Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#181 Потребителят е офлайн   student Arat Sur Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2005 - 10:15 PM

Furia_S
тотално и разумно права
скъпата марка е добре балансирана за всяка възраст и порода куче
от собствен опит мога да кажа че ХРАНА КОЯТО НЕ Е ЕДНОЦВЕТНА / РАЗНОВИДНОСТ НА КАФЯВОТО/ Е НАБЛЪСКАНА С ОЦВЕТИТЕЛИ , колкото е по шарена толкова повече химикалчета има а химията може да естествена за на с но не и за животните
класирам ги като качество no ne po red за да няма сърдити вносители:
Nutra nuggets, royal kanin, eukanuba, чикопи, чибау нутрилоните на испанските храни.Dog chow na purina i tuk tame Proplan
Всичко останало е шарено и АЗ НЕ БИХ ГО ДАЛ НА МОИТЕ КУЧЕТА
пРИМЕРНО купуваш педигри или фрискиз за бебе купуваш и минерални добавки и калций накрая разхода е същия разликата е само в това че не даваш парите накуп но дали е по добре това за песчето /отказва калция на таблетки бутай в устата не иска витамините пак/
така че евтиното излиза винаги по скъпо l)

#182 Потребителят е офлайн   ku4e_nceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2005 - 02:07 PM

Да храниш кучето с храната от твоята чиния никак не е добра идея.

c) d)
Първо, по този начин го окуражаваш да досажда на всички, докато се храните.
Второ, по този начин добавяш ненужни калории към кучешката храна и твоето куче Винаги храни кучето си с кучешка храна. Към нея можеш да добавиш зеленчуци, ориз, овесено брашно и др. и по този начин да я обогатиш (първо се посъветвай с ветеринарен лекар). Винаги храни кучето в неговата чинийка и никога не му давай храна от собствената си чиния или от собствената си ръка докато се храниш на масата.

Не насърчавай кучето да се качва на масата. След като свършиш с яденето, нахрани и него.
Кажи му "Не" или "Остави го!", ако кучето се опита да изяде случайно паднало на пода (или на земята докато се разхождате). След това задължително го похвали. Научи го, че единствената храна, която може да яде е тази, поставена в чинийката му или подадена му от точно определени хора.

#183 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2005 - 10:43 PM

Както попитах в една друга тема - откъде е тази информация?

#184 Потребителят е офлайн   ValyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 May 2005 - 07:11 PM

[FONT=Times][SIZE=14]
Имам въпрос към Илиев- къде човек може да отиде и да си вземе храна за кучето

#185 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2005 - 08:22 PM

и аз имам въпрос-кучилото ми беше захранено с Даймънд Пъпи и съм доволна.въпросът ми е-ако собствениците продължат да хранят със същата храна има ли нужда да се дава калций допълнително на кутретата?чувам различни мнения по въпроса.става дума за ротвайлери.
User's Signature

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 May 2005 - 10:40 AM

Храня с Нутра нагетс на същия производител. Питах поне 5 ветеринаря и всички ми казаха задължително да добавям калций без оглед на това, с какво храня. Това ме смути и по едно време, може би около 6 месечна възраст опитах да намаля количеството калций, което давах, наполовина. Кучето тутакси започна да гризе мазилки и да дъвче пръст. Щом възстанових дозата - това престана. Въпреки всичко си мисля, че е по-добре ако може без добавки. Лично аз не получих категоричен отговор на това: какво щеше да стане ако не бях добавяла калций. Но кучето израсна без никакви проблеми и с идеални кости.

#187 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2005 - 12:51 PM

а по каква схема даваш калций?и калций делис или някакъв друг вид?
User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2005 - 12:55 PM

Давах Делис по 1 таблетка/10 кг с леко изпреварване, примерно на 27 кг започвам да давам не по 2.5, а по 3 таблетки, в неделя - почивка. До възраст 12 месеца. Не трябва да се предозира, както някои "за по-сигурно" удвояват дозата.
Чувала съм за варианти с друго редуване на почивките, но на Реджи очевидно му липсваше, затова само така давах. Да си призная, като стана вече 30-35 кг започна да ме боли джоба l) .
Опитвах и с български, забравих му името, уж е с показателите на Делиса. С него пак даваше признаци на недостиг. Когато изчезна Делиса по едно време давах гръцки, пак забравих името, с него беше добре.

#189 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 May 2005 - 12:04 AM

В дневното количество на Нутра нугетс има дневна порция калции.
Когато добавяте калции допълнително вие удвоявате дозата.
Това дали е полезно?
Нарушавате баланса на растежа,запълвате епифизата на костите,намаляте растежа на кучето и т.н.
А в евтините марки калция и витамините са още повече,защото не могат да ги контролират.
Калции се съдържа в пепелта.
Економичните марки храни не могат да контролират пепелта в храната и обикновенно тя е вповече,затова тези храни се усвояват по-трудно.
Високите дажби на дадена храна говорят за това че има повече пепел,а пепелта не се усвоява освен витамините и микроелементите.
Ветеринарите в Б-я са на много ниско ниво,а и ги интересува повече търговията.

#190 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2005 - 10:44 AM

Знам това, вече обясних. Изчислих количеството калций в Нутра нагетс и го приспаднах от дневната дажба на Реджи, но той показа признаци на липса. Може би с даването на калций съм създала някакво привикване, не знам. Но когато спрях калция на 12 месеца не прояви такива признаци.

#191 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2005 - 11:25 AM

Според мен зависи от интензитета на разтеж на самото куче.
Пък и най-вярното нещо е взима се кръв прави се калций/фосфорен анализ и се вижда дали е ОК или има нужда.
Например има кучета който в рамките на седмица качват 3 кг. , и тогава има голяма опасност от изкривявване на костите.И трябва да се дава калций.
Но пък Дара за 4 месеца е качила 1.5 кг. е на нея и давам калций само ако прояви признаци на липса.
Не мисля че има еднозначен отговор на въпроса , за това казвам че правенето на анализ на кръвта е най-сигурният показател .
Другият вариянт е добре да се наблюдава кучето то си казва от какво има нужда.

#192 Потребителят е офлайн   ValyDog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2005 - 04:56 PM

Здравейте всички, нов съм във форума и имам немска овчарка на 2 мес. Изчитам темата "Хранене" за втори или трети път и имам няколко въпроса. Наясно съм с предимствата на гранулата, препоръчаха ми Purina Dog Chow - като добро качество и средна, поносима цена. Какво ще кажете по въпроса? Освен това моля някой да ми разясни защо не е редно да смесвам натурална и гранулирана храна. Засега моя го храня - 1-о ядене - с готвена манджа с добавки от гранула вътре, 2-ро ядене - сурово телешко месо, 3-то ядене само гранула - суха, и 4-ото ядене като първото. Добавям към храната калций - Делис, витамини SA-37, кисело мляко, извара, сурово яйце, черен хляб, овесени ядки и др. Опитвам се да намеря баланса между здравословното и пълноценно хранене и финансовата страна на въпроса, като гледам това да не е за сметка на здравето на кучето. Говоря и с ветеринари, и с познати кучкари и т.н. Отворен съм за всякакви предложения, стига да е за доброто на кучето. Много разчитам на хората от този форум за съвети. Предварително благодаря!

#193 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2005 - 06:40 PM

Цитат

. Много разчитам на хората от този форум за съвети. Предварително благодаря!

Най простичкото нещо е да прецениш колко този развъдчик,който ти е дал малкото е хранил добре кучетата си,в каква кондиция са и да последваш неговите конкретни съвети за това кученце.Той трябва да знае по добре от всеки,тъй като най добре си познава конкретните кучета и изискванията им.
User's Signature

Marten BG

#194 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2005 - 06:43 PM

Цитат

Здравейте всички, нов съм във форума и имам немска овчарка на 2 мес. Изчитам темата "Хранене" за втори или трети път и имам няколко въпроса. Наясно съм с предимствата на гранулата, препоръчаха ми  Purina Dog Chow - като добро качество и средна, поносима цена. Какво ще кажете по въпроса? Освен това моля някой да ми разясни защо не е редно да смесвам натурална и гранулирана храна. Засега моя го храня - 1-о ядене - с готвена манджа с добавки от гранула вътре, 2-ро ядене - сурово телешко месо, 3-то ядене само гранула - суха, и 4-ото ядене като първото. Добавям към храната калций - Делис, витамини SA-37, кисело мляко, извара, сурово яйце, черен хляб, овесени ядки и др. Опитвам се да намеря баланса между здравословното и пълноценно хранене и финансовата страна на въпроса, като гледам това да не е за сметка на здравето на кучето. Говоря и с ветеринари, и с познати кучкари и т.н. Отворен съм за всякакви предложения, стига да е за доброто на кучето. Много разчитам на хората от този форум за съвети. Предварително благодаря!

Здравей r)
Храни6 кучето си по въzможно най гре6ният начин n) n) n)
Подходя6та суха храна zа Немски овчарки е само Роял Канин и сухата храна се дава винаги предварително накисната във вода поне 1 до 2 часа,в противен случай рискува6 да повреди6 стомаът на малкото кученце и освен това не е добре zа храносмилането.
Никога,никога не се дава сурово месо,кучето е едва на 2 месеца,кой те е иzлъгал??????Знае6 ли колко болести може6 да му докара6??Ако ре6и6 да му дава6 месо,само пиле6ко и то варено zаедно с ориz и ситно наряани моркови съ6то сварени с една лъжичка олио или zехтин.
Какво раzбира6 под готвени манджи?Остатъции от ва6ата трапеzа??? bl) n)
Когато кучето се храни с пълноценна храна като Роял Канин примерно е напълно иzли6но и дори неzдравословно да се добавят витамини и минерали.За6тото предоzирането с витамини и минерали е о6те по ло6о от липсата им.
Органиzмът на едно куче не иzпитва нужда нито от черен хляб,нито от ядки,това което е полеzно zа хората не е и zа кучетата.
Кой са тия хора дето дават такива съвети?

Ако следва6 съветите им 6те има6 болно куче което само с много късмет би преживяло и 1 година дори.

За да е zдраво кучето е добре да го храни6 с Роял Канин 2 пъти на ден по около 150 грама и 1 път на ден ориz с филе от риба или пиле6ко месо с моркови,не са ти нужни никакви добавки.
Забранено е преz първата година кучето да играе с други кучета,да се иzкачва и да слиzа по стълби,да тича след колело,да се натоварва .

Всички теzи не6та се иzплняват от немски раzвъдчици и кучетата им са перфектни.

#195 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 22 May 2005 - 06:47 PM

Съжелявам zа реzкият тон,но направо откачам когато прочета не6то подобно и ми е жал zа кучетата който се мъчат и след това раzвиват дисплаzия в следствие на ло6ото и неправилно хранене и натоварване.
Съмнявам се кучето идва от раzвъдник,ако бе6е така 6тяха да дадът полzотворни съвети,по скоро е zакупено от търговец на кучета n)

#196 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2005 - 07:04 PM

всичко хубаво-ама защо да не играе с други кучета през първата година n) с това не съм съгласна изобщо-ако не се социализира през първата година не виждам как ще имаш нормално куче.

ValyDog-в момента храните на Еукануба са на голяма промоция-ще ти излезе по-евтино да си вземеш от тях,а качеството им е повече от средното.даже си мисля,че ще ти излезе по-евтино,отколкото по този начин,по който храниш в момента-с готвенето.
Diamand и Nutra Nuggets също са на прилични цени.според мен си заслужава да инвестираш в доброто здраве и правилното физическо развитие на кучето докато порасне.
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 22 May 2005 - 07:39 PM

Малкото кученце може да си играе 10 тина минути с друго кученце на съ6тата въzраст и със съ6тият темперамент,zа6тото в противен случай играта zагрубява и кученцата постоянно се блъскат едно в друго,събарят се и по отzи начин се натоварват все о6те меките им кости,движението е zадължително zа малките НОК,но само на равен терен или нагорни6те,игрите както каzах само 10 тина мин. с големи кучета никакви игри,zа6тото в повечето случай голямото куче поваля малкото и това вредно zа таzът,прекомерното и гре6но движение при НОК води до дисплаzия,а когато е съчетано с ло6о хранене,най добрият вариант е кучето да се евтаниzира.Виждала съм такива случай,мъката на кучетата е ужасна.
Тук добрият раzвъдчик би се поzнал и по това,че всяко куче е в отделна клетка и има контакти със събратята си по 2 или 3 пъти на ден по 15 тина мин. всичко повече от това е zатормоzяване zа костите и психиката.
А когато няколко кученца се държат в една клетка винаги едно от тях е доминантно и подтиска другите,това се отраzява на качествата им в SchH дисциплините.
А zабеляzвала ли си,че малките кученца нямат граници,готови са да играят до припадък,няма да обяснявам колко еzдравословно е това.
По гореописаният метод кучетата който съм виждала са zдрави и отлично социалиzирани с отличен темперамент.

#198 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2005 - 08:17 PM

добре де,но тук говорим за човек,който гледа 1 куче,вероятно не в клетка.разходките след 3та ваксина и социализацията с други кучета са си задължително нещо-не е казано,че ще играят часове...стопанинът може да подбира къде го води и с какви кучета контактува.
User's Signature

Качена снимка

#199 Guest_Labrador_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 June 2005 - 08:21 AM

Купих си малко лабрадорче на 40 дена но незнам с какво да го храна . Ако можете да ми помогнете защото това ми е първото кученце което гледам.
БЛАГОДАРЯ :)

#200 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2005 - 09:40 AM

Виж тук

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9