Шест кутрета и мама търся помощ и съвети
Публикувано: 26 February 2010 - 11:33 AM
Вестници вече не постилам, защото само като ги види и веднага се започва игра докато ги накъса на съвсем малки парченца... май ще се окаже палавница тази Марси :)) през почивните дни ще я уча да ходи на повод из апартамента, това все още ни е проблем и замръзваме на място
Публикувано: 26 February 2010 - 11:51 AM

Публикувано: 06 March 2010 - 01:04 PM

Много обича да я мачкат и да я чешат по тумбака, направо се разтапя от кеф. Получих и целувки по носа

Ето и няколко снимки на слънчицето, още - тук

if it's not okay, it's not the end.
Публикувано: 08 March 2010 - 09:10 AM
Публикувано: 08 March 2010 - 10:02 AM

Не знам има ли смисъл да се пускат обяви за тях след като са навън и дори не можем да сме сигурни, че утре още ще са там... Пуснала съм им теми и по други форуми, фейсбук и т.н., но досега имаше само едно запитване от момче от Бургас, което уж беше много убедено, че иска да вземе и то цели 2, но в момента, в който му поисках телефон за връзка и му казах, че ще се свържа с природозащитници в Бургас, за го видят и поговорят спря да ми пише

Кастрирахме второто женско куче от местните, и засега сме спокойни, че няма да има повече бебета. Поне докато не пораснат малките, но със сигурност ще кастрираме и тях, поне момиченцата.

Публикувано: 08 March 2010 - 10:43 AM
Публикувано: 09 March 2010 - 11:42 AM
Кастрирахме второто женско куче от местните, и засега сме спокойни, че няма да има повече бебета. Поне докато не пораснат малките, но със сигурност ще кастрираме и тях, поне момиченцата.
Хиляди благодарности на ln_none за това, че се погрижи и за двете възрастни женски. Както и очаквахме, втората беше вече бременна и кастрацията дойде точно на време или по-скоро в последния възможен момент. Иначе не мога да си представя какво щеше да случи ако беше родила и тя...
Кучето живееше на авто паркинг до блока ни, но когато се разгони пазачите просто я изгониха. Тя се опитваше многократно да се скрие от всички преследващи я мъжкари, в единствения дом, който е имала досега, но ритниците на пазачите не й даваха шанс. Гледката беше много тъжна, защото тя беше изплашена, гладна, изтощена и не знаеше на къде да бяга и все се връщаше да търси закрилата на стария си дом, но безуспешно.
Браво, ln_none, страхотна си!
Публикувано: 09 March 2010 - 12:03 PM

Ще ми се да можеше да направим нещо повече за Джинка - историята й е толкова тъжна, а тя е толкова мила и доверчива. Била е взета за домашно куче, изоставена впоследствие на паркинга, сега изгонена и от там - от лошо към по-лошо се стича животът й

Публикувано: 17 March 2010 - 12:04 PM
Но вече имаме напредък, като и покажа каишката, тя сяда спокойно, чака да я вържа и махайки с опашка излизаме навън, вчера даже се разхождахме спокойно на каишка с 4 други кученца на среден ръст (големите все още я респектират). Иначе много се радва на хора и особено на деца, такави целувки раздава и нали е пухкава и мекичка, 2 майки не можаха да си откъснат децата от нея :)) те не знаеха, че е бивша бездомница и сигурно затова позволиха на децата да си играят с нея :) това, че изглежда толкова хубаво явно ни помага (скромни сме, нали :)
Публикувано: 17 March 2010 - 12:34 PM
Публикувано: 17 March 2010 - 12:53 PM
Браво за напредъка на Марси, чудо направихте с това куче

Публикувано: 18 March 2010 - 10:17 PM

Хора, страхотно кученсе е!!! 1:1 прилича на Швейцарска бяла овчарка!!! Обиколихме парка заедно, играха си с моето куче, а като я викат по име - зарязва игрите и пристига моментално! Невероятно за толкова младо куче! След това ми дойде и на гости... полюбопитства насам - натам, но се оказа че кучето ми не е така гостоприемно и не си споделя играчките и храната си с новата си приятелка...
Е, докато се намерят щастливците, които ще си я осиновят, ни остават разходките в парка заедно. Дано да са българи, че отвреме на време да се разхождаме заедно из парковете.
И само да добавя - изведохме Марси след като е била сама от снощи! т.е. 1 нощ и почти цял ден и не беше направила нито една беличка! и се сдържало геройски момичето! невероятно, но факт!
Питаха ни каква порода е хората в парка, които се спираха при нас - и аз казвам - Швейцарска бяла овчарка е! И всички - о, браво, много е красива!

Късмет и пожелавам на Марси, да си намери най- страхотните стопани!!!
Публикувано: 18 March 2010 - 10:34 PM

Публикувано: 25 March 2010 - 11:47 AM

Малката Марси за кратко време успя да забрави бездомния си живот, период на страх и несигурност, и вчера даже да се влюби в един много красив далматинец и поигра с малко сладко мопсче. Далматинчето не беше така ентусиазирано като Марси от първата среща, но така е в живота, любовта, която никога не угасва, е само несподелената

Публикувано: 31 March 2010 - 04:03 PM