Френски булдог
Публикувано: 01 October 2008 - 09:27 PM
Публикувано: 01 October 2008 - 09:41 PM
И след лирическото ми отклонение е време пак да открехна темата за задавянето. На всяко близване на вода се задавя ужасно, дори въпреки новата огромна купа. Имам чувството, че вече го е страх от водата. Одеве не искаше да се приближи до купата, но когато си топях пръста във водата и му подавах по капка - две ближеше много усърдно и няколко минути го поих така. Имате ли някакъв съвет за мен или да попитам ветеринаря?

Публикувано: 01 October 2008 - 09:42 PM

Публикувано: 01 October 2008 - 10:05 PM
Цитат

Публикувано: 01 October 2008 - 10:27 PM
[/quote]
Много ти благодаря, сега се успокоих... Аз страшно много я обичам, но щеше да ми е малко криво, ако съм взела кученце уж за булдоче, а в последствие като порастне се окаже савсем друго... Тя ви праща много поздрави и целувки и отиваме да спим...
Публикувано: 02 October 2008 - 09:31 AM
Цитат
Родословието не е гаранция за качество , а за произход !
Това какви ще станат като пораснат зависи само от това какви са родителите и какви гени носят (проявени и непроявени ) и не на последно място и от грижите, които ще положим кучето да изяви това ,което му е заложено.Има генотип и фенотип.Понякога даже и от перфектни родители се получават кученца , които не отговарят на стандарта , независимо от родословието ) , затова и съществува селекцията .Това не им пречи да бъдат страхотни домашни любимци . Всички малки много си приличат (ще пусна едни снимки след малко , за да стане по ясно)
Ухото ще се изправи , нормално е да е клепнало на тази вьзраст . Опашката ще си му е по-дълга , но по стандарт тя може да достига до скакателните стави( не че се предпочита).
А например ,тези снимки на кремавото бебе , което е пуснала по-горе bebe айк-кученцето е хубаво, но по стандарт на FCI , този цвят не е признат, а американците са луди по-него и си го селектират целенасочено :-
Публикувано: 02 October 2008 - 09:53 AM
Иначе малката бубка е много сладка,дано да ти е жива и здрава и да те радва дълго време ......
Цитат
За човек, който си купува куче от обява и по снимка интересно колко много познания имаш спрямо породата ...?!?
Не те знам кучето ти с родословие е или не, всъщност това изобщо не ме интересува.....но не мислиш ли че преди да напишеш нещо, трябва да помислиш поне малко ?
Проявявайте поне малко елементарно уважение и възпитание към новите хора във форума ....
Как може някой да се похвали че се е сдобил със мъниче и вместо едно елементарно "Здравей, добре дошла" .....да му изръсиш ..--> "съжалявам но са ви измамили, ....кръстоска е......милото не е виновно за това"
Едва ли някой тук от форума може да направи компетентна преценка по снимка на това мъниче дали е по стандарт или не ....така че....всеки да си гледа в неговата градина и да оправя собствените си проблеми
И докато съм писал виждам че Chiita е изразила мнение, с което мисля че, не мога да не се съглася ...... :blink:
Публикувано: 02 October 2008 - 10:43 AM

на 50 дни:

Същите кученца на 5 месеца :

Родителите на тези кученца :

Alain de la Parure и Tonika iz Palevyh Buldogov
Връзка направена с мисьл за запазване и подобряване на породата !
--------------------------------------------------------------------
Сега други бебета , които уж приличат на горните особено за хора , които си нямат представа от породата и са на възраст 40-50 дни , но са родени тук и това е май добрия вариант , защото си личи , че бебета поне са обгрижвани ,а не се гледат в кокошарници :

И родителите на тези кученца !

Старотипни французи , които отдавна не се използват в развьждането и селекцията на тази порода и които въобще не трябва да се развъждат . Това е "размиване "на гените. КОгато не те интересува кой с кого , породата много бързо се загубва и започва да прилича я на бостън териер , я на мопс или въобще на нищо.
Друг побьлгарен вариант, висш пилотаж в старозагорската селекция :huh: :
Кученца на месец :

Бабата и майката на вьпросните кученца , снимката е когато майката е била още подрастващо кученце (е ако някой ми каже , че това е френски булдог бих казала , че не е...има някой белези , но... :- )Френския булдог не е само куче с изправени уши и притъпена муцуна :- :

Майката пораснала :

Между другото последните снимки са от обява в която кученцата бяха обявени за родословни ! Според собственика родословието е , че може да покаже майката и бабата :huh:
--------------------------------------------------------------------------------
Е ,при такива родители , няма как да се получи нещо такова като Zhe Gran Le Rua например , на което всички се вьзхищаваме , харесваме , гледаме на снимки в нета и по енциклопедии и затова тръгваме да си купуваме куче от породата "Френски булдог" :

Zhe Gran Le Rua iz Palevyh Buldogov
Няма смисъл да казвам , че за създаване на едно такова куче , родословието е просто само един от задължителните "инструменти". :blink:
Публикувано: 02 October 2008 - 11:58 AM
На снимките по долу са въпросните кученца.
Какво е вашето мнение?
Публикувано: 02 October 2008 - 12:05 PM