Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#221 Потребителят е офлайн   spuni Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 28 August 2005 - 08:59 AM

ot v4era malkata Ara[dogo argentino] e ve4e vku6ti! o6te ot purvite ni razhodki zabeliazah 4e zapo4na da duv4e treva , da blije piasuk a su6to taka i posiaga da si iade izprajneniata! znam za surovoto nepo4isteno 6kembe, no tia e na 3 m. 20 d.
ne e li mnogo malka o6te za 6kembe? niakakvi saveti?
User's Signature

"EL CABALLERO BLANCO"

#222 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 September 2005 - 10:22 AM

Здравейте!
Имам малък дакел на 50 дни. Храня го с Педигри Джуниър и Фрискис, както и с варени яйца и пилешки бульон с месце. Давам му калций по препоръка на ветеринаря (10 дни, едни огромни кръгли таблетки), но незнам дали трябва да продължи в този режим.
За момента мисля, че се чувства страхотно, много е игрива, изпражненията са нормално твърди(но не сухи) и козинката е мека и лъскава. Когато я взех леко си замяташе крачетата, но сега поотрасна и стъпва стабилно.
Въпросът ми е дали трябва да засиля калция в храната или да внимавам да не се получи предозиране? Понякога гризе мозайката на терасата, което според мен е признак, че нещо и липсва...
Моля, дайте ми съвет, тъй като знам че дакелите имат често костно-ставни прбоблеми, бих искала да избегнем всякакви усложниения.
d)

#223 Guest_Guest_dechi_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 September 2005 - 01:27 PM

кучето ми е стафче на 3 месеца .
Проблема е там че като му дам да яде и ако пипна паницата рамжи !
Какво да го правя за да разбере че не трябва да го прави ?
Пробвах извесно време да го храня от рака ама не става като му сложа в паничка пак рамжи.

#224 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 13 September 2005 - 03:07 PM

за живеещите в сф - affiniti advance - e доста добра храна ,на качеството на роял канин и юкануба . можете да я намерите най - лесно на солунска в зоомагазина зоодино и по ветеринарните кабинети суперкачествена е ;)

#225 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 09:37 PM

Според мен Пурина Проплан също е с доста високо качество.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#226 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 September 2005 - 08:12 AM

MeeLa, може да се установи дали кученцето има нужда от калций само след кръвен анализ. Учудвам се, че са те посъветвали да даваш допълнително калций на дакел - при дребните породи растежът не е така интензивен и рисковете са по-малки, но нито съм специалист по дакели, нито ветеринар. Потърси мнението на няколко ветеринаря. Предозирането е проблематично също като дефицитът.
Храната, която даваш, не е с много добро реноме. По-добре се ориентирай към Royal Canin, Eukanuba, Advance, Purina Proplan, Nutra Nuggets , формула за подрастващи кученца. Ако храниш с някоя от тях, няма да са нужни никакви добавки.

#227 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2005 - 04:26 PM

Някой може ли да ми каже нещо за ###### ??? Разбрах че качеството на Royal Canin не е това което е било някога... За съжаление вече не правят от тази храна в щатите! Вярно ли е?

#228 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2005 - 09:31 AM

Искам съвет от вас .В началото на октомври ще си имаме бебе пинчер w) w) w) .Купихме му гранулирана храна Фрискас джуниар в нея пише че трябва да я навлажнявям .Някъде четох че трябва да му давам и сухо мляко Бебе 1 но не ми е ясно кога по колко и с какво да го храня .Ще вземем бебето на 30 дни това е първото ни куче приемам всякакви съвети d)

#229 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 September 2005 - 10:09 AM

Защо на 30 дни? Минимумът е 45 дни, опитайте се непременно да убедите стопаните на майката.
Ако бебето е на 45 дни, няма нужда от мляко, то вече ще е отбито. Трябва да е захранено с почти всичко от развъдчика.
Не ви перпоръчвам Фрискас, вземете Royal Canin, Purina Pro Plan, Eukanuba, Advance ... има голям избор от реномирани храни с примиум качество. Цената няма да ви притесни особено, кученцето е дребно.
Храната се навлажнява само ако не иска да я яде суха. Така или иначе в стомаха тя поема вода, така че е все едно. За зъбите е по добре да е суха.

#230 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2005 - 02:33 PM

s) Не знам защо кучето ще е подарък за сина ми от негова позната . Впонеделник мисля да отида да говоря с ветиринаря както за възраста на която трябва да го вземем така и за първата ваксина .Притеснявам се да не би да му стане нещо ако ни го дадат прекалено рано .Нямам опит с кучета досега сме гледали само хамстери морско свинче риби и папагали .Гледах във форума че много материали са извадени от книгата Всичко за кучето мисля да я потърся в книжарницата . d)

#231 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2005 - 04:47 PM

Не трябва да го взимате,ако е по-малко от 45 дни,само това мога да ви кажа
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 25 September 2005 - 05:24 PM

бебе пък и то пинчер вземете го не по рано от 50 дни и задължително обезпаразитено , захранено ... също така вземете от храната с която е било захранено иначе при смяна на обстановка и храна започват проблеми ;)
имайте в предвид също че това е пинчер - а не ротвайлер и трябва да яде много малко количество храна / много често пинчерчетата биват прехранвни /
успех и късмет

#233 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2005 - 06:55 PM

Даа, нека наистина кученцето да е по-големичко. Имаме пресен опит. Дадоха ни дакелчето на 42 дни, уж отбито от майката и захранено. Нищо подобно! Доста ни беше трудничко първите няколко дни. Хубаво е кученцето да е свикнало да яде и да е отделено от майката. 30 дни е мнооого ранна възраст! А пинчерчетата са толкова нежнички.......
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#234 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 September 2005 - 07:12 PM

galia69
моля, разпитайте откъде идва бебето - моите познати търсят пинчер и не искат да е от зоомагазин. Бихте ли ни помогнали с инфо за вашето куче? Дали са останали малки при родителите на вашия пинчер? Предварително ви благодаря.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#235 Потребителят е офлайн   BANDITA19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 September 2005 - 06:20 PM

d) vzex si kyche poroda xaski v kypichkata ima xrana obache kato my sloja dori i mnogo malko kato me vidi che my slagam pochva da qde i izqjda vsichko no dokato ne my sloja ne go i na kysva na 40 dena e nqkoi 6e mi dade li savet d)

#236 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2005 - 07:00 PM

Цитат

d) vzex si kyche poroda xaski v kypichkata ima xrana obache kato my sloja dori i mnogo malko kato me vidi che my slagam pochva da qde i izqjda vsichko no dokato ne my sloja ne go i na kysva na 40 dena e nqkoi 6e mi dade li savet d)

Моето лично мнение специално за хъскито е ,че при ядене трябва да има режим т.е в определени часове се дава определената доза яде що яде в рамките на следващите 30мин. и купата се вдига до следващото ядене. Само водата е достъпна по цял ден!!!
Направете според килограмите и нормата храна задължително бебешка /примерно на чувала отзад пише или се консултирайте с ветеринар /
Успех d)

#237 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2005 - 07:50 PM

d) Бебе пинчер ще го вземем от позната на големия син оказа се че всички бебета са обещани даже още преди да се родят.Нашето бебе ще е със светъл свят понеже е момиченце но има и тъмни бебета които са мъжки . .Аз също мисля че е малко на 30дни да го вземем каквито са дребни направо се плаша как ще се гледаме с бебчо най много ме плаши да не объркам нещо с храненето локвичките и купчинките ще ги преживеем след двамата ми сина нищо не ме плаши .Като се сетя малкия какъв бише злояд се моля само да нямаме този проблем с бебчо w) Като го вземем тогава ще са големите въпроси благодарна съм че съпруга ми намери този сайт тук намерих много полезни съвети . b)

#238 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2005 - 07:53 PM

Имам снимки на бебчо но не знам как да ги пратя да го видите .Ще попитам сина ми дали щи може да ги прати Аз не съм много в час с тези неща d) l)

#239 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 26 September 2005 - 08:02 PM

Брит е икономичен клас храна,може би е на нивото на испанските храни а то е много ниско.
Българските храни Любимец и Джамбо са на по високо ниво,особено Любимец.
Имам няколко зоомагазина и борса занимавам се с тоя бизнес от 15 години и мисля че разбирам малко от храни.
Бил съм в изследователските центрове на Пурина и Хилс в USA.
Royal Canin e качествена храна но прекалено наблягат на вкусовите качества което не е добре за баланса.
Наи доброто на пазара в момента е Нутра нугетс ,Диамант,Про-план Пурина.
http://amstaf.hit.bg

#240 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2005 - 08:21 PM

ILIEV, а защо отписваш Eucanuba? Чувала съм и други хора да се изказват негативно (не че ти си, де ама понеже не я спомена), ама никой не ми дава аргументирано обяснение???
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни