Dog.bg Форуми : Обречени кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обречени кучета след строежа- накъде????

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 March 2010 - 08:00 PM

Строежа е над парк Бачиново,под село Бистрица.Хотел.Почти е готов.Имат си "официално " куче -вързано.И куп"неофициални"пазачи- присламчили се несретници-изгонени домашни,подхвърлени от някъде бебета,други бебета-родени на строежа...Някои не оцеляват,всъщност повечето,но бройката прогресивно расте.Нито едно не е кастрирано.Обезумели са от глад,някои от по-отворените слизат до града да търсят храна,други почнаха да се присламчват към нашата група на Бачиново.Така всъщност ги намерихме.
Първа се появи Чернуша,едноокото кльощаво мамче.Сара се опита да я изгони,ние пък се скарахме на Сара и нахранихме мамчето.И тя вече е постоянно присъствие на трапезата,направо си я зачислихме в порциона.Сара още не я обича,ама я търпи,а и мамчето не се дава,веднага се изрепчи на сара и и каза да го дава по-кротко че е млка още да се отваря ea_103.gif
Ето я Чернушка.Очевидно има бебета някъде,но са неоткриваеми,въпреки че на няколко пъти я проследяваме.Гърдичкитр на са топли и твърди,пуска мляко,но въпреки това не са надрани като да е сукано от тях,много странно.Едно от подхвърлените бебета,Бони опита да засуче,но доста неумело,явно е забравила как ставаше или се бои да го направи по-смело.Не и се получи.Сега Бони е в неизвестност.От 2 дена я няма и днес след обстойно търсене из района не успяхме да я намерим...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2010 - 08:21 PM

Tова е Бони.Тя може би няма да се появи повече,не храня надежди,но все пак заслужава да я покажа.Бони е бебе без късмет.Подхвърлена е заедно с Оги(кафявичкия пич).Може да са братче и сестриче,въпреки че въобще не си приличат,дори и по характер.Бони е скромна ,плаха,отвсякъде я гонеха.Един ден я намерихме почти неподвижна с подутина от едната страна на коремчето,но се оправи и бодро припкаше и папкаше преди да изчезне.Оги има нещо питбулско във физиономията.Яде като подивял и въобще няма спирачки.Заприличва на жаба в корема.Вечно е с подвита опашка и някой от големите го налага когато се бута да им яде от храната.А Оги има предпочитания към чуждата храна,въпреки че се постарах за него да купя бебешки гранули dry.gif
Оги и Бони също официално са зачислени към нашата група,след като ги намерихме изхвърлени и от строежа под едно дърво на шосето,направо в снега.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2010 - 08:37 PM

Клепчо е следващия от строежните кучета присламчил се към "нашите".Сара много се ядоса,здравата го руга и гони,ама Клепчо реши че и да го убият ще седи до храната.Направи се на глух,все едно за него не се отнася,никаква реакция на нападките.Само като Сара реши да го натупа и даде лекичък ,ама много лекичък отпор,колкото да покаже че и той има зъби.Леле,наша Сара като ревна,то не бяха преструвки,то не бе хленчене,сякаш не бях там и не видях кой кой напада ab_041.gif Ама Сара ревна "помощ,тоя ме преби,защитете ме,изгонете го ,много е лош ab_041.gif ab_041.gif
Не че не опитахме да го изгоним,прекрасно знаем как голямата бройка кучета на едно място е неприемлива и как се нарушава относителната безопасност на групичката....Ама не става,стои кучо,ляга ,удървява се,прави се на умрял и не ще да си тръгне.Днес го погалих.Умря от кеф,знаете как примляскват с езиче като ги погалиш.Жалко че толкова рядко се случва да ги погали някой....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2010 - 08:56 PM

Следващата по ред е Рита.Тя си е имала стопани,намерили я подхвърлена като бебе в кашонче,гледали я три години....
Ама раждала по 10 малки и не могли да си взимат грях на сърцето като ги хвърлят в полето.....Даже питаха за Оги и Бони- "тези на Рита ли са бебетата"....Пък и вече си имат друго куче-ротвайлер,по-марково...
Това го разбрах от първа ръка,бившите и стопани на път към вилата слязоха да видят Рита.Ако знаете как се зарадва момичето,как им се мяташе в краката,какви звуци издаваше...Очите ми се пълнят със сълзи като се сетя.Иначе хората нормални,добри и свестни даже изглеждат....с гордост даже разправяха как са я гледали с години....А аз все чаках да извадят нещо за хапване за душичката.Мислех си "ей сега ще я нахранят".Не се случи.Нищичко не носеха,нищичко....
Може и да оставят храна на пазачите,гранули например,ама тия кучета там са жална картинка.И Рита е жална картинка.....
Е,нахранихме я ние.Колкото можахме,с евтините хранули и сухия хляб,ама яде все едно я храним с пържоли.
Поговорихме за кастрация,да я отведат,тя ги познава,доверява им се,няма да се стресира толкова.Обещаха,ще видим....
Ние поне ходим често вече и там.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2010 - 09:06 PM

Тази е Голди.Много е плаха,първите 2 дена въобще не смееше да се приближи.После видя колко сме готини ab_041.gif ,как раздаваме манджа вместо ритници и вече тича смело към трапезата.Нежно и деликатно кученце,много е мила wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 March 2010 - 09:16 PM

Историята на Рита е едно от най-тъжните неща, които съм чела някога rf_011.gif Наляха ми се очите за това момиче...
Ще я мисля и ще се надявам силно да си намери истински стопани, които няма да я захвърлят сама и ненужна.

Както и всички останали, разбира се.
Късмет на Чери и бандата нещастни души. Имат късмет, че са те срещнали.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#7 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2010 - 09:49 PM

Продължавам с представянето на следващия куч-мама Лора.Тя е преживяла прегазване от камион,премотал я е между гумите,лежала е доста време потрошена и без никаква лекарска помощ,но е оцеляла.Даже не куца,само понякога някое от крачетата застава в неестествена позиция.Лора има 3 бебета,женски.Това са най-сладките и красиви кученца дето съм виждала.Вече щъпуркат и са готови за задомяване.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2010 - 09:53 PM

Бебетата wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 March 2010 - 12:02 AM

Цитат(чери1 @ Mar 13 2010, 06:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това го разбрах от първа ръка,бившите и стопани на път към вилата слязоха да видят Рита.Ако знаете как се зарадва момичето,как им се мяташе в краката,какви звуци издаваше...

ud_009.gif Не мога да повярвам .... Всъщност мога, но не искам! Горкото животно! И не само то, а и всички останали ничии.

#10 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2010 - 12:34 AM

Цитат(MechoPuh @ Mar 14 2010, 12:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(чери1 @ Mar 13 2010, 06:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това го разбрах от първа ръка,бившите и стопани на път към вилата слязоха да видят Рита.Ако знаете как се зарадва момичето,как им се мяташе в краката,какви звуци издаваше...

ud_009.gif Не мога да повярвам .... Всъщност мога, но не искам! Горкото животно! И не само то, а и всички останали ничии.

Повярвай,видях го с очите си.Аз съм имала досега 2 кучета,случвало ми се е да отсъствам и после да ми се радват повечко от нормалното,но никога толкова много ,както това нещастно кученце се радваше ,скимтеше и хълцаше....
само защото ги е видяло и са го погалили.....Тъжна,много тъжна картинка....

User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2010 - 01:06 AM

чери1 ти все едни красавци откриваш или по-точно те теб откриват и се с тъжни истории dh_188.gif
Бебета на мама Лора са мнооого красиви wub.gif
А за милинката Рита нямам думи просто,трябва да си много жесток за да постъпиш така и после пак да се показваш пред това животно,а то да се изпълва с надежда,че вечерта ще е на топло dry.gif
Стискам палци и пожелавам успех на кучовците и историите им да завършат с хепи едн!

User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#12 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2010 - 02:30 AM

За бебетата предлагам имена: Моника, Сендра, Ели - Мамбо5 именца af_089.gif af_089.gif Да ги раздрусаме заедно с Ррита, Лора и всички останали в едно мамбо и да ги развеселим малко. Милата Рита, толкова тъга в живота й, а тя иска да танцува и да пее с хората - каква удивителна способност имат кучетата!

Давай, чери, горе главата, давай снимки, давай им кураж, ще се задомят и тези. Ти си майстор-трепач! Ще помагаме пак на тези муцунки

#13 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2010 - 08:38 AM

Чери, всички кучовци от бандата ви са страхотни, дано се намерят стопани, готови да ги обичат ae_085.gif
А бебетата на Лора са уникални wub.gif

#14 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2010 - 10:01 PM

Оказа се че Бони все пак е извадила късмет най-накрая af_089.gif Уредила се е при готвача на заведението af_089.gif af_089.gif Но сега пък Оги изчезна......Е,за него съм сигурна че е при стопани,с тази атрактивна външност (на снимки хич не личи какъв е шармантен)Дано да е при свестни хора.
И още един куч намери дом-Караман.Той вече ще заработва хляба си като пазач на овце,нелека,но почтенна работа.Дано поливат хляба му с млекце,все пак ще работи момчето за прехраната си!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2010 - 10:07 PM

Мима също би могла да стане чудесен пазач,с тази внушителна външност.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2010 - 10:20 PM

Тези не са "от нашите",но пък очевидно са във нужда,няма как да ги подминеш.Пак са в района на парка,на бензиностанцията до пешеходната алея.Малкия е особено окаян,едното оченце е заминало,вероятно от травма.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2010 - 10:53 PM

Оказа се че рожденното име на Рита е Линда.Неволно съм я прекръстила,а тя би се озовала на всяко име,стига да и обърнеш внимание и да и дадеш малко храна.
Линда е на около 4 години.От година е на въпросния строеж.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2010 - 11:03 PM

При кучетата от строежа няма нищо ново за сега.Храним ги всекидневно,ядат хляб и евтини гранули и ни посрещат с голяма радост.Обезпаразитени са всички,скоро ще ги кастрираме.Стопанина на Линда е ходил да мъмри пазачите задето са казали че не я храни,ама пак с празни ръце е отишъл dry.gif С изключение на един пазачите изглеждат свестни хора,така че като задомим бебето ще може да оставиме чувалче гранули и да ходим само по веднъж -два пъти седмично ,че на тоя напрегнат график няма кой да издържи,убийствено е просто.
Линда е много жадна за човешка ласка,всички пазачи я хвалят че е страшно умна.За съжаление нито едно запитване няма за нея.Оказа се че Голди е нейно дете,колкото и да не си приличат ud_009.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 11:29 PM

Днес Голди загина,премазана от кола rf_011.gif Надявам се че не е страдала много и че вече е на по-добро място.
Почивай в мир ,Голди rg_057.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2010 - 11:32 PM

Останалите кучета са добре.Кастрирахме Линда,но ще мога да я видя чак в събота.Оставили сме на пазачите чувалче с гранули,дано ги хранят.
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни