Възпитанието!
Публикувано: 26 October 2008 - 09:40 PM
Ами мойта е на 6 /почти/ и все още й се случва да налапа нещо ако не я наблюдавам, но определено с много работа, обучение и прочие постигнахме огромен напредък. Преди лапаше всичко, до което се докопаше. Сега тези случаи са голяма рядкост. Трябва да прочетеш методите и начини за обучение в такива случаи и да запчонеш стриктно да ги прилагаш.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 October 2008 - 05:45 AM
Публикувано: 27 October 2008 - 08:23 AM
Цитат
Погледнах само две команди. Съветите са меко казано странни и неизчерпателно. По-скоро биха навредили на някого, от колкото да са му от полза.
Нямам идея кой е автора на писанията. Ако приема, че наистина обучава (и успява) кучета, то тогава остава само оправданието, че не му стига дар слово, за да предаде съветите си адекватно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 October 2008 - 10:22 PM
ние от онзи ден пък разбрахме, че нашият ама хич не му минава през акала, че ще го оставим. никога не е оставян сам на чуждо място дори за минута. онзи ден бяхме на гости на Рали от форума и отидохме да вечеряме и се наложи да оставим ушковците сами в къщи. аз мн не исках, че ми беше жал колко Рали ще чисти след "възмущението" на Макс след това, ама нямаше начин. и през цялото време и на мен и на Рали ни е на тръни какво ще стане като се върнем. на бързо вечеряхме и обратно. отварям врата на Макс и какво да видя - нашият, си заспал като първи пич, ама толкова дълбоко, че по-скоро се възмути, че го събудих! нищо не беше пипнал, ние сме излезли и той си заспал съвсем спокойно :)
Публикувано: 27 October 2008 - 10:26 PM
Виж тук имаме ние проблем. У нас вече спи, разхожда се, току намери нешо за "белясване" и си легне пак. Звуци не издава. Ноооо, на чуждо място - лай, квичене, скимтене..... Не е същото като у нас. Интересното е, че у моите родители също си стои сама спокойно, но на другите места - нъцки.
Браво на Максо, той е спокоен за своето бъдеще! B)
Браво на Максо, той е спокоен за своето бъдеще! B)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 October 2008 - 10:34 PM
Ооо ние сме по същият начин като samotnata.У дома вече почти не прави бели и си кротува,но ако е на друго място пак не прави пакости,но пък узвочението е на ниво.Найстина Макси е герой!Бенджи ако е да е вдигнал блока нагоре с краката и да не е млъкнал до прибирането ни :-
Вие къде го чете това за страха?Аз потърсих,но само тази тема намерих "Кучето само у дома"-тук ли трябва да чета?
Вие къде го чете това за страха?Аз потърсих,но само тази тема намерих "Кучето само у дома"-тук ли трябва да чета?