зад вратата) и продължаваше да лае без да се показва от "скривалището".На какво може да се дължи тази уплаха?И друг път са идвали хора,но той само им се е радвал.

#212 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 12:34 PM

Ми защитава ви бе... тази жена е дошла пари да ви събира! ако ви вземе повече няма да има за глезотии за него! и Джени (предишното ми куче) така мразеше инкасаторите :) вкарват стопаните в разход :)  ;D ;D ;D

Сега сериозно - понякога кучетата надушват някои хора и те не им харесват по една или друга причина. просто вие как като видите някой и не го харесвате, не знаете точно защо, но не ви допада. и при нас се е случвало Макс да лае и ръмжи на хора, които се опитват да го "заговарят". или ако му изглеждат много страшни също. един друг момент е, че кучетата мразят алкохола. ако човекът е пил макар и малко, те надушват иначе неуловимата за вас миризма и започват да лаят. на мен ми се е случвало на няколко пъти лятото приятели, които иначе Макс приема спокойно да ги лае, защото са пили по бира примерно. важното е да се успокои кучето и да не му се позволя да проявява агресия в такива случаи, особено към хора.
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 01:55 PM

незнам Мила в началото се радваше на всички хора но само на една гадна баба от нашата махала лаеше и аз си мислех че е защото я усеща че е гадна (тя наистина е ужасна и мисли зло на всички) но в последно време започна да лае на всички които се опитват да я погаля и да и обърнат внимание! :) неможе всички да са лоши за нея :) но много пъти съм я успокоявала както Рали казва че хората не са страшни и като спре да лае съм и казвала бравоо и съм я насърчавала да отива при хората да я галят :) но няма успех толкова я е страх че пикае.. и настръхва цялата,а опашката я подвива все едно някой я е пребил :( дано се справим с този проблем по скоро докато е малка все още

Рали а вие как се справяте с пакостите? какво решикте за наморник ? или вече е станала по послушна :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 03:41 PM

Ами още не сме взели наморник.Ако ще й взимаме това ще е събота или неделя.Така че има време до тогава да докаже че е станала по-послушна.Иначе тия дни не е правила бели  :kuchence:
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 04:11 PM

Рали, здравей, как сте всички. Нека да ти дам 1 съвет като на приятелка. Според мен наморника не е добро решение, защото тя може да си го свали. Когато я оставите с наморник, тя ще го свали и ще прави пак бели. Защо мисля така, ще питаш ти, еми защото кучетата са хитри и умни, ще разбере 1 път как става номера и ще го прави постоянно. Когато й сложиш наморник тя няма да може да прави бели, ще се въздържа и когато го махнете, тя ще ги прави в двойна доза. Това е личното ми мнение, защото, когато не играя футбол дълго време, защото са ме контузили, когато почна пак да играя - аз давам повече от себе си в играта, защото нещо ме е възпирало. Така може да стане и при нея - не й давате да върши нещо, тя събира, събира и бум още повече. Но може пък да се осъзнае и да спре да го прави, да разбере, че не е хубаво. Може да стане и друг вариант - да знае, че когато си седи вкъщи или когато вие излизате, тя ще носи наморника / нещо гадно, което й пречи на устата / и да започне да се страхува. Но пък, може да греша и наистина да се коригира, зависи от кучето и от подхода. Това е личното ми мнение, надявам се, че ще се замислиш, може по този начин да я коригирате, но трябва тя да разбира защо е с наморник. Пример : ако я видите, че прави беля с устата, бум наморника и да разбира, че когато вършее вкъщи ще получи наморника. Просто трябва подход, прецени го хубаво и го измисли, защото да не съжаляваш после.
      Аз нямам проблеми с Тара в това отношение, защото имаме тераса, но съм почти сигурен, че ако я оставя няма да направи къщата с глава надолу, защото знае кое е забранено вкъщи.
      Друг вариант според мен, който е удачен е, ако намерите клетка - почвате бавно и с много награди и играчки. Тя дори може сама да почне да влиза вътре, гледал съм такива случаи и съм чел. Кучето не възприема клетката като нещо лошо и страшно, а точно обратното - като място за отдих, място с много лакомства, място с много играчки, а е така, защото хората са имали правилен подход ;)
      Аз може да имам в някои отношения проблеми с Тара, но се мъча да намеря правилен подход и си преценявам нещата повечето пъти. Опита ми е само с нея, другото е от четене, гледане и съвети, както и лична преценка. Но мисля, че мога да дам много добри съвети за обучението на куче, зависи какъв е проблема. Всеки от нас може да помага, стига да седне, да се замисли, да се постави на мястото на кучето и да го разбере правилно, както и този човек да има малко мозък в кратуната B) ;D ;)
      Рали, надявам се да съм ти помогнал поне малко ;)  :drugarche:
User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 29 October 2008 - 09:40 PM

Бъди не обръща никакво внимание на малки породи кучета, все при големите иска да се вре  ;D А няколко пъти има в моя вход един пияница и се опитваше да пипне Бъдко, а той с такава злоба го лае, но не се крие зад мен а стои пред мен и се дърпа към човека :rolleyes:Нещо друго ми е странно при Бъди, когато някой го пипне без много много да говори Бъди няма нищо напротив, ама почнат ли да му говорят надълго и на широко- ги лае и не им дава да го погалят ;D
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#217 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 10:26 PM

Тази вечер, като се разхождахме, Бенджи си душеше край един храст.
Изведнъж иззад едни коли се появи мъж със стол в ръце и тръгна право към нас. Бенджи като започна да лае, опашката изправена, той пред мен и спря доста време след като мъжът се скри от погледа ни./ Човекът си кривна от правата линия заради него де. ;D/
После през цялото време се оглеждаше и следеше всеки появил се човек. Към края на разходката се разминахме с някакви хора, той отдалече леко изръмжа, после се успокои и се разминахме спокойно. Понеже досега не беше реагирал така, си помислих, че явно всички кокерчета са на такава вълна тези дни - я фазата на луната, я ъгълът на Марс ;D. Но после се сетих, че появата на мъжа беше изненада за мен и понеже тръгна право към нас, аз се стреснах. Дали това не беше  неговата реакция на моята реакция.
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 30 October 2008 - 11:29 AM

Като се позамисля кучетата ги усещат тези неща :blink:Така че е напълно възможно според мен ;)
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#219 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 11:16 AM

nat8, аз имам подобен опит със старото ми куче още докато беше много мъничка. Бяхме на една поляна в морската, сестра ми беше на около 6-7 годинки. Едно голямо куче тръгна към нея и започна да ръмжи и нашето измина цялата поляна буквално за части от секундата и се хвърли върху голямото куче, за да пази сестра ми...Инстинкт :)
User's Signature

Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2008 - 12:37 PM

Такива са те милите ни защитници.
Когато бях малка кучето ни ме защитаваше криейки се зад крака ми. ;D
Но Бенджи май е смел.
User's Signature