Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#2929 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 October 2008 - 09:31 PM

Нямам търпение вече! Понеже нямам възможност да ходя по изложби извън града и направо пощурявам от радост като се чуе, че в Пловдив ще има.  :yahoo:

Възникна ми и още един въпрос към разбиращите. Срещам доста противоречиви мнения относно това дали да използвам нашийник или нагръдник. Четох някъде, че не било много добре да се води на нашийник, а за нагръдника, че ще се изкриви стойката или нещо подобно. Този уикенд ни предстои първа разходка. Какво да използвам?
User's Signature

Качена снимка

#2930 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 09:43 PM

Ами, не че съм много компетентна, но моето куче е на 2 години в момента, от както го имам (беше на 2 месеца) винаги е бил с нагръдник и ти гарантирам, че абсолютно нищо не му е изкривено. Ако кучето ти е брахицефал е в пъти по-добре да е с нагръдник, за да не затрудняваш още повече трудното му дишане. Това е моето мнение.  :blink:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#2931 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 10:24 PM

http://forum.bg-mamm...topic=338423.0

#2932 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 08:29 AM

Аз не знам какво да кажа, но имам и деца и куче и мен също ме е страх от големи кучета по улиците, без значение дали съм с кучето или с децата. Според мен стопаните, които гледат такива породи трябва да знаят как да ги обучават за да не се случват такива работи. По телевизията гледам, че такива кучета ги приспиват, а стопаните отиват на съд и за това, че кучето е нападнало някой и за това, че не е научил кучето си. Тоест за две престъпления.
Аз обичам животните и ми е мъчно, когато трябва да се приспиват, но не знам, ако захапе детето ми какво ще направя.
Да пази Господ!!!

#2933 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 09:41 AM

Когато става дума за човешки живот , нищо не може да бъде оправдано , още повече за дете.
И аз съм на мнение , че в повечето такива случаи , собствениците са виновни .
Наистина трябва да има серозни мерки при подобни инциденти. Примерно съд за собственика и солидно обезщетение , задължителна оценка от етолози на кучето (само , че у нас незнам да има такива  специалисти  :huh:)и съответно каквото те препоръчат , ако ще и евтаназия да е ...
В Бг наистина няма киноложка култура . Винаги съм се чудила защо са толкова разпространени и желани такива едри и силно доминантни породи , като се има в предвид , че 70% от хората , които ги отглеждат , не са подготвени достатъчно добре за тях .
User's Signature

Качена снимка

#2934 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 10:02 AM

Пак в тази връзка и вече свързано с породата френски булдог , ви слагам цитат от един руски форум , по повод на провеждане на монопородна изложба, при която освен екстериорни оценки , кучетата във вьзрастните класове , преминават тест за социализация . Става дума за "20 национална изложба  CBF Orleans FRANCE" ...естествено във  Франция !

[/quote]
СПАСИБО ДА КАЖДАЯ СОБАКА ВЗВЕШИВАЛАСЬ И ВО ВЗРОСЛЫХ КЛАССАХ ПРОХОДИЛИ ТЕСТИРОВАНИЯ ТАН НА СОЦИАЛИЗАЦИЮ
собака проходит с хозяином через толпу, кто то бросает бутылку, кто то открывает зонтик, кто то из толпы здоровается за руку с хозяином, кто то убегает, собака не должна боятся всего этого и не атаковать проявление робости или агрессии должна все выдержать играючи или с любопытством

[/quote]
...и това за породата френски булдог !
User's Signature

Качена снимка

#2935 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 11:26 AM

Най много се ядосвам, че всички кучета и техните собственици се слагат под един знаменател.
Според мен дори един френски булдог може да стане доста злобен и да напада(поправете ме ако греша). Моятя Мърфи се опита в началото доста лошо да хапе уж на игра ама си хапеше.Можеби ако не бяхме и забранявали и сега щеше да е така с всички.В момента дори когато си ръфа кокал спокойно можеш да и го дръпнеш от устата без да реагира. Познати ми казват, че това не било нормално за кучетата изобщо, но аз предпочитам така, вместо да се пазим от нея, когато има храна на около.

#2936 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 11:45 AM

Цитат

В момента дори когато си ръфа кокал спокойно можеш да и го дръпнеш от устата без да реагира. Познати ми казват, че това не било нормално за кучетата изобщо, но аз предпочитам така, вместо да се пазим от нея, когато има храна на около.

Не е нормално за кучето , ако не позволява да му вземеш кокала !!!
Ето затова казвам ,че нямаме киноложка култура.
User's Signature

Качена снимка

#2937 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 01:06 PM

Защо???Наистина аз нямам киноложка култура и не знам много неща, да не кажа нищо. А и не знам друго куче ако се опита какво ще направи, но ние нали все пак сме от семейството.

#2938 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 01:47 PM

Точно това казвам , че на вас трябва да ви позволява всичко ! И явно имаш доста по-голяма киноложка култура от твоите познати , които ти казват , че не  трябвало да бъде така (т.е трябвало да си пази "кокала" ). Друго куче ако се опита да и отнеме лакомство или играчка , това вече е съвсем друго , но на стопаните си трябва да позволява всичко .
Кучето е стадно животно , на него му е нужна  йерархия , трябва да има водач , в случая ние се явяваме водача , а на водача всичко се отстьпва по закон , без мрьнкане и недоволство !
Агресия , доминантно поведение
Има едно много хубаво филмче на Сизър ,за отношениета между кучета и стопани (той има цяла поредица , но специално в този са синтезирани много основни положения) , сега ще видя от кьде се теглеше и ще пусна линк , много е интересен .

Ето я темата  http://dog.bg/forum/...c,2800.210.html ,филма се казва
Cesar Millan - People Training For Dogs , превода е направен от Insult

ПП: Чак ме е яд , че не го записах този филм на диск , в повечето торенти дадени в темата не се сийдва вече , но предполагам , че на последния линк ще стане .
Заслужава си , гледайте го !
ПП: има го и в vbox7 , но без превод
http://vbox7.com/play:b7b5b355  -първа част
http://vbox7.com/play:a12e67ab -втора част
User's Signature

Качена снимка

#2939 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 03:11 PM

Уф слава богу, аз реших че пак съм в грешка.Благодаря за филмчетата, но от десет думи схващам една, не съм в час с езика.
Аз черпя опит от кучето на моя позната, което е ловно и така беше наръфало ръката на баща и, че три месеца на можа да зарастне, а то и на нея налита.Има ли храна или не дай си боже кокал ръмжи  дори да си на пет метра от него. Аз както бях писала имах и доберман той също ми позволяваше всичко, дори синът ми беше на три годинки и взимаше всичко от устата и без проблем. От това следва, че ние хората сме виновни, ако кучето ни хапе за какволи не.
По Анимал планет дават много полезни неща, мога по цял ден да ги гледам.

#2940 Потребителят е офлайн   tweety Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 03:32 PM

Здравейте почитатели на тези страхотни кучета.Аз се казвам Яни и аз си имам френки булдог на 2 годинки

#2941 Потребителят е офлайн   Dragoness Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 06:33 PM

Цитат

Син на Сирокко  ;)на 9 месеца 
Качена снимка Качена снимка

Хайде , готвите ли се за специалката на 9 група в Пловдив на 01.11?
Драконке , искаме да изведеш малките , стига си ги крила (няма само ти да им се радваш)  B) ...Клас бебе трябва да е пълен  на тази изложба  :blink:

Иска ни се... ако родословията ни са готови навреме....
И си намерим транспорт ще дойда с Кими и Кейдин.
Ако не ни се отвори парашута, дано Айк да ни отсрами с присъствие и той е бебе, поне няма да седи празен класа :wub:.

Бебе Айк, хайде да се организираме, какво ще кажете?
User's Signature

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions

#2942 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 09:27 PM

Marfieta, ако не се лъжа май Ви мернахме миналият петък на главната. Е, може и да не сте били точно Вие, но ми се стори познато, форумно куче. Голям сладур беше. За агресията... стопаните са си виновни. Аз съм виждала пинчер, който така майсторски беше обучен, че можеше да бъде сериозна конкуренция и на работно куче. Не, не ми се смейте. Всяко едно негово движение беше продиктувано от стопанина. Дори баща ми си направи експеримент. Замахна срещу стопанина и мъника подскочи, захвана се за работният гащеризон на баща ми и остана там докато собственика не го накара да слезе. Накрая дори по команда се засили и скочи в касетката на колелото.  ;D ;D ;D И ние си имахме първият инцидент с хапането. Оказа се, че съм се престарала в наказанията и сега тотално ги отказваме. По препоръка на човек, който разбира от тези неща решихме вместо наказания да го игнорираме или разсейваме с нещо. Не очаквам магически ефекти все пак, но имаме напредък. Като се заиграе предпочита играчките си вместо ръцете и краката ни, тормози ни по - малко с писукане и имаме голям напредък с хигиенните навици. Добре, че го има този форум, че иначе незнам как щях да се оправям.
User's Signature

Качена снимка

#2943 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2008 - 08:28 AM

Marfieta, ако не се лъжа май Ви мернахме миналият петък на главната.
Не сме били ние, малко ми е далече, а и с Мърфи ще ми е трудно.Много бързо и омръзва да ходи и иска да я нося на ръце, а вече сигурно е поне шест кг. може и повече.При вас как е? Дали тази порода не обича да се разхожда? Живеем близо до Гребната база, всичко е в полянки и гори, но не иска.Върши си работата и после бърза да се прибира.
И да се похваля, вече дава лапичка, първо сяда и после при команда вдига лапичката.Много сладко се получава.

#2944 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 11:33 AM

На нас , ни дай разходки , ако пък е и с приятели , няма по-голямо удоволствие ! ;D
Човек да се чуди,  дали не си отглеждам куче от Х група ;D
User's Signature

Качена снимка

#2945 Потребителят е офлайн   sa4uanka Икона

Публикувано: 16 October 2008 - 05:14 PM

Zdraveite az sum 4isto nova v saita i s ku4etata.Na6eto semeistvo edinodu6no re6ixme da si vzememe fr.bulldog  :->).Iska mi se da mi dadete suvet4eta,a i ako moje da mi pomognete da si namerime ku4entse.

#2946 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 08:12 PM

Здравей,добре дошла. В момента най- подходящи са кученцата на DRAGONESS,от хубави родители и с родословие. Пиши и на лични .
User's Signature

Качена снимка

#2947 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 10:02 AM

Цитат

Здравей,добре дошла. В момента най- подходящи са кученцата на DRAGONESS,от хубави родители и с родословие. Пиши и на лични .

Не само подходящи , но и единствени доколкото знам .
Освен това вчера собственичката , въпреки че няма такова изискване за малките ,  е направила тестове за пателла (изместване на колянното капаче ) на всичките си кучета  , за да е  сигурна , че кученцата не са генетично обременени с това заболяване .Ваксинирани с всичките ваксини , чипирани , обезпаразитени ,на възраст 3 месеца и 10 дни (да седят при майката достатьчно дълго , за мен лично е много ценно)
Ако някой го сметне това за реклама , нямам против , но по-скоро е пример за това как трябва да се отглежда едно кучило !
А , че не е реклама , може да разбере всеки , който се поинтересува от кученцата  като евентуален собственик (между другото , само две ще търсят нови семейства ), защото доколкото познавам развъдчика , ако не е сигурен  , че кучето отива на точното място , няма да се раздели с него.

PS:Да попитам нещо :
Има ли интерес , да направим някакьв списък с развъдници в чужбина ?
User's Signature

Качена снимка

#2948 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 October 2008 - 10:31 AM

Цитат

Цитат

Не само подходящи , но и единствени доколкото знам .
Освен това вчера собственичката , въпреки че няма такова изискване за малките ,  е направила тестове за пателла на всичките си кучета  (изместване на колянното капаче ) за да е  сигурна , че кученцата не са генетично обременени с това заболяване .Ваксинирани с всичките ваксини , чипирани , обезпаразитени ,на възраст 3 месеца и 10 дни (да седят при майката достатьчно дълго , за мен лично е много ценно)
Ако някой го сметне това за реклама , нямам против , но по-скоро е пример за това как трябва да се отглежда едно кучило !
А , че не е реклама , може да разбере всеки , който се поинтересува от кученцата  като евентуален собственик (между другото , само две ще търсят нови семейства ), защото доколкото познавам развъдчика , ако не е сигурен  , че кучето отива на точното място , няма да се раздели с него.
Дай боже такава реклама за всеки селекционер.  :->)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема