за правилното хранене
Публикувано: 12 March 2008 - 05:46 PM
Или е много слабо твойто злоядче, или моята Линда е била много дебела :- И Линда не обичаше много, много като и сменях храните. Каква храна и даваш? Пробвай да я смесваш с добре почистен, сварен ориз. Може да му сложиш и морковче, но без подправки и т.н... И хубаво размесвай сухата храна и ориза ;)

Публикувано: 13 March 2008 - 10:04 PM
Публикувано: 13 March 2008 - 11:33 PM
Публикувано: 18 March 2008 - 01:55 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 12:35 PM
1. В момента я храня с гранули Елит дог (дойдоха с кучето) по 150-160гр. на ден, по три пъти, вечер и хвърлям по едно парче сухар. За 2-3 минути купичката е празна, не знам дали й идва малка дажбата, ветеринаря каза по толкова да й давам. Не знам дали са качествени, ако някой има опит да сподели, иначе мисля да й купя някой по-добри като Про план, Роял канин или др. подобни. Ето съставките на Елит дог гранулите:
Месо и месни субпродукти, риба и рибни субпродукти, мазнини от растителен и животински произход, семена и субпродукти от растителен произход, минерали.
Протеин 29% Фосфор 1,2%
Мазнини 12% Витамин А 15000 IU/kg
Пепел 8,4% Витамин D3 2000 IU/kg
Целулоза 2,9% Витамин Е 80 mg/kg
Влажност 10% Мед 10 mg/kg
Калций 1,5% Butythydroxide toluene 150 mg/kg
2. По указания на ветеринаря й давам по ½ таблетка калций (calci delice) нужно ли е това? Не е ли достатъчно това което е в гранулите?
3. Забелязах че понякога си ръфа къщичката (дървена) или паднали клони от дървета (гледам я в двор), не знам дали си играе или има нужда да си чеши зъбите. Какво да й дам гумена, пластмасова играчка или една дебела сопа да ръфа?
4. Ако може някой от Варна да сподели от къде си купува гранулите и някой ветеринарен лекар от който е доволен.
5. Нужно ли е да добавя някакви витамини? 2 твърдо сварени яйца на седмица четох че било добре да се дават.
Благодаря.
Публикувано: 16 April 2008 - 09:09 PM
Публикувано: 27 May 2008 - 08:16 PM
та какво ще кажете за останалите видове месо като например пуешко,патешко или свинско?прекалено мазни ли са?
Публикувано: 27 May 2008 - 11:47 PM

Публикувано: 28 May 2008 - 01:24 PM
Първо класовете храна може да ги разделим на четири класа.
Нисък клас - Любимец, Джамбо, насипни някви без етикет - цена около 30 лв и малко отгоре за чувал от 20кг.
Среден клас[/b] - Чарли, Екопет, Пурина Дарлинг и т.н. - около 40-50лв. за чувал от 15-18 кг.
Премиум клас - Чикопее, Пурина Про План, Екопет имат също. - над 50-80 лв. - 15кг
Супер премиум клас - Генезис, Роял Канин, Еукануба, Хилс, Бош и други. - над 100лв - 15кг
Първата храна е фураж, но върши работа за кучето на вилата или на село да речем. При тях никога не може да разбереш определеното количество протеин, мазнини, въглехидрати и т.н. Протеина и мазнините се извличат от царевица, а някои дори от пшеница, което не е за предпочитане.
Втората храна наподобява първата, но вече е малко по добра, защото има ориз обикновено (ориза е отлична храна) и е по балансирана.
Третата храна е за предпочитане вече и е отлично решение за кучето. Там протеина и мазнините се извличат от птиче месо и ориз. Гарантирани са и няма шарлатански неща. Храната е премимум именно защото е качествена и с точно балансиран състав. Витамина не се добавя в парната баня, а след това при гранулирането. Именно на този и по висшия клас храна вече се дава ясна представа какво съдържа храната. Тези храни имат различни класове по върасти. Примерно за малки кученца, за кучета до 12 месеца, за кучета над 12 месеца и кучета над 8 години.
Четвъртата храна е върха на сладоледа вече, но и доста "солена". По добра от третата по някои показатели. съставът и е преди всичко от птиче месо, разбира се са различни добавки.
Публикувано: 28 May 2008 - 02:57 PM
Цитат
Първата храна е фураж, но върши работа за кучето на вилата или на село да речем. При тях никога не може да разбереш определеното количество протеин, мазнини, въглехидрати и т.н. Протеина и мазнините се извличат от царевица, а някои дори от пшеница, което не е за предпочитане.
Защо "кучето на село" отива в дргуга категория и може да бъда хранено с кофти храна?
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 May 2008 - 04:25 PM
Цитат
Цитат
Защо "кучето на село" отива в дргуга категория и може да бъда хранено с кофти храна?
Цитат
Публикувано: 28 May 2008 - 04:29 PM
Като цитираш нещо - махай глупостите ;)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 May 2008 - 03:39 PM
Публикувано: 03 June 2008 - 03:05 PM
Публикувано: 05 June 2008 - 03:18 PM
Цитат
Публикувано: 06 June 2008 - 11:34 AM
Моят звяр е на 6 месеца и в началото като го взех от развъдника ми го дадоха с накъква храна, която така и не разбрах каква е. В резултат беше постоянно посран. Сменях храната наколко пъти- резултата съвсем същия. Водих го на лекар - пи накъкви прахчета - пак осран. След това започнах да слагам в храната му всичко соето се сетя и става за ядене - ориз, хляб, месо и гранули като хранителна добавка. Е всичко си дойде на мястото. Изпражненията му се втвърдиха и се расте съвсем добре. Разбира се слагам калций и витамини.
Чудя се само какво да правя с кокалите тъй като мненията по въпроса са много и различни. Трябва ли да яде кучето кокали или не? Ще се радвам на вашите мнения