Dog.bg Форуми : Ако някой може, нека да помогне

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ако някой може, нека да помогне Спешна помощ - Варна!

#21 Потребителят е офлайн   y_M Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2010 - 12:47 PM

Обадих се на 112 и ми дадоха номер на "Защита на животните" в Добрич. Говорих с една много мила жена, която ми каза, че с удоволствие би взела мъничето, но има 700 кучета, за които се грижи. Вече съм напълно отчаяна- довечера може би кученцето ще бъде навън. Беше ми останала мъничка надежда, че някой ще ми се обади и че ще го приюти при себе си. Дано все пак на някого му стане поне малко жал за това същество, което вчера беше на ръба на смъртта.

#22 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2010 - 02:13 PM

А не би ли могло, за мъничък период, да е ако имате закрита тераса или поне на по-голям завет...само и само да не е на улицата ...
Иначе го обричате на сигурна и мъчителна смърт.

Никой не ми се обади от Варна ..за да помогне.

#23 Потребителят е офлайн   y_M Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 02:29 PM

Вие разбирате ли, че на мене ми е най-мъчно за него. Аз от снощи не мога да спа от мъка и притеснения. Цял ден търся варианти, звъня на приятели, седя от сутринта в сайта и следя, пускам обяви и чакам с надежда телефона ми звънни. От една страна съседите ме притискат, а от друга- родителите ми не са съгласни. Тази тераса, която имаме е много студена. Аз дори исках да го оставя миналата нощ там, но в мазата е по-топло отколкото на терасата. Къса ми се сърцето за тази душичка, затова моля ви, ако някой, който все още не е съобщил на свои близки и приятели във Варна, нека да го направи.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   LeidiRi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 02:33 PM

Здравейте!
Аз мога да го взема, но също не за дълго. Имам котка, която не е общувала с други животни и незнам дори как ще се разберат. Другото, което ме притеснява е че никога не съм гледала куче и незнам нищо. Другото, което също мепритеснява е че ходя на работа и ако през деня се разлае или нещо подобно съседите ще откачат (малко не се разбираме с тях).Така че ако е вариант за 2-3 дни ок съгласна съм.

#25 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2010 - 02:39 PM

LeidiRi, 2-3 дни е по-добре отколкото на студа.
А през това време ще може да се търси постоянен дом.

И през това време ще видиш как се разбира с писаната, аи как е вечер...Може да пробваш да излезеш за млко и да се ослушваш, скимти ли ....
Остави му някакви играчки или каквото е само да се занимава палето.

#26 Потребителят е офлайн   y_M Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 02:47 PM

Благодаря Ви много, но така прехвърлям отговорността на вас. Тези 2-3 дни не оправят проблема. Намерих един вариант,който не е много сигурен и не смея да се зарадвам. Един човек много го хареса и ми каза, че ще го вземе. Това обаче, ще стане чак другата седмица към вторник или сряда. Но представете си, че се изметне в последния момент. Не мога да очаквам от Вас да се натоварите с това. Аз искам да съм напълно искрена с Вас и да не Ви прехвърлям тази отговорност. Искам да намеря на кученцето добър и сигурен стопанин. Все пак много Ви благодаря!

#27 Потребителят е офлайн   LeidiRi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 02:49 PM

Ами ок тогава! Живея в Трошево срещу Мол-а, нямам транспорт. Къде е кученцето?

#28 Потребителят е офлайн   LeidiRi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 02:50 PM

Ок! Ако има промяна оставям и номер, защото не мога да стоя в сайта постоянно - 0986 892 199 Магдалена Петрова
Успех!

#29 Потребителят е офлайн   y_M Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 02:51 PM

Кученцето е в квартал Левски. Аз веднага мога да хвана едно такси и да ви го доведа.

#30 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2010 - 03:20 PM

Писах на ЛС.
Важно е обезпаразитяването - вътрешно/външно.

#31 Потребителят е офлайн   y_M Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 03:49 PM

Цитат(diadra @ Jan 20 2010, 03:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Писах на ЛС.
Важно е обезпаразитяването - вътрешно/външно.

Да, аз видях. Всъщност не съм сигурна дали то няма ваксини и други процедури. След няколко часа ще се срещна с момичето и ще се разберем какво да правим. Вече съм донякъде спокойна. md_064.gif

#32 Потребителят е офлайн   y_M Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 08:11 PM

С радост,с голяма радост, искам да ви съобщя,че нашият човек вече е в сигурни ръце.Ръцете на LeidiRi.Преди час и половина-два се разделихме.Аз съм щастлива,защото LeidiRi ми вдъхна огромно доверие.Нямам представа колко време тя ще може да го задържи,аз няма да спирам да му търся дом.LeidiRi има красива котка,надявам се тя да приеме малкия сладур.Благодаря ви на всички,които писахте или просто прочетохте моята тема.Благодаря за вашата съпричастност и доброта.Ще ви информирам за всичко,което се случва около кученцето.Така и не посмях да му дам име,защото не знаех докога ще бъде с мен.

#33 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 10:16 AM

Чудесно, една малко крачка в правилната посока.

А може ли LeidiRi да направи снимки за да видим как е бебока в приемния си дом.
Как се разбира с котарана...и въобще малко подробности моля :)

Благодаря и на двете ви !!!

#34 Потребителят е офлайн   LeidiRi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 08:53 PM

Здравейте!
Малкия направо ме побърка! Само търча с парцала като се прибера. Снощи ме буди 5 пъти, само за да гушна и да заспи. smile.gif Постоянно ака и пишка и нещо не можем да се разберем кое е памперса му (дадоха ми в зоомагазина едно като постелка, попивателна). Явно денят е минал добре, не са се избили с котката. Тя е малко лоша, той тръгва към нея, а тя го съска. Но засега само с това се разминаваме. Понеже тя си отваря вратата след като аз съм излязла е отвориля навсякъде и е спомогнала за по-качественото пишкане и акане. dh_188.gif Като цяло май е това. Не съм сигурна за храната, тъй като в акитата му имаше някакви странни неща, като остатъци от кости или нещо такова. Някой да дава съвети, за да не закъсаме. Снимки малко по-късно или направо утре че имам да пиша мотивационо писмо, а ми е за първи път. Доскоро на всички!

#35 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 09:13 PM

Успех с мотивационното писмо преди всичко!!!

Цитат(LeidiRi @ Jan 21 2010, 08:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Малкия направо ме побърка! Само търча с парцала като се прибера. Снощи ме буди 5 пъти, само за да гушна и да заспи. smile.gif Постоянно ака и пишка и нещо не можем да се разберем кое е памперса му (дадоха ми в зоомагазина едно като постелка, попивателна). Явно денят е минал добре, не са се избили с котката. Тя е малко лоша, той тръгва към нея, а тя го съска. Но засега само с това се разминаваме. Понеже тя си отваря вратата след като аз съм излязла е отвориля навсякъде и е спомогнала за по-качественото пишкане и акане. dh_188.gif Като цяло май е това. Не съм сигурна за храната, тъй като в акитата му имаше някакви странни неща, като остатъци от кости или нещо такова. Някой да дава съвети, за да не закъсаме. Снимки малко по-късно или направо утре че имам да пиша мотивационо писмо, а ми е за първи път. Доскоро на всички!

За памперса трябва малко и търпение, някои кучовци веднага го възприемат, но на други им трябва повечко време. Важното е да не се отказваш!

За гушкането нощем - ЗА БОГА, недей! По-добре да изкараш 1-2 безсънни нощи и да изтърпиш скимтежа и мрънкането, но малкият да разбере, че трябва да си знае мястото. Иначе ще страдаш от неговите манипулации, а впоследствие може мъникът да има проблеми с осиновяването - да го връщат,защото скимти или лае или нещо друго подобно. Но сега докато е малко паленцето, бързо ще се отучи да бъде гушкано нощем и да стои самичко, когато се наложи.

Постъпката ти е много великодушна! rc_036.gif

#36 Потребителят е офлайн   y_M Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 09:26 PM

Аз още в началото го прегръщах и преспивах и сега заради това така те събуда. Толкова го съжелявах, че скимти, а то се оказа жив манипулатор.

#37 Потребителят е офлайн   LeidiRi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 09:47 PM

smile.gif
Току що нападна храната
Ходих и му взех някакъв пастет немски от напълно естествени съставки или поне така казаха в магазина. Да видим как ще му се отрази на акитата

#38 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 10:16 AM

Здравейте, като видях как изглежда кученцето много ми заприлича на кученцата които кучка със същата визия ражда два пъти в годината пред 35 блок в кв. Левски. Като прочетах ,че и у_М го е намерила в Левски съм сигурна ,че е кученце на тази кучка , която преди коледа роди около 7-8 кунченца пред 35 блок . Пролетта беше родила 9 ,незнам колко оживяха но и те се навъртат в този район. Кунченцата са охраненички защото хората ги хранят ,а и 35 блок е общежитие на студенти и служителките се грижат за тях (поне не ги гонят) . Всички кученца които ражда тази кучка са много хубави (всички са окраска на доберман в кафяво или черно и характерните бежовки точици над очите) ,точно като това , но трябва нещо да се направи с нея (да се кастрира) , което незнам как трябва да се направи , лошото е ,че останалите от предното кучило ,родените пролетта и те са женски и на пролет може би и те ще се разгонят .Моля ако някой знае за Варна каква е процедурата за кастриране на улични кучета да каже ,защото кучетата в Левски пред 35 блок и регона се увеличават .
п.п. кучетата са доверчиви към хората ,защото доста хора им носят храна .Може би това кученце се е загубило когато майка им е обикаляла за храна ,защото те започват да пъплят и да скимтят в района , а сега в тоя сняг незнам дали има оцелели от тях .

#39 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 January 2010 - 10:57 AM

Здравей, за безплатна кастрация може да се обърнеш към Кастрационен център Каменар - тел. 052/671129. Не съм се възползвала от услугите им, незнам как работят. Ако не, можеш да се обърнеш към всяка една ветеринарна клиника, цените варират в зависимост от големината на кучето, мился че предимно са от 80.00 до 150.00 лв. Незнам дали във Варна има ветеринар, който да работи на преференциални цени за бездомни.

Тук може да видиш по-подробна информация за Каменар, но определено кучетата трябва да се кастрират http://forum.dog.bg/-t26117.html
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   y_M Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 04:22 PM

Цитат(БРУНО @ Jan 22 2010, 10:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, като видях как изглежда кученцето много ми заприлича на кученцата които кучка със същата визия ражда два пъти в годината пред 35 блок в кв. Левски. Като прочетах ,че и у_М го е намерила в Левски съм сигурна ,че е кученце на тази кучка , която преди коледа роди около 7-8 кунченца пред 35 блок . Пролетта беше родила 9 ,незнам колко оживяха но и те се навъртат в този район. Кунченцата са охраненички защото хората ги хранят ,а и 35 блок е общежитие на студенти и служителките се грижат за тях (поне не ги гонят) . Всички кученца които ражда тази кучка са много хубави (всички са окраска на доберман в кафяво или черно и характерните бежовки точици над очите) ,точно като това , но трябва нещо да се направи с нея (да се кастрира) , което незнам как трябва да се направи , лошото е ,че останалите от предното кучило ,родените пролетта и те са женски и на пролет може би и те ще се разгонят .Моля ако някой знае за Варна каква е процедурата за кастриране на улични кучета да каже ,защото кучетата в Левски пред 35 блок и регона се увеличават .
п.п. кучетата са доверчиви към хората ,защото доста хора им носят храна .Може би това кученце се е загубило когато майка им е обикаляла за храна ,защото те започват да пъплят и да скимтят в района , а сега в тоя сняг незнам дали има оцелели от тях .

Аз го намерих на улица "Петър Райчев". Не мисля, че е на тази "майка", за която говорите Вие, защото то не скимти там от вторник, а още от понеделник. Не знам как така не съм го видяла тогава. Аз се прибирах от училище и чух скимтене. Погледнах към терасите и помислих, че идва оттам и след това си тръгнах. На следващия ден беше огромният студ . Навръщане от училище минавах по същия път и пред мен имаше голяма пряспа. Отново чух скимтене изрових го и то горкичкото беше ни живо, ни умрало. Минавам по този път вече 4-ти ден тази седмица и никъде не видях малки кученца. А да не говоря, че това е моят маршрут към гимназията и го изминавам вече 3 години. Досега наистина никога не съм виждала малки кученца.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни