Френски булдог
Публикувано: 17 October 2008 - 11:24 AM
Ne sum zapoznata sas vsi4ko,no se poobrazovax ot foruma,ta mi se iska da znam kolko pari4ki e ku4entseto?Na6eto semeistvo iska frenski buldog(sigurno 6te se razsurdite,oba4e za nas njama zna4enie dali ima rodoslovie,za6toto iskame mom4e,a i njama da go razvujdame.No ako go xaresat za ba6ta njama da im otkajem).Ta misulta mi e...Kakva e primerno tsenata na ku4e s rodoslovie i kakva e bez?Njama da go vzimame ot 4ujbina,ako moje da e bg.Razglejdax objavite ,no im njamam doverie....ne6to me sumnjavat!Mного ми се иска да бъде здраво на първо място,породисто поне 99%,не искам да си мислиме само 4е е фр.булдог...., а и да бъде такъв.Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете,с каквато и да е информация за покупката на кученцето. :wub:
П.П. Ще вземем кучето чак към 20 декември.......до тогава разчитам на вашата подкрепа :blink:
П.П. Ще вземем кучето чак към 20 декември.......до тогава разчитам на вашата подкрепа :blink:
Публикувано: 17 October 2008 - 12:32 PM
Цитат
Mного ми се иска да бъде здраво на първо място,породисто поне 99%,не искам да си мислиме само 4е е фр.булдог...., а и да бъде такъв.
Кое ще ви даде гаранции , че кученцето на което ще се спрете ,ще покрие в някаква степен изискванията ви( 99% ;D)? Отговорете си на този въпрос !
Имате достатъчно време за избор ( вашето кученце може още да не се е родило) ,прочетете цялата тема за френчитата , а и поразгледайте и подфорума " Да пазим и развиваме породите ", върнете се няколко страници назад , има обяснения с картинки ;)(там 99-те процента добре се виждат , особено при пораснали кучета) , прочетете стандарта , запознайте се с проблемите на породата ,с характера и , прочетете как се избира кученце , може да отидете на някоя изложба да видите френски булдоци , решете и какьв тип кученце искате , свьржете се с развъдници , говорете с тях ( в Бг избора е ограничен, ще ви се наложи да търсите инфо навън ), питайте тях за цените.
Цитат
za nas njama zna4enie dali ima rodoslovie,za6toto iskame mom4e,a i njama da go razvujdame.No ako go xaresat za ba6ta njama da im otkajem)
Двете неща са взаимно изключващи се ! Не всички кучета с родословие се използват в селекцията , много малко от тях ,стават за развъждане (особено за мъжките ) , а всички без документи за произход,не трябва да се развъждат !
Най-важно- харесайте си РАЗВЪДЧИК на който ще имате доверие !Човешкия фактор в селекцията на кучетата е от изключително значение !
Хубаво е , че първо се интересувате , а после ще тръгнете да си купувате кученце . Успех.
Публикувано: 17 October 2008 - 04:44 PM
Цитат
Цитат
Здравей,добре дошла. В момента най- подходящи са кученцата на DRAGONESS,от хубави родители и с родословие. Пиши и на лични .
Не само подходящи , но и единствени доколкото знам .
Освен това вчера собственичката , въпреки че няма такова изискване за малките , е направила тестове за пателла (изместване на колянното капаче ) на всичките си кучета , за да е сигурна , че кученцата не са генетично обременени с това заболяване .Ваксинирани с всичките ваксини , чипирани , обезпаразитени ,на възраст 3 месеца и 10 дни (да седят при майката достатьчно дълго , за мен лично е много ценно)
Ако някой го сметне това за реклама , нямам против , но по-скоро е пример за това как трябва да се отглежда едно кучило !
А , че не е реклама , може да разбере всеки , който се поинтересува от кученцата като евентуален собственик (между другото , само две ще търсят нови семейства ), защото доколкото познавам развъдчика , ако не е сигурен , че кучето отива на точното място , няма да се раздели с него.
PS:Да попитам нещо :
Има ли интерес , да направим някакьв списък с развъдници в чужбина ?
;D ;D ;D
Моите бебета не търсят нови семейства....
Семействата ще търсят тях ;)
Днес ни мина експертната оценка на кучилото, направена от Стефан Попов, член на клуба и съдия all round...
без много да се хваля .... :yahoo: ама грубо цитирано
каза, че е било голямо удовоствие да види такива бебета, без никакви дефекти, супер отгледани, които наистина да трупат опит по ринговете... надминали майка си, компактни ... той ще ме допълни ако съм забравила нещо.
Ценя това, че оценявате моите усилия за да стане тази порода това, което трябва да бъде - конкурентни по света и най - вече здрави, с добра социализация и темперамент.
Наистина се гордея с тях.
П.С. От нашия клуб казаха, че най вероятно родословията ни ще бъдат готови за Пловдив...от там нататък ??? никой не знае, ако не спечелим -помнете, че сме много малки бебоци....

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 17 October 2008 - 10:12 PM
;)четири и пет месеца са си сериозна възраст вече :P ... да са живи и здрави Мърфи и Айк ,а и всички останали.
Нямам търпение вече да понамачкам малко бебета , докато ги видя май ще станат големи B)
Какво ще печелите /губите , че нещо не разбрах... :rolleyes:
Нямам търпение вече да понамачкам малко бебета , докато ги видя май ще станат големи B)
Цитат
родословията ни ще бъдат готови за Пловдив... ??? никой не знае, ако не спечелим -помнете, че сме много малки бебоци....
Публикувано: 18 October 2008 - 04:28 PM
Цитат
;)четири и пет месеца са си сериозна възраст вече :P ... да са живи и здрави Мърфи и Айк ,а и всички останали.
Цитат
родословията ни ще бъдат готови за Пловдив... ??? никой не знае, ако не спечелим -помнете, че сме много малки бебоци....
Това :huh: беше, защото не бях сигурна дали имаме транспорт и се побърквах.
Сега вече съм спокойна :blink: - идваме само остава да си получим родословията....и да подам заявките :blink:

Breeding Champions since '95 .... Munynics Kennel of Champions
Публикувано: 19 October 2008 - 07:45 AM
Ей, Chiita, да взема и аз да се домъкна до Плд?!?
Може пък Драгонката да ме нареди с някой малък френччч ;D ;D
..., ако ли пък не, ще пием само бира......................................

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 19 October 2008 - 08:59 AM
Цитат
Ей, Chiita, да взема и аз да се домъкна до Плд?!?
Лорде , че ти още ли не си вписал Пловдив в програмата си ? Учудваш ме ! Традиционно в Пловдив се събирате много булове , пък и кучето ти трябва да се показва ;)
Цитат
[color=maroon]
Нали искаше момичееее , не се отказвай!!!
А бирата е задължителна ;D