Възпитанието!
Публикувано: 28 October 2008 - 10:00 AM
Публикувано: 28 October 2008 - 09:10 PM
Публикувано: 28 October 2008 - 09:14 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 October 2008 - 09:17 PM
Публикувано: 28 October 2008 - 09:43 PM
Публикувано: 29 October 2008 - 08:59 AM
Цитат
По принцип я връзваме ако ходим до магазина или максимум ще се бавим 1 час. :)
Публикувано: 29 October 2008 - 11:42 AM
Публикувано: 29 October 2008 - 12:34 PM
Сега сериозно - понякога кучетата надушват някои хора и те не им харесват по една или друга причина. просто вие как като видите някой и не го харесвате, не знаете точно защо, но не ви допада. и при нас се е случвало Макс да лае и ръмжи на хора, които се опитват да го "заговарят". или ако му изглеждат много страшни също. един друг момент е, че кучетата мразят алкохола. ако човекът е пил макар и малко, те надушват иначе неуловимата за вас миризма и започват да лаят. на мен ми се е случвало на няколко пъти лятото приятели, които иначе Макс приема спокойно да ги лае, защото са пили по бира примерно. важното е да се успокои кучето и да не му се позволя да проявява агресия в такива случаи, особено към хора.
Публикувано: 29 October 2008 - 01:55 PM
Рали а вие как се справяте с пакостите? какво решикте за наморник ? или вече е станала по послушна :)
Публикувано: 29 October 2008 - 04:11 PM
Аз нямам проблеми с Тара в това отношение, защото имаме тераса, но съм почти сигурен, че ако я оставя няма да направи къщата с глава надолу, защото знае кое е забранено вкъщи.
Друг вариант според мен, който е удачен е, ако намерите клетка - почвате бавно и с много награди и играчки. Тя дори може сама да почне да влиза вътре, гледал съм такива случаи и съм чел. Кучето не възприема клетката като нещо лошо и страшно, а точно обратното - като място за отдих, място с много лакомства, място с много играчки, а е така, защото хората са имали правилен подход ;)
Аз може да имам в някои отношения проблеми с Тара, но се мъча да намеря правилен подход и си преценявам нещата повечето пъти. Опита ми е само с нея, другото е от четене, гледане и съвети, както и лична преценка. Но мисля, че мога да дам много добри съвети за обучението на куче, зависи какъв е проблема. Всеки от нас може да помага, стига да седне, да се замисли, да се постави на мястото на кучето и да го разбере правилно, както и този човек да има малко мозък в кратуната B) ;D ;)
Рали, надявам се да съм ти помогнал поне малко ;) :drugarche:
Публикувано: 29 October 2008 - 09:40 PM
Публикувано: 29 October 2008 - 10:26 PM
Изведнъж иззад едни коли се появи мъж със стол в ръце и тръгна право към нас. Бенджи като започна да лае, опашката изправена, той пред мен и спря доста време след като мъжът се скри от погледа ни./ Човекът си кривна от правата линия заради него де. ;D/
После през цялото време се оглеждаше и следеше всеки появил се човек. Към края на разходката се разминахме с някакви хора, той отдалече леко изръмжа, после се успокои и се разминахме спокойно. Понеже досега не беше реагирал така, си помислих, че явно всички кокерчета са на такава вълна тези дни - я фазата на луната, я ъгълът на Марс ;D. Но после се сетих, че появата на мъжа беше изненада за мен и понеже тръгна право към нас, аз се стреснах. Дали това не беше неговата реакция на моята реакция.

Публикувано: 31 October 2008 - 11:16 AM